Antigua

Antigua reisinformatie

< Antigua jachtcharter

Antigua basis

Onze basis in de historische Nelson’s Dockyard – door de Britse marine gebouwd in de 18de eeuw en sinds 2016 UNESCO werelderfgoed – ligt bij English Harbour. Deze haven biedt nog steeds natuurlijke bescherming tegen orkanen – net als toen de Britten dit gebied meer dan driehonderd jaar geleden ontdekte.

Adres

Sunsail Antigua Base
Nelson's Dockyard
English Harbour
Antigua, West Indies

Openingstijden

Dagelijks 08:00 uur – 17:00 uur

Bij een late aankomst wacht een Sunsail medewerker je op.

Seizoen: deze bestemming is geopend van 2 november t/m 31 juli.

Faciliteiten

 • Water
 • IJs 
 • Brandstof
 • Douches
 • Wasserette
 • Afvalverwijdering
 • Gas
 • Proviand (lokale supermarkten)
 • Accommodatie
 • Bars en restaurants
 • Wisselkantoor

Liggelden bij de basis

Afhankelijk van de lengte van de boot:
USD 0,80 per voet per nacht

Douane- en havengelden

Afhankelijk van de lengte van het jacht en het aantal bemanningsleden 
USD 40,00 USD per jacht

Aankomst en vertrek

Luchthaven op Antigua

VC Bird International Airport ligt in het noorden van Antigua, op 35-45 minuten rijden van de basis die aan de zuidkust ligt.

VC Bird International Airport faciliteiten

Souvenirwinkels, postkantoor, dutyfree winkel, een bar en restaurant.

Transfers

Sunsail kan geen transfers regelen naar de basis maar je kunt gemakkelijk een taxi nemen vanaf de luchthaven naar de basis. Je bestemming is de Sunsail basis bij Nelson’s Dockyard in English Harbour.

Wanneer je uit de aankomsthal komt ga je naar de dispatch desk waar je een vooraf bepaald tarief betaalt voor de taxi.

Het kost ongeveer USD 32,00 per taxi voor maximaal 4 personen (enkele reis), plus USD 8,00 voor elke extra persoon plus overtollig bagage.

Informeer de basis over je aankomsttijd, zodat zij alles kunnen voorbereiden. Wanneer niet iedereen op hetzelfde tijdstip aankomt, moet ieder bemanningslid een kopie van het charter contract meenemen.

Bij de basis kunnen we een taxi voor je boeken om aan het eind van je charter terug naar de luchthaven te gaan.  

Bagage

We raden je aan om medicijnen en essentiële kleding, zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek, in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je bagage pas later aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je gemakkelijk kunt opbergen op het jacht. Er is geen bagagedepot op de basis.

Paspoorten en visa

EU-burgers hebben geen visum nodig voor een vakantie in Antigua. Zorg er wel voor dat je paspoort geldig is voor de reisperiode en gedurende zes maanden na terugkomst.

De naam in je paspoort moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort hebben.

Als je geen EU-burger bent, moet je ervoor zorgen dat je een visum hebt indien nodig. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Bij twijfel vraag je advies bij je consulaat.

Douane en immigratie

Voor het verlaten van de luchthaven moet je door de douane en immigratie gaan.

In het vliegtuig ontvang je een immigratiekaart en een aangifteformulier voor de douane. Het is niet toegestaan om vers voedsel mee te nemen naar de Caribische eilanden. Luchtvaartmaatschappijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor bederfelijke goederen die in beslag kunnen worden genomen door de douane.

Let op: het is verboden op Antigua om camouflage uitrusting of gevechtskleding te dragen, zelfs voor kinderen. Neem dit soort kleding daarom niet mee.

Bij vertrek uit Antigua wordt er een belasting geheven van USD 20,00 per persoon (inclusief voor kinderen van 12 jaar of ouder). Zorg ervoor dat je deze vertrekbelasting hebt betaald voordat je naar de gate gaat voor vertrek.

Bij aankomst

Alle jachten zijn klaar om aan boord te gaan om 18:00 uur. De eerste avond breng je door aan boord. Je hebt de tijd om je bagage uit te pakken en te wennen aan je jacht.  Bij aankomst wordt er ook een korte oriëntatie briefing gegeven.

Aankomst buiten de openingstijden

Op de deur van de Sunsail kantoor zal er een bordje hangen met je naam en de ligging van de boot. Op je jacht vind je ook een bordje met je naam op. Hoewel de basis officieel geopend is tot 17:00 uur, is er meestal een medewerker aanwezig tot de laatste gasten zijn gearriveerd.

Bij vertrek

Om voor te bereiden op ontscheping om 11:00 uur, raden we je aan om de avond ervoor al terug op de basis te zijn. Je hebt dan ruim de tijd voor debriefing en controle.

Op een debriefingformulier (te krijgen bij receptie) geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen wij alles in orde te brengen voor de volgende charter.

Naast het invullen van formulieren, vragen we je om het gebruikte linnen in de cockpit achter te laten en de kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Breng geleende snorkelspullen en reddingsvesten terug naar de receptie. Zorg ervoor dat je het jacht in een schone en opgeruimde staat teruggeeft. Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten. 

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau : Niveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden en afstanden van de doortochten binnen het zeilgebied.  

Zeilomstandigheden in Antigua.

Vaarbewijzen

Hoewel er geen vaarbewijzen vereist zijn om in Antigua te zeilen, adviseren wij je toch om je zeilkwalificaties mee te nemen. Dit kan handig zijn wanneer de havenautoriteiten of douane contact met je opnemen.

De skipper en de eerste stuurman op de basis moeten een zeil-CV invullen om te bevestigen dat ze over de nodige zeilkwalificaties en -ervaring beschikken om in dit gebied te zeilen.

Formaliteiten

Een geldig paspoort en bemanningslijst is vereist voor inklaring.

De bemanningslijst moet de volgende informatie bevatten:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum en -plaats
 • Nationaliteit
 • Passportnummer met datum van uitgifte en verval
 • Geslacht
 • Burgerlijke staat
 • Adres 

Vaarbewijzen

Er zijn geen belastingen verschuldigd voor het varen tussen Antigua en Barbuda.

Alle boten die de territoriale wateren binnenvaren moeten door de douane- en immigratiediensten worden ingeklaard en de volgende belastingen betalen:

Havenentree en zeilvergunning: USD 16,00 (XCD 43,00)
Aanleggeld: USD 2,00 (XCD 5,40)
Afvalverwerking: USD 2,00 (XCD 5,40) (XCD 27,00)

Er zijn douane- en immigratiekantoren in Nelson’s Dockyard. Je kunt gemakkelijk alle formaliteiten voltooien voor je uitzeilt.

Wanneer je andere eilanden zoals Guadeloupe of Nevis wil bezoeken dan betaal je een vertrekbelasting van USD 25,00. Bij terugkomst betaal je inklaringskosten en de kosten voor vernieuwing van je zeilvergunning. Dezelfde inklaringsprocedure volg je bij aankomst en vertrek vanuit een ander land of eiland dat je bezoekt.

Nachtzeilen

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen en je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn, tenzij je voor vertrek met de Sunsail basis manager bent overeengekomen dat je wel ’s nachts mag zeilen.

Grenzen van het zeilgebied

Britse Maagdeneilanden: alle eilanden, inclusief Anegada en de VS Maagdeneilanden.

Bareboat charter met Sunsail-bemanning: verboden te zeilen bij de VS  Maagdeneilanden of de Spaanse Maagdeneiland.

Overige Caribisch gebied: niet verder dan 20 mijl van Puerto Rico tot Grenada, exclusief Saba, Montserrat, Barbados, Trinidad en Tobago.

Martinique/Guadeloupe: bepaalde jachten in Antigua mogen niet naar Martinique/Guadeloupe zeilen.

Liggeld en belasting

Ligplaatsen zijn alleen in Falmouth Harbour en Jolly Harbour beschikbaar en kosten tussen de USD 15,00 en USD 20,00 per nacht.

Vergoedingen worden ter plaatse geïnd.

Vaarbelasting/Maandelijkse vergunning

21–40 voet: USD 8,00
41–80 voet: USD 10,00

Toegangsprijs

Per person: USD 2,60
21–40 voet: USD 4,00
41–80 voet: USD 6,00

Liggelden variëren tussen USD 0,50 en USD 1,00 per voet per nacht

Kaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied krijg je tijdens de briefing.

Brandstof

We raden je aan om brandstof vooraf te betalen vanwege de afstand van de basis naar het dichtstbijzijnde tankstation: Het is niet mogelijk om het jacht aan het einde van de charter met een volle tank terug te geven. 
Brandstof kost ongeveer USD 3,95 per gallon.  

Koelboxen

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Op het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden. Er is slechts één koelbox beschikbaar per boot.

Charter met skipper

Een skipper wordt geboekt van 12:00 uur tot 12:00 uur, voor een periode van 24 uur. Wanneer je een skipper hebt geboekt voor de eerste dag van je charter en je vertrekt pas om 18:00 uur, dan gebruikt de skipper de tijd vooraf om het jacht te inspecteren. De skipper wacht je op bij je aankomst op de basis. Wanneer je een skipper hebt gehuurd voor je charter op een latere dag, dan begint die om 12:00 uur.

De skipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De skipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De skipper voert een verplichte veiligheidsbriefing uit voor vertrek van de haven.

Voor ‘check out charters’ (korter dan de volledige duur van het charter) wordt de skipper geboekt van 18:00 uur tot 18:00 uur. Je ontmoet de skipper de avond voor het vertrek en hij neemt de basis- en besturingssystemen van het jacht grondig met je door. De volgende dag kun je meteen aan boord gaan en uitzeilen.

De skipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om ook de geplande kaartbriefing van de skipper op je jacht bij te wonen. Geef duidelijk aan waarover je meer informatie wenst: voor anker gaan, aanmeren, enzovoort.

De vergoeding van de skipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de skipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de skipper koopt en hoe, of dat de skipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De skipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de skipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de skipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) skipper kunnen reserveren.

Wanneer je een skipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de skipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de skipper af te zetten dan moet je de terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi is 15 tot 20 procent van de skippers loon, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Banken en geldzaken

Munteenheid

Antigua heeft twee muntsoorten: de East Caribbean Dollar (XCD) is de lokale munteenheid en wordt het meest gebruikt op Antigua. De US dollar (USD) en US dollar reischeques worden op vele plaatsen aanvaard maar wisselgeld wordt gegeven in XCD. Alle eilanden in de regio nemen US dollars aan maar enkel Anguilla, St Kitts, Nevis, St Vincent, St Lucia en Antigua accepteren the East Caribbean Dollar.

Winkels adverteren goedkopere prijzen in XCD en duurdere items (duurder dan EUR 55,00) in USD.

Bij Nelson’s Dockyard is er één bank. Overige banken en geldautomaten vindt je op St John’s.

Openingstijden banken in St John’s:
Maandag – woensdag: 08:00 uur – 14:00 uur
Donderdag: 08:00 uur – 13:00 uur
Vrijdag: 08:00 uur – 14:00 uur 08:00

Geldautomaten: 24 uur per dag

Creditcards

Creditcards worden in de meeste restaurants en bars geaccepteerd. Soms betaal je hiervoor een toeslag.

Let op: American Express wordt niet geaccepteerd op Antigua en Barbuda.

Fooien

Het geven van fooien is normaal en dit wordt verwacht in alle restaurants en bars. Ook voor alle andere services die je gebruikt tijdens je verblijf wordt een fooi verwacht. Doorgaans betaal je bovenop de prijs een extra fooi van 10–15 procent. Sommige restaurants en bars rekenen de fooi al door op de rekening.

Algemene informatie

Taal

De taal op Antigua en Barbuda is Engels.

Kosten van levensonderhoud op Antigua

Een driegangen maaltijd inclusief een halve fles wijn kost ongeveer USD 50,00. Een fles bier kost ongeveer USD 3,00. Een fles wijn kost minimaal USD 9,00. Snacks kosten gemiddeld USD 3,00.

Een potje babyvoeding kost USD 1,50, poedermelk kost ongeveer USD 5,00 per blik en luiers kosten tussen de USD 10,00 en USD 21,00 afhankelijk van het aantal, merk en grootte.

Restaurants

Restaurants sluiten rond 23:00 uur.  Er is een ruim aanbod aan restaurants dicht bij de basis bij English Harbour en Falmouth Harbour.

Trappas
T: +1 268 562 3534
M: +1 268 728 2880
Trappas ligt in het hart van English Harbour en is erg populair.

Antigua Yacht Club Marina Restaurant
Tel: +1 268 460 1797
Gelegen op een prachtige locatie met adembenemende uitzichten over Falmouth Harbour. Dit stijlvol restaurant wordt aanbevolen voor lunch of diner met vrienden of om te relaxen met een drankje, op ieder tijdstip van de dag.

Restaurants sluiten vanaf september tot aan het einde van het laagseizoen. Als je van plan bent om naar Antigua te reizen tijdens het laagseizoen houd dan rekening met een beperkte keuze aan restaurants. Koop voldoende proviand in voordat je uit de jachthaven vertrekt. Het laagseizoen is een uitstekende tijd om aan boord te barbecueën op het achterdek.

Winkelen

Nabij de basis vind je souvenirwinkels, een bakkerij, bars en restaurants, twee duikscholen, een bank en een postkantoor.

Er is autoverhuur, taxi’s en een busdienst die naar St John’s rijdt.

Taxi: Van de basis naar St. John’s USD 26,00.

Huurauto: Om een auto te huren heb je een lokale rijbewijs nodig, anders betaal je XCD 50,00 bovenop de huur van de auto.

Hotels

The Admiral’s Inn
PO Box 713
Nelsons Dockyard, English Harbour
Antigua and Barbuda
West Indies
T: +1 268 460 1027
F: +1 268 460 1153
E: [email protected]

The Admiral’s Inn is gevestigd in een van de meest prachtige 18e eeuwse huizen bij Nelson's Dockyard. Het hotel heeft 13 slaapkamers met badkamer en douche. De kamers zijn gezellig en de bar en terras van het hotel kijken uit over de haven, maar zijn afgeschermd van de nabije historische scheepswerf. Op zondag kun je er genieten van live muziek. Het hotel heeft een watertaxi waarvan de gasten gratis gebruik kunnen maken.

Uitstapjes

Stingray City

Hier kun je de pijlstaartroggen voeden en aaien in hun natuurlijke omgeving. Een gids vertelt je alles over deze prachtige dieren tijdens een rondleiding. Je kunt er snorkelen tussen koraalriffen en kleurrijk onderwaterleven. De kalme, heldere en ondiepe wateren maken een bezoek aan Stingray City een ideale uitstap voor iedereen.

T: +1 268 562 7297
E: [email protected]

Devil's Bridge

Devil’s Bridge is een wondermooi voorbeeld van zeewater erosie. Geologisch gezien is Devil’s Bridge een natuurlijke boog, geërodeerd door de zee, van zachte en harde kalkstenen richels. Door de eeuwen heen werd de brug gevormd door Atlantische brekers, die een zacht deel van de kalksteen uitholden.

Shirley Heights

Het uitzicht vanaf Shirley Heights Lookout is zonder twijfel een van de meest betoverende op Antigua. Gelegen in een natuurgebied dat uitkijkt over English Harbour en Falmouth Harbour kun je je hier laten betoveren door panoramische vergezichten. Op zonnige dagen kun Guadeloupe en Montserrat zien, met actieve vulkanen in het zuidwesten. Shirley Heights Lookout is ook een befaamde plek voor de beste feestjes op het eiland.

T: +1 268 728 0636, +1 268 764 0389
E: [email protected]

Elektriciteit, telefonie en muziek

Elektriciteit

De standaard voltage op alle jachten is 12 volt. Elektriciteit op Antigua is 220 volt AC, 50Hz en heeft standaard 2-pin US pluggen. Om elektronische toestellen op je jacht te gebruiken die 220 volt vereisen heb je een omvormer nodig die in de stopcontact van een sigarettenaansteker past.

Internet, bellen en sms’en

Op de basis is er een mobiele telefoon beschikbaar die je gratis kunt gebruiken. Je betaalt een borg van USD 200,00 voor verlies en schade. Je betaalt enkel voor de oproepen die je doet. Gebeld worden is gratis in Antigua en Barbuda.

Muziek/iPods

Alle jachten hebben een radio en CD speler. Breng een I-trip of FM radio omvormer mee wanneer je liever naar de playlist op je iPod luistert tijdens het zeilen.

Activiteiten

Proviand

Sunsail biedt een ruim assortiment van pakketten voor eten en drinken aan.
Lees meer over Proviand die je vooraf kunt bestellen, zodat je aan boord kunt gaan met je boodschappen al geleverd en voor je weggezet.

Kies je bestemming bij onze Proviandwinkel en bekijk de opties voor alle boodschappen die je bemanning nodig heeft.

Let op: als je proviand bestelt via derden dan moet je zelf aanwezig zijn om de levering te accepteren. Sunsail personeel mag dit niet voor jou doen.

Watersport

Scubaduiken

Een zuurstoftank en gewichtsgordel kost USD 10,00 per dag per persoon.  Een volledige duikuitrusting kost ongeveer USD 20,00 tot USD 30,00 per persoon per dag.

Er zijn verschillende bedrijven die duikuitrusting verhuren:

Aquanaut (Falmouth Harbour): T: +1 268460 2813
Jolly Dive (Jolly Harbour): T: +1 268 462 8305/F: +1 268460 2813
Deep Bay Divers (Deep Bay): T: +1 268463 8000/F: +1 268460 2813
Dive Antigua (Dickenson Bay): T: +1 268+1 268462 3483/F: +1 268462 7787
Dockyard Divers (English Harbour): T: +1 268 460 1178/F: +1 268460 1179

Let op: Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen.

Snorkelen

Er zijn snorkeluitrustingen ter beschikking op de basis. Ons aanbod in kindermaten is beperkt, je neemt dus best een eigen uitrusting voor je kinderen mee.

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens de charter en naar een dokter of ziekenhuis moet gaan, neem zo spoedig mogelijk contact op met de Sunsail team.

Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft advies over het betalen van rekeningen. Zorg ervoor dat je kwitanties of betalingsbewijzen krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt.

Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor kinderen hebt raden wij je aan om deze mee te nemen.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangewezen dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen.

Kinderen onder de 16 mogen geen buitenboordmotor besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten.

Kies Sunsail

20+
Prachtige bestemmingen
14
Flottielje-
routes
48
Jacht-
modellen
44
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie