Spain

Mallorca reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur op Mallorca vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Onze basis op Mallorca is geopend.

Let op dat er voor deze bestemming aanvullende maatregelen van kracht kunnen zijn. Houd je in ieder geval aan de volgende regels.

 • Aan de hand van dit formulier voorzie je de Spaanse regering van je contactgegevens en of je wel of niet in aanraking bent gekomen met COVID-19. Nadat je het FCS-formulier hebt ingevuld, ontvang je een QR-code die je bij aankomst in Spanje laat zien. Het formulier dien je op het vliegveld te overhandigen. In de overgangsperiode tot en met 31 juli mogen reizigers het formulier ook direct op het vliegveld invullen.
 • Bij aankomst wordt je temperatuur gemeten, die niet hoger dan 37,5 graden Celsius mag zijn.
 • Reizigers die mogelijk COVID-19 of een ander virus bij zich dragen, worden gecontroleerd op gezondheid, waarbij opnieuw de temperatuur wordt gemeten en de algehele gezondheid wordt nagetrokken. Indien een besmetting wordt vastgesteld, wordt de reiziger naar een ziekenhuis gebracht. 
 • Draag een mondkapje in openbare ruimtes  behalve op het strand  en houd afstand tot elkaar.
 • Controleer voor uw vertrek altijd het actuele reisadvies van het ministerie van BUZA https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Als er een negatief reisadvies is, houd er dan rekening mee dat veel reisverzekeringen komen te vervallen. Het is daarom raadzaam om voor uw vertrek uw polis te raadplegen.

Adres en openingstijden

Adres
Sunsail Spain
S.L. Avinguda Gabriel Roca
15 Entresuelo 
07014 Palma de Mallorca

Openingstijden
De basis is geopend van mid april t/m eind oktober, van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00, op vrijdag van 09:00 tot 19:00, op zaterdag van 08:00 tot 19:00 en op zondag van 08:00 tot 17:00.

Tijdzone
UTC/GMT +1 uur

Verkeersbureau
Het verkeersbureau van Mallorca (Oficines d'Informacio Turistica de Mallorca) bevindt zich in het Parc de les Estacions in Palma de Malloca. Het telefoonnummer is +34 902 102 365 en het e-mailadres is [email protected]

Op het vliegveld is tevens een informatiebalie aanwezig. Het telefoonnummer is +34 971 789 556 en het e-mailadres is [email protected].

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt. Kijk ook op nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie.

Vaarbewijzen
Om in Spanje te mogen zeilen, heb je een geldig vaarbewijs nodig. De schipper en eerste stuurman zijn voor aanvang van de huurperiode verplicht een zeil-cv in te vullen. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen en mogen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je baggage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je bagage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • Reisadapter voor 12 tot 110 volt (voor jachten zonder generator)
 • USB of 12-voltsadapter om mobiele apparaten op te laden
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas, omdat je hoofdbagage soms later op de basis aankomt

*Alle jachten beschikken over 12-voltsstekkers (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over 110-voltsstekkers in de Cariben en 220-volts in het Middellandse Zeegebied en exotische bestemmingen.

Valuta
De lokale valuta op Mallorca is de euro (EUR). Betalen met creditcard en pinpas is op veel plaatsen mogelijk. Let op: op de basis is het niet mogelijk met contant geld te betalen.

Banken zijn in de regel geopend op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 14:00 en op zaterdag van 09:00 tot 13:00. Gedurende de zomermaanden sluiten de filialen soms iets eerder.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen. 

Aan boord

Koelboxen
In onze haven zijn koelboxen verkrijgbaar. Het aantal is beperkt, dus beschikbaarheid is niet gegarandeerd.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt op Mallorca.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

De basis bevindt zich op loopafstand van de stad. De volgende faciliteiten zijn op de basis aanwezig:

 • Supermarkt en winkels
 • Restaurants
 • Bankfilialen
 • Postkantoor
 • Wasserette
 • Douches en toiletten
 • Brandstof en water

Zeildistrict

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom Mallorca op niveau 2 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Zeilgebied
De gangbare zeilroutes omvatten het eiland Mallorca en de oversteek naar Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera.

Restricties
Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Extra bemanning
Houd er rekening mee dat vanwege ruimtegebrek extra bemanningsleden die in het weekend aankomen niet in onze haven aan boord kunnen gaan. Om toch extra bemanningsleden aan boord te laten, dien je helaas uit te wijken naar een andere haven of aanlegplek.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Zeilvergunningen en belastingen
Een ligplaats reserveren rond Mallorca is niet mogelijk. Een ligplaats voor één nacht is meestal geen enkel probleem. In augustus zijn de meeste havens, vooral die op Ibiza, vroeg in de middag al compleet vol. Je kunt je aankomst doorgeven via VHF-kanaal 9.

De prijzen voor één nacht zijn als volgt:

 • € 70- € 100 voor een 41-voets enkelromps
 • € 90 - € 130 voor een 41-voets catamaran

Gezondheid en veiligheid

Reisadvies
Mallorca is in de regel vrij van besmettelijke ziektes. Actuele informatie omtrent gezondheid en veiligheid vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl. Let op dat het reisadvies kan wijzigen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om het laatste nieuws in te winnen.

Veiligheid
Al onze jachten zijn uitgerust met zwemvesten. Het is aan jou om in te schatten wanneer je deze vesten draagt of niet. 

Wij nemen je veiligheid serieus. Lees onze veiligheidsvoorschriften voor een veilige vakantie aan boord.

Terug naar boven

Winkelen

Rondom de haven

Accommodaties
Hotel Tryp Bellver - direct tegenover de basis van Sunsail
The Melia Palas Atenea - op 5 minuten loopafstand van de basis
Hotel Puro - stijlvol hotel in de oude stad
Hotel Portixo - een klein hotel aan de haven van Portixol

Winkelen
Palma - The Plaza Juan Carlos I, naast de kathedraal, en de straten daarom heen zijn de beste plekken om te winkelen. Winkels zijn doorgaans geopend van 10:00 tot 13:30 en van 17:00 tot 20:00. De wat grotere winkels blijven de hele geopend. Op zondag zijn alle winkels gesloten, en alleen enkele bars en restaurants blijven geopend.

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie