Greece

Zeilvakantie Griekenland

1-3
Zeilervaring niveau
ICC RYA
Day Skipper

Bakermat van westerse beschaving

Griekenland is het beste per boot te zien. Het heeft namelijk een kustlijn van meer dan 8000 mijl en er zijn meer dan 2000 eilanden. Op een Griekse zeilvakantie kun je de ruïnes van het oude Griekenland gaan zien, de traditionele mezé proeven in de gezellige tavernes aan het water en overnachten bij een aantal van de beroemde uitgaanseilanden van het land waar ze het beste nachtleven in het Middellandse Zeegebied hebben.

Neem het roer in handen op een prachtig gehuurd jacht en zeil over open water langs de Saronische Eilanden of ga op een kalmere ontdekkingstocht langs de beroemde Heptanese Eilanden die aan de westkust van Griekenland liggen.

Zeilen in Griekenland is een haast goddelijke combinatie van op zicht navigeren en langere, meer uitdagende oversteken. De kalme wind en het warme water van de Ionische Zee nodigen zeilers van alle niveaus uit om het echte avontuur aan te gaan, terwijl beginners beter af zijn op de Saronische Zee. Hijs de zeilen op onze basis in Lefkas om klassiek Grieks te gaan eilandhoppen, of zet koers naar Corfu als je flink wilt doorzeilen. Onze basis in de Atheense Zee is het ideale vertrekpunt voor uitstapjes naar de Cycladen en het Saronische gebied.

Onze bases in Griekenland

Zeilvakantie op Corfu

  • Ideaal voor alle zeilniveaus
  • Kustzeilen en oversteek op open water
  • Goede wijnen van Paxi en Antipaxi
Zeilen op niveau 1-2 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie op Corfu
Ithaca, Greece

Zeilvakantie in Lefkas

  • Gemakkelijk en fijn zeilen
  • Zeilen langs de prachtige eilanden van de Ionische archipel
  • Genieten van fantastische watersporten
Flottielje Zeilen op niveau 1-2 ICC RYA Zeilschool aanwezig
Zeilen in Zeilvakantie in Lefkas

Zeilvakantie in Athene

  • Ruïnes uit de oudheid
  • Avontuurlijk zeilen op open water
  • Vang de befaamde Meltemi winden in je zeil
Zeilen op niveau 2-3 ICC RYA
Zeilen in Zeilvakantie in Athene
Title: 

Bareboat chartervakanties in Griekenland

Kies je eigen vaarroute langs de Griekse kust op een bareboat chartervakantie. Op deze tochten bepaal je je eigen tempo en leg je aan waar en wanneer je wilt. Zeil overdag en haal ’s nachts door, of ga lekker lezen op het dek, zonnebaden op het strand of snorkelen in het glasheldere water. De hele Griekse wereld ligt aan je voeten tijdens deze bareboatvakantie.

Flottieljevakanties in Griekenland

Voor een zeiltocht langs de Griekse kusten waar gezelligheid voorop staat, is een flottieljevakantie het meest geschikt. Je krijgt de kans om nieuwe vrienden te maken en samen van eiland naar eiland te hoppen om een aantal Griekse, Egeïsche en Ionische parels te bezoeken. Je vaart samen met andere jachten onder leiding van een ervaren hoofdbemanning en kunt ’s avonds op het dek doorbrengen of je aan wal in Griekenland in het nachtleven storten.

Charter met schipper in Griekenland

Als je veel meer zin hebt om van je vrijheid te genieten op de Middellandse Zee zonder alle beslommeringen van het alleen zeilen, dan zijn onze chartervakanties met schipper de ideale optie om Griekenland te bezoeken. Vaar je eigen koers en ga waar je wilt in het gezelschap van een ervaren schipper. Verbeter in alle veiligheid je zeilvaardigheden en geniet van een ontspannen tocht langs de kust met onze discrete schippers die je alle ruimte geven als je dat wilt. 

Zeilscholen in Griekenland

Bij onze zeilschool in Lefkas kun je als gezin samen leren zeilen of je vaardigheden verbeteren door een van onze vele cursussen voor gevorderden te volgen. De professionele en Engels sprekende bemanning van Sunsail leert je om de majesteitelijke blauwe wateren van het Ionische gebied onder de knie te krijgen. Ga voor meer informatie naar onze pagina Zeilschool Lefkas.

Een eeuwenoude beschaving

Griekenland ligt op het kruispunt van Azië, Europa en Afrika. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Griekenland een van de oudste beschavingen in de geschiedenis van de mensheid is. De ruïnes en overblijfselen van deze beschavingen zijn tot op heden bewaard. Op je adembenemende Griekse zeilvakantie kun je velen ervan bezoeken. 

Griekenland wordt beschouwd als de bakermat van filosofie, democratie, theater en veel van onze huidige moderne wetenschappen. Het heeft een erfgoed waarop maar weinig andere bestemmingen kunnen bogen. Zeil over de Ionische en de Egeïsche Zee en ontdek de eeuwenoude geschiedenis, brede zandstranden, gastvrije taverna’s en uitgaanscentra die nooit slapen.

Griekse hoogtepunten

Griekenland is een land van ongeëvenaarde variëteit met een diepgewortelde cultuur, een rijke geschiedenis en ongekend natuurschoon, van de oude hoofdstad Athene tot het pittoreske eiland Corfu in het noorden en het ongerepte Lefkas in het oosten.

De rustige, traditionele vissersdorpjes, kosmopolitische steden en afgelegen ankerplaatsen van Griekenland vormen een perfect alternatief voor het bruisende nachtleven elders in het land. Rond de Egeïsche Eilanden kan je uitstekend duiken en snorkelen. Er is een prachtige fauna, zeldzame zeeschildpadden bijvoorbeeld die je als je geluk hebt te zien krijgt. Eigenlijk is er zo veel te zien, dat één reis naar Griekenland niet genoeg is.

Meer tijd, meer vakantie

Je vakantie in Griekenland begint al om 15:00, met de vroege inscheping. Zo heb je alle tijd om de omgeving helemaal in je op te nemen. Blijf goed op schema en bespreek de opties voor jouw vakantie met een van onze vakantieplanners. Let op: vroege inscheping is prepaid, onderhevig aan beschikbaarheid en enkel verkrijgbaar op aanvraag.