Zeilvakantie in Portsmouth
RYA
Day Skipper
3
Zeilervaring niveau

Het hart van varend Engeland

In het hart van varend Engeland aan de Engelse zuidkust ligt Portsmouth, een zeilomgeving die ervaren zeilers inspirerende en uitdagende zeilomstandigheden biedt. Op zee rond de Solent en Isle of Wight, waar veel bekende races en regatta's plaatsvinden, kun je in de sterke wind je het loeven en gijpen oefenen.

Stap aan boord van de gerestaureerde HMS Victory, het vlaggenschip van Admiraal Nelson die op dit schip de slag bij Trafalgar leidde en een tragische dood stierf. Steek de Solent over naar het schilderachtige Isle of Wight, waar ieder jaar de befaamde zeilwedstrijd Cowes Week plaatsvindt. Of zeil het Kanaal over naar Frankrijk, waar je je hart kunt ophalen aan de cultuur en de keuken van het Europese continent.

Dichter bij Portsmouth ligt New Forest waar leden van het koningshuis eeuwenlang hebben gejaagd en waar ze hun vrije tijd doorbrachten. In dit uitgestrekt natuurgebied kun je prachtige wandelingen maken. Ook vind je er charmante stadjes en dorpen, die maar weinig zijn veranderd in de loop van de eeuwen. Als zeilgebied en vakantiebestemming moet de Solent voor weinig plaatsen onder doen.

Zeilschool Portsmouth

Leer zeilen op onze zeilschool in Portsmouth onder toezicht van deskundige instructeurs met RYA (Royal Yachting Association) accreditatie en behaal de kwalificaties waarmee je zelfstandig kunt gaan zeilen. Wij hebben voor iedereen wat wils op de Solent. Het maakt niet uit of je voor het eerst voet zet op een zeilboot of dat je al een doorwinterde zeiler bent.

Bareboat charter vanuit Portsmouth

Boek een bareboat charter en zeil in uitstekende zeilomstandigheden op de Solent. Vaar langs de kustlijn en laat de sterke winden van dit zeilgebied de zeilen opbollen. Zet je eigen route uit langs de pittoreske steden en dorpjes van de Engelse zuidkust of zeil verder naar Isle of Wight of richting Frankrijk. Op een bareboat charter heb jij het roer in handen.

Charter met schipper vanuit Portsmouth

Op een charter met schipper vanuit onze basis in Port Solent kun je alles in je opnemen wat de Engelse zuidkust te bieden heeft, van de uitstekende zeilomstandigheden tot traditionele havenplaatsjes en schilderachtige plattelandsdorpjes. Je leert beter zeilen onder begeleiding van onze ervaren schipper, die tips geeft die in geen enkele reisgids te vinden zijn.

Sailing School

Zeilscholen

Van de Middellandse Zee tot het Caribisch gebied tot Australië, of zelfs Port Solent in het Verenigd Koninkrijk, onze RYA-gekwalificeerde instructeurs leren je alle vaardigheden die je nodig hebt tijdens je zeilvakantie.

Bekijk cursussen

Vereiste ervaring

Zeilervaring niveau
3
Minstens 20 dagen of 400 mijlen als schipper op een zeiljacht van vergelijkbare grootte

Bestemmingen met zeilniveau 3 bieden de grootste uitdagingen. Voor deze tochten moet je een ervaren zeiler met zelfvertrouwen zijn. Niveau 3 bestemmingen bieden lange afstanden over open water zeilen, grote getijdenverschillen, een sterke wind en afgelegen ankerplaatsen.

Skippered Holiday

Probeer een zeilvakantie met schipper

  • Relax en laat je schipper de leiding nemen
  • Wees zo actief of ontspannen als je zelf wilt
  • Leer van een ervaren schipper
  • Verkrijg lokale weetjes en aanbevelingen
  • Gemoedsrust en veiligheid op het water
  • Discretie en privacy als dat nodig is
Meer informatie

Zeilomstandigheden

Max. temp.(°C)Min. temp. (°C)Gem. neerslag
(mm)
Gem. windsnelheid
(knopen)
Overheersende windrichting
Portsmouth (Engeland)
Januari84606Z
Februari833910ZW
Maart104379ZW
April1264010ZW
Mei1593311ZW
Juni17113411ZW
Juli2014378NW
Augustus2014396NW
September1812373ZO
Oktober1510647NW
November116598O
December947013ZW

Adres

Lock Approach

Port Solent Marina

Portsmouth

PO6 4TJ Verenigd Koninkrijk

Basis openingstijden

Maandag - vrijdag: 08:00 uur - 18:00 uur

Zaterdag: 08:00 uur - 22:00 uur

November t/m februari

Maandag - vrijdag: 08:00 uur - 16:00 uur

Weekend: bij vertrek/aankomst charter

Nearest airport
Southampton Airport