Zeilvakantie in Athene
ICC
of Coastal Sailing License
2-3
Zeilervaring niveau

Schrijf je eigen Griekse Odyssee

Door de ligging in het zuiden van Griekenland is Athene, een van de oudste steden ter wereld, al eeuwenlang een belangrijke doorvoerhaven voor Europa, Azië en Afrika. En ook vandaag nog is Athene een geliefde bestemming bij zeilers. Onze basis in Zea Marina biedt ervaren zeilers alle omstandigheden die avontuur beloven. Er waait een stevige wind die zorgt voor strak gespannen zeilen tijdens oversteken over open water tussen de Saronische Eilanden en de Cycladen.

De oorsprong van de mens mag dan in de Oost-Afrika liggen, de westerse beschaving vindt haar wortels in Athene. Behalve de rijke geschiedenis, cultuur en de Griekse levensstijl van deze vijf millenia oude stad, biedt het Middellandse Zeegebied nog vele andere bestemmingen voor kust- en zeezeilers. Met meer dan 2000 eilanden, zoals de weelderige eilanden van de Golf van Egina en de wereldberoemde Cycladen met hun rijke geschiedenis, is het moeilijk kiezen wat je eerst wilt ontdekken.

Op een steenworp afstand van Athene ligt het schilderachtige Kea met zandstranden, traditionele vissersdorpjes, oude ruïnes en de overblijfselen van een nederzetting uit de bronstijd. Of je nu een zeilvakantie in Griekenland kiest om lekker te eten en drinken of voor het avontuur op open water, zonovergoten stranden en een bruisend nachtleven: het kan allemaal op een zeilvakantie in Athene.

In Griekenland is een ICC Coastal Sailing vaarbewijs vereist. Mocht je onzeker zijn of je een geldig vaarbewijs hebt, bel ons gerust en wij controleren het voor je!

Voorgestelde vaarroute

Als je in alle vrijheid en op je eigen tempo de Ionische en Egeïsche zeeën wilt bevaren, is onze bareboat charter de perfecte Griekse zeilvakantie voor jou. Haal je zeiljacht en proviand op bij Zea Marina in Athene en zeil langs de kust, van eiland naar eiland, of zet koers naar open water en avontuur op de Middellandse Zee.

Athene bareboat vaarroute

 • Egeïsche visgerechten en zeevruchten
 • De historische binnenstad van Athene
 • Traditionele dorpen
 • Theater van Epidaurus
 • Zeilen op zijn Saronisch
 • Uitstekend wandelen en snorkelen
Vaarroute details

Flottielje vaarroutes

Als je nieuwe vrienden wilt maken en de Griekse kusten wilt ontdekken met andere zeilers dan is een flottieljevakantie in Griekenland precies wat je zoekt. Trek over de Middellandse Zee van eiland naar eiland, samen met een gezellige groep zeilers, vrienden en gezinnen. Overdag kunnen jullie samen zeilen en zonnebaden en 's avonds kunnen jullie het Griekse nachtleven in duiken. Leer beter zeilen terwijl je de spectaculaire kustlandschappen in je op neemt.

Vereiste ervaring

Niveau zeilervaring
3
Minstens 20 dagen of 400 mijlen als schipper op een zeiljacht van vergelijkbare grootte

Niveau 3 zeilbestemmingen bieden de grootste uitdagingen. Voor deze tochten moet je een ervaren zeiler met zelfvertrouwen zijn. Niveau 3 bestemmingen bieden lange afstanden zeilen over open water met grote getijdenverschillen, sterke winden en afgelegen ankerplaatsen.

Vereiste kwalificaties

ICC
Internationaal Certificaat van Competentie
RYA
Day Skipper

Voor het zeilen in deze omgeving is minimaal een ICC-certificaat of een RYA Day Skipper-certificaat vereist.

Skippered Holiday

Probeer een zeilvakantie met schipper

 • Relax en laat je schipper de leiding nemen
 • Wees zo actief of ontspannen als je zelf wilt
 • Leer van een ervaren schipper
 • Verkrijg lokale weetjes en aanbevelingen
 • Gemoedsrust en veiligheid op het water
 • Discretie en privacy als dat nodig is
Meer informatie

Zeilomstandigheden

Max. temp.
(°C)
Min. temp.
(°C)
Gem. neerslag
(mm)
Gem. windsnelheid
(knopen)
Overheersende windrichting
Saronikos (Athene)
Januari1375710N
Februari1474711N
Maart1794110N
April2012319ZO
Mei2516238ZO
Juni30211114ZO
Juli332468WNW
Augustus3424610N
September2920149ZZO
Oktober24165310N
November19125811N
December1599810N

Adres

Zea Marina Freatida

18536 Piraeus

Griekenland

Basis openingstijden

Maandag – donderdag: 09:00 uur – 17:00 uur 

Vrijdag – zaterdag: 09:00 uur – 20:30 uur

Zondag: 09:00 uur – 14:30 uur

Nearest airport
Athens International