Sardinië reisinformatie

Maatregelen COVID-19

 • Vul voor vertrek dit online formulier in.
 • Lever een negatief COVID-testresultaat in via het Sardegna Sicura systeem (als app beschikbaar voor iOS en Android) of laat deze zien tijdens het betreden van je inreisvervoersmiddel (schip of vliegtuig). Reizigers die niet over een dergelijk negatief resultaat beschikken, worden bij aankomst getest en dienen de uitkomst in quarantaine af te wachten.
 • Bij aankomst wordt je temperatuur gemeten. Deze mag niet hoger zijn dan 37,5 graden Celsius.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in publieke ruimtes - ook buiten. Houd 1 meter afstand.

Cannigione basis

Onze basis op Cannigione ligt aan de Golf van Arzachena. In dit gebied zijn er twee havens, Mucchi Bianchi langs de oostzijde en Cannigione in het westen.

De Sunsail basis aan de noordwestelijke kant van de Tyrreense Zee is het beginpunt voor een onvergetelijke zeilvakantie. In Sardinië tref je op iedere zeilroute ingrediënten die zorgen voor een veelzijdige charter. Doe activiteiten zoals duiken of snorkelen, dineer bij chique restaurants, ga gezellig winkelen in de vele boetieks en pauzeer tijdens fantastische zeiltochten bij pittoreske stadjes met fascinerende bezienswaardigheden. 

Adres

Sailitalia/Sunsail
Via A.Vespucci, 28
Cannigione (Sassari)
Sardinië
Italië

Openingstijden

Maandag – donderdag: in geval van charter

Vrijdag en zaterdag: 09:00 uur – 20:00 uur of tot de laatste aankomst

Zondag: 09:00 uur – 12:00 uur in geval van charter

De basis is open van eind maart tot begin november. 

Faciliteiten

Faciliteiten bij de Cannegione basis omvatten: hotels, restaurants, banken, openbare telefoons, brandstof, en wasserette.

Aankomst en vertrek

Luchthaven

Olbia is de meest dichtbijgelegen luchthaven, ongeveer 27 kilometer ten zuiden van de Sunsail basis. Met de auto is het ongeveer een uur rijden naar de basis.

Transfers

Wij kunnen transfers van de luchthaven naar de basis en terug voor jou regelen. Voor meer informatie, bel een Vakantie Planner op +31 (0)10 411 54 54 of chat via de website.

Er is een busverbinding tussen de luchthaven en Cannigione.

Autoverhuur

Bij de luchthaven vind je autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Avis, Alamo, Budget Dollar, National Sixt en Thrifty Eurocar.

Parkeren

Parkeerplaatsen zijn op de basis beschikbaar en kunnen ter plekke worden gereserveerd tegen betaling van EUR 30,00 per week.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die gemakkelijk op het jacht kan worden opgeborgen. Ruimte voor bagageopslag aan boord is beperkt. 

Paspoort en visum

EU-burgers hebben geen visum nodig en kunnen met hun paspoort of identiteitskaart Italië bezoeken.

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart zowel voor de duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort of op je identiteitskaart moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort of identiteitskaart hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel zoek je advies bij je consulaat.

Sunsail is niet verantwoordelijk voor veranderingen van vereisten.

Bij aankomst

Alle jachten zijn klaar om aan boord te gaan vanaf 18:00 uur. Je kunt je bagage daarvoor bij de Sunsail kantoor achterlaten.

Bij aankomst krijg je een weerbericht voor de komende 24 uur. Eenmaal aan boord je jacht kun je dagelijks, 24 uur per dag, naar weerberichten luisteren op de radio, in het Engels of Italiaans.
De havenkantoren krijgen ook regelmatig weerberichten.

Kaartbriefings zijn ingepland tussen 18:00 uur en 19:00 uur, afhankelijk van je aankomsttijd. De kaartbriefing omschrijft het zeilgebied en mogelijke gevaren. Nadien volgt er nog een jachtbriefing.

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met je jacht, de systemen, apparatuur aan boord en tuigage. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Alle briefings zijn verplicht bij te wonen.

Aankomst buiten de openingstijden

Een Sunsail medewerker blijft tot 23:00 uur op de basis om je naar je jacht te begeleiden. De check-in en briefing gebeuren de volgende ochtend.

Bij vertrek

Alle jachten moeten terug op de basis zijn tegen 17:00 uur op de avond voor ontscheping, voor debriefing en controle. Ontscheping gebeurt de volgende ochtend uiterlijk om 09:00 uur.

Tot 18:00 uur kan je jacht van brandstof worden voorzien (enkel op donderdag).

Op een debriefingformulier, verkrijgbaar bij de receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen wij het jacht volledig in orde maken voor de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Laat het gebruikte linnen in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht teruggeeft aan Sunsail in een schone en opgeruimde staat. Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Informatie over het zeilen

Zeilervaring: Niveau 2

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied. Klik op de link voor meer informatie over de zeilcondities.

Zeilcondities op Cannigione.

Vaarbewijzen

Vaarbewijzen voor Italië.
Als je wilt zeilen in Archipelago-La Maddalena heb je een vergunning nodig, verkrijgbaar op de basis. De prijs varieert per jachttype en lengte:

 • 14 meter of minder: € 40
 • Langer dan 14 meter: € 60
 • Catamarans: € 60

Nachtzeilen 

Het is verboden om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt op alle locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Deze informatie krijg je tijdens je kaartbriefing.

Liggelden en belastingen

Je zult meestal overnachten bij ankerboeien of ankerplaatsen dan aan een kade.

Aanmeren bij een ankerboei kun je doen vanaf EUR 40,00 tot EUR 80,00 per nacht, afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van het jacht. Je betaalt dit bedrag ter plaatse.

Vanaf EUR 40,00 per nacht kun je aanmeren bij een jachthaven. Afhankelijk van het seizoen en de grootte van je jacht kan dit oplopen tot EUR 160,00 per nacht. 

De opgegeven prijzen zijn slechts gemiddelden.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je op het jacht. 

Kaarten en logboeken kan je ook online bestellen bij www.bookharbour.com

Brandstof 

Prijzen zijn beschikbaar op de basis.

Koelboxen

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

WiFi

WiFi is tegen betaling beschikbaar:

 • EUR 60,00 per week per jacht – 5 toestellen
 • EUR 80,00 per week per jacht – 10 toestellen

WiFi is niet bij de prijs van je charter inbegrepen. Neem contact op met je Vakantie Planner als je WiFi aan je boeking toe wilt toevoegen. WiFi moet ter plaatse worden betaald.

Het weer in Sardinië

Sardinië ligt in het centrum van het Middellandse Zeegebied en heeft een prachtige zomer die zes maanden duurt. Van mei tot oktober is het klimaat warm en droog, met af en toe een sterke wind. Tijdens de winter en in het voorjaar is het weer meestal zacht en zonnig, zeker in maart en april.

Weerberichten

Zeilcondities: T 144 66 1906
Weerbericht: T 144 66 1911

Getijden

Vanwege de Mediterrane ligging van dit gebied is het weinig onderhevig aan getijden, met inbegrip van variaties van atmosferische druk en heersende winden slechts tussen de 30 en 60 centimeter.

Heersende winden

Voornamelijk uit het noordwesten met een windsnelheid van tussen de 12 tot 20 knopen.

Charter met skipper

Een skipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, steeds voor een periode van 24 uur. Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt ingehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor ‘check out charters’ (korter dan de volledige duur van het charter) is de skipper geboekt per dag van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je gaat de skipper de avond voor het vertrek ontmoeten en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De skipper heeft een eigen hut aan boord van het jacht. Wij raden aan de skipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de skipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) skipper kunnen reserveren.

Wanneer je een skipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de skipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de skippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Banken en geldzaken

Valuta

De Italiaanse munteenheid is de Euro (EUR).

Banken

Openingstijden:

Maandag – vrijdag 08:30 uur – 13:30 uur en 14:30 uur – 16:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Geldautomaten: 24 uur per dag

Creditcards

MasterCard, Visa en Eurocheque worden op de meeste plaatsen geaccepteerd.

Let op: de basis kan geen persoonlijke cheques accepteren en kan geen wisselgeld geven op credit- of debetcard (Switch/Delta) transacties.

Algemene informatie

Taal

De officiële taal in Italië is Italiaans.

Restaurants

In Cannigione vind je voldoende betaalbare restaurants die traditionele gerechten serveren, bijvoorbeeld:

 • Ristorante La Risacca
 • Ristorante La Sciumara
 • Ristorante Entro Fuori Bordo
 • Ristorante Hotel Del Porto

Fooien

Het geven van fooien is normaal en dit wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de rekening een fooi van 10-15 procent.

Geef fooien die overeenstemmen met de kwaliteit van de service.

Hotels

 • Hotel Residence Riva Azzurra
 • Hotel Del Porto
 • Hotel Baja
 • Hotel Micalosu
 • Hotel Club Cala di Falco

Drones

Het gebruik van een drone op Sardinië kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Het voltage in Italië is 230 volt en stopcontacten hebben twee ronde gaten zoals in Nederland. Standaard voltage op alle Sunsail jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Wifi is op alle Sunsail jachten gratis beschikbaar tot 200Mb data. Aanvullende data kan worden gekocht bij de plaatselijke serviceprovider. Voor meer informatie neem je contact op met de basis.

In Italië kun je internetten, bellen en sms’en uit je eigen Nederlandse abonnement. 

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via een mobiel apparaat, moet je een iTrip of andere meebrengen.

Activiteiten

Proviand

Deze bestemming biedt geen online bevoorrading vóór aankomst op de basis. Er zijn verschillende supermarkten in de buurt van de basis. Praat met de receptie die u zal helpen een winkel in de buurt te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Watersport

Scubaduiken

De heldere wateren en de rotsachtige kustlijn van Sardinië bieden uitstekende mogelijkheden voor scubaduiken, zowel voor beginners als voor ervaren duikers. Bij Alghero, in het noordwesten, kun je het hele jaar lang diepzeeduiken en onderwatergrotten verkennen.

In het noordoosten vind je veel duikscholen en sommige hotels hebben een eigen duikschool, zoals bij Abi d’Oru, Capo d’Orso, Park Hotel Cala di Lepre en Dune Village. Residence Il Mirto biedt self-catering.

In het zuiden vind je kleurrijk onderwaterleven en Sofitel Timi Ama, Hotel en Residentie Cormoran en Hotel Chia Laguna hebben hun eigen duikcentra. Heb je nog geen duikervaring? Waag dan een duik in het heerlijk warme water en doe je eerste ervaring op in de Middellandse Zee tijdens je Sunsail vakantie. Wil graag duiken? Dan kun je voor je vertrek je uitrusting reserveren tegen betaling via onze basis.

Vissen

Sardinië biedt zowel in het binnenland op rivieren en meren als aan de kust bij rotsen en steigers mogelijkheden om te vissen. Hier vangen lokale vissers ook octopus. Op Sardinië kun je voor de kust sportvissen.

Sommige hotels in het noorden van het eiland bieden tochtjes aan op Poseidon, een 14 meter lange sportvissersboot die voorzien is van goede visuitrusting, comfortabele hutten en een zonnedek. Aan boord de Poseidon kun je zowel ’s nachts als overdag vissen, langs de kust in diepe en ondiepe wateren.

De wateren rondom het noordoosten zijn visrijk en dus de ideale zeilbestemming voor enthousiaste vissers. In het binnenland bij Mandra Edera Farm ligt Lake Omodeo in een prachtig landschap met speciaal voorziene viszones. Je kunt ook vissen op de meren en lagunes rondom Oristano aan de westkust.

In het zuiden kun je uitstekend vissen bij Capo Carbonara. Vanuit Alghero kun je met de boot gaan om onder de kliffen van Caoi Caccia te vissen. Vanaf Cala Gonone kun je vissen in zoetwater in de Fiumendosa en de Cedrino rivieren. Hoe verder je hier stromopwaarts vaart hoe beter de viscondities worden. Of je nou een ervaren visser bent of een kind dat met een handlijn vist, je kunt altijd meedoen aan deze populaire sport.

Snorkeluitrusting

Op de basis hebben wij snorkeluitrustingen met vinnen, masker en snorkel ter beschikking. Informeer bij de basis om snorkelspullen in de juiste maten te krijgen die jij en je crew nodig hebben.

Let op: de voorraad kindermaten is beperkt en je kunt beter eigen snorkelspullen meebrengen voor je kinderen.

Kajaks

Eenpersoonskajaks zijn ter beschikking op de basis. Neem contact op met onze Vakantie Planners voor meer details.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens de charter en naar een dokter of ziekenhuis moet gaan, neem zo spoedig mogelijk contact op met de Sunsail team.

Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft advies over het betalen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties of betalingsbewijzen krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt.

Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor kinderen hebt, raden wij je aan om deze mee te nemen.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangewezen dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen.

Kinderen onder de 16 mogen geen buitenboordmotor besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie