Hvar, Croatia

Kroatië jachtcharter

1-2
Zeilervaring niveau
ICC RYA
Day Skipper

Ontdek de Dalmatische kust

Er liggen meer dan 1000 eilanden aan de beroemde Dalmatische kust van Kroatië, meer dan genoeg om rustig aan te zeilen en te eilandhoppen over de kalme, heldere wateren van de Adriatische Zee.  Ervaren zeilers kunnen zich aan langere zeiltochten op open zee wagen of deelnemen aan de regattawedstrijden en andere evenementen. De mistral wakkert soms aan tot een stevige wind en zorgt voor meer uitdagende omstandigheden voor zeilers die actie willen.

Op een zeilvakantie in Kroatië vaar je op de paradijselijke turquoise Middellandse Zee naar stille, kleurrijke eilanden en pittoreske havensteden waar de geschiedenis leeft, waar je van heerlijke visgerechten kunt smullen en kennismaken met een vriendelijke, gastvrije lokale bevolking. Verken de ongerepte baaien en spectaculaire watervallen, oude forten en dichtbegroeide bossen langs de befaamde Dalmatische kust van Kroatië! 

Zeil langs de zonnigste kustlijn van Europa, en onderbreek je zeiltocht om de geschiedenis, cultuur en gastronomie te ontdekken. Hijs de zeilen in Dubrovnik en bewonder het uitzicht op de vruchtbare eilanden Hvar, Korcula, Ston, Mljet en Brac en vanuit onze basis in Marina Agana basis kun je een zeilen naar de spectaculaire watervallen van Krka. Kom naar Kroatië en geniet van het zachte klimaat, de frisse bries en bezoek de plaatsen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Onze bases in Kroatië

Title: 

Onze charters

Bareboat chartervakanties in Kroatië

Trek er op uit langs de Kroatische kustlijn op een bareboat chartervakantie. Je hebt op deze zeiltochten alle vrijheid om in je eigen tempo jouw route uit te zetten langs de adembenemende kustlijn.

Flottieljevakanties in Kroatië

Zeil mee met een flottielje in Kroatië en sluit nieuwe vriendschappen met je medezeilers terwijl je een regio met een spectaculaire kustlijn en vele eilandjes ontdekt.

Charter met skipper in Kroatië

Op een charter met skipper in Kroatië kun je het er heerlijk van nemen op je privéjacht en ongestoord alle uitzichten, geluiden, smaken en geuren van dit land met uitgestrekte kustlijnen in je opnemen.

Meer tijd voor ontdekking

Meer tijd doorbrengen in de prachtige wateren van Kroatië? Kies dan voor vroege inscheping. Je mag reeds om 15:00 aan boord (in plaats van 18:00) en begint extra vroeg met heerlijk vakantie vieren. Bespreek de opties voor jouw vakantie met een van onze vakantieplanners. Let op: vroege inscheping is prepaid, onderhevig aan beschikbaarheid en enkel verkrijgbaar op aanvraag.

Op verkenning in Kroatië 

Maritieme geschiedenis

De zee speelt een belangrijke rol in de Kroatische levensstijl en cultuur. Kroatië is van oudsher een land van strategisch belang. Het heeft wereldrijken zien komen en gaan en het is dan ook geen wonder dat het landschap vele militaire bastions kent. Ontdek al zeilend langs de Dalmatische kust oude forten en kastelen, voormalige Romeinse paleizen en middeleeuwse steden die vele verhalen te vertellen hebben.

Bezoek het historische Dubrovnik, een van de tien best bewaard gebleven ommuurde, middeleeuwse steden ter wereld. Of ga uit eten in vissersdorpjes waar het levenstempo sinds eeuwen onveranderd is gebleven. Ga naar de eeuwenoude ruïnes van het Paleis van Diocletianus dat nu de bakermat van de inwoners van Split is, en eilandhop terwijl je je laat verwonderen door ongerepte natuurpracht.

Hoogtepunten Dalmatië

De keuken van de Kroatische kust staat bekend om zijn smaakvolle gerechten met verse vis, waaronder de vermaarde oesters uit Ston en overheerlijke inktvis, en garnalen. De Kroatische keuken heeft vele Italiaanse invloeden en is een unieke combinatie van Slavische en mediterrane culinaire cultuur die van streek tot streek anders is.

Het binnenland van de Dalmatische kust is een paradijs voor toeristen en wandelaars, met vele nationale parken, prachtige landschappen en een rijke fauna en flora. In de Kroatische kuststeden vind je de unieke cultuur en de geschiedenis van het land en toeristen kunnen een klein stukje Kroatië mee naar huis nemen in de vorm van lavendel, rozemarijnhoning of essentiële oliën.

Game of Thrones

Omdat we het laatste seizoen van de Game of Thrones wilde vieren, hebben we een Game of Thrones-gids samengesteld die je kunt gebruiken om op pad te gaan in Kroatië. Met onze gids bij de hand is het niet nodig om voor een begeleide tour te betalen. Bekijk onze gids en plan je vakantie.