BVI reisinformatie

< BVI jachtcharter

Britse Maagdeneilanden basis

Onze basis is bij de Wickhams Cay 2 jachthaven in Road Town, Tortola.

Adres

Sunsail Tortola
Wickhams Cay 2
Road Town
Tortola
British Virgin Islands

Openingstijden

De basis is dagelijks open van 08:00 uur tot 17:00 uur.
Bij een late aankomst wacht een Sunsail medewerker je op.

Faciliteiten

 • Douches en toiletten
 • Water
 • Winkel voor proviand
 • IJs
 • Brandstof (diesel) – vooruitbetaalde brandstof is het meest voordelig
 • Afval ophaaldienst
 • Restaurants en bar
 • Winkels
 • Zwembad
 • Geldautomaat
 • Auto- en jeepverhuur (via Sunsail basis-receptie)
 • Marinier Inn – hotel (39 kamers) en spa
 • Renport – internetcafé
 • Renport – telefoons* en verhuur van elektronische apparaten en dvd-films
  en -spelers
 • Verkoop en verhuur van watersportspullen
 • Sail Caribbean Divers – duikcentrum

*De basis verstrekt een gratis telefoon voor elk jacht via de serviceprovider Renport, waarbij je gratis naar de basis kunt bellen. Renport biedt ook voordelige bundels aan voor lokaal internetten, bellen en sms’en.

Aankomst en vertrek

Tijdverschil

Tijdens de Nederlandse wintertijd is het op Tortola vijf uur vroeger dan in Nederland en tijdens de Nederlandse zomertijd is het op Tortola zes uur vroeger.

De Nederlandse zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober (het begin van wintertijd).

Luchthaven op Tortola

Beef Island Tortola Airport ligt ten oosten van Tortola, op ongeveer 30 minuten rijden van de Sunsail basis in Road Town.

Transfers

Transfer vanaf Beef Island Tortola Airport (EIS)

Stuur voor vertrek details van je vluchtnummer en aankomsttijd op Tortola naar de Sunsail basis als je wil dat de Sunsail team je transfer van de luchthaven naar de basis regelt. De taxirit kost ongeveer USD 16,00 per persoon.

Let op: chartergasten die afzonderlijk arriveren, moeten een kopie van het chartercontract meenemen.

Transfer vanaf Cyril E. King Airport, St Thomas (STT)

Als je vóór 15:00 uur bij St Thomas aankomt, kun je dezelfde dag met de veerdienst naar Tortola varen. Informeer bij je charterplanner naar het vooraf reserveren van een taxi vanaf de luchthaven naar de veerterminal, de veerdienst en vervolgens de taxi naar de Tortola basis. Geef je charterplanner details van je vlucht naar St Thomas, inclusief vluchtnummers, aankomst- en vertrektijden en het aantal reizigers.

Let op: USD 10,00 havenbelasting per persoon moet betaald worden voor de transfer van St Thomas naar Tortola met de veerdienst. Dit betaal je contant aan het loket wanneer je incheckt; havenbelasting is niet bij de prijs van je ferryticket inbegrepen.

In plaats van de veerdienst te nemen kun je een privétransfer boeken bij Dohm’s watertaxi – bel +340 775 6501. Er is veel vraag naar de watertaxi dus raden wij aan dat je tijdig reserveert.

Wil je graag in St Thomas overnachten, dan raden wij de Windward Passage Hotel aan. Met een taxi is het 10 minuten van de luchthaven en het ligt tegenover de terminal voor de veerdienst. De Windward Passage Hotel is in het Charlotte Amalie buurt, op loopafstand van een ruime keuze aan restaurants en dutyfree winkels. Als je charter om 18:00 uur begint en je komt een dag van tevoren aan op St Thomas, raden wij aan dat je een dag in St Thomas doorbrengt voordat je naar de Sunsail basis doorreist.

Wanneer je via St Thomas reist, kun je assistentie vragen bij de BVI Tourism Board’s ‘meet and greet’ service in de aankomsthal van de luchthaven. Je krijgt assistentie met transfers via taxi, veerdiensten en watervliegtuigen.
Voor meer informatie neem je contact op met de BVI Tourism Board: e-mail [email protected] of bel +1 284 494 3134.

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding, zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek, in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage pas later aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je gemakkelijk kunt opbergen op het jacht. Er is een kleine bagagedepot op de basis waar je bagage op kunt bergen tijdens je charter.

Paspoort en visum

EU-burgers hebben geen visum nodig voor een vakantie in de Britse Maagdeneilanden. Zorg er wel voor dat je paspoort geldig is voor de reisperiode en gedurende zes maanden na terugkomst.

De naam in je paspoort moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Ook als je naar de US Virgin Islands wil zeilen gedurende je jachtcharter: dan heb je een visum nodig voor de VS en een retourticket naar je land van herkomst. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel vraag je advies bij je consulaat.

Bezoek www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor de meest recente informatie. Sunsail is niet verantwoordelijk voor veranderingen van vereisten.

Douane en immigratie

Voor het verlaten van de luchthaven ga je langs de immigratiedienst en douane.  In het vliegtuig ontvang je een landingskaart en een douane-aangifteformulier om alvast in te vullen.

Het is niet toegestaan om vers voedsel mee te nemen naar de meeste Caribische eilanden. Luchtvaartmaatschappijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor bederfelijke goederen die in beslag worden genomen door de douane.

Bij vertrek uit de Britse Maagdeneilanden wordt er een belasting geheven van USD 20,00 per persoon (USD 5,00 voor kinderen van vijf jaar of jonger). Zorg ervoor dat je deze vertrekbelasting hebt betaald – contant of met creditcard – voordat je naar de gate gaat voor vertrek.

Bij aankomst

Je jacht staat klaar voor je om aan boord te gaan vanaf 18:00 uur. De eerste avond breng je door aan boord en heb je tijd om je bagage uit te pakken en te wennen aan je jacht.

Een bootbriefing wordt ingepland voor de volgende ochtend vanaf 08:00 uur (07:30 uur op zaterdag) aan boord je jacht en duurt ongeveer een uur. Bootbriefings worden individueel uitgevoerd voor elk jacht tenzij er twee van hetzelfde jachten een charter gaan beginnen; dan kan een gezamenlijke briefing worden gehouden.

Tijdens de bootbriefing maak je kennis met de systemen, apparatuur en tuigage van je jacht. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Kaartbriefings worden ook ingepland:

 • Bareboat: 09:30 uur (08:30 uur op zaterdag en zondag), 12:30 uur, 16:00 uur en 19:00 uur 
 • BVI-flottielje, 1 weken: 09:30 uur op zaterdag
 • BVI-flottielje, 2 weken: 10:30 uur op zaterdag

Tijdens de kaartbriefing krijg je informatie over het zeilgebied en mogelijke gevaren.

Boot- en kaartbriefings zijn verplicht voor alle klanten.

Aankomst buiten de openingstijden

Als je later dan 17:00 uur gaat aankomen en je hebt je verwachte aankomsttijd aan de basis doorgegeven, wacht er een Sunsail manager je op bij de basis. Anders wordt een bericht voor je achtergelaten op de deur van de Sunsail kantoor met de ligplaats van je jacht. Je jacht zal klaargemaakt zijn voor de nacht.

Bij vertrek

Op de laatste dag van je flottielje charter ontscheep je vóór 09:00 uur of voor 11:00 uur voor bareboat charters. Bij het terugvaren naar de basis, de voorgaande dag of de ochtend van vertrek, zorg ervoor dat je geruime tijd hebt ingepland voor debriefing en controle.

Op een debriefformulier, verkrijgbaar bij receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of er iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen we het jacht in orde brengen voor de start van de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Laat het gebruikte linnen in de stuurhut achter en breng snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht in een schone en opgeruimde staat achterlaat. Sunsail behoudt zich het recht voor om een vergoeding te vragen voor jachten die niet in goede staat worden achtergelaten.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 1. Zeilniveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en lengtes van de doortochten binnen het zeilgebied. Klik op de link voor meer informatie over de zeilomstandigheden.

Zeilomstandigheden Britse Maagdeneilanden

Vaarbewijzen

Ondanks het feit dat er geen vaarbewijzen nodig zijn voor zeilen in de Britse Maagdeneilanden, adviseren we om zeilkwalificaties van welke soort dan ook mee te nemen. Dit kan handig zijn als je benaderd wordt door de douane of havenpolitie. Van de schipper en eerste stuurman wordt vereist op de basis dat ze een Zeil-CV invullen om te bevestigen dat beide voldoende zeilervaring hebben om in dit gebied te zeilen.

Aanmeren binnen nationale parken

De National Parks Trust van de Britse Maagdeneilanden heeft een systeem opgezet voor het aanmeren overdag in kwetsbare koraalrifgebieden, met als doel de erosie van koraalriffen te voorkomen en om al eerder beschadigde riffen te laten herstellen.

Om aan te meren, snorkelen of duiken in een BVI National Park heb je een vergunning nodig; de kost is afhankelijk van het aantal passagiers, vanaf USD 25,00 per boot per week voor vier personen tot USD 55,00 per boot per week voor 10 personen.

Je vergunning moet je vooraf betalen via het verkoopkantoor, dan krijg je je vergunning op de basis. Het verkoopkantoor heft een vaarbelasting voor het zeilen rond de Britse Maagdeneilanden.

Nachtzeilen

Nachtzeilen is niet toegestaan; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit geldt bij alle locaties.

Meerboeien van Moore Secure kosten ongeveer USD 30,00 per nacht, maar bij sommige plaatsen kan dit oplopen tot USD 65,00 per nacht, zoals Peter Island bijvoorbeeld. Je betaalt bij de bar die de meerboeien beheert, of komt er iemand van de bar naar je boot om betaling te innen.

Aanleggen bij jachthavens kost vanaf USD 1,50 per voet per nacht.

Grenzen van het zeilgebied

Alle Britse Maagdeneilanden, inclusief Anegada, en de Amerikaanse Maagdeneilanden. (Geen chase-boat dekking of 4-uursgarantie bij bezoek aan Anegada en de Amerikaanse Maagdeneilanden.)

Tijdens een zelfstandige (bareboat) zeilvakantie met Sunsail-bemanning mag je niet naar de Amerikaanse Maagdeneilanden zeilen.

Om naar de Amerikaanse Maagdeneilanden te mogen zeilen moet je een Amerikaanse burger of inwoner van de VS zijn, of moet je vooraf een visum geregeld hebben. Je moet ook vooraf een verzoek indienen bij je Sunsail charterplanner zodat je de vereiste documentatie voor het jacht krijgt.

Overig Caribisch gebied: Niet verder dan 32 kilometer buiten Puerto Rico tot Grenada, exclusief Saba, Montserrat, Barbados, en Trinidad & Tobago.

Liggeld en belasting

De meeste overnachtingsplekken op de BVI zijn bij meerboeien of ankerplaatsen. BVI Nationaal Park entreegelden en vaarbelastingen worden voorafgaand aan vertrek betaald.

Formaliteiten en belastingen

Een geldig paspoort en bemanningslijst is een vereiste bij in- en uitklaren.

 • Uitklaren van BVI per boot: betaal bij douanekantoor, USD 20,00 per persoon.
 • Inklaren naar BVI per boot: betaal bij douanekantoor, ongeveer USD 7,30
 • Milieuheffing: betaal bij aankomst, USD 10,00 per persoon
 • Vertrekbelasting en beveiliging: betaal op de luchthaven, tot USD 20,00 per persoon
 • Vertrekbelasting: betaal bij veerdienst, USD 20,00 per persoon
 • Vaarvergunning: betaal per factuur, USD 6,00 per dag

Binnenkomst in de BVI op een charter vanuit een ander land:  vaarbelasting bij het inklaren bedraagt USD 6,00‑USD 16,00 per persoon per dag, afhankelijk van plaats van herkomst van het jacht.

Nationale parken: vergunning voor het aanmeren overdag,  USD 25,00‑USD 55,00 per boot per week.

Aanmeren ’s nachts: vanaf USD 30,00 tot USD 65,00 per nacht.

Virgin Island Search and Rescue (VISR): USD 2,00 per persoon.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied zijn aan boord je jacht.

Gidsen kun je ook bestellen online bij www.bookharbour.com.

Brandstof

We raden je aan om brandstof vooraf te betalen om files te vermijden bij de jachthaven. 
Brandstof kost ongeveer USD 5,98 per gallon en is op de basis beschikbaar en ook bij Marina Cay, ongeveer twee uur vanaf de basis.

Koelboxen

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Aan het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox vervangen moet worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Charter met schipper

Een schipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, voor een periode van 24 uur. Wanneer je een schipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de schipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De schipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een schipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De schipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De schipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De schipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor ‘check out charters’ (korter dan de volledige duur van het charter) wordt de schipper geboekt van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je ontmoet de schipper de avond voor het vertrek en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De schipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de schipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de schipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de schipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de schipper koopt en hoe, of dat de schipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De schipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de schipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de schipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) schipper kunnen reserveren.

Wanneer je een schipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de schipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de schipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de schippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Banken en geldzaken

Munteenheid

De munteenheid op de Britse Maagdeneilanden is de US Dollar (USD). Je kunt op vele plaatsen met creditcard (maar niet Amex) betalen. Reischeques worden geaccepteerd, maar niet voor grote bedragen.

Er zijn banken en geldautomaten in Road Town, Tortola en Spanish Town, en Virgin Gorda. Op Tortola vind je filialen van First Caribbean, Banco Popular, Scotia Bank en First Bank. Op de luchthaven en ook bij de Wickams Cay II jachthaven, bij de basis, vind je ook geldautomaten.

Openingstijden banken: maandag – vrijdag, 09:00 uur – 14:00 uur.

Geldautomaten: 24 uur per dag

Wij raden aan dat je geld wisselt voor je aankomst bij Wickhams Cay, maar reischeques worden op vele plaatsen aangenomen als bankbiljetten.

Creditcards

Visa en Mastercard worden in de meeste restaurants, hotels, winkels en supermarkten geaccepteerd.

Fooien

Het geven van fooien wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans kun je een fooi geven van 10–15 procent van de rekening. Sommige restaurants en bars rekenen de fooi al door op de rekening.

Algemene informatie

Taal

De taal op de Britse Maagdeneilanden is Engels.

Postkantoor

Het postkantoor is in Main Street, Road Town, tel. +1 284 494 3701.

Openingstijden postkantoor:
Maandag – vrijdag: 08:30 uur – 16:30 uur
Zaterdag: 09:00 uur – 12:00 uur

Let op: er is een brievenbus bij de Mariner Inn front desk en je kunt postzegels bij de boetiek kopen.

Kosten van levensonderhoud in de BVI

Prijzen verschillen afhankelijk van de restaurant; het volgende geeft slechts een indicatie.

 • Een fles wijn kost ongeveer USD 9,00 bij een winkel of supermarkt en vanaf USD 22,00 in een restaurant.
 • Een fles bier kost ongeveer USD 3,00 tot USD 4,00.
 • Een goedkope snack, bijvoorbeeld een lokale kip-met-rijstgerecht, kost ongeveer USD 5,00.
 • Een voordelige maaltijd, zoals een burger of roti, kost ongeveer USD 10,00 tot USD 15,00 (exclusief drank).
 • Een gemiddelde maaltijd exclusief drank, bijvoorbeeld vis- of vleesgerechten in een restaurant, kost ongeveer USD 20,00 tot USD 25,00.
 • Een driegangenmaaltijd bij een duurdere restaurant zoals Brandywine Bay of Sugar Mill, exclusief drank, kost ongeveer USD 60,00 tot USD 80,00.
 • Een gemiddelde rekening voor boodschappen voor vier personen voor een week (voor ontbijt en lunch iedere dag aan boord en vier avondmaaltijden) zou ongeveer USD 350,00 tot USD 400,00 kunnen zijn.

Restaurants

Naast de drie restaurants op de basis, zijn er vele restaurants die te bereiken zijn met een korte taxirit. Restaurants in de BVI sluiten doorgaans om 10:00 uur.

The Dove, Capriccio di Mare en Pusser’s Road Town Pub zijn allemaal binnen vijf minuten te bereiken vanaf de basis met een taxi.

Voor meer informatie over restaurants in Tortola, Virgin Gorda, Anegada, Jost van Dyke en andere eilanden, informeer je bij de basisteam – zij geven je graag aanbevelingen.

Restaurants zijn vaak in september gesloten omdat het dan laagseizoen is. Als je tijdens het laagseizoen gaat reizen, houd je er rekening mee met een beperkte keuze van restaurants om te dineren. Dit is de ideale tijd van het jaar om te genieten van een barbecue op het dek van je jacht.

Winkelen

Er zijn supermarkten in Road Town en een kleine markt op de basis. Supermarkten zijn dagelijks open maar openingstijden variëren afhankelijk van de dag van de week en het seizoen.

Op de basis is een kleine souvenirwinkel.

Dvd’s, internet en gps-paketten

Als je bereikbaar wil zijn of graag naar een film wil kijken aan boord, zou je de aanbiedingen van Renport kunnen overwegen, vooraf via je charterplanner te reserveren, of verkrijgbaar bij de basis. Koffiezetapparaten, omvormers en blenders zijn ook te huur.

Hotels

De Mariner Inn Hotel ligt bij de basis en heeft kamers voor een verblijf van één nacht of langer. Iedere kamer heeft airco en een eigen badkamer. Faciliteiten omvatten een zwembad, bar en restaurant (keuken tot 21:30 uur) en een geldautomaat. Met een taxi ligt het hotel op 20 minuten afstand van de luchthaven en vijf minuten van Road Town.

Mariner Inn Hotel
Wickhams Cay 2
Road Town
British Virgin Islands

Tel: +1 284 494 2333

Mariner Inn Restaurant: ontbijt, lunch en diner
Charlie’s: lunch, eenvoudig diner
Ginny’s: 07:00 uur tot 15:00 uur voor koffie en broodjes, met speciale Indiaase avonden doordeweeks.

Een kamer reserveren bij The Mariner Inn Hotel doet u hier.

Elektriciteit, mobieltjes en muziek

Elektriciteit

De standaard voltage op alle jachten is 12 volt. Elektriciteit in de Britse Maagdeneilanden is 220 volt AC, 50Hz en gebruikt standaard Amerikaanse 2-pin pluggen. Om elektronische toestellen op je jacht te gebruiken die 220 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in de stopcontact van een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Je zou je eigen mobiele telefoon kunnen gebruiken in de Britse Maagdeneilanden: informeer bij je mobiele provider over roaming en kosten.

Je krijgt een mobiele telefoon met je jacht mee maar je moet het ophalen bij Renport voor je vertrek van de basis. Toelichting krijg je hierover tijdens de kaartbriefing. Met deze telefoon kan je gratis naar de basis bellen en omgekeerd. Telefoonnummers van de basis worden al in de telefoon geprogrammeerd.

Je kunt krediet kopen bij Renport om met deze telefoon lokaal en internationaal te bellen. Dit kan goedkoper zijn dan de tarieven voor roaming op je eigen mobieltje.

Muziek/iPods

Alle jachten hebben een radio en een cd-speler. Breng een I-trip of FM radio omvormer mee wanneer je liever naar een playlist op je iPod luistert tijdens het zeilen.

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan. Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor jou doen.

Aktiviteiten

Watersport

Vissen

Visgerei kun je vooraf reserveren bij je Sunsail catamaran charterboeking. Vissen is niet toegestaan vanaf een monohull, in overeenstemming met overheidsvoorschriften vastgesteld door de BVI afdeling van Conservation and Fisheries.

Vaartuigregistratie is verplicht als je vanaf je boot wil vissen. Wij bieden dit mogelijkheid aan voor al onze catamarans in de Britse Maagdeneilanden. Per catamaran kost het USD 50,00. Neem je contact op met je charterplanner als je je jacht wil laten registreren.

Je hebt een visvergunning nodig om te vissen in de Britse Maagdeneilanden. Onze partner voor duik- en visspullen, Sail Caribbean Divers, verstrekt een visvergunning aanvraagformulier waarmee je per e-mail je vergunning kunt aanvragen. Een vergunning kost USD 65,00 per persoon en is voor een maand geldig.

Mail je aanvraag naar [email protected] minstens twee weken voor de startdatum van je charter.

Je visspullen en -vergunning kun je ophalen bij Sail Caribbean Divers (in de rose hut) wanneer je bij de basis arriveert.

Let op: Vissen in de nationale parken is niet toegestaan. Tenzij je ver van de kust vist, is het raadzaam om de vis die je vangt niet te eten vanwege de risico van vergiftiging met ciguatera.
Vissen met een harpoengeweer is niet toegestaan.

Duiken

Duikspullen kun je vooraf reserveren bij het boeken van je charter.

Wij bieden ook Rendezvous Diving voor Certified en Non-Certified Divers met Sail Caribbean Divers, een PADI Five Star IDC Centre. Neem je contact op met je charterplanner als je duiken wilt boeken bij je zeilvakantie.

Snorkelen

Snorkeluitrustingen zijn ter beschikking op de basis. Ons aanbod in kindermaten is beperkt, je neemt dus best een eigen uitrusting voor je kinderen mee.

Stand-up paddleboarden (SUP’en)

Stand-up paddleboards zijn op de basis beschikbaar om te huren maar onze voorraad is beperkt. Je reserveert dus best vooraf via je charaterplanner. Om een prijsindicatie te geven, een intermediate/beginner SUP van 3.4 meter lengte, 80 centimeter breedte, kost ongeveer EUR 17,00 per dag

Kajakken

Een- en tweepersoonskajakken zijn beschikbaar om te huren. Reserveer van tevoren via je charterplanner.

Prijsindicatie
Eenpersoonskajak        EUR 12,00 per dag
Tweepersoonskajak      EUR 15,00 per dag

Je kunt floats huren voor USD 2,75 per dag op de basis.

Yoga by Yoganimity

Geschikt voor alle niveaus, dit is hatha yoga waarmee je de beginselen en opbouw van yoga asanas kunt leren om kracht en flexibiliteit in lichaam en geest te ontwikkelen. Creatieve sequentiebepaling en synchronisatie van de ademhaling zullen een kalmerend effect hebben op je zenuwstelsel, waardoor je je energiek en gecentreerd gaat voelen. Privélessen zijn op verzoek beschikbaar. Klassen vinden plaats op het dek in de tuin naast een zwembad. Yogamatten beschikbaar, USD 15,00 per klas. Programma verkrijgbaar bij het Sunsail-kantoor.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je tijdens je reis onwel wordt en een bezoek moet brengen aan een arts of een ziekenhuis, laat dan iemand van je groep zo spoedig mogelijk contact opnemen met je Sunsail bemanning of de Sunsail basismanager.

Indien je een reisverzekeringsclaim moet indienen, neem je onmiddellijk contact op met je de medische nooddienst van je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij zal je assisteren met repatriëring, advies en betalingen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Chikungunya virus

Wees bewust van de risico van Chikungunya, een infectieziekte veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen via muggenbeten. Het is raadzaam om een insect-werende middel mee te nemen en regelmatig te gebruiken. Raadpleeg desnoods je huisarts voor het begin van je zeilvakantie. Je krijgt informatie over Chikungunya tijdens de kaartbriefing aan boord van je jacht.

Veiligheid

Alle jachten zijn voorzien van reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Sunsail laat het aan jou over om te beslissen wanneer persoonlijke veiligheidsuitrusting moet worden gedragen.

Sunsail heeft een beperkte voorraad reddingsvesten voor kinderen (voor kinderen van vier jaar en ouder). Neem daarom eigen reddingsvesten mee voor je kinderen.

Wij raden ten zeerst aan dat kinderen die niet goed kunnen zwemmen niet in een bijboot mogen zonder reddingsvest, en dat wanneer ze aan dek zijn ze een harnas en reddingsvest dragen.

Kinderen onder 16 jaar mogen geen buitenboordmotor bedienen en mogen alleen in een bijboot onder toezicht van een volwassene.

Kies Sunsail

20+
Prachtige bestemmingen
14
Flottielje-
routes
48
Jacht-
modellen
44
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie