RYA Day Skipper theoriecursus

Theoriecursus RYA Day Skipper

Overzicht

De theoriecursus RYA Day Skipper van Sunsail is een uitgebreide vijfdaagse cursus die je klassikaal aan de wal of online kunt volgen. De klassikale versie wordt gegeven op onze Britse zeilschool in Port Solent (Portsmouth). Dat gebeurt op een aantal vaste datums in het jaar. De online cursus kan je thuis via het internet doen bij Navathome.com.

De theoriecursus RYA Day Skipper is een erkende kwalificatie op gebied van kaartlezen, getijdensystemen, zeemanschap, meteorologie en voorschriften die aanvaringen moeten voorkomen.

Ook behandelen we het binnenvaren en verlaten van de haven plus factoren waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een ankerplaats. 

De cursus is bedoeld om deelnemers te leren hoe zij theoretische kennis kunnen koppelen aan de praktijk van het zeilen en wordt aanbevolen als voorbereiding op de praktijkcursus Day Skipper.

Waar je deze Sunsail-cursus kunt volgen

Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Tortola, Britse Maagdeneilanden

Redenen om deze Sunsail-cursus te volgen

Dit is een klassikale cursus van vijf dagen waarin het volgende aan bod komt: kaartlezen, zeemanschap, meteorologie en voorschriften die aanvaringen moeten voorkomen. Je behaalt met deze cursus je volledige RYA-kwalificatie. De cursus vindt plaats van zaterdag 09:00 uur tot 17:00 uur op de woensdag erna.

De online theoriecursus wordt aangeboden door Navathome. Navathome is gespecialiseerd in online cursussen en een erkend RYA-opleidingsinstituut.

De theoriecursus RYA Day Skipper laat zien hoe je veilig de haven in- en uitvaart en met welke factoren je rekening moet houden als je een ankerplaats zoekt.

Je kunt deze online cursus rustig thuis volgen, je krijgt daarbij alle ondersteuning van Navathome-instructeurs. Na aanmelding krijg je een pakket toegestuurd met het Day Skipper-theorieboek en oefenkaarten.

Verder moet je zelf nog zorgen voor een A4-notitieblok, pennen/potloden (2B), vlakgom en passer of Bretonse- of Portland-plotter. Klik hier als je de online cursus gratis wilt uitproberen. 

In de loop van vijf dagen of 40 uur komt het volgende aan bod: kaartlezen, zeemanschap, meteorologie en voorschriften die aanvaringen moeten voorkomen. Je behaalt met deze cursus je volledige RYA-kwalificatie.

Na afloop weet je alles van getijden en kun je deze kennis koppelen aan je praktische zeilvaardigheid. Bovendien beschik je dan inmiddels over kennis van onschatbare waarde, je weet namelijk ook hoe je aan boord beslissingen moet nemen om op zee veilig te blijven. Als je de online theoriecursussen RYA Day Skipper of Coastal Skipper/Yachtmaster Offshore boekt, accepteer je de algemene voorwaarden van Navathome.com. Een volledig overzicht van de Navathome-voorwaarden vind je hier.

Choose Sunsail

20+
Stunning Sailing Destinations 
14
Flotilla routes
48
Types of yachts
44 yrs
Creating holidays
4 hr
Service commitment
Consumer protection