Catamaran Anchoring and People Stand Up Paddling Corfu Island

Griekenland zeilscholen

Let op: Voor de veiligheid van bemanning en personeel zijn alle meezeilcursussen opgeschort tot september 2021. Een gehele boot huren voor privélessen is wel mogelijk. Bel naar 010 411 54 54 voor meer informatie.

Leren zeilen in Griekenland

Scherp je zeilvaardigheden aan te midden van de Ionische Eilanden vanuit onze basis in het historische Lefkas. Onze volledig RYA-geaccrediteerde skippers zijn de beste gidsen en helpen je om je kwalificatie te halen, of je nu kiest voor Start Yachting of RYA Day Skipper.

Leer zeilen of verbeter je vaardigheden in rustige wateren en maak gebruik van de goede zeilcondities en navigatie op zicht in de Ionische Zee om eenvoudig te leren zeilen. Of je voor het eerst gaat zeilen of je de RYA Day Skipper kwalificatie wilt halen om langere afstanden te gaan zeilen, onze Lefkas zeilschool heeft voor iedere zeiler iets te bieden.

Combineer je cursus met een gezinsvakantie op de Flotilla Starter of de Flotilla Hero cursus. Ga aan boord om onvergetelijke vakantie ervaringen met je gezin te delen terwijl je de RYA Start Yachting of RYA Day Skipper certificaat haalt. Op de Flotilla Hero cursus kunnen ook twee van je crew hun RYA Competent Crew kwalificaties halen.

Prijzen en beschikbaarheid

Niveau
Cursus
BeginnerRYA Competent Crew
BeginnerFlotilla Starter
Enige ervaring vereistFlotilla Hero
GevorderdRYA Day Skipper

Praktische informatie

Wat je mee moet nemen

 • Tickets, geld en paspoort. Neem ook je rijbewijs mee als je van plan bent om een auto te huren.
 • Neem foto-ID en twee paspoortfoto’s mee als je de ICC of Day Skipper cursus (ofhoger) volgt, zodat we je jouw certificaten kunnen meegeven.
 • Kleding: In Griekenland geniet je het hele jaar door van een aangenaam klimaat maar in mei, juni, september en oktober kunnen de avonden koel zijn. Neem daarom een fleece en lange broek mee en lichtgewicht waterbestendige kleding voor het geval van regenachtig weer.
 • Uitrusting voor warm weer: een hoed, zonnebril, zonnecrème, korte broeken, T‑shirts, strandlaken en zwemkleding.
 • Uitrusting voor koel weer: handschoenen, comfortabele broek of trainingspak, een lichtgewicht jasje, bootschoenen, laarzen of trainers met witte zolen. Wij raden jeans niet aan omdat ze langzaam drogen.
 • Let op: persoonlijke items worden op eigen risico meegenomen.

Aanvullende handige informatie vind je bij Lefkas Sailing School Joining Instructions here.

RYA Day Skipper Praktijk en RYA Competent Crew

We raden kandidaten aan om de RYA praktijk en/of theorie cursusboeken te lezen. Deze kunnen online worden besteld via het Sunsail after sales team of bij de RYA (www.rya.org.uk). Om zich voor te bereiden op de Day Skipper praktijkbeoordeling worden kandidaten aangeraden voor hun aankomst op de Sunsail basis, de Day Skipper Theory online cursus te voltooien.

Bij succesvolle afronding van deze cursus in de Britse Maagdeneilanden krijg je de RYA Competent Crew of de Day Skipper (non-tidal) kwalificatie. Voor de RYA Day Skipper cursus moeten kandidaten twee pasfoto’s meenemen.

Logboek voor RYA cursussen

Je hebt een RYA G158 logboek nodig voor je cursus. Logboeken kunnen online bij de RYA of bij het boeken worden besteld.

Geld

 • De Griekse valuta is de Euro.
 • Er is een geldautomaat in de buurt van de Lefkas basis. Voor vertrek van de basis zal je schipper je vertellen welke zeilbestemmingen geldautomaten hebben.

Verblijf

 • Je slaapt aan boord in gedeelde hutten.
 • Dekbedden, lakens, kussens, en badlakens (één per persoon) zijn aanwezig. 
 • Neem je spullen in een zachte weekendtas mee want er is slechts beperkte opbergruimte aan boord.

Transfers

Bezorg ons de details van je reisroute zodat we indien nodig kunnen assisteren met transfers van de luchthaven naar onze basis in Lefkas.

Jacht cursus programma

Inscheping, aanvang cursus        zondag 18:00 uur

Welkom bijeenkomst                    maandag 09:00 uur

Einde van de cursus                    vrijdag 17:00 uur

Ontscheping                                 zondag 10:00 uur

Aankomst op zondag

Bij aankomst op de Lefkas basis wordt je voorgesteld aan je schipper; vervolgens brengt de schipper je naar je jacht en geeft je een korte inleidende briefing. Nadat je geïnstalleerd bent in je hut en je spullen zijn opgeborgen krijg je de rest van de dag vrij, met tijd om kennis te maken met de overige crewleden.

Als je meer over het jacht of beschikbare faciliteiten wil weten kun je dat aan de schipper of een iemand van de Sunsail team vragen. Een volledige briefing over het jacht alsook veiligheid wordt op maandagochtend gegeven, bij aanvang van de cursus.

Welkombijeenkomst op maandag

Op maandagochtend krijg je de gelegenheid om kennis te maken met de overige cursisten. Je schipper zal een overzicht geven van de activiteiten van de komende week, zoals inhoud van de cursus en zeilprogramma.

Maandag tot en met vrijdag

De activiteiten beginnen iedere dag rond 09:00 uur en beëindigen rond 18:00 uur. Op één van deze dagen krijg je een extra vier uur om ook ’s nachts te kunnen zeilen. Het jacht wordt voorzien van proviand voor de 5‑daagse cursus met inbegrip van ontbijt en lunch aan boord. In de vrije avonduren kunnen crewleden aan wal dineren. Vraag je schipper om aanbevelingen voor restaurants. In de loop van de week bezoek je verscheidene havens en marina’s.

Vrijdag 17:00 uur

Je cursus eindigt terug op de basis waar je bij zonsondergang kan genieten van een drankje of een hapje lokale cuisine.

Zaterdag

Op zaterdag heb je alle tijd om het eiland Lefkas te verkennen. Huur een auto of neem de bus of ontdek de prachtige stranden langs de westkust van Lefkas. Onze medewerkers op de Sunsail basis bevelen je graag hun favoriete stranden aan. 

Zondag vertrek

Je dient je hut voor 09:30 uur te verlaten.

Cursus proviand

 • Ontbijt, lunch en alcoholvrije drank zijn aan boord beschikbaar, evenals een avondmaaltijd. Je bent vrij om aanvullende snacks mee te nemen, maar houd er rekening mee dat er een ruime keuze aan restaurants is waar je 's avonds kunt eten.
 • Wij zorgen niet specifiek voor vegetarische of andere dieetwensen, maar wanneer je ons dit laat weten bij het boeken kunnen we hier rekening mee houden. Na het boeken kun je voor aanpassingen contact opnemen met het after sales team. 
 • Avondmaaltijden zijn voor eigen rekening. Vraag je schipper om goede restaurants aan te bevelen. 
 • Er wordt verwacht dat je met het koken, afwassen en algemene huishouding van het jacht meedoet.

Marina kosten

Liggelden en/of marina kosten zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen; betaling wordt gewoonlijk onder de crew verdeeld.

Kinderen op cursussen

Oudere kinderen zijn welkom op onze cursussen het hele jaar door, mits ze begeleid worden door minstens één volwassene. Om deel te nemen aan cursussen moeten ze echter aan de minimumleeftijdseisen voldoen.

 • RYA Competent Crew-cursus: minimumleeftijd 12 jaar.
 • Vijfdaagse ICC-cursus: minimumleeftijd 16 jaar.
 • RYA Day Skipper Theory/Practical-cursus: minimumleeftijd 16 jaar.

Activiteiten en plaatsen om te bezoeken

Je kunt een auto huren in Lefkas stad om het eiland verder te verkennen (neem je rijbewijs mee).

Bestemmingen respecteren

Sunsail is toegewijd aan het beschermen van het milieu en steun bieden aan lokale culturen binnen onze zeilgebieden. Door de jaren heen hebben onze klanten ons geholpen om ervoor te zorgen dat onze aanwezigheid geen nadelig effect heeft op de vaargebieden. Help ons om de zeilgebieden zo goed of zelfs beter achter te laten dan toen wij aankwamen.

Fotografie

Sunsail heeft fotografen op alle bases gedurende het seizoen. Je krijgt bericht bij aankomst op een basis als er een fotograaf aanwezig is. Laat de fotograaf het weten als je bezwaar hebt tegen het close-up fotograferen van jou of je gezelschap.

Sunsail zeilschool kantooruren

Het verkoopkantoor is het hele jaar open:

Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 19:00 uur

Zaterdag van 09:00 tot 19:00 uur

Zondagen en feestdagen van 10:00 tot 17:00 uur

Telefoonnummers

Reserveringen +31 (0) 10 411 54 54

After sales +31 (0) 10 411 54 54

Lefkas basis adres

Lefkas Marina
East Shore Lefkada
31100
Greece
Tel: +30 26450 29622
Fax: +30 26450 29622