Procida, Italy

Zeilvakantie in Italië

2
Zeilervaring niveau

Zeiljacht huren in Italië

De azuurblauwe wateren en schitterende, glamoureuze havensteden aan de westkust van Italië zijn al jaren een mekka voor zeilers. Er zijn volop aantrekkelijke ankerplaatsen voor zeilers die de omgeving willen verkennen bij de pittoreske badplaatsen, slaperige eilanden en schone en rustige stranden aan deze uitgestrekte kustlijn. En daarbij zijn de kalme, uiteenlopende wateren van de Middellandse Zee perfect om te snorkelen en brengen zij de meest heerlijke visgerechten voort waar dit gebied terecht beroemd om is.

Italië heeft zowel ervaren zeilers als beginnelingen veel te bieden, en heeft aan wal talloze recreatieve activiteiten. Met drie verschillende bases van waaruit je kunt vertrekken en honderden kilometers kustlijn om te verkennen, komen velen telkens weer terug naar Italië. 

Begin je Italiaanse zeilvakantie vanuit Procida, Sardinië en Portorosa, stuk voor stuk ideaal voor ervaren zeilers die graag een gebied willen ontdekken vol navigatie-uitdagingen en zintuiglijke geneugten. Zeil langs de kust van Amalfi of begeef je onder de rich and famous aan de Costa Smeralda. Meer aan in de stadshavens in de buurt van pastelkleurige huizen, proef de regionale lekkernijen die de zee, de zon en het land rondom te bieden hebben, en plan een route over de azuurblauwe zee onder toeziend oog van de Etna en Vesuvius.

Onze bases in Italië

Aeolian Islands

Zeilvakantie op Sicilië

 • Ontspannen zeilen met constante wind langs vulkanisch gebied
 • Helder, warm water, ideaal om te snorkelen
 • Spectaculaire zwarte zandstranden
 • Op één na grootste actieve vulkaan van Europa
 • Eolische eilanden, door UNESCO erkend Werelderfgoed
Flottielje Zeilen op niveau 2 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie op Sicilië
Procida, Italy

Zeilvakantie in Procida

 • Perfect voor ervaren zeilers
 • Toegangspoort voor de bekende Amalfikust
 • Luxueuze vakantieoorden, bruisende steden, charmante dorpjes
Flottielje Zeilen op niveau 2 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie in Procida

Zeilvakantie op Sardinië

 • Uitstekende keuken en wijn
 • Glamoureuze vakantieoorden en stille ankerplekjes
 • Dynamisch zeilen langs de beroemde Costa Smeralda
Flottielje Zeilen op niveau 2 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie op Sardinië

Onze charters

Bareboat chartervakanties in Italië

Bezoek je favoriete ankerplaatsen en ontdek spannende nieuwe bestemmingen langs de prachtige kustlijn van Italië op een bareboat chartervakantie. Je hebt alle vrijheid om te kiezen waar je en voor hoe lang stopt, hoe snel en hoe ver je vaart en welke activiteiten je onderweg onderneemt. Een bareboat-chartervakantie op de Middellandse Zee langs de groene westkust van Italië werkt bijzonder bevrijdend.

Chartervakanties onder leiding van een Italiaanse schipper

Charter een jacht met schipper op een van onze bases in Procida en Sardinië om in het gezelschap van een ervaren schipper een Italiaans avontuur aan te gaan. Verbeter je zeilvaardigheden en krijg onderweg zelfvertrouwen op het water op je tocht langs de kusten van Sicilië of de Eolische Eilanden, eilanden die trouwens een UNESCO-werelderfgoed zijn.

Italiaanse culinaire wijnflottieljes

Sluit je aan bij andere mediterrane zeilavonturiers en ervaar Italië in het gezelschap van nieuwe vrienden op een Italiaanse culinaire flottieljevakantie. Je legt aan bij sommige van de beste restaurants van Italië, dineert al fresco met je flottieljevrienden en kunt meedoen aan de beste recreatieve activiteiten die het land te bieden heeft. Een Italiaanse culinaire wijnflottielje is de gezelligste manier om de uitgelezen cuisine van de Middellandse Zee te ontdekken. 

Op verkenning in Italië

Onweerstaanbare cultuur

De Italianen lijken een paar zaken beter te hebben geregeld dan nagenoeg ieder ander. Dat zijn bijvoorbeeld de manier waarop ze omgaan met eten, wijn, mode, sport en design, dat is nergens beter op aarde dan hier. Op een Italiaanse zeilvakantie vanuit een van onze bases in Procida en Sardinië krijg je jouw deel van de Italiaanse geneugten van het leven. 

Italië blijft populair, tot op de dag van vandaag trekt het land mensen met een voorliefde voor goede wijn, lekker eten en het goede leven. De Italiaanse keuken beslaat veel meer dan de pasta en de pizza waar miljoenen mensen van houden. In de kuststeden, dorpen en steden in Italië worden uitstekende visgerechten geserveerd zoals vongole (mosselen), gamberoni (garnalen), calamari (inktvis) en een verscheidenheid aan visgerechten die prominent als specialiteit op het menu staan.

Italiaanse hoogtepunten

Italië was ooit het middelpunt van een van 's werelds grootste beschavingen, de kustlijn is er bezaaid met spectaculaire ruïnes en historische plaatsen van duizenden jaren oud. Verken de sensationele steden Pompeii en Herculaneum, die, zoals iedereen weet, bedolven werden bij een vulkaanuitbarsting in 79 AD en tegenwoordig een van de hoogtepunten van een bezoek aan West-Italië zijn. 

Beklim de vervaarlijk uitziende hellingen van de Etna en bestel een gerecht uit de wereldberoemde Siciliaanse keuken, bezoek de glamoureuze havensteden aan de prachtige Amalfikust en ga naar spectaculaire oude ruïnes die teruggaan tot het Heilige Roomse Rijk. Duik de glinsterende zee in om te snorkelen rond de Eolische Eilanden en koop wat visdelicatessen voor de lunch, al vredig en rustig varend door de kalme, heldere wateren van de Middellandse Zee.