Greece

Zeilen in Griekenland

Je zeilvakantie in Griekenland begint hier

1-3
Zeilervaring niveau
ICC
of Coastal Sailing License

Zeilen en cultuur

Met een kustlijn van meer dan 8000 mijl en met meer dan 2000 eilanden beleef je Griekenland het beste per boot. Op een Griekse zeilvakantie bewonder je ruïnes uit de Oudheid, proef je traditionele mezé in de gezellige tavernes aan het water en rol je zo je kooi in na een mooi eilandfeest temidden van het beste nachtleven dat het Middellandse Zeegebied te bieden heeft. 

In Griekenland is een ICC Coastal Sailing vaarbewijs vereist. Mocht je onzeker zijn of je een geldig vaarbewijs hebt, bel ons gerust en wij controleren het voor je!


>>> Kies hieronder je favoriete bestemming en check prijzen en beschikbaarheid

Corfu

  • Ideaal voor alle zeilniveaus
  • Kustzeilen en oversteek op open water
  • Wijn van Paxi en Antipaxi
Zeilen op niveau 1-2 ICC
Zeilen in Corfu
Ithaca, Greece

Lefkas

  • Gemakkelijk en fijn zeilen
  • De eilanden van de Ionische archipel
  • Watersportmogelijkheden
Flottielje Zeilen op niveau 1-2 Zeilschool aanwezig
Zeilen in Lefkas

Athene

  • Ruïnes uit de oudheid
  • Avontuurlijk zeilen op open water
  • Vang de befaamde Meltemi winden in je zeil
Zeilen op niveau 2-3 ICC
Zeilen in Athene

Neem het roer in handen op een zeilboot en vaar over open water langs de Saronische Eilanden of kies een kalme tocht langs de beroemde Heptanese Eilanden aan de westkust van Griekenland. Zeilen in Griekenland is een haast goddelijke combinatie van op zicht navigeren en langere, meer uitdagende oversteken. De kalme wind en het warme water van de Ionische Zee nodigen zeilers van alle niveaus uit om het avontuur aan te gaan, terwijl beginners volop genieten op de Saronische Zee. Hijs de zeilen op onze basis in Lefkas om klassiek Grieks te gaan eilandhoppen, of zet koers naar Corfu als je flink wilt doorzeilen. Onze basis bij Athene is het ideale vertrekpunt voor uitstapjes naar de Cycladen en het Saronische gebied.

Zeilboot huren in Griekenland

Kies je eigen vaarroute en maak gebruik van onze bootverhuur in Griekenland. Tijdens een zeilvakantie bepaal je je eigen tempo en leg je aan waar en wanneer je wilt. Zeil overdag en haal ’s nachts door, of ga lekker lezen op het dek, zonnebaden op het strand of snorkelen in het glasheldere water. Griekenland ligt aan je voeten tijdens een heerlijke mediterrane zeilvakantie.

Flottielje zeilen in Griekenland

Voor een zeiltocht langs de Griekse kust waar gezelligheid voorop staat, is een flottieljevakantie het meest geschikt. Je maakt nieuwe vrienden, hopt samen van eiland naar eiland en bezoekt de mooiste Griekse, Egeïsche en Ionische parels. Je vaart samen met andere zeilboten onder leiding van een ervaren hoofdbemanning, en relaxt ’s avonds op het dek of gaat aan wal voor een authentieke Griekse maaltijd of mediterrane gezelligheid.

Zeilen met schipper in Griekenland

Geniet van vrijheid op de Middellandse Zee zonder alle beslommeringen van solo zeilen en kies voor een zeilvakantie met schipper in Griekenland. Vaar je eigen koers en ga waar je wilt in het gezelschap van een ervaren schipper, die het gebied kent als zijn of haar eigen broekzak. Werk aan je zeilvaardigheden of geniet van een ontspannen tocht langs de kust met onze schippers die je vakantie onvergetelijk maken.

Zeilscholen in Griekenland

Op onze zeilschool in Lefkas leer je als gezin samen zeilen of verbeter je je vaardigheden met een van onze vele cursussen voor gevorderden. De professionele Engelssprekende bemanning van Sunsail leert je om de blauwe wateren van het Ionische gebied onder de knie te krijgen. Kijk voor meer informatie bij onze zeilschool in Lefkas.

Eeuwenoude beschaving

Griekenland ligt op het kruispunt van Azië, Europa en Afrika. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Griekenland een van de oudste beschavingen in de geschiedenis van de mensheid is. De ruïnes en overblijfselen van deze beschavingen zijn tot op heden bewaard. Op je adembenemende Griekse zeilvakantie liggen deze binnen handbereik.

Griekenland wordt beschouwd als de bakermat van filosofie, democratie, theater en veel van onze huidige moderne wetenschappen. Het heeft een erfgoed waarop maar weinig andere bestemmingen kunnen bogen. Zeil over de Ionische en de Egeïsche Zee en ontdek de eeuwenoude geschiedenis, brede zandstranden, gastvrije taverna’s en uitgaanscentra die nooit slapen.

Hoogtepunten van Griekenland

Griekenland is een land van ongeëvenaarde variëteit met een diepgewortelde cultuur, een rijke geschiedenis en ongekend natuurschoon, van de oude hoofdstad Athene tot het pittoreske eiland Corfu in het noorden en het ongerepte Lefkas in het oosten.

De rustige traditionele vissersdorpen, kosmopolitische steden en afgelegen ankerplaatsen van Griekenland vormen een perfect alternatief voor het bruisende nachtleven elders in het land. Rond de Egeïsche Eilanden kun je uitstekend duiken en snorkelen. Er is een prachtige fauna, waaronder zeldzame zeeschildpadden, die je met een beetje mazzel te zien krijgt.

Meer tijd, meer vakantie

Je vakantie in Griekenland begint al om 15:00, met de vroege inscheping. Zo heb je alle tijd om de omgeving helemaal in je op te nemen. Blijf goed op schema en bespreek de opties voor jouw vakantie met een van onze vakantieplanners. Let op: vroege inscheping is prepaid, onderhevig aan beschikbaarheid en enkel verkrijgbaar op aanvraag.