Two catamarans sailing in the Seychelles

Onze uitgangspunten

We zetten ons onvermoeid in voor een schone oceaan en een beter milieu. In ons streven niets anders achter te laten dan een hekgolf wordt op al onze bases en samen met onze leverancies gewerkt aan een glasheldere toekomst voor al onze zeilgebieden. Lees hier onze drie uitgangspunten.

Weg met wegwerpplastic

Heb je wel eens stilgestaan bij de term 'weggooien'. Tuurlijk, je smijt het in de prullenbak en klaar is Kees. Maar puur door plastic 'weg' te gooien, is het nog lang niet 'weg'.

Daarom zeggen wij: weg met wegwerpplastic. En daarmee bedoelen we: vermijd het. Op onze havens vind je watertappunten, en vragen we iedereen om zelf hun flessen met water te vullen. Onze moderne vloot zeilt niet alleen heerlijk, maar vele boten hebben ook watermakers aan boord, zodat het gebruik van plastic flessen tot de verleden tijd behoort. Tevens gebruiken we geen plastic rietjes en voorzien we in afvalzakken aan boord waarmee afval aan het einde van de vakantie gerecycled kan worden.

In landen met een onderontwikkelde infrastructuur werken we samen met lokale recyclingpartners, zoals Lefkogaia op Lefkas, om de hoeveelheid afval te minimeren. Om de oceanen schoon te houden, organiseren we regelmatig opruimacties en hebben we zogenoemde 'seabins' geinstalleerd zodat plastic en microplastic uit het water worden gehaald.

Milieuvriendelijke producten

Waar logistiek mogelijk zijn onze schoonmaakproducten milieuvriendelijk. Ook gebruiken we antifouling met een lage uitstoot en filters op de kim om bij olielekkage vervuiling van het water te voorkomen. Onze leveranciers kennen onze richtlijnen, en zij gebruiken milieuvriendelijke producten om de oceanen en het leven aan, op en onder water te beschermen.

Waar mogelijk gebruiken wij aan boord ledlampen en wordt zoveel mogelijk apparatuur aangedreven door zonne-energie. Tijdens beurzen proberen wij artikelen weg te geven waar een zeiler echt iets aan heeft, en die hij of zij nog jaren zal gebruiken.

Zeil bewust

Van lokaal shoppen tot korte douches en van plastic uitbannen tot efficient zeilen en altijd een stevige tas op zak om rondzwerfend afval op te bergen – wij delen onze milieutips graag. Zo ga je met een goed gevoel op vakantie.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie