Getijdentraining

Weekend praktijkcursus

Overzicht

Deze tweedaagse cursus, gehouden in het weekend, is bedoeld voor studenten die hun RYA Day Skipper-kwalificatie hebben behaald in een gebied zonder getijwisseling. Studenten willen daarom ervaring van getijwerking opdoen, om overal ter wereld veilig in wateren met getijdenwerking te kunnen zeilen .

Zonder voltooiing van een Tidal Experience-cursus zullen studenten met een Day Skipper-kwalificatie behaald in wateren zonder getijwisseling niet mogen zeilen in getijdegebieden. Dit legt een grote beperking op de keuze van bestemmingen wereldwijd waar je een jacht zou mogen charteren, waardoor je kansen gaat mislopen om in werkelijk spectaculaire gebieden te zeilen.

Tijdens het Tidal Experience-weekend ga je aandacht op de volgende vaardigheden richten, dat niet mogelijk zou zijn in wateren zonder getijdenwerking.

  • Varen in getijdewateren in afgesloten gebieden onder zeil en met motor.
  • Navigatie en loodsen met gebruik van getijberekeningen gebaseerd op getijhoogtes en getijstroom.
  • Een koers uitzetten, rekening houdend met getijstroom, koersafwijking en afdrijven.
  • Methoden om veilig voor anker te gaan in getijwateren.

Waar je deze Sunsail-cursus kunt volgen

Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Redenen om deze Sunsail-cursus te volgen

Ontworpen voor Day Skippers met kwalificaties behaald bij een van onze zeilscholen in een gebied zonder getijwisseling, deze Sunsail weekend-opleiding met getij-ervaring biedt kennis en ervaring van zeilen in getijdewateren. Hierdoor krijg je praktijkervaring in het waarnemen van de werkingen van getijden, zodat je daarna kunt kiezen uit een groter aantal zeilbestemmingen.

Choose Sunsail

20+
Stunning Sailing Destinations 
14
Flotilla routes
48
Types of yachts
44 yrs
Creating holidays
4 hr
Service commitment
Consumer protection