Hvar, Croatia

Zeilen in Kroatie

Je zeilvakantie in Kroatie begint hier

1-2
Zeilervaring niveau
ICC RYA
Day Skipper

Wist je dat de Dalmatische Kust van Kroatië meer dan 1.000 eilanden rijk is? Ruim voldoende dus voor ontspannen eilandhoppen in Kroatie waarbij je ontspannen van eiland naar eiland zeilt over de sprankelende Adriatische Zee. De heersende wind in Kroatie is de mistral en wakkert soms aan tot een behoorlijke bries. Dat levert ook ervaren zeilers voldoende uitdaging.

Tijdens je zeilvakantie in Kroatie maak je kennis met het roemruchte verleden dat zijn sporen nog duidelijk in het landschap en de steden heeft nagelaten, eeuwenoude tradities en gebruiken die ook tegenwoordig nog springlevend zijn en een waanzinnig lekkere keuken met veel lokale delicatessen. 

>>> Kies hieronder je favoriete bestemming en check de prijzen en beschikbaarheid

Dubrovnik_Croatia

Dubrovnik

  • Kalme wind met van tijd tot tijd mistral
  • Rijke geschiedenis en spectaculaire uitzichten
  • Zichtnavigatie en eilandhoppen
Flottielje Zeilervaring Niveau 1 ICC RYA
Zeilen in Dubrovnik
Hvar Town, Hvar Island

Split

  • Eenvoudig zeilen op zicht
  • Eilandhoppen en zeilen over open zee
  • Ontdek charmante eilandjes en nationale parken
Flottielje Zeilervaring Niveau 1 ICC RYA Leren zeilen
Zeilen in Split
Title: 

Jouw zeilvakantie in Kroatie

Zeil langs de meest zonnige kustlijn van Europa, en laat je verrassen door de lokale geschiedenis, cultuur en de gastronomie. Ben je gefascineerd door het Werelderfgoed van UNESCO? Ga dan zeilen in Dubrovnik en zet koers naar groene eilanden Hvar, Korcula, Ston, Mljet en Brac. Kies je voor een zeilvakantie bij Split, dan mag je je verheugen op de watervallen van Krka en de knusse oude stad van Trogir.


Flottielje zeilen in Kroatie

Zeilen in goed gezelschap, dát is flottielje zeilen. Elke ochtend bespreek je samen met onze kapitein de route, overdag geniet je van prachtig zeilen terwijl je de ene na de andere highlight bewondert, en 's avonds vaar je in alle rust de haven binnen, want er is een ligplaats voor je gereserveerd. Ook is er tijdens flottielje zeilen in Kroatie volop gelegenheid om voor anker te gaan in een serene baai.


Zeilen in Kroatie met schipper

Wel van een zeilvakantie in Kroatie genieten, maar ben je wat onzeker over je eigen vaardigheden? Of wil je simpelweg het vaargebied beter leren kennen? Boek dan een zeilvakantie in Kroatie met schipper. De schipper begeleidt je een aantal dagen of je gehele vakantie, en neemt het reilen en zeilen aan boord uit handen. Je mag een schipper in Kroatie een beetje zien als een lokale gids en 'chauffeur' die je de mooiste plekken van het land laat zien. Zo weet je zeker dat je de mooiste zeilroute in Kroatie te pakken hebt.


Meer tijd voor zeilen in Kroatie

Wil je in Kroatie tijdens je zeilvakantie meer tijd op het water doorbrengen. Kies dan voor vroege inscheping. Je mag reeds om 15:00 aan boord (in plaats van 18:00) en begint extra vroeg aan je zeilvakantie. Let op: vroege inscheping is prepaid, onderhevig aan beschikbaarheid en enkel verkrijgbaar op aanvraag.


Maritieme geschiedenis van Kroatie

De zee speelt een belangrijke rol in de levensstijl en cultuur van Kroatie. Het land is van oudsher altijd al van groot strategisch belang geweest, en het heeft wereldrijken zien komen en gaan. Het landschap is daarom ook bezaaid met machtige verdedigingswerken uit verschillende era's. Tijdens het zeilen langs de Dalmatische kust zie je deze sporen van het verleden, waaronder oude forten en kastelen, voormalige Romeinse paleizen en middeleeuwse steden. Elk monument heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Dwaal door het historische Dubrovnik, een van de tien best bewaard gebleven ommuurde, middeleeuwse steden ter wereld. Of schuif aan tafel in een sluimerend vissersdorpje waar het levenstempo sinds eeuwen onveranderd is gebleven. De oude stad van Split is in feite het eeuwenoude Paleis van Diocletianus en nodigt van harte uit om eindeloos door haar smalle straatjes, steegjes en winkeltjes te slenteren.


Keuken en binnenland van Kroatie 

De keuken van Kroatie staat bekend om zijn smaakvolle gerechten met verse vis, waaronder de beroemde oesters uit Ston, en overheerlijke inktvis en garnalen. De Kroatische keuken wordt sterk beinvloed door aroma's uit Italië, en is een unieke combinatie van Slavische en mediterrane smaken die van streek tot streek anders zijn.

Het binnenland van Kroatie is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met vele nationale parken, prachtige landschappen en een rijke flora en fauna. Fijnproevers nemen een klein stukje Kroatie mee naar huis in de vorm van lavendel, rozemarijnhoning of heerlijke olie.