Zeilvakantie met schipper

Jouw tempo. Jouw schipper. Aan jou de keuze voor morgen.

Volkomen ontspannen op het water tijdens een zeilvakantie met schipper. Of je nu een beginneling bent of een ervaren zeiler, tijdens een vakantie met schipper ben je in staat zo veel of zo weinig te zeilen als je maar wil.

Huur een schipper in voor je gehele charter of slechts voor een aantal dagen. De keuze is aan jou. Je betaalt een dagelijks tarief bovenop je bootcharter, je bent dus volledig vrij om de dagen te kiezen die jou uitkomen. Het enige dat je hoeft te doen is je schipper voorzien van een aparte hut om in te slapen en op iedere dag van je charter voor eten en drinken te zorgen. We bieden zelfs proviandpakketten om het gemakkelijker te maken je schipper van eten te voorzien.

Onze vriendelijke, bekwame en ervaren schippers zijn op al onze bestemmingen beschikbaar dus je profiteert van plaatselijke kennis en zeilbekwaamheid op een van onze eersteklas jachten. Kies voor een vakantie met schipper en zeil in stijl de wereld rond.

Vragen beantwoord en sprookjes de wereld uit over charters met schipper

Onze schippers kunnen voor de hele reis of maar een paar dagen met je meekomen op onze bareboat- of flottieljecharters, net wat je het beste uitkomt.

Een schipper kan uitkomst bieden en hij of zij kan een aantal verschillende rollen op zich nemen. Je kunt overwegen een schipper in te huren als je geen vaarbewijs hebt of als het alweer een tijd geleden is dat je aan het roer stond.

Je hebt wellicht een eerste stuurman die nu eenmaal liever in het zonnetje ligt in plaats van het gereedmaken van de stootwillen of die te druk bezig is de kinderen bezig te houden.

Je hebt ook profijt van een schipper wanneer je je eigen zeilen al tientallen jaren hijst en simpelweg wat hulp en ondersteuning kunt gebruiken bij de fysieke aspecten van het onder zeil houden van een jacht.

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over de specifieke details die gepaard gaan met het inhuren van een schipper en de antwoorden die je helpen beslissen wat de juiste keuze voor jou is.

Heeft de schipper het altijd voor het zeggen op het jacht, of kan ik ook wat zeilen als ik dat wil?

Onze schippers zullen het officieel voor het zeggen hebben wat betreft het zeilen van het jacht. Hoewel het afhangt van je zeilervaring, kun je zo veel of zo weinig doen als je wil, zoals het roer nemen, zo lang als de schipper dit maar veilig vindt. Hou er rekening mee dat de schipper dan wel met trots aandacht besteedt aan de verzorging van het jacht, maar hij of zij is niet de kok, de schoonmaker of het kamermeisje.

Waar slaapt de schipper?

Schippers dienen over het algemeen over een eigen hut in het achterschip te beschikken gedurende het charter, hoewel zo nu en dan in overleg voor de boeg gekozen kan worden. Alles wat buiten de gewone afspraken valt, kan voor het boeken van het charter met discretie overeen worden gekomen; ga er echter vanuit dat je schipper een hut in het achterschip behoort te hebben.

Wat/hoe geven we de schipper te eten?

Dat bepaal je helemaal zelf. Als je van plan bent alle etenswaar van te voren online te bestellen, moet je eraan denken om genoeg te bestellen om ook de schipper van maaltijden te kunnen voorzien.

Als je van plan bent om bij aankomst proviand in te slaan, kun je dan bij de kennismaking met je schipper bespreken wat hij of zij niet lust of niet mag eten.

Je kunt je schipper vragen mee uit eten te gaan en deze kan hier op ingaan of ervoor kiezen aan boord te blijven. Indien er niet voldoende eten aan boord is en je niet wilt dat je schipper met je meekomt, dan kun je deze ‘zakgeld’ geven zodat de schipper in zijn of haar favoriete plaatselijke restaurant kan gaan eten. Mocht je ze nodig hebben dan zijn ze slechts op een telefoontje afstand van je verwijderd.

Wat doet de schipper ’s avonds?

Wederom is dit geheel aan jou, aangezien elke groep anders is en op andere manieren met mensen omgaat. Je kunt er gerust op zijn dat onze schippers professionals zijn die gewend zijn nieuwe mensen te ontmoeten en goed zijn in het invoelen van verschillende sociale settings.

Wanneer je je schipper uitnodigt met gezellige avondactiviteiten mee te doen dan kan deze hierop ingaan of ervoor te kiezen op het jacht te blijven en te wachten op je terugkeer. Het zou kunnen zijn dat je schipper een vroege vogel is die vroeg gaat slapen na een lange dag op het water.

Moeten we onze schipper een fooi geven?

We bevelen dat inderdaad aan en willen je erop wijzen dat het gebruikelijk is de schipper een fooi te geven. Een gangbaar bedrag is 15–20% van je schipperstoeslag. Aangezien echter dit bedrag wellicht nogal op kan lopen, laten we het aan jou om zoveel te geven als je denkt dat de schipper waard is. We zijn ervan overtuigd dat je schipper ongekende waarde aan je charterbelevenis zal toevoegen.

Spreekt de schipper Engels?

Onze schippers zijn van verschillende nationaliteiten, maar spreken allemaal Engels op dusdanig niveau dat het je vakantie op geen enkele wijze zal hinderen. De meesten spreken uitstekend Engels en beschikken over het algemeen over goede communicatieve vaardigheden.

Je schipper in St. Maarten kan de Franse nationaliteit hebben en in Athene kan je zomaar eens een trots inwoner uit de Engelse stad Lancaster aan het roer hebben staan. Of een inwoner van de Britse Maagdeneilanden kan je in Tortola onder zijn hoede nemen. Ze spreken echter allemaal Engels op goed verstaanbaar niveau.

Hoe veel waarde voegt een schipper toe?

Een volledig bevoegd, goedgekeurd en ervaren zeiler, met een hoop plaatselijke kennis om met jou te delen. Onze schippers helpen je profiteren van de beste aanlegplaatsen, leukste restaurants en de meest gunstige tijden om bepaalde plekken te bezoeken. Ze kunnen je nieuwe zaken bijbrengen wat betreft zeilen, ze helpen je het zelfvertrouwen aan het roer te herontdekken, en ze bieden een extra paar handen om het zware sjouwwerk van je over te nemen.

Kunnen we een schipper inhuren voor een flottieljevakantie?

Ja – Als je een beginnende zeiler bent, wilt dat iemand anders het jacht manoeuvreert, of gewoon een helpende hand of lokale expert aan boord wilt, dan kun je een schipper inhuren om mee te gaan op de flottielje. Als je alleen of met z’n tweeën reist, en je wilt geen hele jacht charteren, dan kun je een hut huren op een Meezeil-flottielje, met een schipper en een bemanning van maximaal acht personen. Bel een Vakantieplanner op (0)10 411 54 54 voor meer informatie of als je klaar bent om te boeken.

Onze zeilvakanties met schipper

Portorosa, Italië

 • Ontspannen zeilen met constante wind langs vulkanisch gebied
 • Helder, warm water, ideaal om te snorkelen
 • Spectaculaire zwarte zandstranden
 • Op één na grootste actieve vulkaan van Europa
 • Eolische eilanden, door UNESCO erkend Werelderfgoed
Flotillas Ervaringsniveau 2 ICC RYA
Bekijk Portorosa, Italië
Antigua

Antigua jachtcharter

 • Uitstekende duikplekken met wrakken en riffen
 • Zeilen over open water in constante passaatwinden
 • Voor elke dag van het jaar een prachtig strand
Ervaringsniveau 2
Bekijk Antigua jachtcharter
The Bahamas

Abaco, Bahama’s

 • Prachtige stranden
 • Bekende duikplekken met scheepswrakken
 • Het hele jaar door heerlijk zeilen
Ervaringsniveau 2
Bekijk Abaco, Bahama’s

Belize jachtcharter

 • Beschut zeilen in een barrièrerif
 • Constante passaatwind langs de kust
 • Prachtige regenwouden en Maya ruïnes
Ervaringsniveau 3 ICC RYA
Bekijk Belize jachtcharter
Grenada

Grenada jachtcharter

 • Opwindend zeilen op open water
 • Warme passaatwinden, het hele jaar door
 • Uitstekende gelegenheden voor duiken en snorkelen
Ervaringsniveau 3
Bekijk Grenada jachtcharter
Tahiti

Raiatea jachtcharter

 • Het hele jaar door passaatwinden
 • Uitstekend gebied voor vissen, kajakken en snorkelen.
 • Tientallen afgelegen exotische eilanden om te ontdekken
Ervaringsniveau 2 ICC RYA
Bekijk Raiatea jachtcharter

Tonga jachtcharter

 • Exotisch, kleurrijk zeeleven
 • Uitstekend voor duiken, snorkelen en vissen
 • Zeilen op open water, eilandhoppen
Ervaringsniveau 2
Bekijk Tonga jachtcharter
Vancouver Island

Vancouver jachtcharter

 • Adembenemend mooie landschappen en prachtige wilde dieren
 • Ideaal voor trektochten, snorkelen en kajakken
 • Meer dan de moeite waard voor ervaren schippers
Ervaringsniveau 3 ICC RYA
Bekijk Vancouver jachtcharter
Title: