Zeilvakantie op de Seychellen
3
Zeilervaring niveau

 

Alleen op een eiland

Afgelegen, dunbevolkt en nauwelijks verkend: op veel van de eilanden in de Seychellen waan je je bijna een schipbreukeling op een onbewoond eiland. Deze archipel beloont onverschrokken zeilers met stevige wind, warm weer, bijzondere wilde dieren en fascinerende landschappen.

Mahé, waar onze basis zich bevindt, heeft dichtbegroeide bossen waarin vele zeldzame planten en dieren leven. Sommigen komen zelfs alleen op de Seychellen voor. Op wandelingen door de bergen van Mahé word je beloond met adembenemende uitzichten en zie je opvallende en ongewone flora en fauna. Vleesetende bekerplanten bijvoorbeeld en hopelijk alle 26 soorten landkrabben die de archipel rijk is.

Zowel ter land als op zee vormen de Seychellen het thuis van zeldzame en mooie dieren. Bezoekers kunnen reuzenschildpadden, zeeschildpadden en enorme kokoskrabben tegenkomen en zelfs samen met de walvishaai zwemmen, de grootste vis ter wereld. De archipel beschikt over enkele van de beste duik- en snorkelplekken ter wereld, met inheemse diersoorten die meestal weinig angst voor mensen kennen. Vis op tonijn, zeilvis en horsmakrelen in de Indische Oceaan of ga windsurfen, zeilen, kayakken of paddleboarden in het heerlijke warme zeewater. Er valt nog heel wat te avonturieren in deze nauwelijks bestudeerde eilandenketen.

Vroege inscheping om 10:00

Met onze optie vroege inscheping mag je extra vroeg aan boord. Zo zit je om 10 uur 's ochtends al heerlijk van je eerste ontbijt op de Seychellen te genieten. Let op: vroege inscheping is prepaid, onderhevig aan beschikbaarheid en enkel verkrijgbaar op aanvraag.

Voorgestelde vaarroute

Huur een zeiljacht op onze basis op het afgelegen Mahé en zeil de Seychellen-archipel in. Daag jezelf uit met omstandigheden op de Indische Oceaan die het uiterste van je zeilkunst vergen, en geniet van een opwindende zeilvakantie op open water tussen afgelegen en dunbevolkte eilanden. Op een bareboat charter bepaal jij wat je wilt, een zeilvakantie gevuld met allerlei activiteiten of recht door zee op de horizon af. 

Seychellen bareboat vaarroute

 • Luxe jachthavenfaciliteiten
 • Het adembenemende eiland La Digue
 • Turquoise wateren en kleurrijke riffen
 • Snorkelen tussen tropische vissen en schildpadden
 • Torenhoge granietrotsen, verlaten stranden
 • Reuzenschildpadden en karetschildpadden
Vaarroute details

Ervaring

Niveau
3
Minstens 20 dagen of 400 mijlen als skipper op een zeiljacht van vergelijkbare grootte

Zeilbestemmingen van niveau 3 bieden de grootste uitdaging. Voor deze tochten moet je een ervaren zeiler met zelfvertrouwen zijn, en lange stukken open water, grote getijdenverschillen, forse wind en afgelegen ankerplaatsen aankunnen.

Kwalificaties

ICC
International Certificate of Competence
RYA
Day Skipper

Voor het zeilen in deze omgeving is minimaal een ICC-certificaat of een RYA Day Skipper-certificaat vereist. 

Marifooncertficaat

De schipper heeft een marifooncertificaat nodig
Voor alle zeilvakanties met een boot tot 30 ton brutogewicht

BELANGRIJK: De havenautoriteiten van de Seychellen hebben onlangs hun vaarreglement gewijzigd zodat de persoon die het jacht zal besturen ten minste 7 dagen voor de vertrekdatum een kopie van het vereiste vaarbewijs, zoals hier beschreven, moet voorleggen.

Alle vaarbewijzen moeten geschreven of vertaald zijn in het Engels of Frans - geen enkele andere taal wordt aanvaard. Als uw vaarbewijs in een andere taal is gesteld, moet u een beëdigde vertaling overleggen.
Om uw kwalificaties in te dienen, stuurt u een e-mail naar [email protected].
Het is van essentieel belang dat de persoon die het jacht gaat besturen het originele vaarbewijs meeneemt (een fotokopie of een foto op een mobiele telefoon wordt door de autoriteiten niet geaccepteerd).

Veranderingen in de vereisten van de havenautoriteiten

Om een bekwaamheidscertificaat te kunnen afgeven waarmee je op de Seychellen mag varen, hebben de havenautoriteiten een kopie nodig van de kwalificatie/licentie van de schipper en het paspoortnummer van die persoon. Zorg ervoor dat u uw gastenlijst en alle paspoortgegevens van tevoren bij ons heeft ingediend, zodat wij uw bootpapieren voor aankomst kunnen voorbereiden.

Bekijk hier een overzicht van alle vereisten

Skippered Holiday

Probeer een zeilvakantie met schipper

 • Relax en laat je schipper de leiding nemen
 • Wees zo actief of ontspannen als je zelf wilt
 • Leer van een ervaren schipper
 • Verkrijg lokale weetjes en aanbevelingen
 • Gemoedsrust en veiligheid op het water
 • Discretie en privacy als dat nodig is
Meer informatie

Zeilomstandigheden

Max. temp.
(°C)
Min. temp.
(°C)
Gem. neerslag
(mm)
Gem. windsnelheid
(knopen)
Overheersende windrichting
Januari30232908NNW
Februari31252509NNW
Maart31251908NNW
April32241707OZO
Mei312515010ZO
Juni292414011ZO
Juli282311012ZO
Augustus292312013ZO
September272413013ZO
Oktober28241609ZO
November30231708WNW
December30232708WNW

Adres

F14 Eden Plaza

Eden Marina

PO Box 1076

Mahé, Seychellen

Basis openingstijden

Ma – zo: 08:30 uur – 17:00 uur

Nearest airport
Seychelles International Airport