Seychelles

Seychellen reisinformatie

< Seychellen jachtcharter

Seychellen basis

Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Adres

Sunsail Seychelles
Eden Marina
PO Box 1076
F14, Eden Plaza
Eden Island
Mahé, Seychelles

Openingstijden

Onze basis is geopend van 08:30 uur tot 17:30 uur, zeven dagen per week het gehele jaar door.

De VHF-kanaal is 14 (op korte afstand om in en uit de jachthaven te varen).

Faciliteiten

Douches en toiletten zijn 24 uur per dag open. Je krijgt een code bij de basis voor toegang buiten de openingstijden. ’s Nachts is de jachthaven beveiligd.

Je jacht is voorzien van een zak ijs bij aankomst. Alle jachten hebben een koelkast en diepvries.

Het Sunsail kantoor bevindt zich in Eden Plaza, waar je ook twee banken, een wisselkantoor, twee geldautomaten, en een supermarkt, wasserette, apotheek, hengelsportzaak, casino en verscheidene andere winkels kunt vinden. In de buurt zijn er ook enkele restaurants, een ijssalon en een snackbar.

De meeste zaken zijn open van maandag tot zaterdag en enkele zaken zijn ook ’s zondags open.

Aankomst en vertrek

Seychelles International Airport (SEZ)

De luchthaven ligt 11 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Victoria en ongeveer zeven kilometer ten zuidoosten van de basis.

Tel: +284 439 1200

Faciliteiten bij Seychelles International Airport

Geld en communicatie: bij de luchthaven vind je een bank, wisselkantoor, geldautomaten en brievenbussen. Je vindt er ook openbare telefoons en internet voorzieningen.

Eten en drinken: er zijn restaurants en cafés in beide passagiersterminals.

Winkelen: er zijn verschillende winkels, inclusief een dutyfree winkel.

Transfers

We raden je aan om een taxi te nemen van de luchthaven naar de basis. Een enkele rit vanaf de luchthaven kost ongeveer SCR 350,00 (ongeveer EUR 22,00) voor maximaal vier personen met bagage. Er zijn altijd taxi’s beschikbaar bij de luchthaven en je hoeft niet vooraf te reserveren.

De transfer duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Voor groepen kunnen wij assisteren met het organiseren van de transfer naar de basis.

Busdiensten rijden op de eilanden van Mahé, La Digue en Praslin. Bussen rijden op regelmatige tijdstippen en een rit kost SCR 5,00. Veerdiensten varen dagelijks tussen de drie eilanden.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je gemakkelijk op het jacht kunt opbergen.

Paspoorten en visa

Zorg ervoor dat je paspoort zowel voor de gehele duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig is. De naam in je paspoort moet dezelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort hebben.

Houders van een Nederlandse paspoort hebben een visum nodig om naar de Seychellen te reizen. Dit kun je bij aankomst aanvragen, zolang je verblijf minder dan 30 dagen duurt en je een geldig paspoort en een retour vliegticket kunt tonen.

Bij twijfel doe je navraag bij je consulaat of ambassade. Iedere reiziger moet ervoor zorgen dat ze in het bezit zijn van het juiste visum. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum.

Bezoek www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor de meest recente informatie. Sunsail is niet verantwoordelijk voor wijzigingen van de reisvereisten.

Douane en immigratie

Bij aankomst moeten reizigers hun paspoort, ingevulde immigratiekaart, bewijs van verblijf (charter factuur) en retour vliegticket laten zien. Bij het tonen van deze documenten krijg je een toeristenvisum van de Seychellen Immigratiedienst.

Het immigratiekaart evenals een douaneaangifteformulier krijg je al in het vliegtuig om alvast in te vullen.

Het kan een uur duren om door immigratie, bagageophaal en douane te gaan.

Luchtvaartmaatschappijen stellen zich niet aansprakelijk voor bederfelijke artikelen zoals etenswaren, die in beslag kunnen worden genomen door de douane.

Bij aankomst

Vanaf 15:00 uur ligt je jacht klaar om aan boord te gaan.

Meld je bij aankomst op de basis aan bij het Sunsail kantoor. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je proviand inslaan wanneer je dit niet via Sunsail besteld hebt of je kunt een bezoekje brengen aan de hoofdstad Victoria. Onze medewerkers vertellen je graag meer over de stranden, cafés en bars, restaurants en interessante plaatsen die je kunt bezoeken.

Je kunt je bagage bij receptie achterlaten totdat je aan boord gaat.

Kaart- en jachtbriefings worden ingepland.

Tijdens de kaartbriefing krijg je informatie over het zeilgebied en mogelijke gevaren.

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met de systemen, apparatuur aan boord en tuigage van je jacht. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn. Alle briefings zijn verplicht om bij te wonen.

Wij raden aan om aan boord te gaan en je bagage uit te pakken nadat de inventaris is gecontroleerd. Ga pas aan boord wanneer de overdracht gedaan is en controleer of de uitrusting aan boord dezelfde is als die op de inventarislijst. Deze lijst krijg je samen met de handleiding die bij de jachtdocumenten hoort.

Een Sunsail medewerker helpt je bij de controle en geeft een antwoord op eventuele vragen.

Aankomst buiten de openingstijden

Sunsail medewerkers zijn tot 19:00 uur aanwezig op de basis. Als je na dit tijdstip aankomt laten we een briefje op de deur van de receptie voor je achter met de naam van je boot en ligplaats op. Het jacht is open en is klaargemaakt voor de nacht.

De volgende ochtend krijg je een kaart- en jachtbriefing.

Bij vertrek

Om 09:00 uur is de debriefing en controle. Als je vlucht ’s ochtends vertrekt dan vaar je de dag voor het einde van de charter terug naar de jachthaven. Zorg ervoor dat je tegen de middag aankomt.

Op een debriefingformulier, verkrijgbaar bij receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of er iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen we het jacht herstellen voor de start van de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Laat het gebruikte linnen in de stuurhut achter. Breng alle geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht in een schone en opgeruimde staat achterlaat. 

Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen voor boten die niet in goede staat worden achtergelaten.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 3 

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied.

Bekijk zeilomstandigheden in de Seychellen.

Niveau 3 komt overeen met 20 dagen varen, 400 zeemijlen op een vergelijkbaar jacht of RYA Day Skipper certificaat (of vergelijkbaar).

 • RYA Coastal Skipper kwalificatie of ICC-kwalificatie met ervaring tot een hoger niveau
 • Wind/weer: 10 – 25 knopen
 • Navigatie: begrip van getijdeveranderingen, navigeren in open water, kunnen omgaan met sterke stromingen en een vaarplan kunnen opstellen
 • Anker/ligplaats: voornamelijk voor anker gaan, maar enkele ankerplaatsen zijn op minder beschutte plaatsen en ook waar de bodem een anker niet erg goed vasthoudt

BELANGRIJK: De havenautoriteiten van de Seychellen hebben onlangs hun vaarreglement gewijzigd zodat de persoon die het jacht zal besturen ten minste 7 dagen voor de vertrekdatum een kopie van het vereiste vaarbewijs, zoals hier beschreven, moet voorleggen.

Alle vaarbewijzen moeten geschreven of vertaald zijn in het Engels of Frans - geen enkele andere taal wordt aanvaard. Als uw vaarbewijs in een andere taal is gesteld, moet u een beëdigde vertaling overleggen.
Om uw kwalificaties in te dienen, stuurt u een e-mail naar [email protected].
Het is van essentieel belang dat de persoon die het jacht gaat besturen het originele vaarbewijs meeneemt (een fotokopie of een foto op een mobiele telefoon wordt door de autoriteiten niet geaccepteerd).

Vaarbewijzen

Bekijk vaarvereisten voor de Seychellen.

Om een jacht te charteren in de Seychellen, moet er minstens een skipper en een bemanningslid aan boord zijn die beide ouder zijn dan 18 jaar. De skipper moet een jacht kunnen bevaren in afgesloten gebieden en moet kunnen ankeren en aanmeren in variërende zeilomstandigheden. De skipper moet voldoende kennis hebben van navigeren en loodsen om een koers dagelijks uit te zetten en op iedere ogenblik de positie van het jacht te kennen.

De skipper moet in het bezit zijn van een vaarvergunning of een kwalificatie hebben van een erkende zeilvereniging, zoals hieronder wordt aangegeven.

De skipper moet een (1) van het volgende hebben:

 • ICC (International Certificate of Competence), Internationaal – vereisten: RYA ‘Day Skipper Course’ of gelijkwaardig certificaat van een erkende zeilvereniging, of een ICC Assessment-formulier invullen om vaardigheid door ervaring te bewijzen
 • IPC (International Proficiency Certificate), Amerika – vereisten: ASA 104 of US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’

En/of

 • VK: RYA Day Skipper practical (met of zonder foto)
 • VS: US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’, ASA ‘104 Bareboat Cruising Course’ of hoger
 • Duitsland: Sportbootführerschein See’ of hoger
 • België: Algemeen Stuurbrevet/Brevet de Conduite Général
 • Frankrijk: Le Permis Plaisance

of een vergelijkbaar certificaat van een erkende zeilvereniging

De skipper is verplicht in het bezit van een vaarvergunning te zijn die in de transit log moet worden geregistreerd en moet worden voorgelegd aan de havenautoriteiten.

Let op: de buitenste eilanden zijn verboden terrein voor jachten die vanaf onze basis in Mahé uitvaren. Het vaargebied wordt beperkt tot alle binnenste eilanden met uitzondering van Bird en Dennis eiland in het noorden.

Als de buitenste eilanden opnieuw beschikbaar worden, mogen ze alleen worden bezocht door een charter met een ingehuurde lokale skipper.

Eilanden waar je naartoe mag varen in Mahé (niet een volledige lijst):

 • St Anne (marine park)
 • Cerf, Moyenne, Round, Longue (marine park)
 • Therese
 • Conception
 • Praslin, inclusief
  • Cousine (natuurreservaat: landing niet toegestaan)
  • Cousin
  • Curieuse
  • Aride
 • La Dique, inclusief
  • Cocos
  • Felicete
  • Grand Soeur
  • Petit Soeur
  • Marianne
 • Silhouette (IDC-toestemming vereist)
 • North Island (toestemming vereist om aan wal te gaan)
 • Fregate (toestemming vereist om aan wal te gaan, via een bepaalde procedure)

Dennis en Bird eilanden zijn toegankelijk met toestemming en de vereiste formaliteiten van de Port Authority.

De vereiste voorwaarden om enkele van de bovengenoemde eilanden te mogen bezoeken worden in je kaartbriefing uitgelegd.

Sunsail klanten mogen niet naar de buitenste eilanden varen (meer dan 60 zeemijlen vanaf Mahé): Platte, African banks, Amirantes en Desroches, Coetivy.

Zeilvergunningen en belasting

Het kantoor van de havenmeester ligt in de haven van Victoria.
Tel: +248 22 47 01

De Port and Marine Division (Harbour Control) is een beperkt bevaarbaar gebied. De skipper hoeft geen formaliteiten te regelen voor vertrek uit de haven: dit is de verantwoordelijkheid van de Sunsail medewerkers.

De skipper moet contact opnemen met Harbour Control via VHF 16 om ze te informeren over vertrek en terugkeer via het kanaal van Victoria.

Entreegelden moeten betaald worden bij bepaalde eilanden en alle mariene parken. De prijs per persoon/per boot voor een week is ongeveer SCR 1.900,00 (EUR 120,00). Zorg ervoor dat je een cashvoorraad Seychelles Rupees bij de hand hebt om de kosten te dekken. De kosten worden ter plaatse betaald aan de parkwachter die toegangskaarten uitreikt. Deze prijzen geven een kostenidentificatie:

De vaste toegangsprijs voor mariene parken is SCR 200,00 (EUR 13,00) per persoon per dag en SCR 250,00 (EUR 16,00) voor het jacht bij overnachting.

Mahé St Anne Marine Park
Geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur 
EUR 10,00 per persoon per dag + EUR 10,00 voor het jacht bij overnachten

Baie Ternay Marine Park
Geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur 
EUR 10,00 per persoon per dag + EUR 10,00 voor het jacht bij overnachten

Overige eilanden

Ile Coco Marine Park
Geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur
EUR 10,00 per persoon per dag

Cousin Island
Geopend dinsdag tot en met vrijdag
EUR 252,00 per persoon voor een tour met gids
vertrek tussen 09:00 uur en 10:00 uur

Big Sister Island
Geopend maandag – vrijdag van 10:30 uur – 15:00 uur
EUR 30,00 per persoon, privé eiland

La Digue Island
Gratis aanmeren, dagelijks geopend
Bezoek aan L’Union Estate en toegang tot Anse Source d’Argent
EUR 4,00 per persoon

Silhouette Island
Dagelijks geopend na inklaren: aanvragen voor vertrek bij IDC-kantoor
SCR 500,00 (ongeveer EUR 32,00) per persoon

Aride Island
Geopend op zondag, woensdag en donderdag
EUR 30,00 per persoon

Curieuse & Saint Pierre
Dagelijks geopend, bezoek Curieuse Island en snorkelen in Saint Pierre
EUR 10,00 per persoon

Praslin Island
Gratis aanmeren, dagelijks geopend
Bezoek aan Valée de Mai
EUR 15,00 per persoon

Bird Island
Dagelijks geopend
EUR 50,00 per persoon

North Island, Small Sister Island, Marianne Island, Denis Island en Fregate Island zijn gesloten voor het publiek. Je kunt bijzondere toestemming aanvragen on deze eilanden te bezoeken.

Nachtzeilen

Nachtzeilen is verboden (na zonsondergang) tenzij je dit met de Sunsail manager bent overeengekomen voor vertrek.

Grenzen van het zeilgebied

Richting het zuiden, tot aan het zuiden van Mahé en naar het noorden, tot aan Bird en Denis. Richting het westen reikt het zeilgebied tot aan Silhoutte en North Island en naar het oosten tot aan Praslin en de nabijgelegen eilanden zoals La Digue, Grande en Petite Soeur en Curieuse.

Beperkte zeilgebieden zijn de militaire haven van Victoria en de Inner Islands, Police Bay (Mahé) en Grand Anse (Praslin).

Ligplaatsen zijn beschikbaar bij alle eilanden behalve in Police Bay in het zuiden van Mahé en Grand Anse in Praslin vanwege gevaarlijke toegang.

Ankerplaatsen zijn beperkt in de mariene parken en bij Beau Vallon Bay in Mahé.

De eigenaar van een privé eiland moet vooraf toestemming geven om aan te leggen. Enkele eilanden en ligplaatsen zijn niet toegankelijk vanwege milieubehoud.

Meer informatie krijg je bij de kaartbriefing.

Liggelden en belastingen

Bij sommige eilanden moet je belasting betalen voor je aan wal gaat. De bedragen verschillen van eiland tot eiland.

Behalve bij de Eden Island Marina, Sunsail basis, Mahé, kan je ook bij Bay Sainte Anne, Praslin, aanmeren bij een jachthaven. Neem contact op met Dream Yacht jachthaven via VHF voor aankomst. De gemiddeld prijs voor een ligplaats ligt tussen EUR 45,00 en EUR 75,00.

In de jachthaven van La Digue kunnen vier tot zes jachten tegelijk aanleggen. Neem voor aankomst contact op met de havenmeester via VHF kanaal 16. Bij de andere eilanden ga je best voor anker in een beschutte inham.

Kaarten en gidsen

Navigatiekaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je aan boord van het jacht. Je kunt kaarten en gidsen ook online bestellen via www.bookharbour.com.

Charter met skipper

De skipper wordt geboekt voor 24 uur, van 12:00 uur tot 12:00 uur.

Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt ingehuurd voor een latere dag dan start die om 12:00 uur.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert verplicht een korte veiligheidsbriefing uit voor het vertrek uit de haven.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om de geplande aanvullende kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen en om duidelijk aan te geven waarover je meer informatie wenst, zoals bijvoorbeeld voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De skipper geeft je alle informatie over het jacht die je nodig hebt en neemt de systemen, je zeilvaardigheden en de algemene navigatie met je door.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De skipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de skipper niet de hut in de boeg te geven vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de skipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) skipper kunnen reserveren.

Wanneer je een skipper voor één dag huurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert dan moet je de skippers terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi voor een skipper is 15 tot 20 procent van de loon van de skipper. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Brandstof

Je jacht wordt aangeleverd met volle brandstoftanks.

De hoeveelheid diesel is doorgaans voldoende voor de duur van je charter. Als je bij moet tanken neem vooraf contact op met de Sunsail basis.

Prijsindicatie: ongeveer EUR 1,34 (brandstof) en EUR 1,82 (super)

Koelboxen

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Er is slechts een koelbox voorzien per boot.

Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden.

Banken en geldzaken

Valuta

De lokale munteenheid is de Seychelles Rupee (SCR).

Wij raden aan dat je cash rupees meeneemt voor alle aankopen tijdens je charter. De meeste restaurants en winkels accepteren creditcards (geen American Express) en vreemde valuta (tegen ongunstige wisselkoersen). Op de basis accepteren we rupees, Euro, Dollar en Britse ponden. Vreemde valuta kunnen nabij de basis gewisseld worden.

Banken

Er zijn geldautomaten in Victoria, Praslin en La Digue aan de voorkant van iedere bank. Deze zijn 24 uur per dag in service. Contant geld en reischeques kun je wisselen bij banken op de luchthaven en in sommige plaatsen op Mahé, Praslin en La Digue.

 • Barclays Bank: geopend maandag – vrijdag, 08:00 uur – 14:30 uur en zaterdag 08:00 uur – 11:00 uur.
  • Independence Avenue, Victoria, Tel: +248 22 41 01, Fax: +248 22 46 78
  • Market Street, Victoria, Tel: +248 22 41 01
  • Baie Saint Anne, Praslin, Tel: +248 23 22 18, Fax: 23 23 34
  • Agentschappen in Beau Vallon, Mahé Airport, Grand Anse Praslin en Anse Réunion, La Digue.
 • Mauritius Commercial Bank (MCB): geopend maandag – vrijdag, 08:15 uur – 15:00 uur en zaterdag 09:00 uur – 11:30 uur.
  • Manglier Street, Caravelle House Victoria, PO Box 152, Tel: +248 28 45 55
  • Cote d’Or, Praslin, Tel: +248 23 26 02
  • La Digue, PO Box 1076 Eden Island, Mahé, Tel: +248 23 45 60

Creditcards

Eurocard/MasterCard en Visa worden algemeen aanvaard. American Express wordt nauwelijks aanvaard.

Algemene informatie

Taal

De officiële talen gesproken in de Seychellen zijn Creools, Engels en Frans.

Tijdsverschil

In de Seychellen is het drie uur later dan in Nederland

Kosten van levensonderhoud in de Seychellen

Om uit eten te gaan verschillen prijzen van restaurant tot restaurant. Het volgende lijst geeft een prijzenindicatie.

 • Een fles wijn kost ongeveer EUR 12,00 in een supermarkt en EUR 17,00 in een restaurant
 • Een fles bier kost ongeveer tussen EUR 2,00 en EUR 4,00
 • Een snack kost ongeveer EUR 3,50
 • Een driegangen maaltijd kost ongeveer EUR 20,00 per persoon
 • Een ligplaats kost ongeveer tussen EUR 5,00 en EUR 30,00 per persoon

Restaurants

In Victoria vind je restaurants die ’s avonds Creoolse en internationale gerechten serveren. In Beau Vallon, op een korte taxirit van de haven, heb je meer keuze.

Op de eilanden zijn er veel bars en restaurants en op Mahé vind je drie casino’s en een bioscoop. Enkele van de grotere hotels hebben ook disco’s en in Victoria zijn er twee nachtclubs.

Fooien

Het geven van fooien is standaard en wordt verwacht in alle restaurants/bars en voor diensten die je gebruikt tijdens je verblijf. Doorgaans betaal je bovenop de rekening een fooi van 10 tot 15 procent. Sommige restaurants en bars verrekenen de fooi automatisch in de rekening.

Winkelen

In Victoria vind je supermarkten op 10 minuten rijden van de Sunsail basis. De supermarkten zijn meestal dagelijks geopend, behalve op zondag, van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Er is een grote supermarkt halverwege tussen de basis en Victoria die open is van maandag tot zaterdag van 09:00 uur tot 20:00 uur en op zondag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Andere supermarkten op Mahé zijn Beau Vallon, Baie Saint Anne Supermarket en SMB Supermarket.

Markt

Selwyn Market is een openlucht markt in Market Street (Rue du Bazard) in het centrum van Victoria. Hier vind je streekproducten zoals groenten, fruit en vis en handwerk. De markt is open van maandag tot vrijdag van 06:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 06:00 uur tot 12:00 uur. Je betaalt er contant in SCR.

Hotels

Eden Bleu Hotel ligt naast de basis op Eden Island.

Le Relax Hotel en Restaurant. Dit hotel ligt in het zuiden van Mahé op een klif. Le Relax biedt uitzichten over de baai van Anse Royale en het eiland van Chauve Souris. Seychelles International Airport ligt op 15 minuten afstand van het hotel en is gemakkelijk te bereiken met een taxi of het openbaar vervoer.

Berjaya Beau Vallon Bay Resort en Casino ligt aan het strand aan de noordkust van Mahé en ligt op 14.5 kilometer van Seychelles International Airport en vijf kilometer van de hoofdstad Victoria. Voorzieningen omvatten airco, DSTV, restaurant, bar en zwembad.

Drones

Het gebruik van een drone op de Seychellen kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

De standaard voltage op alle jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen te gebruiken die 230 volt vereisen heb je een omvormer nodig met een stekker die in een stopcontact voor een sigarettenaansteker past. Adapters geschikt voor de meeste soorten stekkers zijn verkrijgbaar op de basis (met uitzondering van Zuid-Afrikaanse stekkers).

Mobiele telefoons

Mobiele telefoons werken in de meeste gebieden. Op de eilanden is er goede dekking. Neem contact op met je serviceprovider voor vertrek om er zeker van te zijn dat je mobiel ontvangst hebt op de verschillende locaties.

In Mahé zijn er telefooncellen met telefoonkaarten, die je in kiosken, het postkantoor en in sommige supermarkten kunt aanschaffen.

Muziek/iPod

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je eigen mobiel apparaat, breng je een iTrip of andere FM-omvormer mee. 

Activiteiten

Autoverhuur

Avis, Europcar, Hertz en andere autoverhuurbedrijven zijn op de luchthaven aanwezig.

Prijsindicatie: tussen EUR 50,00 tot EUR 70,00 per dag, inclusief verzekering.

Wandelen

Maak een twee uur durende trektocht over het Anse Major wandelpad, dat in de westelijke richting langs de noordwestkust loopt en eindigt bij het kleine, beschutte strand van Anse Major. Dit pad ligt grotendeels binnen de grenzen van Morne Seychellois National Park, met spectaculaire rots hellingen (‘glacis’) en fauna en flora die typerend zijn voor de drogere gebieden van Mahé.

Een wandeling tussen Vallée de Mai en Praslin duurt twee tot vier uur. De legendarische Vallée de Mai is een van de twee UNESCO werelderfgoed plaatsen op de Seychellen, die de oorspronkelijke Tuin van Eden zou zijn. Dit betoverend mooi oerwoud herbergt ongeveer 6000 Coco de Mer bomen. Verken het pad en ervaar de bijzondere sfeer van de Vallée de Mai tijdens een drie tot vier uur durende wandeling. Kies zelf of je een gids inhuurt voor meer informatie over deze adembenemende regio.

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor je doen.

Watersport

Duiken

De Seychellen zijn een fantastische bestemming om te scubaduiken. Deze sport is sterk gereguleerd en het is verboden om te duiken zonder een lokale Dive Master. Regel je duiken vooraf via de Sunsail basis.

 • Le Diable des Mers, Beau Vallon, Mahé, tel: +248 24 71 01
 • Underwater Center Dive Resorts, Mahé, tel: +248 24 73 57)
 • Cote d’Or Octopus Diving, Anse Volbert, Praslin, tel: +248 23 23 50
 • Dive Resort Seychelles, Desroches Amirantes Islands, tel +248 22 91 19

Vissen

Het hele jaar door zijn de Seychellen een uitstekende bestemming om te vissen, je kunt dan ook visgerei huren op de basis. Wanneer je kiest om zelf visgerei mee te nemen dan raden we middelzwaar tot zwaar visgerei aan. Big game-vissen is populair en kun je best doen vanuit een big game-vissersboot. Een Sunsail medewerker kan je helpen bij het boeken van een game-vistocht.

Snorkelen

Er zijn snorkeluitrustingen ter beschikking op de basis maar ons aanbod in kindermaten is beperkt; neem daarom een eigen uitrusting voor je kinderen mee.

Kajakken en stand-up paddleboards (SUP’en)

Kajakken en stand-up paddleboards zijn op de basis beschikbaar maar onze voorraad is beperkt. Je reserveert dus best vooraf je uitrusting.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Indien je tijdens je reis onwel wordt en een bezoek moet brengen aan een arts of een ziekenhuis, laat dan iemand van je groep zo spoedig mogelijk contact opnemen met je Sunsail bemanning of de Sunsail basismanager.

Indien je een reisverzekeringsclaim moet indienen, neem je onmiddellijk contact op met je de medische nooddienst van je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij zal je assisteren met repatriëring, advies en betalingen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn voorzien van reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Sunsail laat het aan jou over om te beslissen wanneer persoonlijke veiligheidsuitrusting moet worden gedragen.

Sunsail heeft een beperkte voorraad reddingsvesten voor kinderen (voor kinderen van vier jaar en ouder). Neem daarom eigen reddingsvesten mee voor je kinderen.

Wij raden ten zeerst aan dat kinderen die niet goed kunnen zwemmen niet in een bijboot mogen zonder reddingsvest, en dat wanneer ze aan dek zijn ze een harnas en reddingsvest dragen.

Kinderen onder 16 jaar mogen geen buitenboordmotor bedienen en mogen alleen in een bijboot onder toezicht van een volwassene.

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie