Responsible tourism

Duurzaam toerisme

Vakantie: optimaal. Voetafdruk: minimaal.

We zijn dol op onze zeilbestemmingen, én de mensen en dieren die er leven. Om de toekomst van beide te beschermen, werken we actief aan de beperking van de impact op het milieu en lokale gemeenschappen.

We nemen lokale arbeidskrachten in dienst, kopen in bij lokale leveranciers, en we gebruiken biologisch afbreekbare reinigingsproducten en innovatieve producten. Door negatieve effecten op het leefklimaat, de economie en de natuur tot een minimum te beperken, hopen we deze fantastische bestemmingen nog generaties lang te behouden.

In al onze bestemmingen hebben we de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in onze vloot, met geoptimaliseerd ontwerp voor de romp en zuinige motoren voor duurzaam varen, ook als het zeil niet gehesen is. Andere maatregelen aan boord zijn zonnepanelen en een watermaker, die beide onze 'bootafdruk' significant reduceren.

Maar daar houdt het niet op. We werken samen met prachtige stichtingen, die zich als doel een schone oceaan hebben gesteld. Zo ondersteunen we recyclingprojecten op Lefkas, en helpen we dolfijnen in de Ionische Zee, en de monniksrobben in Griekenland en Kroatië. Ook dragen we ons steentje bij aan globale opruimacties, die regelmatig vanuit onze bases worden georganiseerd.