St. Lucia

St. Lucia reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur op Saint Lucia vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Adres en openingstijden

Adres
Rodney Bay Marina
Rodney Bay, Saint Lucia, West-Indië

Openingstijden
Zeven dagen per week van 8:00 - 17:00. Het personeel blijft op de basis tot alle binnenkomende vluchten geland zijn.

Tijdzone
UTC/GMT -4 uur

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt.

Vaarbewijzen
Om te mogen zeilen op Saint Lucia is geen vaarbewijs verplicht. Neem je zeilpapieren wel mee, indien de douane of havenpolitie er naar vraagt. De schipper en eerste stuurman zijn verplicht een zeil-cv in te vullen voor aankomst in de haven. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je bagage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je bagage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • Omvormer voor 12 volt naar 220 volt en usb. Voor boten met generator is een omvormer van 110 naar 220 volt handig.
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas, omdat je hoofdbaggage soms later op de basis aankomt 

Valuta
De lokale valuta op Saint Lucia is de Eastern Caribbean dollar (ECD). Neem contant geld mee. Niet alle winkels en restaurants accepteren creditcards.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen. 

Aan boord

Koelboxen
In onze haven zijn koelboxen verkrijgbaar. Het aantal is beperkt, dus beschikbaarheid is niet gegarandeerd.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt op Saint Lucia.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

De volgende faciliteiten zijn in de haven aanwezig:

 • Hotels, restaurants en bars
 • Bank
 • Water, douches en zwembad
 • Proviand
 • Valutakantoor
 • Afvalcontainers en oliestortplaats

Zeildistrict

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom Antigua op niveau 3 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Restricties
Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Zeilvergunningen en belastingen
De kosten van een vaarvergunning voor de omgeving van Saint Lucia wordt berekend aan de hand van de lengte van je boot, en kost tussen 7,50 en 20 dollar, voor Saint Vincent 0,75 dollar per voet en voor Grenada 20 dollar (tot 40 voet), 29 dollar (40-60 voet), 39 dollar (60-80 voet) en 58 dollar (meer dan 80 voet).

Zeil je met schipper, dan kan het handig zijn om de schipper van tevoren een geldbedrag te overhandigen, zodat hij of zij eventuele douanekosten en liggeld kan betalen. Het bedrag dat over is, krijg je uiteraard gewoon weer terug. 

Liggeld en douanekosten
Op Saint Lucia bedragen de douanekosten gemiddeld tussen 12 en 16 dollar. In Saint Vincent betaal je voor boten tussen 31 en 51 voet 100 ECD en meer dan 51 voet 140 ECD. Op Grenada liggen de prijzen wat verder uit elkaar, met douanekosten tussen 6 en 22 dollar. 

Tijdens het zeilen rond Saint Lucia is het goed om te weten dat het vaargebied zich uitstrekt over vier landen, te weten Martinique (deel van Frankrijk), Saint Lucia (ten zuiden van Martinique), Saint Vincent en de Grenadines en Grenada (inclusief Carriacou en Petit Martinique). 

In sommige gebieden vind je meerboeien. Soms worden deze beheerd door lokale restaurants of bars. Liggeld varieert sterk, maar ga uit van een mininumbedrag van 20 dollar. 

Om te mogen zeilen in Tobago Cays, moet je een parkvergunning van 10 ECD aanschaffen. Dit doe je direct bij de ingang van het marinepark.

Drones
Het gebruik van een drone op Saint Lucia kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Gezondheid en veiligheid

Reisadvies
Actuele informatie omtrent gezondheid en veiligheid vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl.

Terug naar boven

Winkelen

Rondom de haven

Accommodaties
Harbor Club Hotel
Bay Gardens Beach
Bay Gardens Hotel
Bay Gardens lnn
Coco Palm Hotel
Marina Haven
Blu, Ginger Lilly and Harmony Suites

Bank
Er bevindt zich een bank in de haven. Deze is geopend van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 14:00, op vrijdag van 8:00 tot 16:00 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00. Naast de bank vind je een pinautomaat.

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie