Reisinformatie

Cruisegids

Reisinformatie

Zeil-cv en vereisten

Formele zeil-kwalificaties zijn voor de meeste bestemmingen niet vereist.

In bepaalde regio’s in het Middellandse Zeegebied en de Seychellen heb je formele zeil-kwalificaties nodig om een jacht te kunnen huren. Zoek je bestemming hieronder voor meer informatie over de vereisten.

Vul ons Zeil-cv formulier in, dan zullen wij je laten weten welke bestemmingen bij jouw ervaringsniveau passen. Afhankelijk van je ervaring kun je een jacht huren om zelfstandig te zeilen (bareboat) of je kunt ervoor kiezen om een Sunsail-schipper in te huren. Een Sunsail-schipper kan per dag de leiding nemen of voor de gehele duur van  je jachtcharter.

Belize Charter Application (Aanvraagformulier)

Om zonder een schipper te mogen varen in Belize moet je dit aanvraagformulier invullen om een tijdelijke Certificaat van Competentie te krijgen. Dit moet je dan samen met een kleurkopie van je paspoort opsturen. Je aanvraag wordt aan de Belize havenautoriteiten voorgelegd.

Dit tijdelijk Certificate of Competency is vereist voor alle bareboat jachtcharters in Belize.

Visumvoorschriften voor reizigers via de VS

Visa Waiver Programme (VWP)

Nederland is deelnemer van de Visa Waiver Program, waardoor Nederlandse paspoorthouders naar de VS mogen reizen zonder visum. Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is onderdeel van dit programma. ESTA is een aanvraagsysteem voor alle reizigers vanuit Visa Waiver-landen, inclusief Nederland.

Indien je in aanmerking komt voor een ESTA, moet je het minstens 72 uur voor vertrek aanvragen. Voor meer informatie: www.esta.us/netherlands.html

Als je eraan twijfelt of je in aanmerking komt voor het VWP, of als je je zorgen maakt dat een bestaande ESTA mogelijk is geannuleerd vanwege de nieuwe regels, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat.

De VWP is van toepassing voor paspoorthouders van:

Andorra, Australië, Oostenrijk, België, Brunei, Chili, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Portugal, Republiek van Malta, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Verenigd Koninkrijk.

  

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie