Hvar Town, Hvar Island

Split reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je bootverhuur in Split vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Adres en openingstijden

Adres
Sunsail Agana
Marina Agana
Marina Dr. Franje Tudmana 5
21222 Marina, Kroatië

Openingstijden
De basis is geopend op zondag tot en met donderdag van 8:30 tot 16:30, en op vrijdag en zaterdag van 8:30 tot 19:00. Het personeel blijft op de basis aanwezig totdat alle binnenkomende vluchten geland zijn. De basis blijft van mid november tot eind maart gesloten.

Tijdzone
UTC/GMT +1 uur

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt. Kijk op nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie.

Vaarbewijs
Om te mogen zeilen in Kroatië is vaarbewijs 1 verplicht. Neem je zeilpapieren mee, indien de douane of havenpolitie er naar vraagt. De schipper en eerste stuurman zijn verplicht een zeil-cv in te vullen voor aankomst in de haven. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je baggage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je baggage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • USB-adapter om mobiele apparaten op te laden
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas

Alle boten beschikken over 12-voltsstekkers (zoals in een auto) en 220-voltsstekkers. Ook is de boot uitgerust met enkele usb-aansluitingen.

Valuta
De lokale valuta in Kroatië is de kuna (HRK). Neem contant geld mee. Niet alle winkels en restaurants accepteren creditcards. Ook op de basis van Sunsail kan niet met contact geld betaald worden.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen. 


Aan boord

Koelboxen
Onze boten in Kroatië zijn uitgerust met maximaal één koelbox.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt in Kroatië. Op je boot kun je gebruikmaken van wifi. Vraag voor vertrek of op de basis naar de mogelijkheden.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

In de haven is water en elektriciteit voorhanden. Ook is er een toiletgebouw met douches die 24 uur is geopend. Op de basis bevinden zich tevens wifi, een havenrestaurant, wasserette, afvalcontainers, parkeerplaatsen en een pinautomaat. De wasserette is geopend op maandag tot en zaterdag van 7:30 tot 19:30 en op zondag van 7:30 tot 13:30. De pinautomaat bevindt zich direct naast de receptie van Sunsail. 

Het dorpje Marina ligt op steenworp afstand en je vindt er enkele restaurants en bars, twee uitstekende supermarkten, een wisselkantoor (alleen geopend gedurende het hoogseizoen), een postkantoor en enkele kiezelstranden voor een frisse duik in zee. Op de basis zijn parkeerplaatsen beschikbaar, maar we kunnen een plek niet garanderen en we zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal. Het parkeertarief bedraagt 75 kuna per dag of 350 kuna per week, te betalen aan de havenmeester. 

Net buiten de haven bevinden zich parkeerplaatsen in het dorp. Hier kan gratis geparkeerd worden.


Zeilgebied

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom Split op niveau 1 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Zeilroutes
Voor meer informatie over de routes vind je op de overzichtspagina.

Restricties
Onze zeilboten zijn geregisteerd voor Kroatië, Italië, Montenegro en Slovenië. Indien je van plan bent de Kroatische wateren te verlaten, dien je dit minimaal een week van tevoren te laten weten, zodat wij de papieren voor je in orde kunnen maken.

Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Zeilvergunningen en belastingen
De toeristenbelasting in Kroatië bedraagt 10 kuna per persoon per dag en dient bij aankomst te worden betaald bij de receptie. Voor kinderen onder 12 jaar wordt niets in rekening gebracht. Indien je van plan bent het nationale park Kornati te bezoeken, heb je een vergunning nodig. Met deze vergunning mag je in het park zeilen en ankeren. Je kunt deze vergunning kopen bij aankomst in het park, maar je bent een stuk goedkoper uit wanneer je dit in een van de lokale havens doet. De vergunning is niet aan data verbonden, dus je kunt zelf bepalen wanneer je het park betreedt.

Een vergunning voor twee dagen en één overnachting kost ongeveer 150 kuna voor boten tot 34 voet, en 250 kuna voor boten van 34 tot 59 voet. 

Liggeld
Het liggeld in de Kroatische havens hangt af van de lengte van je boot en het type ligplaats. Een ankerplek kost je in de regel tot 150 kuna, een meerboei 150 tot 280 kuna, een ligplek in een dorpshaven 240 tot 550 kuna en in een marina van 500 tot 700 kuna. Sommige meerboeien en steigers zijn in eigendom van een restaurant, die geen ligplek vragen wanneer je bij ze komt eten. 

Drones
Het gebruik van een drone in Kroatië kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.


Gezondheid en veiligheid

Reisadvies
Kijk voor een actueel reisadvies voor Kroatie op nederlandwereldwijd.nl.

Veiligheid
Al onze boten zijn uitgerust met zwemvesten, die naar eigen inzicht wel of niet gedragen kunnen worden. Voor meer veiligheid aan boord lees je voor vertrek onze veiligheidstips voor bewust reizen.

Terug naar boven

Winkelen

Banken
Bankkantoren zijn in de regel geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 20:00 en op zaterdag tot 12:00. Op zondag zijn de banken gesloten. Op de meeste eilanden is een pinautomaat aanwezig. 

Postkantoor
In het centrum van Marina Agana is een postkantoor aanwezig, geopend op maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00.

Winkelen
Supermarkten zijn dagelijks geopend van 7:00 tot 20:00. In de kleinere dorpen wordt siësta gehouden van 12:00 tot 17:00 en blijven de winkels op zondag meestal dicht. 

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie