RYA Kleine Vaartuig Eerste Hulp

EHBO-cursus

Overzicht

De cursussen RYA Small Craft First Aid en Health and Safety at Sea zijn beiden bedoeld om skippers en bemanningsleden te leren hoe zij moeten handelen in situaties op zee die medische kennis of interventie vereisen.

Het lesprogramma is erop gericht de deelnemers bij te brengen hoe ze essentiële zorg en eerste hulp in noodsituaties kunnen bieden aan zeilers die zich op maximaal 60 zeemijl van een veilige haven bevinden. In de cursus komt een breed scala aan eventualiteiten aan bod, van kleine problemen (hoofdpijn, zonnebrand, lichte verwondingen) tot ernstige of zelfs levensbedreigende situaties (hypothermie, eerste hulp voor man-overboord-slachtoffers, reanimatie).

De instructeurs beschikken over de kwalificaties die RYA verplicht stelt en lichten de procedures toe voor het verkrijgen van medische hulp van buitenaf, zoals de noodoproep ‘pan-pan medico’ en de reddingshelicopter. Ook geven zij advies over de juiste inrichting van de EHBO-kit die de deelnemers aan boord van hun eigen zeiljachten moeten hebben.

Deze cursus behandelt veel situaties waarmee zeilers op zee te maken kunnen krijgen en wordt aanbevolen voor iedereen die zeilt.

Waar je deze Sunsail-cursus kunt volgen

Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Redenen om deze Sunsail-cursus te volgen

In de Sunsail-cursus RYA Small Craft EHBO leer je wat je moet doen in geval van medische toestanden die je als zeiler op zee kunnen overkomen. Op volle zee is het lang niet altijd mogelijk om snel een veilige haven te bereiken. Deze cursus helpt je om adequaat te reageren in een noodgeval of situatie met levensgevaar.

Veel nadruk ligt op reanimatietechnieken, hoe te handelen bij hypothermie en eerste hulp bij een man-overboord-situatie. Daarnaast komen ook minder ernstige zaken aan bod, zoals hoofdpijn, zonnebrand, kleine letsels en dergelijke.

Je ervaren en volledig gekwalificeerde instructeur licht de procedure toe voor het verkrijgen van medische hulp van buitenaf zoals ‘pan-pan medico’ en de reddingshelikopter, en geeft advies over het juiste EHBO-materiaal voor je eigen boot. Deze cursus is een must voor alle zeilers en een vereiste voor de examens Yachtmaster Coastal en Yachtmaster Offshore.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie