Saint Anne

Martinique reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur op Martinque vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Plannen

Voor vertrek

Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Adres

La Marina du Marin
BP279, Le Lamentin 97285
Martinique, Franse Antillen

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00
Zondag van 8:00 tot 13:00
Personeel blijft aanwezig tot alle alle vluchten zijn aangekomen.

Tijd
Lokale tijd is -4 UTC/GMT

Taal
De talen van Martinique zijn Frans, Creools en Engels.

Wat neem je mee

Douane & Immigratie

De inreis-, uitreis- en visumeisen zijn afhankelijk van de locaties waar je vandaan komt en naartoe reist. Je bent verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten, dus zorg ervoor dat je het consulaat van de landen die je van plan bent te bezoeken, controleert voordat je op reis gaat.

Bagage- en paklijst

Zachte bagage of plunjezakken zijn het beste, want de bagageruimte op je boot kan beperkt zijn. We hebben geen faciliteiten voor het bewaren van bagage op de basis. Pak de bagage licht in en bekijk onze voorgestelde inpaklijst voor de benodigde en noodzakelijke spullen om mee te nemen.

Verpak essentiële medicijnen op recept en wissel van kleding in een draagtas*.

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en papieren bevestigingen voor vooraf geplande activiteiten
 • Lichtgekleurde, lichtgewicht kleding
 • Formele slijtage voor luxe eetgelegenheden
 • Zwemkleding en dekmantel
 • Hoeden en zonnebrillen
 • Sandalen en slippers
 • Atletische schoenen en wandelschoenen
 • Toiletartikelen en hygiëneproducten op reisformaat
 • Insectenafweermiddel en OTC-pijnstillers/afspraken
 • AUX-kabel voor het afspelen van muziek via uw apparaat
 • 12V DC tot 110V AC stroomomvormer (voor boten zonder generatoren**)
 • 12V naar USB-stroomadapter voor het opladen van mobiele apparaten

*We raden je ten zeerste aan om medicijnen op recept en essentiële kleding (badpak, T-shirt en korte broek) in je handbagage mee te nemen, want af en toe kan je bagage pas later op de basis aankomen.

**Alle boten zijn voorzien van een 12V DC stopcontact (een "auto" stopcontact). Boten met generatoren hebben 110V stopcontacten in het Caribisch gebied en 220 V in de mediterrane en exotische locaties.

Drones

Het gebruik van vliegende drones kan in sommige gebieden worden beperkt.

Belastingen & vergoedingen

Het kan zijn dat je tijdens je vakante kosten moet maken, zoals aanleg- en dokkosten of vaarbelasting. Wij raden je aan genoeg van de lokale valuta mee te nemen om deze kosten te dekken, omdat ze niet altijd met euro of creditcards kunnen worden betaald.

Borg

Een borg moet worden betaald op de basis met Visa of Mastercard en wordt terugbetaald aan het einde van je vakantie, op voorwaarde dat er geen verlies of schade is. Om je borgsom aanzienlijk te verlagen, dien je vooraf een reductie eigen risico af te sluiten.

Wat is er aan bood

Bevoorrading
Aanlegplaatspakketten zijn op elk jacht inbegrepen. Deze pakketten bevatten een aantal van de basisprincipes om je op weg te helpen voor je vakantie.

Voor al je andere bevoorradingsbehoeften zijn er supermarkten in de buurt.

Mobiele telefoons

Neem contact op met je serviceprovider voor informatie over de celdekking in deze regio.

Muziek/iPods
Hoewel de meeste van onze nieuwere boten bluetooth hebben, kunnen we niet garanderen dat alle boten met deze apparatuur zijn uitgerust. We raden je aan een AUX-kabel mee te nemen zodat je naar muziek kunt luisteren vanaf je mobiele apparaten.

Elektriciteit

Elektrische stopcontacten op Martinique leveren meestal elektriciteit op 220 tot 240 volt wisselstroom. Als je een apparaat inplugt dat is gebouwd voor 220-240 volt elektrische input, of een apparaat dat compatibel is met meerdere spanningen, dan is een adapter alles wat je nodig hebt.

Terug naar boven

Op het water

Vaarbewijs

Ervaringsniveau
Martinique is een niveau 1 zeilgebied

Zeilgebied

Restricties
Wij raden aan je vaarroute rond de westkust van Martinique te plannen. De zeiomstandigheden op het open water aan de oostzijde kunnen uitdagend zijn. Je mag naar andere eilanden zeilen, maar houd rekening met inreisbeperkingen. 
Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.Kaarten en logboek

Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Extra kosten

Tijdens je vakantie kunnen extra kosten optreden, bijvoorbeeld liggeld. Neem daarom genoeg contact geld mee.

Elk gebied, waaronder Martinique, Saint Lucia, St Vincent en de Grenadines en Grenada, heffen belasting. Dit omvat vergunningen, toeristenbelastingen en douanekosten. Gemiddelde kosten voor 2-weekse vakantie met een 45-voeter met 6 personen dragen ongeveer € 65. Liggeld komt uit op zo'n € 7 - 10. 

Aanmeren

Ankerplekken en meerboeien zijn beschikbaar langs de kust. Soms wordt liggeld gevraagd. 

Mayreau - Tobago Cays - Union  € 25 per nacht

Mustique : € 75 per nacht

Bequia - Union  € 35 per volwassene (inclusief bemanning)

Gezondheid en veiligheid

Vaccinatie- en immunisatie-informatie

Deze bestemming is over het algemeen risicovrij voor besmettelijke ziekten. Bezoek nederlandwereldwijd.nl voor de laatste informatie.

Reisadvies

Uw gezondheid en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Voor advies over hoe u veilig kunt blijven tijdens het charteren, kunt u onze Reisadviezen raadplegen. 

Zwem veilig

Voor uw veiligheid en om milieuredenen is het voeren van vissen niet aan te bevelen en kan het op sommige bestemmingen verboden zijn.

Terug naar boven

Winkelen

Rond de basis

Valuta
Op Martinique is de officiele valuta de euro.

Supermarkt
Appro-Zaguya biedt alleen online bestellen en leveren aan. Carrefour Market Marin is 7-10 minuten rijden. Biedt ook online bestellen aan. Open ma-za 8:00 tot 20:00, op zon- en feestdagen 20:00 tot 0:00

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie