Father And Sons In Bahamas

Exuma reisinformatie

Terug naar boekingspagina

Plan Icon
Go Icon
Sail Icon
Eat Icon
Shop Icon
Play Icon


Alles wat je nodig hebt voor je jachtverhuur op Exuma vind je op deze pagina. Deze informatie fungeert als gids en bevat belangrijke informatie over de haven en de reisdocumenten die je in het buitenland nodig hebt. Print deze pagina voor vertrek, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Adres en openingstijden

Adres
Sunsail Exuma
Palm Cay Marina
Yamacraw Hill Rd.
Nassau, Bahama's

Openingstijden
Het hele jaar door, zeven dagen per week van 8:00 - 17:00

Tijdzone
UTC/GMT -5 uur

Paklijst

Douane en immigratie
De toelatingseisen en douanewetten variëren al naar gelang het land van vertrek. Zorg ervoor dat je voor vertrek over de juiste geldige reisdocumenten beschikt. Kijk ook op nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie.

Vaarbewijzen
Om te mogen zeilen op Exuma is geen vaarbewijs verplicht. Neem je zeilpapieren wel mee, indien de douane of havenpolitie er naar vraagt. De schipper en eerste stuurman zijn verplicht een zeil-cv in te vullen voor aankomst in de haven. Hiermee bevestigen ze dat ze over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om in het gebied te kunnen zeilen.

Baggage en paklijst
Gebruik voor je baggage een reis- of grote sporttas. Deze zijn makkelijker op te bergen aan boord. Op de basis is geen mogelijkheid je baggage op te bergen. Vergeet in ieder geval niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en kaartjes voor geboekte excursies en activiteiten
 • Lichte kleding
 • Iets nettere kleding voor wanneer je uit eten gaat
 • Zwemkleding
 • Hoed en zonnebril
 • Sandalen en slippers
 • Sport- en wandelschoenen
 • Kleine toiletartikelen en zeep
 • Insektenspray, pijnstillers en medicijnen tegen zeeziekte
 • Reisadapter of omvormer voor jachten in de Cariben*
 • USB-adapter om mobiele apparaten op te laden
 • Stop belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas, omdat je hoofdbaggage soms later op de basis aankomt 

*Alle jachten beschikken over 12-voltsstekkers (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over 110-voltsstekkers in de Cariben en 220-volts in het Middellandse Zeegebied en exotische bestemmingen.

Valuta
De lokale valuta op Exuma is de Bahamaanse dollar. Neem contant geld mee. Niet alle winkels en restaurants accepteren creditcards. Ook op de basis van Sunsail kan niet met contact geld betaald worden.

Borg
Voordat je aan boord van je jacht gaat, dien je een borg te betalen. Deze borg krijg je aan het einde van de huurperiode weer terug, mits er geen schade of verlies heeft opgetreden. Om de borgsom aanzienlijk te verlagen, kun je overwegen een reductie eigen risico aan je boeking toe te voegen. 

Aan boord

Koelkast
Aan boord is een koelkast beschikbaar.

Mobiele telefoons
Check voordat je vertrekt of je bereik hebt op Antigua. Indien gewenst bieden wij gratis een mobiele telefoon ter beschikking, tegen betaling van een borgsom van € 180.

Muziek aan boord
Hoewel onze nieuwere jachten bluetooth aan boord hebben, kunnen we deze feature niet garanderen. Wij raden aan een AUX-kabel mee te nemen, zodat je via je mobiele apparaat naar muziek kunt luisteren.

Voor de volledige inventaris aan boord kijk je hier.

Terug naar boven

Op het water

Over de haven

De volgende faciliteiten zijn in de haven aanwezig:

 • Bar en restaurant
 • Winkels
 • Zwembad
 • Douches en toiletten
 • Telefoons
 • Brandstof en ijs
 • Wasserette

Zeildistrict

Sunsail classificeert het zeilgebied rondom Exuma op niveau 3 (van maximaal 3). Deze inschatting is gebaseerd op de vaaromstandigheden en onderlinge afstanden. Kijk hier voor meer informatie over onze zeilniveaus.

Zeilgebied
Het zeilgebied omvat de haven van Nassau in het noorden tot Great Guana Cay in het zuidoosten. In en rondom Nassau raden we een ligplaats in de haven aan of Green Cay. 

Restricties

Het is streng verboden alleen te zeilen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Nachtzeilen
Je dient op zijn laatst één uur voor zonsondergang aangemeerd te zijn. Nachtzeilen is zonder toestemming vooraf van de basismanager niet toegestaan. Zijn of haar beslissing of je wel of niet bij nacht mag zeilen, hangt af van je zeilervaring, en het is mogelijk dat je hiervan van tevoren bewijs dient af te leveren, aan de hand van het zeil-cv.

Kaarten en logboek
Alle relevante kaarten en logboeken worden je aan het begin van de huurperiode tijdens de briefing overhandigd.

Drones
Het gebruik van een drone op Antigua kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Gezondheid en veiligheid

Vissen voeren
Met het oog op het milieu en voor je eigen veiligheid is het voeren van vissen niet aan te raden. Bovendien is dit in sommige gebieden zelfs verboden.

Reisadvies
Exuma is in de regel vrij van besmettelijke ziektes. Actuele informatie omtrent gezondheid en veiligheid vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl. Let op dat het reisadvies kan wijzigen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om het laatste nieuws in te winnen.

Terug naar boven

Winkelen

Rondom de haven

Accommodaties
Comfort Suites Paradise Island
The Ocean Club
The Cove at Atlantis
Harborside Resort
Warwick Paradise Island Bahamas
Graycliff Hotel & Restaurant
Courtyard Nassau Marriott

Bank
Banken zijn in de regel geopend van 9:30 tot 15:00 (tot 16:30 op vrijdag). 

Postkantoor
In Nassau bevindt zich een postkantoor.

Terug naar boven

Kies Sunsail

20+
Locaties
14
Flottieljes
48
Bootmodellen
45
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie