Belize

Belize reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur in Belize vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Adres en openingstijden

Adres
Sunsail Belize
(c/o Laru Beya Marina)
Placencia Peninsula
Placencia, Belize,C.A.

Openingstijden
Zeven dagen per week van 8:00 - 17:00

Tijdzone
UTC/GMT -6 uur

Verkeersbureau
Het verkeersbureau is gevestigd in het dorp Placencia

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt. Kijk ook op nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie.

Vaarbewijzen
In Belize is een vaarbewijs noodzakelijk. De schipper en eerste stuurman zijn tevens verplicht een zeil-cv in te vullen voor aankomst in de haven. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je baggage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je baggage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • Reisadapter of omvormer voor jachten in de Cariben*
 • USB-adapter om mobiele apparaten op te laden
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas, omdat je hoofdbaggage soms later op de basis aankomt 

*Alle jachten beschikken over 12-voltsstekkers (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over 110-voltsstekkers in de Cariben en 220-volts in het Middellandse Zeegebied en exotische bestemmingen.

Valuta
De lokale valuta in Belize is de Beliziaanse dollar (ECD). De meeste restaurants, markten en andere dienstverleners accepteren tevens Amerikaanse dollars. Het wisselgeld wordt in de regel uitgekeerd in Belizaanse dollars, tenzij je specifiek om een andere valuta vraagt. Betalen met visa of mastercard is op het vasteland meestal geen probleem. In Placencia en op de eilanden heb je echter contant geld nodig.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen.

Aan boord

Koelboxen
In onze haven zijn koelboxen verkrijgbaar. Het aantal is beperkt, dus beschikbaarheid is niet gegarandeerd.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt in Belize. De ontvangst op de eilanden is vaak matig, net als in grote delen van het vasteland.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Elektriciteit
De standaard netspanning op alle jachten is 12 volt.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

De volgende faciliteiten zijn op de basis aanwezig:

 • Douches en toiletten
 • Proviand
 • Bars en restaurants
 • Hotel
 • Wasserette
 • Zwembad

Zeildistrict

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom Belize op niveau 3 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Zeilgebied
Het zeilgebied bevindt zich binnen de grenzen van het barrièrerif. Indien je van plan bent om buiten het barrièrerif te zeilen, dient een lokale schipper aan boord te zijn.

Restricties
De regering van Belize is bijzonder zuinig op haar rif. Daarom is het essentieel dat je de routebeperkingen kent en begrijpt, en je er te allen tijde voor zorgt dat je niet te dicht bij het rif zeilt. Indien je tijdens de huurperiode het rif beschadigt, kan een boete of de inbeslagname van je paspoort het gevolg zijn, met eventueel een rechterlijke vervolging.

Verboden gebieden zijn Glover's Reef, Turnette Reef en Lighthouse Reef. Voordat je aan boord gaat, worden de verboden zones uitgelegd.

Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Zeilvergunningen en belastingen
Aan het einde van je vakantie in Belize wordt een vertrekbelasting geheven ter hoogte van 56 dollars. Dit bedrag dient in lokale valuta te worden voldaan. Indien je met creditcard betaalt, worden er administratiekosten in rekening gebracht.

Liggeld
De toegang tot alle nationale parken, inclusief Laughing Bird Caye, bedraagt 10 dollar per dag. Meerboeien vind je op de volgende plekken:

 • Drie meerboeien bij de Pelican Cayes bij Hideaway Caye
 • Drie meerboeien aan de oostkant van Thatch Caye 
 • Drie meerboeien aan de westkanst van Thatch Cays in de Inner Channel
 • Elf meerboeien bij Hatchet Caye, 15 dollar per nacht

Drones
Het gebruik van een drone in Belize kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Gezondheid en veiligheid

Reisadvies
Actuele informatie omtrent gezondheid en veiligheid vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl. Let op dat het reisadvies kan wijzigen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om het laatste nieuws in te winnen.

Veiligheid
Al onze jachten zijn uitgerust met zwemvesten. Je dient zelf in te schatten wanneer het raadzaam is deze te dragen of niet.

Jouw veiligheid is onze prioriteit. Lees onze veiligheidsvoorschriften voor een veilige vakantie aan boord.


Terug naar boven

Winkelen

Rondom de haven

Accommodaties
Placencia Hotel
South Waters Resort
Laru Beya Resort
The Inn in Robert’s Grove

Bank
In de buurt van de basis vind je een filiaal van Atlantic Bank, geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 14:00. Het kan zijn dat geld pinnen hier niet mogelijk is.

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie