Tropea, Italy

Tropea reisinformatie

< Tropea jachtcharter

Tropea basis

Onze basis is bij de haven in Tropea, een van de mooiste steden in de Calabrische regio aan de zuidkant van de Tyrreense kust.

Adres

Porto di Tropea
Via Marina del Vescovado
89861 Tropea
Italië

Openingstijden

Maandag – donderdag: in geval van charter

Vrijdag en zaterdag: 09:00 uur – 20:00 uur of tot de laatste aankomst

Zondag: 09:00 uur – 12:00 uur in geval van charter

De basis is open van eind maart tot begin november. 

Faciliteiten

Faciliteiten bij de Tropea basis omvatten: douches en toiletten, hotel, restaurants, cafés en bars, clubgebouw, diverse winkels, supermarkt, wasserette, duikcentrum, en brandstof.

Het havenkantoor van Tropea ligt bij de ingang van de haven, vrij dicht bij het Sunsail kantoor en op 30 meter van onze boten. Er zijn gratis douches en toiletten en een wasserette (EUR 3,50 per was en EUR 3,50 voor drogen).

Bij de haven is een parkeerplaats voor ongeveer 200 auto’s. Afhankelijk van de tijd van het jaar kost een parkeerplaats EUR 3,00 of EUR 5,00 per dag. We raden je aan om parkeren vooraf te regelen: email [email protected] voor informatie over beschikbaarheid en te reserveren.

Sunsail jachten liggen op een korte wandelafstand van het Sunsail kantoor. De eerste en laatste nacht kun je gratis aanmeren. Het havengeld voor alle andere nachten die je in de haven verblijft, betaal je zelf. Betalingsgegevens worden bevestigd op de basis.

Het postkantoor ligt in de stad Tropea, waar je snel met de taxi naartoe kunt. Het postkantoor is open van maandag tot vrijdag van 08:00 uur tot 13:30 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 12:00 uur.

Aankomst en vertrek

Lameze Termea internationale luchthaven

Lamezia Termea luchthaven ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Tropea, aan de kust.

Faciliteiten op de luchthaven
 • Een wisselkantoor, banken, geldautomaten, internet en WiFi.
 • Enkele restaurants en cafés en een zelfbediening restaurant.
 • Enkele winkels waarbij een dutyfree winkel, enkele souvenir winkels en ook een kiosk voor kranten, tijdschriften en sigaretten.

Transfers

De reis vanaf Lamezia Terme luchthaven naar Tropea duurt ongeveer een uur met de auto. Je kunt ook met de trein naar Tropea: de treinstation is ongeveer twee en een half kilometer vanaf de luchthaven. Treinen rijden alleen op maandag tot en met vrijdag, op onregelmatige tijden. De treinreis duurt ongeveer een uur en kost EUR 3.50. Vervolgens duurt het vijf minuten met een taxi naar de haven.
Er rijden geen bussen van de luchthaven naar de haven van Tropea.

Wanneer je zelf vooraf transfers gepland hebt, verzoeken we je om deze aan ons door te geven zodat wij je aankomsttijd aan de basis door kunnen geven.

Alle transfers die door Sunsail georganiseerd worden moeten betaald worden op de basis. 

Let op: alle gasten moeten een kopie meenemen van de chartercontract/factuur.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die gemakkelijk op het jacht kan worden opgeborgen. Ruimte voor bagageopslag aan boord is beperkt.

Paspoort en visum

EU-burgers hebben geen visum nodig en kunnen met hun paspoort of identiteitskaart Italië bezoeken.

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart zowel voor de duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort of op je identiteitskaart moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort of identiteitskaart hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel zoek je advies bij je consulaat.

Sunsail is niet verantwoordelijk voor veranderingen van vereisten.

Bij aankomst

Alle jachten zijn klaar om aan boord te gaan om 18:00 uur. Voor die tijd kun je je bagage achterlaten op de Sunsail basis.

Kaartbriefings zijn ingepland tussen 18:00 uur en 19:00 uur, afhankelijk van je aankomsttijd. De kaartbriefing omschrijft het zeilgebied en mogelijke gevaren. Het wordt gevolgd door een briefing over het jacht.

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met je jacht, de systemen, apparatuur aan boord en tuigage. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Alle briefings zijn verplicht bij te wonen.

Aankomst buiten de openingstijden

Een Sunsail medewerker blijft tot 23:00 uur op de basis om je naar je jacht te begeleiden. De check-in en briefing gebeuren de volgende ochtend.

Bij vertrek

Alle jachten moeten terug op de basis zijn tegen 17:00 uur op de avond voor ontscheping, voor debriefing en controle. Ontscheping gebeurt de volgende ochtend uiterlijk om 09:00 uur.

Op een debriefingformulier, verkrijgbaar bij de receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen wij het jacht volledig in orde maken voor de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Verzamel de gebruikte linnen in kussenslopen en laat het in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht teruggeeft aan Sunsail in een schone en opgeruimde staat. 
Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Zeilinformatie

Zeilervaring Niveau 2

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied. 

Lees meer over Tropea zeilomstandigheden.

Vaarbewijzen

Vaarbewijzen voor Italië

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt op al onze locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Deze informatie krijg je tijdens je kaartbriefing.

Liggelden en belastingen

Je gaat eerder bij meerboeien/ankerplaatsen overnachten dan aan een kade. Aanmeren bij een meerboei kost van EUR 40,00 tot EUR 80,00 per nacht, afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van je jacht. Dit betaal je ter plaatse.

Het kost vanaf EUR 40,00 per nacht om aan te meren bij een jachthaven. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van je jacht kan dit tot EUR 160,00 per nacht oplopen.

De opgegeven prijzen zijn slechts gemiddelden.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je op het jacht. 

Kaarten en logboeken kan je ook online bestellen.

Brandstof

Prijzen zijn beschikbaar op de basis.

Koelboxen 

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

WiFi

WiFi is tegen betaling beschikbaar:

 • EUR 60,00 per week per jacht – 5 toestellen
 • EUR 80,00 per week per jacht – 10 toestellen

WiFi is niet bij de prijs van je charter inbegrepen. Neem contact op met je charter planner, als je WiFi aan je boeking toe wilt toevoegen. WiFi betaal je ter plaatse.

Charter met schipper

Een schipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, steeds voor een periode van 24 uur. Wanneer je een schipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de schipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De schipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een schipper hebt ingehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De schipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De schipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De schipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor 'check out charters' (korter dan de volledige duur van het charter) is de schipper geboekt per dag van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je gaat de schipper de avond voor het vertrek ontmoeten en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen gaan varen.

De schipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de schipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de schipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de schipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de schipper koopt en hoe, of dat de schipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De schipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de schipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de schipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) schipper kunnen reserveren.

Wanneer je een schipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de schipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de schippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Banken en geldzaken

Valuta

De Italiaanse munteenheid is de euro (EUR).

Banken

Openingstijden:

Maandag – vrijdag 08:30 uur – 13:30 uur
Zaterdag 08:30 uur – 13:00 uur (alleen ’s zomers)
Zondag gesloten

Geldautomaten: 24 uur per dag

Creditcards

MasterCard, Visa en Eurocheque worden op de meeste plaatsen geaccepteerd.

Let op: De basis kan geen persoonlijke cheques accepteren en geeft geen wisselgeld op credit- of debetcard (Switch/Delta) transacties.

Algemene informatie

Taal

De officiële taal in Italië is Italiaans.

Kosten van levensonderhoud op Tropea

De gemiddelde kosten van levensonderhoud zijn minder dan in Nederland.

Prijzenindicaties bij restaurants:
Fles bier 66 cl: EUR 2,50
Glas wijn: EUR 1,50
Fles water, 1,5 ltr: EUR 1,00
Starter/entrée: EUR 8,00
Diner hoofdgerecht: EUR 7,00 – EUR 15,00
Nagerecht: EUR 3,00 – EUR 5,00

Restaurants

Tropea biedt een ruime keuze aan betaalbare restaurants die pizza en traditionele lokale maaltijden serveren. Je vindt soortgelijke menu’s overal in de stad, ook met verse zeevruchten, en vooral zoete rode uien, een bijzondere specialiteit van Tropea.

Niet te missen lokale lekkernijen omvatten, uiteraard, Italiaanse ijs. Voor bijzondere en bizarre smaken ga naar Tonino’s in de hoofdstraat, evenals voor latte di mandoria (amandelmelk), een heerlijk verfrissende en verkoelende drankje.

 • The Il Normanno: +39 0963 603240 Via Pontoriero, Tropea
 • Antico Borgo: +39 0963 62562 L. go Vaccari, Tropea
 • L’approdo di Ulisse: +39 333 2235993 Porto Turistico, Tropea
 • La Pergola: +39 0963 62437 Via Annunziata, Tropea
 • Osteria del Pescatore: +39 0963 603477 Via del Monte, Tropea
 • Tre Fontane: +39 0963 61419 C.so Vittorio Emanuele, Tropea
 • Trattoria da Pina: +390 90 98 30 32 Panarea
 • La Nassa: +390 90 981 13 19 Lipari

Fooien

Het geven van fooien is normaal en dit wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de rekening een fooi van 10-15 procent.

Winkelen

Op een korte afstand van de basis vindt je drie kleine supermarkten. In het centrum van Tropea vind je grotere supermarkten die je het gemakkelijkste met een taxi het kan bereiken voor ongeveer EUR 20,00.

Verder vind je verschillende souvenirwinkels waar je strandspullen en souvenirs kan kopen. De souvenirwinkel Il Faro Presepi aan Via Stazione is zeker een bezoekje waard. Hier vind je beweegbare modellen van typische voorstellingen van de traditionele Calabrische levensstijl.

Openingstijden supermarkten

Maandag – zaterdag 08:30 uur – 13:00 uur en 17:30 uur – 20:30
Ook ’s zondagen tijdens de zomermaanden

Hotels

Hotel La Porta Del Mare, Tropea
Via Libertà, 52, Tropea, 89861
T +66 76 241 145

Gehuisvest in een antiek gebouw uit de 17e eeuw, Hotel La Porte del Mare ligt op 150 meter afstand van het centrum en biedt panoramische uitzichten op zee.

Faciliteiten omvatten een terras, airco, 24-uur front desk, bar, internet en gratis WiFi.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Het voltage in Italië is 230 volt en stopcontacten hebben twee ronde gaten zoals in Nederland. Standaard voltage op alle Sunsail-jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Wifi is op alle Sunsail-jachts gratis beschikbaar tot 200Mb data. Aanvullende data kan worden gekocht bij de plaatselijke serviceprovider. Voor meer informatie neem contact op met de basis.

In Italië kun je internetten, bellen en sms’en op je eigen Nederlandse abonnement. 

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je mobiel apparaat, breng je een iTrip of andere FM-omvormer mee.

Activiteiten

Auto- en jeepverhuur

Je vindt de volgende autoverhuurbedrijven in de aankomsthal op de luchthaven: Avis, Europcar, Fincom, Hertz, Italy by Car, Maggiore, Sicily-by-Car, Sixt, Targarent en Quicar. Je kunt een auto van tevoren reserveren online. 

Wandelen

Ontdek prachtige wandelroutes op en rond de vulkanen en eilanden. Je kunt met een gids naar de vulkanische krater klimmen op Stromboli, de enige permanent actieve vulkaan in Europa. De klim duurt ongeveer drie uur om de top te bereiken en twee uur om weer naar beneden te gaan.

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over Proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor je doen.

Watersport

Vissen

Je kunt vanaf de kust vissen of vanaf het jacht of zelfs onderwater. Vissen is bijna overal toegestaan zonder vergunning. 

Scubaduiken

De kristalheldere wateren rondom de Eolische Eilanden maken van dit zeilgebied een ideale plek om te snorkelen en te duiken.

Big Sur Diving
Email: [email protected]
Tel: 3920464475

Snorkelen 

Er zijn snorkeluitrustingen ter beschikking op de basis. Ons aanbod in kindermaten is beperkt, dus raden wij je aan om een eigen uitrusting voor je kinderen mee te nemen.

Kajakken

Verken ons waterwereld vanuit een kajak en bereik plaatsen waarvan je het bestaan niet eerder kende.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens de charter en naar een dokter of ziekenhuis moet gaan, neem zo spoedig mogelijk contact op met de Sunsail team.

Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft advies over het betalen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt.

Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor kinderen hebt raden wij je aan om deze mee te nemen.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangewezen dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen.

Kinderen onder de 16 mogen geen buitenboordmotor besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten.

Kies Sunsail

25
Bases
14
Flottieljes
48
Jachttypen
44 jr.
Ervaring
4 -uurs
Garantie