Cultural sailing holidays

Culturele zeilvakanties

Statige kuststeden en eilanden

Zet een koers uit over de historische Middellandse Zee en duik in de duizenden jaren van onze geschiedenis in deze 'bakermat van de beschaving'. Volg de oude Griekse en Romeinse zeevaarders op de voet tijdens een zeilvakantie naar de culturele hotspots in Europa. Cruise heerlijk warme middagen op de kalme Ionische Zee, de charmante Adriatische Zee of de uitdagende Egeïsche Zee onder het waakzame oog van oude ruïnes en een rijk erfgoed. Op deze culturele zeilvakanties reis je terug in de tijd en omring je jezelf met de geschiedenis, mythen en folklore van je bestemming.

Verken de oude burchten en spectaculaire Renaissance-paleizen binnen de middeleeuwse stadswallen van Dubrovnik; ontdek tempels, graftombes, ruïnes en historische plaatsen langs de Saronische kust van Griekenland; of neem de smeltkroes van Romeinse, Griekse, Arabische en Normandische culturen in Palermo in je op. Met zo veel locaties en bestemmingen waaruit je kunt kiezen, is de perfecte culturele zeilvakantie binnen handbereik. Ga op een avontuurlijke ontdekkingsreis op je eigen bareboat charter of geniet samen met anderen van de bezienswaardigheden tijdens een flottielje.

Onze culturele zeilbestemmingen

Dubrovnik_Croatia

Dubrovnik

  • Kalme wind met van tijd tot tijd mistral
  • Rijke geschiedenis en spectaculaire uitzichten
  • Zichtnavigatie en eilandhoppen
Flottielje Zeilen op niveau 1 ICC RYA
Zeilen in Dubrovnik
Hvar Town, Hvar Island

Split

  • Eenvoudig zeilen op zicht
  • Eilandhoppen en zeilen over open zee
  • Ontdek charmante eilandjes en nationale parken
Flottielje Zeilen op niveau 1 Zeilschool aanwezig
Zeilen in Split

Zeilvakantie op Sardinië

  • Uitstekende keuken en wijn
  • Glamoureuze vakantieoorden en stille ankerplekjes
  • Dynamisch zeilen langs de beroemde Costa Smeralda
Flottielje Zeilen op niveau 2 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie op Sardinië

Bareboat charter vakanties

Neem deel aan lokale tradities, proef alle gerechten uit de plaatselijke keuken en verken cultureel erfgoed op een vakantie met een bareboat charter. Charter een zeiljacht in een van onze Europese bestemmingen en maak kennis met de geschiedenis van deze geweldige regio. Ga waar je wilt en blijf zolang je wilt: met een bareboat charter bepaal jij zelf wat je doet.

Flottielje zeilen

Als je naast cultuur en bezienswaardigheden op je reis ook de gezelligeheid van zeilen wilt ervaren, kies je voor een flottieljevakantie. Overdag navigeer je al zeilend op zicht langs kustplaatsen met middeleeuwse stadswallen en oude tombes op Kroatische en Italiaanse eilanden. 's Avonds ga je met je nieuwe vrienden uit eten in een van de restaurants.

Zeilvakanties met skipper

Op je zeilvakantie met skipper kun je ontspannen en de cultuur van Europa in je opnemen met de uitleg van een ervaren gids. Onze deskundige skippers weten alles over het gebied en hebben aanraders die je zeilvakantie gegarandeerd onvergetelijk maken.

Choose Sunsail

20+
Stunning Sailing Destinations 
14
Flotilla routes
48
Types of yachts
44 yrs
Creating holidays
4 hr
Service commitment
Consumer protection