Zeilvakantie in Belize
3
Zeilervaring niveau

 

Beschut zeilen onder de zon

Belize ligt in het weelderige groene hart van Centraal-Amerika en wordt omringd door het op één na grootste barrièrerif ter wereld. Hier vind je de exotische, tropische Caribische schoonheid, de eeuwenoude Maya-cultuur en de hartverwarmende Creoolse charme.  De milde passaatwinden, het zeilen op zicht, korte oversteken, cay's (zandbanken) en de met palmbomen omzoomde stranden maken van Belize een paradijs voor meer ervaren zeilers.

Verken de 400 eilanden en cay's van het Meso-Amerikaans koraalrif. Bezoek het idyllische South Water Caye, een koraaleiland dat tot het Werelderfgoed van Belize behoort, of zet koers naar Lagoon Caye en ga kayakken op water met prachtige uitzichten. Duikfanaten kunnen een plaatselijke skipper inhuren, die hen helpt het werelberoemde Great Blue Hole bij het Lighthouse Reef te verkennen: een bijna perfect cirkelvormige onderwatergrot die haar naam ontleend heeft van het ruim 100 meter diep gaat in het blauwe water.

Op je zeilvakantie in Belize maak je kennis met een van de weinige echt onbedorven vakantiebestemmingen ter wereld. Vanuit onze basis in Laru Beya Marina aan de westkust van het schiereiland Placencia kun je naar pittoreske ankerplaatsen zeilen die verborgen liggen tussen met palmen begroeide caye's. Of de ruim 500 soorten tropische vissen bewonderen bij het duiken of snorkelen op de koraalriffen. 's Avonds geniet je bij zonsondergang aan de waterkant van zoete rumcocktails of krokante gebakken conch en malse krabscharen.

Denk eraan dat je voor een charter zonder skipper in Belize eerst een aanvraag voor een tijdelijk Certificate of Competency (certificaat van bekwaamheid) moet invullen. Deze certificaten worden uitgegeven door de havenautoriteit van Belize en zijn wettelijk verplicht voor alle zeiljachten die geen lokale skipper aan boord hebben. Zorg ervoor dat u onze Reisnotities en de Vaarbeperkingen leest die van toepassing zijn op charters in Belize.

Voorgestelde vaarroute

Zet koers op je privéjacht vanuit onze basis in Laru Beya Marina. Als kapitein op je eigen boot bepaal jij de route op deze zeiltocht langs het prachtige Belize. Geniet van het zeilen op zicht, en ga voor anker in een van de vele jachthavens, op ankerplaatsen en bij boeien waar de constante passaatwinden je naartoe brengen. Hier ontdek je waarom zeilers jaar na jaar weer terugkeren naar de adembenemend mooie kust van Belize.

Belize bareboat vaarroute

 • Creoolse dorpen
 • Uitstekend diepzeevissen
 • Kajakken door diepblauwe lagunes en rivieren
 • Witte zandstranden en weelderige regenwouden
 • Snorkel bij het op een na grootste barrièrerif ter wereld
 • Zwoele passaatwinden en zichtnavigatie
Vaarroute details

Vereiste ervaring

Zeilervaring niveau 3
Minstens 20 dagen of 400 mijl als skipper op een zeiljacht van vergelijkbare grootte

Onze zeilbestemmingen met niveau 3 bieden grotere uitdagingen voor gevorderde zeilers die zich thuis voelen op open water. Geniet van de sterke wind die de zeilen op laat bollen en zeil langere afstanden over open zee. Deze bestemming is ideaal voor gevorderde zeilers.

Vereiste kwalificaties

ICC
International Certificaat van Competentie
RYA
Day Skipper

Voor het zeilen in deze omgeving is minimaal een ICC-certificaat of een RYA Day Skipper-certificaat vereist.

Skippered Holiday

Probeer een zeilvakantie met schipper

 • Relax en laat je schipper de leiding nemen
 • Wees zo actief of ontspannen als je zelf wilt
 • Leer van een ervaren schipper
 • Verkrijg lokale weetjes en aanbevelingen
 • Gemoedsrust en veiligheid op het water
 • Discretie en privacy als dat nodig is
Meer informatie

Zeilomstandigheden

Max. temp.
(°C)
Min. temp.
(°C)
Gem. neerslag
(mm)
Gem. windsnelheid
(knopen)
Overheersende windrichting
Caye Caulker
Januari272113812ONO
Februari29228013O
Maart29233813O
April31258115O
Mei312612413O
Juni312619813O
Juli312615613O
Augustus322620211O
September322519710NO
Oktober30242858NW
November29222338NO
December282113411O

Adres

Laru Beya Resort

Placencia

Belize (Centraal-Amerika)

Basis openingstijden

Maandag – zondag: 08:00 uur – 17:00 uur

Het hele jaar door

Nearest airport
Placencia Airport