Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik reisinformatie

Dubrovnik basis

Onze basis in de ACI Marina Dubrovnik ligt bij Komolac, aan de Ombla rivier niet ver van de haven van Gruž. De Marina ligt zes kilometer van de oude stad en 24 kilometer vanaf Dubrovnik Luchthaven. ACI Marina is een Blauwe Vlag winnaar, dat wil zeggen dat het schoon, netjes en milieuvriendelijk is.

Adres

Sunsail Dubrovnik
ACI Marina Dubrovnik
Na Skali bb
Mokošica
20 236 Dubrovnik
Kroatië

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 08:00 uur – 16:00 uur
Zaterdag: 09:00 uur – 19:00 uur
Zondag: 08:00 uur – 19:00 uur

De basis is geopend van begin april tot mid november

Faciliteiten

Sunsail-jachten zijn aangemeerd bij kade E.

Faciliteiten bij ACI Marina omvatten:

Water, elektriciteit, douches en toiletten, wasserette, supermarkt, tankstation, tennisbanen, zwembad, weerbericht, parkeergelegenheid.

Winkels in Dubrovnik zijn iedere dag open van 07:00 uur tot 19:00 uur. Bij ACI Marina is de supermarkt ook ’s zondags open vanaf 08:00 uur tot 20:00 uur van 1 juni tot en met 30 september, en in het laagseizoen van 08:00 uur tot 12:00 uur.

Je kunt geld wisselen bij de Marina receptie en er is een geldautomaat bij de ingang van de supermarkt.

Vlak bij de ingang van ACI Marina vind je Konzum markt, een lokale markt waar de lokale mensen hun inkopen doen. De markt heeft een bakkerij en een delicatessen en verder een assortiment van vers fruit en groente, zuivelproducten en een slagerij.

Aankomst en vertrek

Dubrovnik internationale luchthaven

De luchthaven ligt ongeveer 16 kilometer vanaf het centrum van Dubrovnik, vlakbij de voorstad Cilipi.

Faciliteiten bij de luchthaven:
 • Een wisselkantoor, bank en een postkantoor
 • Cafés
 • Een dutyfree winkel en een krantenwinkel
 • Shuttlebussen vertrekken van de luchthaven naar Dubrovnik na de aankomst van alle regelmatige vluchten.
 • Een taxistandplaats. Een bord in de terminalhal geeft officiële prijzen aan van taxiritten naar verschillende bestemmingen, waaronder ACI Marina.

Transfers

Van Dubrovnik Luchthaven bij Cilipi naar ACI Marina is ongeveer 24 kilometer en de transfer duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn twee mogelijkheden om bij de basis van Sunsail te komen:

 • Shuttlebus, te bereiken via telefoonnummer +385 (0) 99 275 1145 of +385 (0) 99 340 7160. Kijk op de website http://platanus.hr/shuttle-bus-hr.html voor meer informatie. Kosten bedragen 45 HRK per persoon, vertrek sluit aan op elke binnenkomende vlucht.
 • Taxis, net buiten de aankomsthal. Je kunt een taxi reserveren via nummer +385 20 411 411, +385 20 212 212 of +385 20 332 222.

Een alternatief kun je je transfer via Sunsail boeken:

Taxi (maximaal 3 personen) – HRK 340

Minibus (maximaal 8 personen) – HRK 375

Als je met de auto aankomt vanuit het noorden, neem je de eerste afslag links vlak na de Dubrovnik brug en rijd je door de vallei voor ongeveer drie kilometer totdat je de jachthaven ziet.

Een goede busdienst verbindt ACI Marina met het centrum van Dubrovnik en de oude stad (Old Town). De bus rijdt vanaf ’s morgens vroeg tot 02:00 uur. De bushalte vind je op de hoofdweg buiten de jachthaven: neem bus 1A of 1B (elke 15 minuten) naar Old Town. Omdat jachten niet toegestaan zijn in de haven van Old Town is dit de goedkoopste manier om daar te komen.

Taxi’s zijn beschikbaar buiten de receptie van de jachthaven:

Transfers tussen Dubrovnik basis en Tivat Airport (Montenegro)

Taxi (max. 3 passagiers) – HRK 1554
Minibus (max. 8 passagiers) – HRK 1850

Transfers tussen Dubrovnik basis en Split Airport

Taxi (max. 3 passagiers) – HRK 2664
Minibus (max. 8 passagiers) – HRK 3160

Transfers tussen Dubrovnik basis en Agana basis

Taxi (max. 3 passagiers) – HRK 2664
Minibus (max. 8 passagiers) – HRK 3160

Transfers tussen Dubrovnik basis en Vieille Ville

Taxi (max. 3 passagiers) – HRK 130
Minibus (max. 8 passagiers) – HRK 250

LET OP: Alle gasten dienen een kopie van hun chartercontract/factuur mee te nemen.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je op het jacht gemakkelijker op kunt bergen. Ruimte voor bagage opslag is zeer beperkt, zowel op de basis als op je jacht.

Paspoort en visum

EU-burgers hebben geen visum nodig en kunnen met hun paspoort of identiteitskaart Kroatië bezoeken.

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart zowel voor de gehele duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort of op je identiteitskaart moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders kun je niet reizen en wordt je reisverzekering ongeldig.

Kinderen moeten hun eigen paspoort of identiteitskaart hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel zoek advies bij je consulaat.

Aankomst bij de basis

Om 18:00 uur kun je aan boord. Vóór het uitvaren krijg je kaart- en bootbriefings. Het is verplicht om deze briefings bij te wonen. De kaartbriefing omschrijft het zeilgebied en mogelijke gevaren. De jachtbriefing geeft je een introductie tot je jacht en de systemen en tuigage. Er wordt een aparte briefing gehouden voor elk jacht. Het is essentieel dat je de systemen en apparatuur aan boord je jacht volledig begrijpt.

Let op: Kroatische toeristenbelasting moet worden betaald bij aankomst op de basis. De kosten zijn HRK 8 per persoon per dag (gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar) en moeten worden betaald voor iedere dag van je charter. Je kunt met een creditcard of cash (Kroatische Kuna) betalen.

Aankomst buiten basis openingstijden

Indien je buiten de openingstijden van de basis aankomt, laten we een routebeschrijving naar je jacht, een contactnummer en overige relevante informatie voor je achter buiten receptie.

Bij vertrek

Alle jachten moeten terug op de basis zijn tegen 17:00 uur op de avond voor ontscheping, voor debriefing en controle. Ontscheping is de volgende ochtend om 09:00 uur.

In voorbereiding op debriefing moet je een debrief-formulier halen bij receptie. Op het debrief-formulier geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zodoende help je ons om het jacht in orde maken voor de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Verzamel de gebruikte linnen en laat het in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht teruggeeft aan Sunsail in een schone en opgeruimde staat. 
Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Je wordt verzocht om je jacht uiterlijk om 09:00 uur te verlaten.

Transfers vanaf de Marina vertrekken om 09:00 uur en 11:00 uur. De transfer duurt een half uur dus kom je bij de luchthaven twee uur voor je vertrektijd aan.

Suggesties bij het wachten op je transfer:

 • Neem ontbijt of een vroege lunch bij een van de restaurants in de buurt van ACI Marina
 • Geniet van een ontspannende ochtend bij de zwembad
 • Neem bus 1, 1A or 1B of een taxi naar the Old Town (een rit van ongeveer 20 tot 30 minuten). Dan kan je nog een wandeling maken langs de waterkant of wat last-minute shopping doen.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 2. Niveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn op zeilomstandigheden gebaseerd en de lengte van de vaarroutes binnen het zeilgebied.

Zeilomstandigheden voor Dubrovnik en de Dalmatische eilanden .

Vaarbewijzen

Vaarvereisten voor Kroatië te zien. 

Bemanningsdetails en bootpapieren

Om je bootpapieren voor te bereiden heeft Sunsail van tevoren de volgende details nodig van iedere bemanningslid:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum en -plaats
 • Nationaliteit
 • Passportnummer/ID-kaartnummer 

Zonder je bootpapieren kun je niet gaan varen. Indien we de vereiste informatie niet tijdig van tevoren hebben ontvangen, wordt je vertrek vanaf de basis vertraagd.

De zeilervaring die je aangeeft op je boekingsbevestiging is vereist als bewijs van zeilervaring voor de Kroatische havenautoriteiten. Het is essentieel dat je je originele RYA-certificaat, ICC-certificaat of andere zeilkwalificaties met je meeneemt.

De website van de Kroatische autoriteiten omvat volledige details van aanvaardbare skippersvergunningen. Klik hier voor de volledige lijst van certificaten.

Naar Montenegro varen

Het is mogelijk om naar Montenegro zeilen, maar je moet een inklaringsprocedure volgen voor beide delen van je reis. De Kroatische inklaringshaven is Cavtat, ten zuiden van Dubrovnik, en voor Montenegro kun je bij Zelenika of Kotor inklaren.

Als je jacht eenmaal ingeklaard is vanaf Kroatië, bij de haven van Gruz, mag je nergens meer aanmeren langs de Kroatische/Montenegrijnse kust. Je moet direct naar Zelenika in Montenegro varen zonder ergens te stoppen. De afstand van Gruz (in Kroatië) naar Zelenika (in Montenegro) is 33 zeemijlen. Dezelfde procedure geldt voor de terugreis naar Kroatië.

Als je in een jacht tot 39 voet vaart, moet je eerst naar Gruz varen en daar bij de havenmeester een declaratie invullen en een vergoeding (ongeveer HRK 300,00) betalen om naar Montenegro te gaan.

Jachten boven de 39 voet zijn heringedeeld van Klasse 3 tot Klasse 2. Klasse 2 (beperkt) staat het varen naar Montenegro toe, zonder dat er extra veiligheidsapparatuur aan boord moet worden geplaatst. Dus hoeft er geen verdere vergoeding te worden betaald. Om buiten Kroatische wateren te varen met een Sunsail-jacht, verstrekken de Kroatische autoriteiten toestemming, volgens de wet, uitsluitend wanneer twee van de mensen aan boord een skippersvergunning hebben. 
De procedure voor grenscontrole wordt aan klanten op de basis uitgelegd.

Als je naar Montenegro wilt varen, moet je dit van tevoren doorgeven aan de basis in Dubrovnik. Bij de douane in Montenegro moet een vergoeding van EUR 120,00 worden betaald voor een vaarbewijs voor Montenegro. De Montenegrijnse vlag kan bij de douane worden gekocht voor EUR 12,00.

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit is van toepassing op al onze locaties.

Grenzen van het vaargebied

Beperkingen: Slovenië in het noorden (vanuit Pula basis) naar Dubrovnik en Italië in het zuiden.

Liggeld en belasting

De plaatselijke gemeentes brengen liggelden in rekening voor ligplaatsen in havens en bij kades. Zulke liggelden bedragen meestal tussen HRK 190,00 en HRK 230,00 dus minder per nacht dan wat gevraagd wordt bij de grotere jachthavens. Maar douche- en toiletfaciliteiten zijn niet altijd beschikbaar.

Goed uitgeruste jachthavens vind je op veel plaatsen in Kroatië en ze kosten gemiddeld vanaf EUR 50,00 (voor een jacht van 30 voet) tot EUR 80,00 (voor een jacht van 50 voet) per nacht. De prijs is afhankelijk van de grootte van je jacht en de prijsbeleid bij iedere jachthaven. Walstroom, water en douche/WC faciliteiten worden bij de liggelden inbegrepen.

Als je gratis bij een privésteiger aanmeert, wordt het verwacht dat je gaat eten bij de restaurant van de eigenaar.

In natuurgebieden die bij de nationale parken van Hvar behoren, moet je ook voor ankerplaatsen betalen.

Haven/Stad

Juli, augustus, september

Mei, juni

Overige

Molunat (vasteland)

Gratis

Gratis

Gratis

Cavtat (vasteland)

HRK 720,00 per boot

HRK 30,00 per m

HRK 15,00 per m

Dubrovnik – Port Gruž

EUR  120,00 per boot

EUR  120,00 per boot

EUR 90,00 per boot

Kolocep

Gratis

Gratis

 

Lopud

Gratis

Gratis

 

Šipan

EUR 1,70 per m

EUR 1,19 per m

 

Zaton baai (vasteland)

EUR 1.70 per m

EUR 1,70 per m

EUR 1,70 per m

Slano (vasteland)

HRK 40,00 per m

HRK 30,00 per m

HRK 15,00 per m

Peljeśac Peninsula:
Trpanj, Ston, Žuljana, Trstenik

HRK 20,00 per m

HRK 10,00 per m

 

Peljeśac Peninsula: Orebic Marina Peliska Jedra

Currently free

Currently free

 

Peljeśac Peninsula: Loviste

Currently free

Currently free

 

Mljet: Okuklje, Prozura, Saplunara

HRK 20,00 per m

HRK 10,00 per m

 

Mljet: Pomena ( National Park )

HRK 40,00 per m

HRK 30,00 per m

HRK 15,00 per m

Korcula Island: Brna

HRK 20,00 per m

HRK 10,00 per m

 

Lastovo Island: Ubli, Zaklopatica

HRK 20,00 per m

HRK 10,00 per m

 

Korcula Island: Korcula Town

HRK 26,00 per m

HRK 26,00 per m

HRK 14,00 per m

Korcula Island: Vela Luka

HRK 15,00 per m

HRK 15,00 per m

 

Bovengenoemde kosten van ligplaatsen zijn correct bij het opladen naar de website. Let op dat ze gewijzigd kunnen worden tijdens het seizoen. We doen ons best om deze informatie actueel te houden. Bovengenoemde prijzen gelden niet voor jachthavens. Wanneer iemand liggeld van je eist, vraag ze om een ID te tonen en zorg ervoor dat je een bon krijgt. Als je geen bon krijgt dan hoef je niet te betalen. Volgens de wet in Kroatië, moet je een bon krijgen voor alles waar je voor betaalt. Als er problemen of moeilijkheden ontstaan, kan je altijd de basis of the basismanager bellen voor bevestiging.

Voor meer informatie over aanlegplaatsen kijk bij de Croatia International Yacht Club website.

Navigatiekaarten en gidsen

Je jacht is voorzien van alle kaarten en gidsen die je nodig hebt voor het zeilgebied.

Je kunt navigatiekaarten en gidsen ook bestellen bij www.bookharbour.com

Charter met schipper

De schipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, voor een periode van 24 uur. Wanneer je een schipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de schipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De schipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een schipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan start die om 12:00 uur.

De schipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De schipper mag niet met je gaan duiken of het jacht 's nachts verlaten. De schipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor 'check out charters' (korter dan de volledige duur van het charter) is de schipper geboekt van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je gaat de schipper de avond voor het vertrek ontmoeten en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De schipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om de geplande kaartbriefing van de schipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de schipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de schipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de schipper koopt en hoe, of dat de schipper deelneemt aan groepsetentjes aan land.

De schipper dient een eigen hut te hebben. Wij raden je aan de schipper niet de hut in de boeg te geven omwille van de gedeelde natte ruimte en de kleine ruimte. Wil je de schipper toch in de boeg laten verblijven, laat ons dit dan tijdig weten zodat wij een geschikte (kleine) schipper kunnen reserveren.

Wanneer je een schipper voor één dag huurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de schipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert, dan betaal je de onkosten (ferry, taxi, enz.) om de schipper naar de basis te krijgen.

De gemiddelde fooi voor een schipper is 15 tot 20 procent van de loon van de schipper. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Weerberichten

De beste meteorologische bericht (in het Engels) krijg je te horen op de volgende VHF golflengtes, met de eerste oproep op 16.

Radio Dubrovnik Broadcasting: 07:45 uur, 14:45 uur, 21:45 uur; VHF-kanaal 04, 07, 28, 85

Radio Split Broadcasting: 07:45 uur, 14:45 uur, 21:45 uur; VHF-kanaal 07, 21, 28, 81

Internet: http://meteo.hr

ACI Marina of het kantoor van de havenmeester hebben ’s ochtends bijgewerkte weerberichten van DHMZ (de Kroatische meteorologische dienst), beschikbaar bij receptie.

Bij aankomst op de basis krijg je ook informatie over de lokale weersomstandigheden.

Brandstof

Prijsindicatie: HRK 9,00 per liter

Tankstation: In ACI Marina, dicht bij de basis.

Koelboxen 

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Banken en geldzaken

Valuta

De munteenheid in Kroatië is de Kuna (HRK). Je kunt geld van tevoren wisselen, maar de wisselkoers is vaak gunstiger wanneer je eenmaal in Kroatië bent. In de meeste restaurants, havens en supermarkter worden visa en mastercard geaccepteerd. Zorg er wel voor dat je contact geld bij je hebt, want niet overal kan je met de pas betalen.

Let op: op de basis kun je niet met contant geld betalen. American express wordt niet geaccepteerd. Visa en mastercard worden geaccepteerd.

Banken

Openingstijden:
maandag – vrijdag 07:00 uur – 20:00 uur
zaterdag 08:00 uur – 12:00 uur; zondag gesloten.

Op bijna alle eilanden vind je geldautomaten. Reischeques worden over het algemeen niet geaccepteerd. Je kunt contant wisselen bij banken, postkantoren, wisselkantoren, reisbureaus, havenkantoren en hotels.

Er zijn veel kleine wisselkantoren in Dubrovnik die betere koersen bieden dan de banken. Openingstijden: 08:00 uur – 20:00 uur.

Creditcards

MasterCard en Visa worden in de grotere steden en sommige eilanden geaccepteerd, maar het wordt aanbevolen om contant bij je te hebben om voor maaltijden te betalen. Op veel plaatsen is het nog steeds niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Let op: op de basis worden persoonlijke cheques niet aangenomen en er wordt geen cashback gegeven op creditcards of betaalkaarten. Reischeques worden in de grotere steden en toeristengebieden aangenomen maar niet in de kleinere winkels en lokale markten. 

Postkantoor

Er is een postkantoor in het centrum van Dubrovnik,
openingstijden: maandag – zaterdag 08:00 uur – 20:00 uur

Fooien

Het geven van fooien wordt steeds gebruikelijker in Kroatië, vooral in de duurdere restaurants. In het verleden was het geven van een fooi welkom maar niet verwacht. Tegenwoordig wordt een fooi van 10 tot 15 procent beleefd gevonden.

Algemene informatie

Taal

Kroatisch is de officiële taal. Kroaten spreken over het algemeen heel goed Engels, Duits en Italiaans.

Kosten van levensonderhoud in Kroatië

De gemiddelde kosten van levensonderhoud zijn minder dan in Nederland, maar geïmporteerde goederen en merkartikelen zijn vaak duurder.

Restaurants

Er zijn restaurants in de buurt van de basis en rond veel van de eilanden, met een brede selectie van menu’s met verschillende prijzen. Vers gevangen lokale vis en schelpdieren zijn zeer populair. Vraag onze medewerkers waar de beste restaurants te vinden zijn. Er zijn enkele restaurants bij ACI Marina en ook eentje op een korte loopafstand buiten de Marina, langs de rivier.

 • Restaurant Bazen ligt ongeveer 130 meter west van het Sunsail-kantoor bij de zwembad. Het heeft een gezellige sfeer door de zwembad verlichting ’s avonds.
 • Pizzeria Nava ligt aan de zuidwest kant van de ACI receptie en serveert snelle hapjes en afhaalpizza.
 • Pivnica ligt tegenover de Konzum markt en heeft iets meer de sfeer van een café. Daar kan je een drankje halen terwijl je op de bus of op een taxi wacht.
 • Vimbula biedt ontspannen dineren ’s avonds aan de oever van de Ombla. Wandel even bij de restaurant binnen om fascinerende foto’s te zien van het verleden.

Winkelen

Bij het winkelen in Kroatië kan het gebeuren dat je bonnen krijgt voor veel lagere bedragen dan wat je eigenlijk betaald hebt. Winkels doen dit om minder belasting te kunnen verklaren. Wanneer je naar huis gaat, weten de meeste Douaneofficieren de waarde van de meeste goederen. Als je een lager bedrag declareert loop je de kans dat je goederen van je worden afgenomen en dat je een flinke boete moet betalen.

Er zijn supermarkten op de basis. Winkels zijn geopend vanaf 07:00 uur tot 19:00 uur op maandag tot en met zaterdag (maar enkele sluiten voor siesta) en de meeste winkels zijn op zondag gesloten. Veel producten en merken waar je thuis van houdt zijn misschien in Kroatië niet beschikbaar maar is toch veel lekkers te vinden.

Dubrovnik biedt een verscheidenheid aan ervaringen en herinneringen, zoals langs de stadsmuren wandelen en de vele winkels verkennen. Er zijn prachtige sieraden te vinden, met de hand gemaakt in de Old Town. Zoals traditionele kettingen, snoeren van koraal en parels, zilveren oorbellen met filigraanwerk, ringen en broches.

Geborduurde tafelkleden, linnen, Dalmatische wijn, likeurs, jams en gedroogde vruchten zijn enkel van de lokale producten die je op de markten kan vinden. De ochtendmarkt op de Gundulicéva poljana is uitstekend voor souvenirs terwijl de Gruz markt de beste plek is voor verse lokale producten.

Een BTW van 25 procent wordt toegevoegd aan alle niet-essentiële producten en diensten die in Kroatië worden verkocht.

Hotels

Hotels in Dubrovnik zijn over het algemeen duurder dan accommodatie op andere plaatsen in Kroatië. Er zijn geen hotels bij de luchthaven; de meest dichtstbijzijnde accommodatie vindt je in Cavtat, ongeveer acht kilometer ten zuiden van de luchthaven.

Berkeley Hotel
Ulica Andrije Hebranga
116A 20000 Dubrovnik
Tel: +385 20 494 160
Fax: +385 20 494 170
Email: [email protected]

Dicht bij de haven van Gruz, kan je Dubrovnik en omgeving gemakkelijk vanaf Berkeley Hotel & Spa verkennen. De eigenaren van de Berkeley, een gezin die dit boetiek-hotel beheert, verwelkomen gasten met grote gastvrijheid.

Villa Konalic
Rožat Donji 15
Dubrovnik
Croatia
Tel: +385 (0)20 452 506
GSM: +385 91 453 12 33
Email: [email protected]

Villa Konalic ligt ruim zes kilometer buiten het centrum van Dubrovnik. Je kunt gemakkelijk met openbaar vervoer naar de Old Town; bussen vertrekken om de tien minuten.

Drones

Het gebruik van een drone in en rondom Dubrovnik kan in sommige delen verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Het voltage in Kroatië is 230 volt en stopcontacten hebben twee ronde gaten zoals in Nederland. Standaard voltage op alle Sunsail-jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

WiFi is op alle Sunsail-jachten gratis beschikbaar tot 200Mb data. Aanvullende data kan worden gekocht bij de plaatselijke serviceprovider. Voor meer informatie neem contact op met de basis.

Telefoon en internet zijn beschikbaar in de ACI-Marina’s.

Er is een 4G-netwerk in Kroatië. Veel restaurants, hotels, en bars bieden gratis WiFi aan voor hun klanten en je kunt ook gratis WiFi zones vinden in de steden. Je kunt internetten, bellen en sms’en uit je eigen abonnement. 

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en Cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je eigen mobiel apparaat, zal je een iTrip of andere FM-omvormer mee moeten brengen.

Activiteiten

Autohuur

Verschillende autoverhuurbedrijven opereren in Kroatië. Bij Dubrovnik luchthaven vindt je onder andere Avis, Budget, Dollar, Hertz en Sixt. Enkele agentschappen zijn bereid om een huurauto af te leveren aan de basis tegen een kleine vergoeding. Vraag bij receptie voor meer informatie.

Als je van plan bent om een auto te huren neem je je rijbewijs mee.

Watersport

Vissen

Voor alle soorten hengelsport moet je een vissersvergunning kopen bij de vissersvereniging in Dubrovnik, open maandag tot en met vrijdag vanaf 09:00 uur. Een vissersvergunning voor een week kost EUR 100. Het is niet mogelijk om visuitrusting te huren, maar artikelen kunnen wel worden gekocht bij een van de speciaalzaken voor sportvissen in Dubrovnik. Meer informatie vind je bij de basis.

Kajakken, vloten en quads

Probeer kajakken of op een vlot varen aan de Cetina rivier, of ga racen met een quad rondom het dorpje Zedno. Deze activiteiten zijn beschikbaar onder toezicht van professionele gidsen. Voor meer informatie kun je bij de basis terecht.

Scubaduiken

Scubaduiken wordt in Kroatië streng gecontroleerd en in de meeste nationale parken wordt het niet toegestaan. Je kunt duikspullen huren maar je hebt ook een duikvergunning nodig om direct vanaf je jacht te mogen duiken. Om een duikvergunning te krijgen moet je je duikkwalificaties laten zien.

The best optie voor duiken is via een van de plaatselijke duikscholen, die de beste duikplaatsen kunnen aanwijzen. Je betaalt ongeveer HRK 350,00 voor een duik, inclusief huur van alle uitrusting, en ongeveer HRK 550,00 voor twee duiken.

Informeer bij receptie voor meer informatie.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of letsel

Indien je tijdens je reis onwel wordt en een bezoek moet brengen aan een arts of een ziekenhuis, laat iemand van je groep zo spoedig mogelijk contact opnemen met je Sunsail-hoofdbemanning of de Sunsail-basismanager.

Indien je een reisverzekeringsclaim moet indienen, neem onmiddellijk contact op met de medische nooddienst van je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij zal je assisteren met repatriëring, advies en betalingen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn voorzien van reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Sunsail laat het aan jou over om te beslissen wanneer persoonlijke veiligheidsuitrusting moet worden gedragen.

Sunsail heeft een beperkte voorraad reddingsvesten voor kinderen (en dan alleen maar voor kinderen van vier jaar en ouder). Neem daarom eigen reddingsvesten mee voor je kinderen.

Wij raden ten zeerst aan dat kinderen die niet goed kunnen zwemmen niet in een bijboot mogen zonder reddingsvest, en dat wanneer ze aan dek zijn ze een harnas en reddingsvest dragen.

Kinderen onder 16 jaar mogen geen buitenboordmotor bedienen en mogen alleen in een bijboot onder toezicht van een volwassene.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie