Borgsom en reductie eigen risico

Op al onze boten is een verzekering voor schade aan en verlies van de boot of inventaris verplicht. Je kunt kiezen voor een reductie eigen risico met lagere borgsom (optie 1) of enkel een (hogere) borgsom (optie 2).

Indien jij of een lid van je gezelschap schade aanbrengt aan de boot of accessoires aan boord ben je aansprakelijk voor de kosten, tot maximaal de hoogte van de betaalde borgsom.

Indien de berokkende schade of verlies het resultaat is van grove nalatigheid of roekeloos gedrag ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van het geleden verlies. Handelingen die worden beschouwd als grove nalatigheid en/of roekeloos gedrag zijn:

  • zeilen buiten de gedefinieerde gebieden of vastgelegde tijdsspannes
  • het vaartuig besturen onder invloed van alcohol of drugs
  • onvoldoende bemanning aan boord in dienst van het vaartuig
  • het niet onder controle hebben van het vaartuig
Optie 1: Reductie eigen risico

Door het eigen risico te reduceren, verlaag je de hoogte van je borgsom aanzienlijk. De reductie eigen risico is een vast tarief per dag, afhankelijk van de lengte van de boot. De kosten voor de reductie eigen risico zijn tijdens het boekingsproces inzichtelijk.

Optie 2: Waarborgsom

Indien je ervoor kiest enkel een waarborgsom te betalen, dan is dit bedrag hoger dan bij reductie eigen risico. Er wordt echter geen tarief per dag berekend.

Kijk voor de tarieven in onze algemene voorwaarden.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie