BVI zeilscholen

Let op: Voor de veiligheid van bemanning en personeel zijn alle meezeilcursussen opgeschort tot september 2021. Een gehele boot huren voor privélessen is wel mogelijk. Bel naar 010 411 54 54 voor meer informatie.

Leren zeilen in tropisch Tortola

Ontdek kristalheldere wateren, witte stranden omhelst door palmbomen, en de ongedwongen sfeer van de Caribische cultuur terwijl je leert zeilen in de prachtige omgeving van de Britse Maagdeneilanden.

De perfecte zeilomstandigheden rond deze eilanden zorgen ervoor dat Tortola de ideale bestemming is voor zeilers van elk vaardigheidsniveau. Geniet van gemakkelijk navigeren op zicht in diepe wateren met een constante passaatwind. Neem de eerste stappen op je zeilavontuur of scherp je bekwaamheid aan in een Caribisch paradijs.

Prijzen en beschikbaarheid

Niveau
Cursus
BeginnerRYA Competent Crew
GevorderdRYA Day Skipper

Praktische informatie

Wat je mee moet nemen

 • Geld: De valuta in Tortola is US Dollars (USD) maar je krijgt geen gelegenheid om valuta te wisselen voordat je cursus begint. Neem daarom een geschikt bedrag in USD mee. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.
 • Paspoort: Neem alle relevante reisdocumenten mee en ook je Sunsail boekingsinformatie en details.
 • Rijbewijs: Als je van plan bent om een auto te huren om Tortola te verkennen na afloop van je Opleidingsweek.
 • Kleding: Tortola heeft een warme klimaat met hoge temperaturen de hele jaar door, maar het kan ook regenen en iets koeler worden. We raden je aan om het volgende mee te nemen: Korte broeken, T‑shirts, zonnebril, hoed, zonnebrandcrème, lichtgewicht broeken, een fleece, zeilhandschoenen, lichtgewicht waterbestendige kleding, zeilschoenen of antislip trainers met lichtgekleurde niet afgevende zolen, zwemkleding en een strandlaken.
 • Bagage: We verzoeken je om zachte, opvouwbare tassen te gebruiken voor je bagage omdat er op het jacht géén plek is om harde koffers op te bergen.
 • Lig- en/of havengelden zijn niet bij de cursusgeld inbegrepen; betaling wordt gewoonlijk onder de crew verdeeld. Liggelden voor een overnachting zijn ongeveer USD 30,00 per nacht, afhankelijk van de route.
 • ’s Avonds uit eten gebeurt meestal bij redelijk geprijsde eetgelegenheden; je betaalt zelden meer dan USD 40,00 per persoon per avond.
 • Souvenirs kun je kopen op de vrije zeildag (donderdag); je krijgt de optie om op excursie te gaan of om deel te nemen aan activiteiten.
 • Een paar honderd USD per persoon zou ruim voldoende moeten zijn om alle onkosten te dekken (cursusgeld niet daarbij inbegrepen).

Geld

 • De muntsoort op Tortola is US Dollars (USD).
 • ATM’s zijn op een beperkte aantal plaatsen beschikbaar.
 • Er zijn geen faciliteiten voor valutawissel op Tortola.
 • Creditcards worden in vele restaurants en winkels geaccepteerd.

Verblijf

 • Je gaat aan boord slapen in gedeelde hutten.
 • Lakens, dekens, kussens, en één handdoek per persoon zijn aanwezig. 
 • Er is geen plek aan boord on koffers op te bergen. Neem daarom je spullen in zachte opvouwbare tassen mee.

Faciliteiten op de Tortola basis

 • Douches en toiletten
 • Bar en twee restaurants
 • Mariner Inn
 • Een assortiment van winkels

Cursus proviand

 • Ontbijt, lunch en alcoholvrije drank zijn aan boord beschikbaar, evenals één avondmaaltijd. Je bent vrij om aanvullende snacks naar behoefte mee te nemen, maar houd er rekening mee dat er een ruime keuze aan restaurants is waar je 's avonds kunt eten.
 • Wij zorgen niet specifiek voor vegetarische of andere dieetwensen en stellen daarom voor dat je je eigen alternatieve proviand naar behoefte meeneemt.
 • Avondmaaltijden zijn voor eigen rekening. Vraag je schipper om goede restaurants aan te bevelen bij elke overnachtingsplaats. 
 • Er wordt verwacht dat je met het koken, afwassen en algemene huishouding van het jacht meedoet.

Logboek voor RYA cursussen

Je hebt een RYA G15 logboek nodig voor je cursus. Logboeken kunnen online of bij het boeken van je cursus van tevoren worden besteld.

Aanbevolen leesmateriaal voor RYA cursussen

RYA cursusboeken voor de praktijk en/of theorie kunnen vooraf worden besteld via de aftersales team bij Sunsail, op de Tortola base of bij de RYA.

Transfers

Stuur details van je reisarrangementen naar ons toe zodat we desnoods kunnen assisteren met transfers van de luchthaven naar onze Tortola basis.

Een Sunsail vertegenwoordiger kan je ontmoeten bij Beef Island International Airport (EIS) en transport naar de basis voor je regelen. De reis vanaf de luchthaven duurt ongeveer 30 minuten met een taxi.

Aan het einde van je zeilcursus houd er rekening mee dat je USD 20,00 per persoon aan de BVI Port Authority zal moeten betalen.

Aanvangstijden jacht cursus

Inscheping, zaterdag 18:00 uur

Om 18:00 uur wordt je je slaapplaats aan boord de cursusjacht toegewezen, gevolgd door een veiligheidsbriefing dat door de cursusleider, jouw instructeur of door de basis team wordt gegeven.

Het is geen probleem als je zaterdagavond laat op de Tortola basis aan komt: we begrijpen de onvoorziene grillen van het reizen naar de eilanden. Nadat je spullen zijn opgeborgen heb je de rest van de avond vrij.

Heb je meer informatie nodig over je jacht, de Tortola basis of de eilanden, vraag een onze klantenservice team.

Aanvang cursus, zondag 08:00 uur

De cursus begint met een volledige jacht- en veiligheidsbriefing door je cursusleider. Het is belangrijk dat je stipt om 08:00 uur voor de briefing aanwezig bent, zodat we gelijk daarna zo snel mogelijk kunnen gaan varen. We doelen er op om voor de lunch onderweg te zijn, met als prioriteit de tijd maken om rond 12:00 uur te gaan zwemmen en snorkelen.

Cursus programma, zondag tot en met donderdag

Onze doelstelling is dat je zoveel mogelijk tijd besteedt aan het leren zeilen gedurende je verblijf in de Britse Maagdeneilanden, het meest schitterende klaslokaal ter wereld. Je gaat ook genieten van het pauzeren voor lunch en het overnachten bij prachtige ankerplaatsen en gezellige havens. Zonsondergangen, snorkelen en strandjutten zijn de opties die je te wachten staan nadat het werk gedaan is. Alles hangt van het weer af – dat is het leven van een zeiler. Iedere cursusdag begint rond 08:00 uur en eindigt rond 18:00 uur. De cursusprogramma wordt naar je toe verzonden samen met de bevestiging van je inschrijving, maar het staat ook omschreven in de G15 RYA logboek. Onze cursusleiders zijn bedreven in het doeltreffend presenteren van de cursusprogramma door een verscheidenheid van zeilactiviteiten.

Einde van de cursus, donderdag 17:00 uur

Je cursus eindigt bij de Wickhams Cay II basis om 17:00 uur. Doorgaans gaan de crewleden samen wat eten en drinken na de cursus maar je bent ook vrij om te vertrekken, als je een vlucht moet halen of als je nog bij een hotel op het eiland gaat logeren.

Vrijdag: Tortola activiteit

Dit is je vrije dag. Neem de tijd om te ontspannen en om het eiland van Tortola te verkennen. Het is het hoofdeiland van de Britse Maagdeneilanden. Aan het einde van je cursusweek zijn er verschillende mogelijkheden voor verblijf en activiteiten. Overleg met een Vakantie Planner voor aankomst.

Activiteiten waar je misschien zin hebt:

 • Huur een jacht voor je eerste reis met je nieuwe kwalificatie
 • Ga duiken of snorkelen met SC Duikers
 • Ga wandelen in Sage Mountain National Park
 • Bezoek de BVI Botanical Gardens
 • Huur een jeep om het eiland te verkennen
 • Ontspan aan een strand naar eigen keuze

Overleg met onze afdeling Aktiviteiten op Tortola voor meer suggesties.

Jachthavenkosten

Liggelden en/of jachthavenkosten zijn niet bij de cursusgeld inbegrepen; betaling wordt gewoonlijk onder de crew verdeeld. Liggelden bedragen ongeveer €34 per persoon voor de cursus, afhankelijk van de programma gedurende de week.

Kinderen op cursussen

Kinderen van 13 jaar en ouder: Sunsail verwelkomt je oudere kinderen op alle cursussen de hele jaar door, mits ze worden begeleid door minstens één volwassene. Kinderen jonger dan 16 jaar kunnen meedoen als Comp Crew terwijl kinderen van 16 jaar of ouder kunnen kwalificeren als Day Skipper.

Bestemmingen respecteren

Sunsail blijft toegewijd aan het beschermen van het milieu en steun bieden aan lokale culturen binnen onze zeilgebieden. Door de jaren heen hebben onze klanten ons geholpen om ervoor te zorgen dat onze aanwezigheid geen nadelig effect heeft op deze gebieden. Wij vragen iedereen om ons steeds te helpen bij het zo goed of zelfs beter achterlaten van onze zeilgebieden dan toen wij aankwamen.

 • Afvalwaterbehandeling: maak altijd gebruik van beschikbare pomp faciliteiten bij havens om afvalwater weg te pompen. Vermijd anders ontlading bij drukke ankerplaatsen of bij een ligplaats en voorkom verontreiniging van zowel mensen als bodembezinksel en bewoners van koraalriffen door afvalwater zo ver mogelijk offshore weg te pompen.
 • Je anker schoonmaken bij het verlaten van een ankerplaats: Je jacht is voorzien van afwasmiddel met een laag fosfaatgehalte – gebruik dit om je anker af te wassen. Bewaar de fles om opnieuw te vullen.
 • Houd afval en recycling aan boord zoveel mogelijk gescheiden.
 • Vermijd het wegpompen van olieachtig lenswater of andere gevaarlijke stoffen in zee. Bewaar ze totdat je een pomp voor afvalwater kan gebruiken bij een haven.
 • Wees bewust van afval. Gooi geen afval overboord en gebruik zo min mogelijk plastic en niet-afbreekbare producten.
 • Houd je in alle opzichten aan de wetgeving betreffende grootte van visvangsten en het aanraken of behandelen van onderwaterleven.
 • Bij het bekijken van onderwaterleven hou veilig afstand, benader het zijwaarts aan en stop met propellers in neutraal. 
 • Identificeer donker watergebieden als mogelijke belangrijke ondiepe ecosystemen.
 • Gebruik ankerboeien over koraalriffen waar mogelijk. Bij verankering, zoek een ankerplek in het zand, uit de buurt van levende riffen.
 • Zorg ervoor om geen koraal of natuurlijke habitat te verbrijzelen of breken met je lichaam, zwemvliezen of uitrusting bij het snorkelen of zwemmen.
 • Vermijd het aankopen van sierlijke mariene souvenirs en het oogsten van bedreigde vissoorten.

Fotografie

Sunsail heeft fotografen ter plaatse aanwezig op al onze bases gedurende het seizoen. Je krijgt bericht bij aankomst op een basis als een fotograaf daar aanwezig is. Laat een fotograaf het weten wanneer je bezwaar hebt tegen het close-up fotograferen van jou of je gezelschap.

Sunsail zeilschool kantooruren

Het verkoopkantoor is het hele jaar door open:

Maandag – vrijdag: 08:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag: 09:00 uur – 19:00 uur

Zon- en feestdagen: 10:00 uur – 17:00 uur

Telefoonnummers

Reserveringen +31 (0) 10 411 54 54

Aftersales +31 (0) 10 411 54 54

Basis openingstijden

De basis op Tortola, Britse Maagdeneilanden
is open het hele jaar door:

07:00 uur – 22:00 AST (Geen zomertijdsregeling)

Tortola basis adres

Sunsail PO Box 3457
Wickhams Cay II
Road Town
Tortola, VG1110
British Virgin Islands

Basis telefoon: +1 284 393 2331

Buiten kantooruren: +1 284 542 0300