Spain

Mallorca reisinformatie

< Mallorca jachtcharter

Palma basis

Onze basis ligt op slechts 20 minuten afstand van de luchthaven en op loopafstand van het centrum van Palma. Restaurants, banken, het postkantoor, wasserette en winkels zijn allemaal gemakkelijk te bereiken. Palma is leuk vertoeven voor of na je charter, met een ruime aanbod aan regatta’s en evenementen het hele jaar door.

Terwijl je je klaarmaakt voor vertrek kun je onze Cruisegids raadplegen voor meer informatie over je jachtcharter in Palma.

Adres

Kantoor

Sunsail Spain
S.L. Avinguda Gabriel Roca
15 Entresuelo
07014 Palma de Mallorca

Kaart
map-palma-spain

Openingstijden

09:00 – 17:00 maandag t/m donderdag
09:00 – 19:00 vrijdag
08:00 – 19:00 zaterdag
08:00 – 17:00 zondag

De basis is geopend van begin april tot begin november.

Faciliteiten

Palma faciliteiten omvatten: douches en toiletten, elektriciteit, water, wifi, brandstof, brandblussysteem, afvalcollectie en -recycling, afvalwaterafvoer, winkels, CCTV

De basis verstrekt ijs.

Aankomst en vertrek

Bij de Palma basis beginnen alle charters op een zaterdag.

Palma de Mallorca luchthaven (PMI)

De luchthaven van Palma de Mallorca ligt acht kilometer ten oosten van Palma en acht kilometer vanaf Santa Cruz de La Palma, de hoofdstad van Mallorca. Een snelweg cirkelt bijna het hele baai van Palma.

De luchthaven heeft vier terminals: terminal A voor binnenlandse vluchten en terminals B, C en D voor internationale vluchten.

Afhankelijk van het verkeer, duurt het ongeveer 20 minuten met de auto/taxi van de luchthaven naar de Sunsail basis.

Transfers

Transfers vanaf de luchthaven naar de basis zijn niet bij je charter inbegrepen, maar Sunsail kan wel een transfer voor je op verzoek regelen. Neem contact op met je Vakantie Planner om je aankomstdatum en -tijd op de luchthaven door te geven.

Taxis zijn beschikbaar buiten de aankomsthal. Een taxi van de luchthaven naar de Sunsail basis kost ongeveer EUR 25,00 voor 1–4 personen en ongeveer EUR 45,00 voor 5–7 personen. Tussen 22:00 uur en 06:00 uur betaal je een luchthaven toeslag van EUR 1,65. Op zondagen en feestdagen zijn de prijzen ongeveer 20 procent hoger.

De goedkoopste manier om naar het centrum van Palma te rijden is met de shuttlebus. Een bus vertrekt om de 15 minuten tussen 06:10 uur en 14:15 uur en kost ongeveer EUR 2,00 per persoon. The route gaat vanaf de luchthaven naar Plaza Espana in het centrum en vervolgens naar de veerboot haven en havengebied.

Autohuur

In de aankomsthal van de luchthaven vindt je balies voor autoverhuurbedrijven zoals Avis, Betacar, Cicar, Atesa, Autos Ancar en Hertz. Je kunt ook een auto bij de haven huren.

Openbaar vervoer

Bus nummer 1 rijdt vanaf de luchthaven direct naar de jachthaven (bushalte Costa Azul). De busrit kost EUR 6,00 per person en duurt 30 minuten.

Minibus voor groepen

Sunsail kan een busje reserveren voor de transfer vanaf de luchthaven naar de Sunsail basis: EUR 47,00 voor 5–8 personen of EUR 65,00 voor 9–12 personen. Transfers kunnen van tevoren worden geboekt voor minimaal vijf passagiers per boeking. De chauffeur ontmoet je bij Uitgang B.

Parkeren bij de Sunsail basis

Een beveiligde parkeerplaats bevindt zich aan de Avinguda de Joan Miró, tel. 65 971 18 09 59. Het parkeertarief is EUR 14,00 per 24 uur of EUR 74,00 per week.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding (zwemkleding, T‑shirt en korte broek) in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je ruimbagage na jou op de basis aankomt.

We verzoeken je om zachte, opvouwbare bagage te gebruiken omdat dit op het jacht gemakkelijker opgeborgen kan worden. Ruimte voor bagage opslag is beperkt.

Paspoorten en visa

EU-burgers hebben geen visum nodig en kunnen met hun paspoort of identiteitskaart Spanje bezoeken.

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart zowel voor de gehele duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort of op je identiteitskaart moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen dienen hun eigen paspoort of identiteitskaart te hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel zoek advies bij je consulaat.

Bij aankomst

Charters beginnen en eindigen op een zaterdag.

Alle jachten zijn klaar om aan boord te gaan om 18:00 uur.

Briefings zijn ingepland tussen 18:00 uur en 19:00 uur, afhankelijk van je aankomsttijd. De kaartbriefing omschrijft het zeilgebied en mogelijke gevaren. Het wordt gevolgd door een briefing over het jacht.

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met je jacht, de systemen, apparatuur aan boord en tuigage. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Alle briefings zijn verplicht bij te wonen.

Aankomst buiten de openingstijden

Sunsail medewerkers blijven tot 20:00 uur op de basis om je te begroeten en naar je jacht te begeleiden. De check-in en briefing vinden dan de volgende ochtend plaats.

Na 20:00 uur wordt een bericht voor je achtergelaten bij de ingang tot de jachthaven met een mededeling over de ligplaats van je jacht. Je jacht zal open zijn en aangewezen door een notitie met je naam erop.

Je jacht zal klaargemaakt zijn voor de nacht. Sunsail personeel zullen de volgende ochtend vanaf 09:00 uur aanwezig voor de kaart- en jachtbriefings.

Bij vertrek

Alle jachten moeten terug op de basis zijn tegen 17:00 uur op de avond voor ontscheping, voor debriefing en controle. Ontscheping gebeurt de volgende ochtend uiterlijk om 09:00 uur.

In voorbereiding op debriefing moet je een debrief-formulier halen bij receptie. Op het debrief-formulier geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zodoende kunnen wij het jacht volledig in orde maken voor de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Verzamel de gebruikte linnen in tassen en laat het in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht teruggeeft aan Sunsail in een schone en opgeruimde staat. 
Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 3. Niveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied.

Mallorca zeilomstandigheden

Wind: 10–25 knopen

Navigatie: verstand hebben van getijdevariaties, met sterke stromingen om kunnen gaan en een vaarplan kunnen opstellen.

Ligplaatsen: voornamelijk voor anker gaan en met enkele onbeschutte ankerplaatsen met slechte grond voor verankering.

Vaarbewijzen

Vaarbewijzen voor Spanje

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt op al onze locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Het zeilgebied omvat de eilanden van Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera in het Middellandse Zeegebeid voor de oostkust van Spanje.

Beperkingsgebieden

Deze informatie krijg je tijdens je kaartbriefing.

Liggelden en belastingen

Jachthavens

Het is niet mogelijk om een ligplaats te reserveren in de Balearische eilanden. Een ‘doorreis’ ligplaats is doorgaans voor een nacht beschikbaar. In augustus, vooral in Ibiza, zijn sommige jachthavens al vroeg in de middag volgeboekt. Kondig jezelf aan op VHF kanaal 9. De prijzen voor een nacht bedragen tussen EUR 70,00 en EUR 100,00 voor een 41-voet monohull en tussen EUR 90,00 en EUR 130,00 voor een 44-voet catamaran.

Botenhellingen voor gasten bij lokale jachthavens zijn vaak gratis.

Voor anker gaan of afmeren

Er zijn weinig ankerboeien te vinden. Over het algemeen ga je voor anker of het jacht wordt afgemeerd ‘Mediterrane-stijl’; dat wil zeggen dat je het anker laat vallen en aan de achtersteven bij een dorpskade aanlegt.

Raadpleeg de gids op je jacht voor volledige details van de ankerplaatsen.

Toegang tot natuurgebieden

Hieronder vindt je enkele toegankelijke plekken langs de vaarroute. toegangsprijzen dienen bij aankomst betaald te worden.

Sa Rapita

Door de Spaanse Charles III opgericht als een haven voor handel met de Spaanse colonieën en gebouwd in de neoklassieke stijl van de periode. De stad heeft twee grote jachthavens, een strand, een markt en vele winkels en visrestaurants. Sa Rapita is een belangrijke vissershaven waardoor je van uitstekende verse schelpdieren en garnalen kunt genieten.

Porto Cristo

Als je een rustige plek zoekt om er even tussenuit te gaan is Porto Cristo de ideale bestemming. Het is een typisch Spaanse vissersdorp met een beschutte strand die nauwelijks last krijgt van harde wind of storm over zee. De ligging van het strand is zeer gunstig voor zwemmen, al vanaf het begin van de zomer.

Portopetro

Een kleine haven met prachtige baaien om te zwemmen, zoals Cala Barca.

Parque Nacional del Archipiélago de Cabrera

Cabrera werd een natuurgebied in 1991. Iets meer dan een uur varen van Mallorca, deze groep eilanden is het bezoeken waard, met prachtige natuur en een 14e eeuws kasteel.

Formentera

Formentera ligt enkele kilometers ten zuiden van Ibiza. Zandstranden omzoomd door palmbomen en helder turkoois water doen denken aan de Cariben wanneer het flink heet wordt gedurende de zomermaanden. Aan de noordkant vindt je een geliefde ankerplaats bij de zanderige uitgerekte landtong bij Playa de Illetas, met schitterende uitzichten over de zeestraaten

Ibiza

Vanaf Mallorca zeil 50 zeemijlen naar het zuidwesten en dan kom je bij Ibiza, een eiland met uitstekende havens, prachtige stranden en kristal heldere wateren over zandgrond. In de zee kan je heerlijk zwemmen en snorkelen en aan wal kan je van alle soorten restaurants en winkels geneiten. ’s Avonds is er veel te beleven in het bruisende uitgaansleven van oud Ibiza.

Mallorca

De Sunsail basis in de Balearen is bij de Real Club Nautico de Palma, in de buurt van de gotische kathedraal aan de waterkant. In Mallorca vind je drukke vissershavens zoals Andraitx, Sóler en Pollença, met uitstekende winkels en restaurants, in tegenstelling tot de grillige kustgebieden tussenin, waar hoge kliffen uit de zee oprijzen.

Menorca

Aan de westkust van Menorca ligt de oude stad van Ciutadella, met middeleeuwse straten en een pittoreske vissershaven. Aan de zuidoostkust vindt je Mahón met z’n cafés en restaurants langs de waterkant. Aan dit kleinere van de Balearische eilanden kan je een lange en veelzijdige geschiedenis verkennen of de rust opzoeken van beschutte plekken zoals de inham bij Addaya en de baaien binnen de Bah’a de Fornells.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je op het jacht. 

Kaarten en logboeken kan je ook online bestellen.

Brandstof

We raden je ten sterkste aan om vooraf te betalen voor brandstof. Brandstof is beschikbaar aan de basis maar houd er rekening mee dat de meest dichtbijgelegen tankstation vrij ver van de basis is. Dit betekent dat je je jacht niet met een volle tank terug kan brengen aan het einde van je charter.

Koelboxen 

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Charter met skipper

Tegen extra betaling kan je een skipper inhuren voor een Sunsail jachtcharter in Palma. De skipper geeft je alle informatie dat je nodig hebt over het jacht en de systemen en apparatuur aan boord, zeilvaardigheden en algemene principes van navigatie.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

Elk beschikbaar jacht van de vloot in Palma heeft maar een boordtoilet en de skipper moet gebruik kunnen maken van deze faciliteit gedurende de charter. De skipper moet accommodatie krijgen in de salon of een eigen hut hebben (als een hut beschikbaar is)

Een skipper wordt geboekt van 09:00 uur tot 09:00 uur, steeds voor een periode van 24 uur. Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 09:00 uur op die dag.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor 'check out charters' (korter dan de volledige duur van het charter) is de skipper geboekt per dag van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je gaat de skipper de avond voor het vertrek ontmoeten en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

Wanneer je een skipper voor één dag huurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de skipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de skippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Weerberichten

Weerberichten zijn verkrijgbaar bij de Sunsail-basis in Palma en ook bij de meeste jachthavens. Weerberichten worden uitgezonden dagelijks op VHF kanaal 16 om 06:35, 09:35, 11:05, 14:35, 17:05 en 19:35 uur.

Banken en geldzaken

Valuta

De Spaanse munteenheid is de euro (EUR).

Banken

Bankkosten in Spanje zijn vrij hoog en het is gebruikelijk om voor alle diensten te betalen, inclusief geld opnemen bij een geldautomaat. Als je gebruik wilt maken van een geldautomaat, raden wij aan dat je de kosten van verschillende systemen vergelijkt.

Openingstijden:
maandag – vrijdag 09:00 uur – 14:00 uur
zaterdag 09:00 uur – 13:00 uur

Banken kunnen eerder sluiten tijdens de zomermaanden.

Geldautomaten: 24 uur per dag

De meeste banken kunnen internationale transacties verrichten maar er zijn kosten aan verbonden en je hebt je paspoort nodig als ID.

Creditcards

MasterCard, Visa en American Express worden op de meeste plaatsen geaccepteerd.

Let op: De basis kan geen persoonlijke cheques accepteren en kan geen wisselgeld geven op credit- of debetcard (Switch/Delta) transacties.

BTW

BTW in Spanje heet IVA en varieert tussen zeven en 33 procent, afhankelijk van de goederen of item. Etenswaren, wijn en basisbenodigdheden worden belast op seven procent. De meerderheid van goederen en diensten worden belast op 16 procent en luxe artikelen zoals sieraden en sigaretten worden belast op 33 procent.

Een speciale belastingtarief van seven procent geldt voor hotels.

Fooien

Het geven van fooien is normaal en dit wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de rekening een fooi van 10-15 procent.

Algemene informatie

Geografie van Mallorca

Palma is de hoofdstad van Mallorca. Het ligt in het zuidwest van het eiland, aan de Baai van Palma in de westelijke Middellandse Zee. De landoppervlakte van Palma is ongeveer 21,355 vierkante kilometer.

De zuidkust van Palma heeft rotsachtige inhammen en jachthavens terwijl de meeste toeristenplaatsen in het oosten van de stad zijn. Het centrale gebied dat vanuit Palma naar het noordoosten reikt is over het algemeen een vlakke, vruchtbare streek bekend als Es Pla.

Het eiland Mallorca biedt een mix van bruisende vissershavens zoals Andraitx, Sóller en Pollenca, met uitstekende restaurants en winkels. Aan de grillige westkust vindt je boeiende landschappen waar de bergen steil naar de zee aflopen.

Twee dichtbijgelegen onbewoonde eilanden zijn Cabera, ten zuidoosten van Palma, en Dragonera, ten westen van Palma.

Het weer in de Balearen

Je kunt het hele jaar door een droog en zonnig klimaat verwachten, met in april wat regen. Overwegend staat er een zuidoostelijke wind in het westelijke deel van het vaargebied en een noordwestelijke wind in het oostelijke deel. Mallorca heeft een gematigd, mediterraan klimaat. Gedurende april–mei en september–oktober kun je van het mooiste weer genieten zonder de zomerdrukte.

Taal

De officiële taal in Palma is Castiliaans.

Feestdagen

Veel traditionele evenementen worden in de belangrijkste resorts van Mallorca gehouden gedurende de zomer. De meerderheid van de grootste culturele festivals en religieuze processies gebeuren rondom Palma.

Banken, overheidskantoren, postkantoren en veel winkels, restaurants en musea zijn op de volgende nationale feestdagen gesloten.

National feestdagen op Mallorca

1 januari: Año Nuevo/Nieuwjaarsdag

5 januari:Epifanía/Driekoningen

19 maart: Dia de San José/Sint-Jozefsdag

Eind maart of begin april: Jueves Santo/Witte Donderdag

Eind maart of begin april: Viernes Santo/Goede Vrijdag

1 mei: Fiesta del Trabajo/Dag van de Arbeid

15 august: La Asunción/Maria Hemelvaart

12 oktober: Nacional de España/Nationale feestdag van Spanje

1 november: Todos los Santos/Allerheiligen

6 december: Dia de la Constitución/Dag van de Grondwet

8 december: La Inmaculada Concepción/Feest van de Onbevlekte Ontvangenis

25 december: Navidad/Eerste kerstdag

Post

Gewone post (carta ordinaria) verzonden binnen Spanje en Andorra duurt ongeveer drie werkdagen om bezorgd te worden. Post naar overige Europese bestemmingen duurt twee tot vier werkdagen.

Postzegels (sellos) zijn verkrijgbaar bij postkantoren, tabakswinkels (estancos) en enkele krantenwinkels. Post voorzien van postzegels kan op de post gedaan worden bij een postkantoor of een (gele) brievenbus.

Winkelen

Voor leuke winkelstraten in Palma kun je de buurt rondom Plaza Juan Carlos I verkennen, naast de kathedraal.

Winkels zijn doorgaans van 10:00 uur tot 13:30 uur open en van 17:00 uur tot 20:00 uur. De grotere winkels sluiten niet tussen de middag.

Alleen bars en restaurants zijn op zondag open.

Supermarkten

Bespaar je zelf de rompslomp van zelf inkopen en laat Sunsail de boodschappen doen. Klik hier voor meer informatie of bestel je producten direct online.

Als je liever zelf inkoop doet voor je proviand, de Mercadona supermarkt is vijf minuten lopen vanaf de basis. Voor je gemak mag je met de supermarktwagen naar de basis teruglopen met je boodschappen. Medewerkers van de supermarkt halen de wagen weer op.

Openingstijden supermarkten in Palma:
dagelijks van 10:00 uur tot 21:00/22:00 uur

Openingstijden winkels:
maandag – vrijdag 10:00 uur – 19:30 uur
zaterdag 10:00 uur – 13:30 uur

Er zijn ook enkele kleine supermarkten langs de Paseo Maritimo in de buurt van de jachthaven. Daar vindt je basisbehoeften zoals brood, melk enzovoort. Enkele van deze winkels zijn 24 uur per dag geopend.

Bij de Mercat de Santa Catalina vindt je verse producten tot 14:00 uur. Deze markt is open van maandag tot en met zaterdag van 07:00 uur tot 17:00 uur, aan de Plaça de la Navegació.

Winkels in de toeristendorpjes en aan de stranden zijn doorgaans de hele dag open.

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over Proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor je doen.

Restaurants

Openingstijden van restaurants zijn typisch Spaans. Veel horecabedrijven sluiten na de lunch voor siesta en gaan pas om 19:00 uur of 20:00 uur weer open voor avondeten.

Palma heeft een ruim assortiment van restaurants, met keuze uit de Majorquine keuken, tapas en lokale specialiteiten en ook klassieke internationale gerechten.

Hotels

Drones

Het gebruik van een drone op Mallorca kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Het voltage in Spanje is 230 volt en stopcontacten hebben twee ronde gaten zoals in Nederland. Twee-pins ronde stekkers zijn ook standaard op alle jachten in de Balearen.

Standaard voltage op alle Sunsail-jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past. Wij raden je aan om een omvormer mee te nemen omdat ze op Mallorca moeilijk te vinden zijn.

Internet, bellen en sms’en

Wi-Fi is op alle Sunsail-jachts gratis beschikbaar tot 200Mb data. Aanvullende data kan worden gekocht bij de plaatselijke serviceprovider. Voor meer informatie neem contact op met de basis.

In Spanje kun je internetten, bellen en sms’en uit je eigen Nederlandse abonnement.

Veel cafés en bars hebben gratis WiFi maar je moet misschien om een paswoord vragen. In Palma vind je gratis WiFi op de meeste plaatsen.

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en CD-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je eigen mobiel apparaat, zal je een iTrip of andere FM-omvormer mee moeten brengen.

Dining patterns are typically Spanish. Many establishments close mid-afternoon for a siesta and do not open for evening meals until 7pm or 8pm.

Palma has a wide and exquisite gastronomical variety. The offering extends from the excellent Majorquine cuisine, through tapas bars and specialities' restaurants to classic international cuisine.

Kleding

Neem geschikte kleding mee voor aan boord: hoed, zonnebrandcreme en tops met lange mouwen. Gelaagde kleding en een jasje zijn aangeraden omdat het weer veranderlijk kan zijn.

Toeristeninformatie

OIT-Oficines d'Informacio Turistica de Mallorca
Parc de les Estacions, Palma de Mallorca
T +34 902 10 23 65;
E [email protected]

Touristeninformatie bij de luchthaven:
Aeropuerto Palma de Mallorca
T +34 971 789 556
E [email protected]

Activiteiten

Vissen

Een visvergunning (permiso de pesca) is vereist voor zoet- en zoutwatervissen in Spanje.

De Balearen zijn zeer populaire visgronden waar het verplicht is om een individuele sportvissersvergunning te hebben (Llicència de pesca marítima recreativa individual). Je moet ouder dan 14 jaar zijn om dit vergunning te kunnen krijgen maar hiermee kun je vanaf het land of vanaf een boot vissen met bepaalde uitzonderingen: In de Balearen mag je niet in een haven vissen. Bovendien mag je niet binnen een afstand van 250 meter van professionele vissersboten vissen, of binnen 100 meter van mensen aan land of in de zee (aan het zonnebaden op een strand bijvoorbeeld of aan het zwemmen).

Vergunningen zijn verkrijgbaar bij:
Dirección General de Pesca y Medio Marino, C/ de la Reina Constança 4, 10-07006 Palma.

Je kunt binnen een korte tijd een vergunning krijgen, maar de procedure is enigszins omslachtig. Om te beginnen moet je een aanvraagformulier invullen (in het Engels). Bij het overhandigen van het ingevulde formulier (met een kopie van je paspoort) krijg je een factuur. Je moet de factuur bij een bank gaan betalen, dan ontvang je een kwitantie. Met de kwitantie ga je terug naar Dirección General de Pesca om je vergunning te krijgen.

Er zijn vier marine reservaten rondom Mallorca, aangeduid door grote witte palen langs de kust. Je mag in bepaalde gebieden gedurende bepaalde jaargetijden en op specifieke dagen van de week vissen. Wanneer je je visvergunning ontvangt krijg je een boekje mee met uitleg van alle beperkingen.

Snorkelen

Er zijn snorkeluitrustingen ter beschikking op de basis.
Een rubberboot met buitenboordmotor zal ook worden verstrekt.

Stand-up paddleboarden (SUP'en)

De nieuwste manier om het water mee te maken. Voel hoe het is om langs het oppervlak van het water te glijden: een ervaring gelijk aan op het water lopen en geschikt voor alle leeftijden.

Stand-up paddleboards zijn beschikbaar om te huren.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of letsel

Indien je tijdens je reis onwel wordt en een bezoek moet brengen aan een arts of een ziekenhuis, laat iemand van je groep zo spoedig mogelijk contact opnemen met je Sunsail-hoofdbemanning of de Sunsail-basismanager.

Indien je een reisverzekeringsclaim moet indienen, neem onmiddellijk contact op met je de medische nooddienst van je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij zal je assisteren met repatriëring, advies en betalingen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties of betalingsbewijzen krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn voorzien van reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Sunsail laat het aan jou over om te beslissen wanneer persoonlijke veiligheidsuitrusting moet worden gedragen.

Sunsail heeft een beperkte voorraad reddingsvesten voor kinderen (en dan alleen maar voor kinderen van vier jaar en ouder). Neem daarom eigen reddingsvesten mee voor je kinderen.

Wij raden ten zeerst aan dat kinderen die niet goed kunnen zwemmen niet in een bijboot mogen zonder reddingsvest, en dat wanneer ze aan dek zijn ze een harnas en reddingsvest dragen.

Kinderen onder 16 jaar mogen geen buitenboordmotor bedienen en mogen alleen in een bijboot onder toezicht van een volwassene.

Kies Sunsail

20+
Prachtige bestemmingen
14
Flottielje-
routes
48
Jacht-
modellen
44
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie