Belize

Belize reisinformatie

Vanwege verhoogde criminaliteit op Belize is momenteel het volgende reisadvies van kracht:

 1. Nodig geen onbekenden uit aan boord en ga zorgvuldig om met contant geld en sieraden.
 2. Indien je in Belize City verblijft, overnacht in een bekend resort en volg het advies op van de receptie wanneer je op pad gaat.
 3. Maak enkel gebruik van de door ons aanbevolen taxibedrijven.
 4. Mijd op Placencia de zuidpunt van het eiland, rondom J-Birds bar en de haven bij Seahorse Dive Shop.
 5. Maak 's nachts geen wandelingen vanaf de haven naar Seine Bight.
 6. Maak uitsluitend gebruik van de aanbevolen ankerplaatsen en ga bij voorkeur niet voor anker vlak bij Belize City of Dangriga, maar liever in de haven bij Cucumber Beach. 

Als je zonder schipper in Belize gaat zeilen, heb je een temporary certificate of competence nodig, verstrekt door de Belize port authority. Dit is een vereiste voor alle jachtverhuur. Het aanvraagformulier vindt u hier.

Belize basis

Onze basis is bij de Laru Beya Resort & Marina, slechts 10 minuten rijden vanaf de Placencia Airport

Adres

Sunsail Belize
c/o Laru Beya Resort
Placencia Peninsula
Placencia
Belize CA

Openingstijden

Dagelijks 08:00 uur – 17:00 uur.

Faciliteiten

Faciliteiten bij de Laru Beya Marina omvatten:

 • Douches en toiletten
 • Basic proviand
 • Wasserette
 • Winkels
 • Hotel met zwembad
 • Bars en restaurant

Aankomst en vertrek 

Tijdsverschil

Belize ligt in de tijdzone CTC (UTC –6), en kent geen zomertijd. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Belize zeven uur vroeger dan in Nederland en tijdens de Nederlandse zomertijd is het acht uur vroeger. De Nederlandse zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober (het begin van wintertijd).

Luchthaven

Internationale luchthaven Philip S.W. Goldson (BZE)

Belize is ruim twee uur vliegen vanaf Miami, Florida. Je kunt direct naar Belize vliegen onder andere ook vanaf Houston, New Orleans, New York en Washington DC in de Verenigde Staten en vanaf Toronto, Canada.

Placencia Regional Airstrip (PLJ)

De landingsbaan op Placencia is ongeveer 45 minuten vliegen vanaf Belize City Municipal Airport.

Transfers

Transfers van de vliegveld op Placencia naar de basis zijn niet bij je charterboeking inbegrepen en kunnen niet vooraf worden gereserveerd. De taxirit vanaf Placencia Regional Airstrip naar de basis duurt ongeveer 10 minuten en kost USD 3,00 per persoon, met een minimumprijs van USD 6,00. Vanaf het dorp is de taxirit gewoonlijk USD 10,00 per taxi (niet per persoon).

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding, zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek, in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage pas later aankomt. Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je gemakkelijk kunt opbergen op het jacht.

Paspoort en visum

Je hebt een geldig paspoort en een retourvliegticket nodig om Belize te bezoeken. Als toerist en EU-burger heb je geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Zorg ervoor dat je paspoort geldig is voor de reisperiode en gedurende zes maanden na terugkomst. De naam in je paspoort moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt. Kinderen moeten hun eigen paspoort hebben.

Iedere reiziger is verantwoordelijk voor het verkrijgen van een visum als dat noodzakelijk is. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel vraag je advies bij je consulaat. Sunsail is niet verantwoordelijk voor veranderingen van vereisten.

Douane en Immigratie

Belize City Municipal Airport

Voor het verlaten van de luchthaven ga je langs de immigratiedienst en douane. Reizigers naar Belize via een buitenlandse vlucht, die naar hun eindbestemming met een lokale vlucht doorreizen, moeten een veiligheidsvergoeding van USD 75,00 betalen. Bij vertrek uit Belize wordt er een belasting geheven van USD 39,25 per persoon. Dit bedrag moet in USD worden betaald.

Bij aankomst

Je jacht staat klaar voor je om aan boord te gaan vanaf 18:00 uur. Een boot- en een kaartbriefing wordt ingepland aan boord je jacht en is verplicht om bij te wonen. Tijdens de bootbriefing maak je kennis met de systemen, apparatuur en tuigage van je jacht. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn. Tijdens de kaartbriefing krijg je informatie over het zeilgebied en mogelijke gevaren. Als je voor 16:00 uur al op de basis bent dan kun je briefings aanvragen voor dezelfde dag. Als je na 16:00 uur arriveert dan begint je bootbriefing de volgende dag om 09:00 uur, gevolgd door de kaartbriefing.

Aankomst buiten de openingstijden

Als je later dan 17:00 uur gaat aankomen en je hebt je verwachte aankomsttijd aan de basis doorgegeven, wacht er een Sunsail manager je op bij de basis. Anders wordt een bericht voor je achtergelaten bij de veiligheidspersoneel van de jachthaven of bij receptie. Een informatieblad geeft de naam en ligplaats van je jacht aan en tijden van briefings. Je jacht zal klaargemaakt zijn voor de nacht, met een licht aan in de stuurhut.

Bij vertrek

Ontscheping op de laatste dag van je charter is uiterlijk om 11:00 uur. Om voldoende tijd te hebben voor debriefing en controle raden wij aan dat je de dag ervoor terugkeert naar de basis. Op een debriefformulier, verkrijgbaar bij receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of er iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen we het jacht in orde brengen voor de start van de volgende charter. Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Laat het gebruikte linnen in de stuurhut achter en breng snorkelspullen en reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht in een schone en opgeruimde staat achterlaat. Sunsail behoudt zich het recht voor om een vergoeding te vragen voor jachten die niet in goede staat worden achtergelaten.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 3. Niveaus uitgelegd 

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op zeilomstandigheden en lengtes van doortochten binnen het zeilgebied. Volg de link voor meer informatie.

Zeilomstandigheden in Belize 

Vaarbewijzen

Een vaarbewijs wordt vereist voor het zeilen in Belize. Vraag je charterplanner voor meer informatie. Indien het niet al gebeurd is, worden de skipper en de eerste stuurman op de basis gevraagd om een zeil-cv in te vullen om te bevestigen dat ze over de nodige zeilkwalificaties en ervaring beschikken om in dit gebied te zeilen.

Vereisten bij bareboat charters in Belize

Als je een charter zonder skipper boekt, vereist de Belize Port Authority dat je vooraf aan je charter een Temporary Certificate of Competence aanvraagt. Stuur je aanvraagformulier, samen met een kleurkopie van je paspoort, naar Sunsail. Wij sturen je aanvraag door naar de Belize Port Authority; je certificaat ligt dan klaar voor je bij je aankomst op de basis. 

Aanvraagformulier voor een Temporary Certificate of Competency

Vaarbewijzen

Om een jacht te charteren in Belize moet er minstens één skipper en één bemanningslid aan boord zijn, beide ouder dan 18 jaar. De skipper moet een jacht kunnen bevaren in afgesloten vaarwateren en kunnen ankeren en aanmeren in verschillende omstandigheden. De skipper moet ook beschikken over voldoende navigatievaardigheid en ervaring met loodsen om dagelijks een koers uit te zetten en op ieder ogenblik de positie van het jacht te kennen.

De skipper is verplicht om één van de volgende certificaten te hebben:

 • ICC (International Certificate of Competence), internationaal eerste vereisten: RYA Day Skipper of vergelijkbaar certificaat van een erkende zeilvereniging of het ICC Assessment-formulier invullen om bewijs te geven van competentie door voorafgaande zeilervaring.
 • IPC (International Proficiency Certificate), Amerikaanse eerste vereisten: ASA 104 of US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’.

En/of

 • Verenigd Koninkrijk: RYA Day Skipper praktijk (met of zonder foto)
 • VS: US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’, ASA ‘104 Bareboat Cruising Course’ of hoger
 • Duitsland: ‘Sportbootführereschein See’ of als hierboven
 • België: Algemeen Stuurbrevet/Brevet de conduite général
 • Frankrijk: Le Permis Plaisance

of een vergelijkbaar certificaat van een erkende zeilvereniging.

De skipper moet in het bezit zijn van een Temporary Certificate of Competency van de Belize Port Authority, zoals hierboven vermeld.

Vaarbewijzen en belasting

De autoriteiten in Belize nemen de bescherming van hun riffen zeer serieus; u moet er voor zorgen dat u op de hoogte bent van de strenge beperkingen en voorschriften met betrekking tot het vaargebied, en dat u duidelijk begrijpt waar het varen verboden is. Zorg ervoor dat u tijdens uw charter uit de buurt blijft van de riffen. Als u de rif beschadigd tijdens uw charter dan kunnen de Belizaanse autoriteiten een boete eisen en/of uw paspoort confisqueren, met mogelijke criminele implicaties, totdat er een boete of resolutie is bereikt.

Nadat u geboekt hebt, moet u het aanvraagformulier voor een tijdelijke certificaat van competentie, de Belize Temporary Certificate of Competence Application Form, doorlezen en ondertekenen om te bevestigen dat u de beperkingen weet. Bij de basis krijgt u een grondige kaartbriefing waarin wij de beperkte gebieden duidelijk aangeven voordat u gaat varen.

In een groot deel van het vaargebied geldt een tarief van USD 10,00 per persoon per dag om te zeilen binnen de grenzen van mariene beschermde gebieden* en op de cays te verblijven.

Er zijn aparte kosten voor het gebruik van meerboeien.

*De volgende mariene beschermde gebieden liggen in het zuidelijke vaargebied:

 • South Water Cay Marine Reserve reikt vanaf het Tobacco Range in het noorden, door Southwater en Twin Cays, Blue Ground Range, Pelican en Lagoon, tot aan Crawl Cay in het zuiden en omvat ook alle plaatsen ertussen.
 • Gladden Spit/Silk Cayes Marine Reserve reikt vanaf Gladden Spit naar het zuiden toe, tot aan Queen Cays die ook tot het beschermd gebied behoort.
 • Laughing Bird Cay Marine Reserve
 • Sapodilla Cays Marine Reserve reikt vanaf Tom Owens in het noorden tot aan Sapodilla Cay in het zuiden en naar Seal Cay in het westen.

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen. Je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn, tenzij je met de Sunsail basismanager voor vertrek bent overeengekomen dat je toestemming hebt om na zonsondergang te zeilen.

Grenzen van het zeilgebied

Alle charters moeten binnen de grenzen van het barrièrerif blijven. Glover’s rif, Turneffe rif en Lighthouse rif zijn beperkte gebieden. Voor excursies buiten het barrièrerif is het verplicht dat een lokale skipper aan boord is. Let op: Tom Ownes Caye is een verboden gebied voor Sunsail jachten. De toegang is zeer moeiljik om te navigeren en vol met riffen. Wij raden mensen ten strengste af om daar naartoe te gaan.

Kaarten en gidsen

Alle navigatiekaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied krijg je tijdens de briefing.

Charter met skipper

Een skipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, voor een periode van 24 uur. Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor ‘check out charters’ (korter dan de volledige duur van het charter) wordt de skipper geboekt van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je ontmoet de skipper de avond voor het vertrek en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De skipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de skipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de skipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) skipper kunnen reserveren.

Wanneer je een skipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de skipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de skippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Brandstof

We raden je aan om voor het gemak brandstof vooraf te betalen. Brandstof is verkrijgbaar in de jachthaven naast Sunsail maar er zijn soms lange wachttijden.

Koelboxen

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Banken en geldzaken

Munteenheid

De munteenheid in Belize is de Belize Dollar (BZD). De vaste wisselkoers tussen BZD en de US Dollar (USD) is 2:1. Lokale wisselkantoren geven doorgaans een gunstigere koers. USD worden bijna overal geaccepteerd, evenals BZD, reischeques en creditcards. Euro’s worden alleen aangenomen bij de Central Bank in Belize City. Reischeques in euro’s worden niet geaccepteerd. Amerikaanse dollars (USD) zijn de enige vreemde valuta die in Belize worden aangenomen.

Banken

Openingstijden banken

Atlantic Bank
08:00 uur – 14:00 uur, maandag – vrijdag

Scotiabank
08:00 uur – 14:00 uur, maandag – vrijdag
09:00 uur – 12:00 uur, zaterdag

Hoewel de meeste banken geldautomaten hebben, alleen Barclays Bank heeft geldautomaten die buitenlandse pinpasjes accepteren. Dit kan problematisch zijn omdat er maar twee filialen zijn van Barclays Bank in Belize – één in Belize city en één in Dangriga.

Creditcards

Visa wordt op de meeste plaatsen aangenomen, MasterCard wat minder. American Express wordt over het algemeen niet geaccepteerd, ook niet op de basis. Geldautomaten in Placencia accepteren geen buitenlandse creditcards.

Algemene informatie

Taal

Engels is de officiële taal in Belize; Spaans wordt ook veel gesproken.

Kosten van levensonderhoud in Belize

Een maaltijd voor twee bij een gemiddelde restaurant kost ongeveer USD 50,00 (zonder wijn of andere alcoholische drank).

Een fles bier kost ongeveer USD 3,00 en een fles wijn ongeveer USD 20,00. Voor een snack betaal je ongeveer USD 10,00.

Restaurants

The Quarter Deck Restaurant and Bar
Lekker eten en drinken in stijl aan het strand bij Laru Beya Resort.
Placencia Peninsula, Belize
Central America
[email protected]

The Inn at Robert’s Grove
Merlene’s Café
The Galley

Restaurants sluiten gedurende het laagseizoen in september. Houd dan rekening met een beperkte keuze aan restaurants. Koop voldoende proviand in voordat je uit de jachthaven vertrekt. Het laagseizoen is een uitstekende tijd om aan boord te barbecueën op het achterdek.

Fooien

Het geven van fooien is normaal en dit wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de prijs een extra fooi van 10–15 procent. Sommige restaurants en bars rekenen de fooi al door op de rekening.

Winkelen

In Plancencia vind je een ruime aanbod aan souvenirwinkels, in het bijzonder met Guatemalaanse, Mexicaanse en Nicaraguaanse handgemaakte producten. Er zijn weinig ‘lokale’ ambachten. Je kunt traditionele sieraden en souvenirs vinden en enkele duurdere kunstwerken van keramiek, hout of metaal.

Hotels

Laru Beya Resort and Villas
Placencia Peninsula
Belize Central America
[email protected]
www.larubeya.com
Bij Laru Beya kun je kiezen uit een ruime aanbod van kamers en villa’s voorzien van plafondfans, airco en internettoegang.

The Inn at Robert’s Grove
Placencia Peninsula
Placencia
Belize Central America
[email protected]
www.robertsgrove.com

Drones

Het gebruik van een drone op Belize kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Elektriciteit, telefonie en muziek

Elektriciteit

De standaard voltage op alle jachten is 12 volt. Om elektronische toestellen op je jacht te gebruiken die 220 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in de stopcontact van een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Je zou je eigen mobiele telefoon kunnen gebruiken in Belize: informeer je bij je serviceprovider naar internationale roaming in dit gebied. Roaming kan in afgelegen gebieden beter signaalontvangst geven dan lokale GSM.

Je kunt een mobiele telefoon huren bij de internationale luchthaven Philip S.W. Goldson (BZE). Dit is de enige plaats waar je een mobieltje kunt huren, dus zou je het voor je vertrek naar Placencia moeten regelen.

Huren van een mobieltje kost USD 10,00 per dag met 9% belasting daaraan toegevoegd. Je moet een borg van USD 150,00 aan de locale serviceprovider BTL (Belize Telemedia Limited) betalen. Ook moet je een belkaart kopen. Houd er rekening mee dat er gebieden zijn, zoals bij de cayes, waar er geen mobiele bereik is.

Music/Ipods

Alle jachten hebben een radio en een cd-speler. Breng een I-trip of FM-radio omvormer mee wanneer je liever via je iPod luistert tijdens het zeilen.

Activiteiten

Auto- en jeepverhuur

Als je graag een rondrit wilt maken in Belize zou je een auto kunnen huren vanaf Belize internationale luchthaven, maar als je alleen maar naar de basis komt kun je beter naar Placencia vliegen.

De weg van Belize internationale luchthaven naar Plancencia gaat langs prachtige landschappen, maar het kan zijn dat je niet terug wilt rijden. Toch als je een auto huurt in Belize moet je het doorgaans terugbrengen naar waar je het hebt opgehaald. Anders betaal je een extra eenrichtings-tarief in Placencia van USD 140,00. Om een auto te huren kost het tussen de USD 75,00 en USD 85,00 per dag.

Budget Rent a Car
Philip Goldson Highway
Belize City
Tel: +501 223 2435
E-mail: [email protected]

Crystal Auto Rental
Northern Highway
Belize City
Tel: +501 223 1600
E-mail: [email protected]

Enkele autoverhuurbedrijven bieden eenrichtings-verhuur vanaf Placencia naar Belize City. Het kost tussen de USD 75,00 en USD 158,00 per dag om de auto te huren, afhankelijk van de type, USD 15,00 per dag voor verzekering, en USD 100,00 ophaal-tarief als de auto bij de luchthaven in Belize City wordt achtergelaten. Geen kosten voor kilometers gereden.

Candy Powers
Tel: +501 523 3284
E-mail: [email protected]

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over Proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor jou doen.

Supermarkten

Er zijn supermarkten in Placencia Village, dicht bij de vliegveld en de basis. Doorgaans zijn ze dagelijks van 08:00 uur tot 21:00 uur geopend.

Watersport

Vissen

Voor sportvissen in Belize heb je een visvergunning nodig. Dit kost USD 25,00 per week. Voor het vissen zonder vergunning kun je een boete van USD 250,00 krijgen of een gevangenisstraf van zes maanden of allebei.

Je kunt visvergunningen op de basis kopen en visspullen bij de jachthaven huren. Er zijn charters beschikbaar voor sportvissen.

Het kreeftseizoen is gesloten vanaf middernacht op 14 februari tot aan middernacht op 15 juni. Tijdens deze periode mogen geen kreeften worden gevangen.

Scubaduiken

Verschillende lokale duikscholen bieden packagedeals.

Go Sea Tours
[email protected]
www.goseabelize.com
+501-523 3033

Seahorse Dive Shop
www.belizescuba.com
[email protected]
+501-523 3166

Verhuur van duikuitrustingen en apparatuur is afhankelijk van beschikbaarheid. Vermeld dat je met Sunsail op zeilvakantie bent wanneer je contact opneemt met een duikschool voor het organiseren van een duikexpeditie of het huren van duikuitrusting.

Walvishaai seizoen

Drie of vier dagen voor en na volle maan in april en mei is de beste tijd om walvishaaien te spotten, maar je kunt ze ook weleens tijdens de zomermaanden zien. Ze zwemmen langs het Gladden Spit gebied.

Snorkelen

De Sunsail basis heeft snorkeluitrusting in alle soorten en maten te huur, maar een beperkt aanbod in kindermaten; neem dus voor de zekerheid een eigen uitrusting voor je kinderen mee.

Stand-up paddleboarden (SUP’en)

Je kunt SUP’s op de basis huren. Ontdek het water vanuit een ander perspectief. Neem contact op met je charterplanner voor meer informatie.

Kayakken

Neem contact op met je charterplanner voor meer informatie over het huren van kajaks bij de basis.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens je verblijf aan boord neem je contact op met een Sunsail teamlid, die je zo snel mogelijk naar de basis brengt. Wanneer je aanspraak wilt maken op een tegemoetkoming omwille van je ziekte, vraag de basis manager dan om advies en neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft raad over het betalen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering. Momenteel is een vaccinatiecertificaat voor gele koorts vereist voor reizigers ouder dan één jaar die 

 • aankomen uit landen met een risico op gele koorts, en
 • zijn doorgevoerd via een luchthaven van een land met een risico op gele koorts.

Aanvullende informatie vind je op de website van de World Health Organization.

Ziekenhuis

Het meest dichtbijgelegen ziekenhuis is in Dangriga, 97 kilometer ten noorden van Placencia.

Dangriga Hospital
Bangriga, Belize
Tel: +501-522 084

De reistijd vanaf Placencia naar Dangriga varieert van anderhalf uur tot drie uur, afhankelijk van verkeersomstandigheden. Medische zorg voor kleine kwalen is beschikbaar in de steden maar intensieve zorg is beperkt. Ernstige ziekte of verwonding kan evacuatie naar een andere land vereisen.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt. Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor je kinderen hebt raden wij je aan om deze mee te nemen. Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangewezen dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen. Kinderen onder de 16 mogen geen bijboot besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten. 

Kies Sunsail

20+
Prachtige bestemmingen
14
Flottielje-
routes
48
Jacht-
modellen
44
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie