The Bahamas

Bahama’s reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur op de Bahama's vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Adres en openingstijden

Adres
Sunsail Bahamas
PO Box AB20469
Marsh Harbour, Abaco, Bahama's

Openingstijden
De basis is het hele jaar door geopend, zeven dagen per week van 7:30 - 19:00. Voor late check-ins is beveiligingspersoneel aanwezig van 19:00 tot 0:00.

Tijdzone
UTC/GMT -5 uur

Verkeersbureau
Abacos - Marsh Harbour (op 7 minuten lopen van de basis)
P.O. Box AB-20663 
Tel: 242-699-0152 / 242 367-3067 / Fax: 242 367-3313

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt. Kijk ook op nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie.

Vaarbewijs
Om te mogen zeilen op de Bahama's is geen vaarbewijs verplicht. Neem je zeilpapieren wel mee, indien de douane of havenpolitie er naar vraagt. De schipper en eerste stuurman zijn verplicht een zeil-cv in te vullen voor aankomst in de haven. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je baggage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je baggage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • Een omvormer van 12 volt naar 110 volt, voor jachten zonder generator*
 • USB-adapter om mobiele apparaten op te laden
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas, omdat je hoofdbaggage soms later op de basis aankomt 

*Alle jachten beschikken over 12-voltsstekkers (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over 110-voltsstekkers in de Cariben en 220-volts in het Middellandse Zeegebied en exotische bestemmingen.

Valuta
De lokale valuta op de Bahama's is de Bahamaanse dollar. Visa en mastercard wordt bijna overal geaccepteerd. Desalniettemin is het raadzaam contant geld mee te nemen.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen. 

Aan boord

Koelboxen
In onze haven zijn koelboxen verkrijgbaar. Het aantal is beperkt, dus beschikbaarheid is niet gegarandeerd.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt op de Bahama's. Het Abaco Beach Resort & Conch Inn biedt gratis wifi. Het Bahamaanse WI-MAX heeft de haven voorzien van internethotspots. WI-MAX biedt tevens prepaid wifi. Dit kan van tevoren online worden besteld, en is beschikbaar in de meeste havens.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Elektriciteit
Op de Bahama's vind je, net als in de Verenigde Staten, 2-pinswandcontactdozen van 110 volt. Onze jachten zijn uitgerust met elektriciteitskabels, batterijoplader en wandcontactdozen van 110 volt. Bij de kaartentafel bevindt zich een 12-voltsstekker en enkele 110-voltswandcontactdozen.

Voor meer informatie over de inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

De volgende faciliteiten zijn in de haven aanwezig:

 • Douches en toiletten
 • Wasserette
 • Restaurant
 • Zwembad
 • IJs en water
 • Benzinepomp

Zeildistrict

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom de Bahama's op niveau 1 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Zeilgebied
Meer informatie over het zeilgebied ontvang je tijdens de briefing. Er bevinden zich enkele prachtige marineparken in de wateren rondom Abaco. Het zeilgebied omvat de Abaco-Eilanden en een reeks kleine zandbanken ten oosten van de eilanden.

Restricties
Indien je van plan bent de Zee van Abaco te verlaten, dien je hiervoor van tevoren toestemming aan te vragen. 

Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Zeilvergunningen en belastingen
Om te mogen zeilen op de Bahama's is geen vergunning vereist en wordt geen parkbelasting geheven. Bij vertrek dienen alle reizigers ouder dan 6 jaar een vertrekbelasting van 20 dollar te betalen.

Liggeld
Het liggeld op de Bahama's bedraagt ongeveer 20 tot 30 dollar per nacht.

Drones
Het gebruik van een drone op de Bahama's kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Gezondheid en veiligheid

Vissen voeren
Met het oog op het milieu en voor je eigen veiligheid is het voeren van vissen niet aan te raden. Bovendien is dit in sommige gebieden zelfs verboden.

Reisadvies
De Bahama's is in de regel vrij van besmettelijke ziektes. Actuele informatie omtrent gezondheid en veiligheid vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl. Let op dat het reisadvies kan wijzigen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om het laatste nieuws in te winnen.

Terug naar boven

Winkelen

Rondom de haven

Accommodaties
Voor een slaapplaats kun je terecht in Conch Inn hotel en haven.

Bank
De meeste banken zijn geopend van half 10 's ochtends tot 3 uur 's middags (tot half 5 's middags op vrijdag).

Postkantoor
In de haven is een postkantoor aanwezig.

Winkelen
Vlak bij de basis vind je twee boetieks.

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie