Antigua zeilweek

25 april – 1 mei 2020

Overzicht

Bekend als het spannendste zeilevenement in het Caribisch gebied, Antigua Sailing Week is een van ’s werelds premier zeilwedstrijd regatta’s, en Sunsail is er trots op om de officiële bareboat jachtchartersponsor te zijn. Deze regatta voor zeewaardige jachten vindt plaats eind april tot begin mei van elk jaar en trekt al decennia lang jachten en zeilers uit de hele wereld, evenals duizenden toeschouwers.

Antigua Sailing Week wordt door de Caribbean Sailing Association georganiseerd volgens de CSA Rating Rule. De Sailing Week heeft vijf zeilwedstrijd-dagen vanaf zondag. De wedstrijden duren drie tot vier uur per dag vanuit English en Falmouth Harbours aan de zuidkust van Antigua.

De beroemde social scène is een essentieel onderdeel van Antigua Sailing Week. Gesponsord door internationale topmerken, mensen ontmoeten en feestvieren zijn elke dag een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Halverwege de week op Lay Day, bijvoorbeeld, komen toeschouwers en deelnemers bij elkaar om aan leuke evenementen deel te nemen vanuit de Antigua Yacht Club, en te genieten van alle bezienswaardigheden en activiteiten die Antigua te bieden heeft.

Na afloop van de zeilwedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats op vrijdagavond, de glamoureuse finale van Sailing Week. Daar hoort feestvieren en rum drinken bij dat tot in de kleine uurtjes doorgaat.

Prijzen en boekingen

Voorgestelde boeking: Vier dagen vóór het begin van de wedstrijden, en vier dagen na afloop. Houd rekening met de tijd nodig om naar Antigua te zeilen. Antigua is 153 kilometers zuidoost van Sint Maarten.

Voor volledige informatie over prijzen en om je plaats te boeken voor Antigua Sailing Week, neem je contact op met onze vakantieplanners op +44 (0)10 411 54 54.

Inbegrepen
 • Race instapkosten
 • Welkomstcocktail
 • RAS Support
 • Jacht voorbereiding & romp reiniging
 • Meting van de jacht
 • Briefing vooraf aan de wedstrijden

Niet inbegrepen
 • Vluchten
 • Taxivervoer
 • Lokale vaarbelastingen
 • Aanlegkosten
 • Vertrekbelastingen
 • Proviand en dranken
 • Spinnakers, spinnakerbomen, cruising chutes (niet beschikbaar in het Caribisch gebied)
 • Verzendkosten naar/van wedstrijdlocaties (indien nodig)
 • Tickets en toegang tot officiële functies

Officiële Regatta-informatie

Het volgende is om een idee te geven over de verschillende Regatta’s.

Voor actuele informatie over organisatoren, wedstrijdregels en reglementen, programma’s, wedstrijdklasse, handicap, deelname, enz., neem je contact op met het onafhankelijke wedstrijdcomité op [email protected] of bezoek je www.sailingweek.com

Aanvullende wedstrijdinformatie

Bij het deelnemen in een zeilwedstrijd, is het beter om een lagere rating te hebben. Dit betekent dat er minder tijd aan je wedstrijd-tijd wordt toegevoegd. Hoe hoger je rating , hoe meer tijd dat er wordt toegevoegd aan je wedstrijd-tijd. Op een jachtcharter wil je het liefst de laagst mogelijke rating hebben.

Een jacht met een rolgrootzeil krijgt een lagere rating omdat het in principe langer duurt om de wedstrijdroute te bevaren. Daartegenovergesteld krijgt een jacht met een volledig doorgelat grootzeil een hogere rating omdat het in principe sneller langs de wedstrijdroute kan zeilen.

Vermelding en registratie

Inschrijven kan online bij www.sailingweek.com

Adres
The Secretary
Antigua Sailing Week
P.O. Box 2035 
St John's
Antigua WI

Tel: (268) 462 8872 of (268) 462 6164 / Fax: (268) 462 887
E-mail: [email protected]m Website: www.sailingweek.com

Inschrijvingsformulieren, CSA certificaten en kosten moeten verzonden worden naar The Secretary, Antigua Sailing Week, P.O. Box 2035, St John's, Antigua, om ontvangen te worden uiterlijk op de donderdag vóór het begin van Sailing Week.

Sluitingsdata voor inschrijving

Inschrijvingen voor zeilwedstrijden in Antigua Sailing Week moeten uiterlijk 30 dagen voor de startdatum worden bevestigd. Wil je na het uiterlijke inschrijfdatum je toch melden om aan  een wedstrijd mee te doen, wordt je verzoek aan de Race Committee voorgelegd voor goedkeuring. Indien goedgekeurd moet je een supplement betalen.

Wedstrijd categorieën en classificaties

Antigua Sailing Week bestaat doorgaans uit vier wedstrijden langs boeien aangelegd voor de kust van Antigua en één Olympische-stijl cursus voor Dickenson Bay op de tweede wedstrijddag. Het evenement wordt meestal in twee aparte divisies gesplitst als volgt.

Divisie A – Racing vloot, Sport boten en Racer/Cruiser vloot (met spinnaker).
Jachten in Division A – mogen varen met normale spinnakers of asymmetrische zeilen, maar zullen allemaal met spinnakers worden gerated.

Divisie B - Racer/Cruiser vloot (niet-spinnaker), Cruiser vloot en Bareboat
Jachten in Division B – Racer/Cruiser niet-spinnaker vloot: mogen niet zeilen met spinnakers, MPS of asymmetrische zeilen. Een of twee gieken en het gebruik maken van een boom is toegestaan.

Cruiser vloot: Mag met spinnakers zeilen, een MPS, asymmetrische zeilen en één of twee gieken dragen en krijgen een rating overeenkomstig met het keuze van type zeilen.

Bareboat vloot: Mag uitsluitend grootzeil en giek dragen, zonder boom.

Te kwalificeren voor de Bareboat-klasse, moet elk boot worden bevestigd als onderdeel van een bonafide bareboat chartervloot, met standaard grootzeil en giek. Spinnakerbomen zijn niet toegestaan; charterjachten met volle zeilinventarissen komen niet in aanmerking.

Resultaten

Voor een volledige lijst van uitslagen van vorige evenementen, kijk bij www.sailingweek.com

En verder

Voor meer informatie over dit evenement en prijzen bel ons op +31 (0)10 411 54 54.

Choose Sunsail

20+
Stunning Sailing Destinations 
14
Flotilla routes
48
Types of yachts
44 yrs
Creating holidays
4 hr
Service guarantee
Consumer protection