Port Solent

Portsmouth reisinformatie

< Portsmouth jachtcharter

Port Solent basis

Onze basis ligt in Port Solent Marina, gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en veerboot, en slechts anderhalf uur van Londen. De luchthaven van Southampton is 32 kilometer weg.

Port Solent is een van de grootste en modernste zeilcentra van Europa en beidt 24-uur toegang tot Portsmouth Harbour en The Solent.

Adres

Sunsail UK
Lock Approach
Port Solent Marina
Portsmouth
PO6 4TJ
Verenigd Koninkrijk

Openingstijden

Hoogseizoen, maart tot oktober

Maandag – vrijdag: 08:00 uur – 20:00 uur (de basis sluit om 18:00 uur als geen charters worden verwacht na die tijd)

Zaterdag: 08:00 uur – 10:00 uur

Zondag: 15:00 uur – 20:00 uur (de basis sluit om 18:00 uur als geen charters worden verwacht na die tijd)

Laagseizoen, november tot februari

Maandag – vrijdag: 08:00 uur – 17:30 uur

Weekend: openingstijden gebaseerd op charter vertrek/aankomst

Inscheping om 19:00 uur tenzij een vroegere tijd is afgesproken. Als je eerder of later dan 19:00 uur aan boord wil moet dit met de basis worden geregeld en mogelijk wordt een toeslag in rekening gebracht.

Faciliteiten

Behalve de uitstekende zeilomstandigheden biedt Port Solent ook een ruime keuze van restaurants en winkels en een zaak voor scheepsbenodigdheden zoals zeiluitrusting en kleding. In Port Solent vind je ook een bioscoop met zes zalen, café, vrijetijdscentrum en de populaire Boardwalk, waar je het gehele jaar door van eten, drinken en winkelen kunt genieten.

Faciliteiten bij de basis omvatten gratis parkeren, benzine en diesel brandstof, douches en toiletten, wasserette, water, geldautomaat (aan de boardwalk) en de Sunsail receptie.

Bij de jachthaven receptie en ook bij de ingang tot de boardwalk vind je brievenbussen.

Tenslotte, vind je een breed assortiment van restaurants en cuisines bij Port Solent. 

Aankomst en vertrek

Luchthaven transfers

De transfer van Gatwick of Heathrow naar Port Solent duurt ongeveer twee uur.

De transfer van Bournemouth International naar Port Solent duurt ongeveer anderhalf uur.

Vanuit Southampton naar Port Solent duurt de rit ongeveer 40 minuten.

Transfers met de auto of trein

Vanuit het westen met de auto

Verlaat de M27 bij afslag 12. Links aanhouden terwijl je de stoplichten benadert. Sla linksaf voorbij de stoplichten en vervolgens rechtdoor blijven rijden totdat je onder een brug doorrijdt. Sorteer naar links en volg de weg rond naar de Port Solent Marina-complex.

Vanuit het oosten met de auto

Rijd naar het westen op de A27. Sorteer links naar de Hilsea rotonde wanneer je een bord ziet voor Copnor, Hilsea. Neem de tweede afslag vanaf de Hilsea rotonde en rij rechtdoor tot aan de verkeerslichten van de Marriott Hotel. Blijf in het middelste rijstrook, rij rechtdoor totdat je onder een brug rijdt. Soorteer naar links en volg de weg rond naar de Port Solent Marina-complex.

Vanaf London met de auto

Rij richting Portsmouth op de A3 en volg de A3(M). Rechts aanhouden aan het einde van de A3(M), doorrijden op de A27, richting Portsmouth en Southampton. Neem de A27 in een westelijke richting en rij verder volgens de instructies voor ‘vanuit het oosten’.

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Portsmouth en Southsea, met openbaarvervoerdiensten naar Chichester, Brighton, Londen en Southampton. Als je met de bus wil naar Port Solent, stap uit de trein bij Fratton, Portsmouth.

Het dichtstbijzijnde lokale treinstation naar Port Solent is Portchester en het station in Havant aan de Network South East, London naar Portsmouth Haven treindienst.

Voor informatie over treintijden en prijzen ga naar www.nationalrail.co.uk

Bij aankomst

Aan de hoofdweg rijd je rechtdoor bij de eerste rotonde. Bij de volgende rotonde houdt rechts aan. Neem op de derde rotonde de tweede afslag. Ga voorbij de tweede verkeersdrempel rechtsaf en volg de borden naar Sunsail. Parkeren is gratis op de parkeerplaats links.

Loop het pad af langs de jachthaven naar een kleinere parkeerplaats waar je het Sunsail gebouw zult zien. Check in bij receptie.

Aan boord

Een Sunsail medewerker brengt je naar je jacht. Je krijgt een inventaris om door te nemen en een verplichte jachtbriefing wordt ingepland voordat je gaat varen.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 3. Niveaus uitgelegd

De ervaringsniveaus zijn gebaseerd op zeilomstandigheden en lengtes van doortochten binnen het zeilgebied naar keuze.

Zeilomstandigheden bij Port Solent.

Vaarbewijs

RYA Day Skipper (of vergelijkbaar) is de minimale vereiste. Als je verder wil zeilen dan Chichester en Poole is een Coastal Skipper Certificate of equivalente ervaring vereist.

Laat ons weten op de basis als je van plan bent om het Kanaal over te steken omdat je aanvullende documentatie nodig zal hebben die je boord mee moet nemen.

Zeilen in het donker

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt op al onze locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Als je verder wil zeilen dan Chichester en Poole dien je in het bezit te zijn van een Coastal Skipper Certificaat of equivalente ervaring. Laat de basis ruim van tevoren weten wanneer je dit van plan bent.

Liggeld en jachthavenkosten

Liggeld en jachthavenkosten zijn inbegrepen in het cursusgeld bij de zeilschool. Op een bareboat charter betaal je zelf het liggeld.

Mogelijkheden binnen het zeilgebied

Het vaargebied voor ons flottielje is gebaseerd binnen de beschutte wateren van The Solent en Southampton Water. Vanaf Port Solent kun je naar het westen zeilen om te genieten van de beroemde locaties van The Solent. Of zou je richting het zuiden kunnen zeilen en een tocht maken naar de Kanaaleilanden of naar Frankrijk oversteken.

Navigatiekaarten en gidsen

Navigatiekaarten worden voorzien voor het vaargebied tussen Chichester en Poole. Alle navigatiekaarten en gidsen die je nodig hebt voor het vaargebied vind je aan boord je jacht.

Je kunt navigatiekaarten en gidsen (cruising guides en pilot books) online bestellen bij www.bookharbour.com

Algemene informatie

Winkelen

De Tesco Superstore ligt slechts vijf minuten van de basis, 24 uur per dag geopend, ook met een pompstation.

Tesco Extra
Clement Attlee Way
Portsmouth PO6 4SR

Hotels

De Portsmouth Marriott Hotel ligt vijf minute van de basis. Faciliteiten omvatten een restaurant, bar en spa.

Portsmouth Marriott Hotel
Southampton Road
Portsmouth PO6 4SH
Tel: +44 23 92 38 31 51
Fax : +44 23 92 38 87 01

Beddengoed aan boord

Let op: wij verstrekken geen beddengoed. Breng daarom je eigen slaapzakken, kussens, linnengoed en handdoeken mee.

Drones

Het gebruik van een drone in en rondom Portsmouth kan in sommige delen verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Alle Sunsail jachten zijn uitgerust met 2-pins Europese stopcontacten en een 12 volt stopcontact.

Internet

Gratis WiFi is beschikbaar. Informeer bij receptie.

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wil luisteren via je mobiel apparaat, breng een iTrip of andere FM-omvormer mee.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of letsel

Indien je tijdens je charter onwel wordt en een bezoek moet brengen aan een arts of een ziekenhuis, laat iemand van je groep zo spoedig mogelijk contact opnemen met je Sunsail-hoofdbemanning of de Sunsail-basismanager.

Indien je een reisverzekeringsclaim moet indienen, neem onmiddellijk contact op met je de medische nooddienst van je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij zal je assisteren met repatriëring, advies en betalingen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn voorzien van reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Sunsail laat het aan jou over om te beslissen wanneer persoonlijke veiligheidsuitrusting moet worden gedragen.

Sunsail verstrekt geen reddingsvesten voor kinderen onder de 13 jaar. Neem eigen reddingsvesten mee voor kinderen onder de 13 jaar en zorg ervoor dat ze steeds worden gedragen. Raadpleeg onze volledige reserveringsvoorwaarden voor meer informatie

Kinderen onder 16 jaar mogen geen buitenboordmotor bedienen en mogen alleen in een bijboot onder toezicht van een volwassene.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie