Procida, Italy

Procida reisinformatie

Procida basis

Onze basis is in Marina Procida, op het eiland van Procida ten westen van de golf van Napels. Procida is het kleinste van de Napolitaanse archipel en het ideale beginpunt van waaruit je langs prachtige zeegezichten naar culturele en toeristische bezienswaardigheden kunt varen. Ook de nabije eilanden Capri, Ischia, Sorrento, Amalfi en de Pontine-eilanden zijn het verkennen waard.

Het eiland Procida ligt op 25 kilometer van Napels. Vanaf de centrale haven van Napels (Molo Beverello) of de haven van Pozzuoli vind je regelmatige veer- en hydrofoil-diensten naar Procida. Met de veerdienst is het ongeveer een uur varen vanaf Napoli naar Procida, en met de hydrofoil rond vijfendertig minuten. De Sail Italia/Sunsail basis ligt aan de haven niet ver van waar de veerboten en hydrofoils aankomen.

Wanneer je de veerboot/hydrofoil verlaat, sla je linksaf langs de haven. Ongeveer 20 meter voorbij de kerk zie je de Sunsail kantoor aan je rechterkant.

Adres

Sail Italia Srl
Via Roma 10
80079 Procida
Italië

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 09:30 uur – 13:00 uur en 15:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag: 09:00 uur – 19:30 uur of tot de laatste aankomst

Zondag gesloten

De openingstijden kunnen variëren gedurende de wintermaanden.

Faciliteiten

Faciliteiten bij de Procida basis omvatten: een wasserette, hotel, restaurant, openbare telefoons, bank, brandstof, en beveiligde parkeerplaatsen (EUR 10,00 per dag).

Parkeren moet je vooraf reserveren. Email naar [email protected] voor meer informatie.

Er zijn enkele supermarkten in de buurt van de basis.

Aankomst en vertrek

Luchthaven Napels

De luchthaven van Napels ligt ongeveer zes en een half kilometer ten noorden van de haven van Napels en de vertrekpunten van veer- en hydrofoil-diensten.

Faciliteiten bij de luchthaven:
 • Een bank en een postkantoor aan de rechterkant van Terminal 1.
 • Geldautomaten en wisselkantoren in zowel de vertrek- als de aankomsthal.
 • Vier internet punten op de eerste verdieping en in de vertrekhal, elk voorzien van beeldscherm, toetsenboord en webcam.
 • Restaurants, cafés en snackbars.
 • Verschillende winkels voor souvenirs, kleding en dutyfree, boeken en kranten en een apotheek.
 • Een taxistandplaats buiten de aankomsthal.

Transfers

Molo Beverello, de belangrijkste haven van Napels, ligt op ongeveer zes en een half kilometer ten zuiden van de luchthaven.

Ga naar de veerboot haven van Molo Beverello om een hydrofoil van Aliscafi SNAV Spa te nemen.

Ga naar Porta di Massa om een veerboot van Tirrenia te nemen.

Aliscafi en Tirrenia zijn op loopafstand van elkaar.

Vanaf Porto Di Pozzuoli vindt je ook regelmatige veerboot- en hydrofoil-diensten naar Procida.

Met de veerboot naar Procida duurt een uur maar met de hydrofoil duurt de overtocht ongeveer vijfendertig minuten.

Let op: de laatste overtocht vertrekt uit Napels om 21:55 uur. Om op tijd in Procida aan te komen zodat je aan boord je jacht kan gaan om 18:00 uur, raden wij aan dat je een vlucht of een trein boekt die in de ochtend of vroege namiddag in Napels aankomt.

Transfers zijn niet bij de charter inbegrepen maar wij kunnen helpen bij het regelen van je overtocht naar Procida. Voor vertrek, stuur details van je reis naar ons toe, samen met je contactdetails, dan kunnen wij je helpen met de transfers.

Let op: Gasten moeten een kopie van hun charter contract meenemen. Wanneer niet iedereen op hetzelfde tijdstip aankomt, moet elk gezelschap in het bezit zijn van een kopie van het charter contract.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je ruimbagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare bagage omdat dit op het jacht gemakkelijker opgeborgen kan worden. Ruimte voor bagage opslag is beperkt.

Paspoorten en visa

EU-burgers hebben geen visum nodig en kunnen met hun paspoort of identiteitskaart Italië bezoeken.

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart zowel voor de gehele duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort of op je identiteitskaart moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort of identiteitskaart te hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel zoek advies bij je consulaat.

Bij aankomst

Kaartbriefings zijn ingepland tussen 18:00 uur en 19:00 uur, afhankelijk van je aankomsttijd. De kaartbriefing omschrijft het zeilgebied en mogelijke gevaren. Het wordt gevolgd door een briefing over het jacht.

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met je jacht, de systemen, apparatuur aan boord en tuigage. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Alle briefings zijn verplicht bij te wonen.

Aankomst buiten de openingstijden

Tot 23:00 uur blijft er een medewerker op de basis om je naar je jacht te begeleiden. De check-in en briefing gebeuren de volgende ochtend.

Bij vertrek

Alle jachten moeten terug op de basis zijn tegen 17:00 uur op de avond voor ontscheping, voor debriefing en controle. Ontscheping gebeurt de volgende ochtend uiterlijk om 09:00 uur.

Op een debriefingformulier, verkrijgbaar bij receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen wij het jacht volledig in orde maken voor de volgende charter

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Verzamel de gebruikte linnen in kussenslopen en laat het in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht teruggeeft aan Sunsail in een schone en opgeruimde staat. Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 2. Niveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied. 

Meer informatie over Procida zeilomstandigheden.

Vaarbewijzen

Vaarbewijzen voor Italië. 

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt op alle locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Deze informatie krijg je tijdens je kaartbriefing.

Liggelden en belastingen

Aanmeren bij een meerboei kost tussen de EUR 40,00 en EUR 80,00 per nacht, afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van het jacht. Liggeld moet ter plaatse worden betaald.

Vanaf EUR 40,00 per nacht kun je aanmeren in een jachthaven. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van je jacht kan dit tot EUR 160,00 per nacht oplopen.

De opgegeven prijzen zijn slechts gemiddelden.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je op het jacht. 

Kaarten en logboeken kan je ook online bestellen.

Brandstof

Prijzen zijn beschikbaar op de basis.

Koelboxen 

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Wifi

Wifi is tegen betaling beschikbaar:

 • EUR 60,00 per week per jacht – 5 toestellen
 • EUR 80,00 per week per jacht – 10 toestellen

Wifi is niet bij de prijs van je charter inbegrepen. Neem contact op met je vakantie planner, als je Wifi aan je boeking toe wilt toevoegen. Wifi moet ter plaatse worden betaald.

Charter met skipper

Een skipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, steeds voor een periode van 24 uur. Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek uit de haven.

Voor 'check out charters' (korter dan de volledige duur van het charter) is de skipper geboekt per dag van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je gaat de skipper de avond voor het vertrek ontmoeten en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De skipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de skipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de skipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) skipper kunnen reserveren.

Wanneer je een skipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de skipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de skippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Banken en geldzaken

Valuta

De Italiaanse munteenheid is de euro (EUR).

Banken

Openingstijden:

Maandag – vrijdag: 08:30 uur – 13:30 uur
Zaterdag: 08:30 uur – 13:00 uur (alleen ’s zomers)
Zondag: gesloten

Geldautomaten: 24 uur per dag

Creditcards

MasterCard, Visa en Eurocheque worden op de meeste plaatsen geaccepteerd.

Let op: Medewerkers op de Sunsail basis mogen geen persoonlijke cheques accepteren en geven geen wisselgeld op creditcard (Switch/Delta) of betaalkaart transacties.

Algemene informatie

Taal

De officiële taal in Italië is Italiaans.

Kosten van levensonderhoud op Tropea.

De gemiddelde kosten van levensonderhoud zijn minder dan in Nederland.

Prijzenindicaties bij restaurants:
Fles bier 66 cl: EUR 2,50
Glas wijn: EUR 1,50
Fles water 1,5 ltr: EUR 1,00
Starter/entrée: EUR 8,00
Diner hoofdgerecht: EUR 7,00 – EUR 15,00
Nagerecht: EUR 3,00 – EUR 5,00

Restaurants

Met de verscheidenheid aan restaurants dicht bij de basis en ook in Procida vind je altijd iets lekkers, voor iedere smaak en elk budget. Het is overduidelijk dat de grote specialiteiten pasta en pizza gerechten zijn, maar zeevruchten zijn ook erg populair. Vraag de Sunsail team om aanraders.

 • La Lampara, Corricella: 081 896 0609
 • Caracalè, Corricella: 081 896 9192
 • La Graziella, Corricella: 081 8967479
 • A un Passo del Mare, main marina: 081 896 7069

Fooien

Het geven van fooien is normaal en wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de rekening een fooi van 1015 procent.

Winkelen

In de buurt rond de golf van Napels zijn er veel plaatsen om te gaan winkelen voor handwerken, antieken, souvenirs en typische producten uit zowel de Napolitaanse als de Italiaanse keuken. Je vindt lokale lekkernijen, fraaie ceramiek in felle kleuren en met de hand gemaakt kerststal beeldjes. Er is een lange traditie van handwerk in Campania en het speelt nog steeds een belangrijke rol in de regionale economie.

Hotels

Hotel La Vigna: +39 081 8960469 www.albergolavigna.it
Hotel Tonnara: +39 081 8101052 www.latonnarahotel.it
Hotel La Casa sul Mare: +39 081 8968799 www.lacasasulmare.it
Hotel Savoia: +39 081 8967616 www.procida.net/savoia/index.htm
Hotel Crescenzo: +39 081 8967255 www.hotelcrescenzo.it
Hotel La Scivola: +39 081 8967548 www.residencelascivola.it

Napolitaanse hotels

Hotel Royal Continental: +39 081 245 2068 www.royalcontinental.it
UNA Hotel Napoli: +39 081 563 6901 www.unahotels.it
Grand Hotel Oriente: +39 081 551 2133 www.grandhoteloriente.it
NH Ambassador: +39 081 410 5111 www.nh-hotels.it
Hotel Mercure Anggoino Napoli Centro:
+39 081 552 9500  www.mercure.com
Renaissance Naples Hotel Mediterraneo: +39 0817970001 www.mediterraneonapoli.com
Hotel San Pietro: +39 081 286 040 www.sanpietrohotel.it

Drones

Het gebruik van een drone in Procida kan in sommige delen verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Het voltage in Italië is 230 volt en stopcontacten hebben twee ronde gaten zoals in Nederland. Standaard voltage op alle Sunsail-jachten is 12 volt. Om elektronische apparaten te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Wifi is op alle Sunsail-jachts gratis beschikbaar tot 200Mb data. Aanvullende data kan worden gekocht bij de plaatselijke serviceprovider. Voor meer informatie neem je contact op met de basis.

In Italië kun je internetten, bellen en sms’en met je eigen Nederlandse abonnement. 

Muziek/iPods

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je eigen mobiel apparaat, zal je een iTrip of andere FM-omvormer mee moeten brengen.

Activiteiten

Autoverhuur

De volgende autoverhuurbedrijven zijn op de luchthaven van Napels te vinden: Avis, Europcar, Hertz, en Maggiore. Je kunt ook een auto van tevoren reserveren online via EasyTerra: www.easyterra.nl/

Kajakken

Kayaks zijn beschikbaar. Neem je contact op met je charterplanner om vooraf reserveren.

Wandelen

Het eiland van Procida is heerlijk om te wandelen. Hoge kliftoppen bieden schitterende uitzichten naar Capri en de Amalfi schiereiland.

Culinaire en wijn flottieljes

Ga met ons mee voor een bijzondere flottielje-ervaring, waar je de kans krijgt om lekkernijen van de lokale keuken te proeven en genieten van de beste wijnen van de regio.

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over Proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor je doen.

Watersport

Vissen

Je kunt vanaf de kust vissen of vanaf het jacht of onderwater. Vissen is bijna overal toegestaan zonder vergunning.

Scubaduiken

De mooie wateren van de golf van Napoli zijn een prachtige omgeving om te gaan duiken en snorkelen.

Procida Diving Centre: T 0818 96 83 85
Diving Procida sub l'Isola: T 0818 10 14 78, E [email protected]

De principiele duikcentrum is bij Capo di Puolo, iets ten westen van Sorrento. Er zijn veel grotten en kleine kleurrijke vissen, zeepaardjes, inktvissen en morayen. Capri is uitstekend voor grotduiken, met veel overhangende rotsen.

Snorkelen

Er zijn snorkeluitrustingen ter beschikking op de basis. Ons aanbod in kindermaten is beperkt, dus raden wij je aan om een eigen uitrusting voor je kinderen mee te nemen.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens de charter en naar een dokter of ziekenhuis moet gaan, neem zo spoedig mogelijk contact op met de Sunsail-team.

Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft advies over het betalen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt.

Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor kinderen hebt raden wij je aan om deze mee te nemen.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangeraden dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen.

Kinderen onder de 16 mogen geen buitenboordmotor besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie