Vancouver Island

Vancouver reisinformatie

< Vancouver jachtcharter

Vancouver basis

Onze Vancouver Island basis is in Deep Cove Marina, North Saanich, British Columbia (BC). Deep Cove Marina ligt aan een zuidwestelijke punt van Vancouver Island en is eenvoudig te bereiken. Vanuit onze basis krijg je gemakkelijke toegang tot de vaargebieden van zowel de Golf als San Juan Island.

Adres

Sunsail Vancouver Island
Deep Cove Marina
10990 Madrona Drive
North Saanich
BC Canada V8L 5R7

Openingstijden

Maandag – zondag: 08:30 uur – 17:00 uur

Als je aankomsttijd kort na sluitingstijd is, dan zal een manager van de marina in North Saanich je opwachten.

Faciliteiten

Deep Cove Marina biedt alle voorzieningen en is daardoor een uitstekende startpunt voor je zeilvakantie. In de buurt vind je een café, restaurant, pub, supermarkten, slijterijen, musea, scheepsbenodigdheden, cadeauwinkels en hotels.

Douches, een brandstofdok en douane vindt je bij Van Isla Marina op Vancouver Island.

Aankomst en vertrek

Reisopties

Deze bestemming is eenvoudig bereikbaar en heeft twee internationale luchthavens en een snelle veerdienst.

Tijdsverschil

In Vancouver is het negen uur vroeger dan in Nederland.

Luchthavens

Vancouver International Airport (YVR)

Als tweede grootste luchthaven van Canada, wordt de luchthaven Vancouver International bediend door meer dan 60 luchtvaartmaatschappijen die reizigers naar 95 bestemmingen kunnen brengen in Canada, de VS en over de hele wereld.

Bereik Vancouver Island met een aansluitende vlucht naar het vliegveld Victoria International of met de veerdienst, helikopter of watervliegtuig.

Victoria International Airport (YYJ)

Meer dan 50 vluchten per dag verbinden Victoria International Airport met Seattle-Tacoma Airport (SEA) en een aantal grote steden in Canada en de VS.

Transfers

Transfers naar de basis in Sidney, BC, duren ongeveer 10 minuten met een auto/taxi vanaf het Victoria International Airport, afhankelijk van het verkeer. 

Parkeren

Als je met de auto naar de basis rijdt voor je charter neem je contact op met de receptie bij aankomst voor assistentie bij het vinden van een parkeerplek.

Bagage

We raden je aan om insectwerende middelen, medicijnen en kleding zoals zwemkleding, T‑shirt en korte broek in je handbagage mee te nemen voor het geval dat je ruimbagage na jou op de basis aankomt.

Gebruik zachte, opvouwbare reistassen die je op het jacht gemakkelijk kunt opbergen.

Paspoorten en visa

Als internationale bezoeker (dus geen Amerikaanse burger of vaste inwoner van de VS), moet je paspoort zowel voor de duur van je reis als voor zes maanden daarna geldig zijn. De naam in je paspoort moet hetzelfde zijn als de naam op je vliegticket, anders is er kans dat je niet zou mogen reizen en dat je reisverzekering ongeldig wordt.

Kinderen moeten hun eigen paspoort hebben.

Houders van een Nederlandse paspoort hebben geen visum nodig voor een toeristische bezoek aan Canada van maximaal zes maanden.

Let op: als je als toerist met de vliegtuig naar Canada reist, heb je een eTA (elektronische reisvergunning) nodig, ook als je op doorreis bent via Canada. Dit is gemakkelijk om aan te vragen via http://www.cic.gc.ca/english waar je tevens alle aanvullende informatie kunt vinden.

Bij twijfel raadpleeg je het consulaat of de ambassade. Iedere reiziger moet ervoor zorgen dat ze in het bezit zijn van het juiste visum. Sunsail stelt zich niet aansprakelijk voor weigering van toegang of reizen vanwege gebrek aan een visum. Sunsail is niet verantwoordelijk voor veranderingen van vereisten.

Reizen met kinderen

Als je met kinderen onder de 16 jaar naar Canada reist:

 • Neem een geboortebewijs mee voor ieder kind
 • Als één ouder met een kind/kinderen reist, neem schriftelijke reistoestemming mee van de andere ouder
 • Gescheiden ouders die voogdij delen moeten kopieën bij zich dragen van de wettelijke voogdijdocumenten
 • Volwassenen die met kinderen reizen van wie ze geen ouders of voogden zijn moeten schriftelijke toestemming bij zich dragen van de ouders of voogden dat ze bevoegd zijn om supervisie over de kinderen uit te oefenen.

Voor meer informatie over reizen met kinderen, ga naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen

Douane en immigratie

Voor actuele informatie over Canadese douaneregelingen ga naar http://www.cbsa.gc.ca/

Bij aankomst 

Om 10:00 uur kun je uitzeilen met je charter.

Jacht- en kaartbriefings zijn ingepland voor 09:00 uur. Alle bemanningsleden zijn verplicht om de briefings bij te wonen. De verplichte jachtbriefing duurt ongeveer een uur. Als twee jachten dezelfde starttijd hebben wordt de briefing gezamenlijk gehouden met de overige gasten.

Briefings worden ingepland door het Sunsail team op de basis.

Jacht- en kaartbriefing

Tijdens de jachtbriefing maak je kennis met je jacht, de systemen, apparatuur aan boord en tuigage. Iedere jacht krijgt een afzonderlijke briefing. Het is belangrijk dat de werking van de systemen en de tuigage volledig duidelijk zijn.

Tijdens de kaartbriefing krijg je informatie over het zeilgebied en mogelijke gevaren. Het niveau van kaartbriefing wordt gebaseerd op je kennis van de Vancouver Island, BC zeilgebied.

Alle briefings zijn verplicht om bij te wonen.

Aankomst buiten de openingstijden

Als je aankomsttijd buiten de openingstijd is en er geen basismedewerkers aanwezig zijn, laten ze een bericht voor je achter aan de deur van het basiskantoor. Dit geeft aan waar je jacht ligt in de haven.

Je krijgt de boot- en kaartbriefing de volgende ochtend.

Bij vertrek

Alle charters eindigen om 10:00 uur en tegen die tijd moet je jacht terug in de jachthaven zijn en klaar voor debriefing en controle.

Je mag naar de basis terugkeren op de ochtend van ontscheping. Je kunt bij Sidney Spit of Poets Cove overnachten en nog op tijd terug zijn bij de basis. Je hoeft dus niet de avond voor ontscheping terug in de haven te zijn.

Op een debriefingformulier, verkrijgbaar bij receptie, geef je aan of je problemen hebt gehad met het jacht en of er iets op het jacht kapot is gegaan tijdens je trip. Zo kunnen we het jacht herstellen voor de start van de volgende charter.

Voor het verlaten van het jacht vragen we je om alle kasten en koelkasten te legen en geen etenswaren achter te laten. Verzamel het gebruikte linnen in kussenslopen en laat het in de stuurhut achter. Breng alle geleende reddingsvesten terug naar receptie. Zorg ervoor dat je het jacht in een schone en opgeruimde staat achterlaat. 

Sunsail behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor jachten die niet in goede staat zijn achtergelaten.

Zeilinformatie

Zeilervaring: Niveau 3. Niveaus uitgelegd

Ervaringsniveaus zijn gebaseerd op de zeilomstandigheden (het weer, wind, getijden enzovoort) en lengtes van de doortochten binnen het vaargebied. In het gebied rondom Vancouver Island is de navigatie voornamelijk op zicht, maar de winden zijn er sterk en getijverschillen erg groot. Grondig begrip van getijdentabellen en aanverwante kennis zijn dus noodzakelijk.

Vaarbewijzen

Om in Vancouver Island een jacht te mogen charteren, moet er minstens een schipper en een bemanningslid aan boord zijn, beide ouder dan 18 jaar. De schipper moet in staat zijn om een jacht te bevaren in afgesloten gebieden en moet kunnen ankeren en aanmeren in afwisselende omstandigheden. De schipper moet verder beschikken over voldoende navigatievaardigheden om dagelijks een koers uit te zetten en op ieder ogenblik de positie van het jacht te kennen.

Als schipper van een jacht moet je een vaarbewijs hebben of een certificaat van een erkende jachtvereniging, als volgt.

De schipper moet over een (1) van het volgende beschikken.

 • ICC (International Certificate of Competence): RYA ‘Day Skipper Course’ of dergelijke certificatie van een erkende jachtvereniging, of invulling van het ICC Assessment-formulier om geschikte vorige ervaring te bewijzen
 • IPC (International Proficiency Certificate): ASA 104 of US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’

en/of:

 • VK: RYA Day Skipper-praktijkcursus (met of zonder foto)
 • VS: US Sailing ‘Bareboat Cruising Course’, ASA ‘104 Bareboat Cruising Course’ of als bovengenoemde voor de VK
 • Duitsland: ‘Sportbootführerschein See’ of zoals hierboven
 • België: Algemeen Stuurbrevet/Brevet de conduite général
 • France: Le Permis Plaisance

of een dergelijke/gelijkwaardige certificatie van een erkende zeiljachtvereniging.

Het vaarbewijs van de schipper moet in de transitlog geregistreerd worden en moet worden voorgelegd aan de havenautoriteiten.

Onder de Canadese wet is het niet verplicht dat buitenlandse niet-ingezetenen die een jacht voor minder dan 45 dagen in Canadese wateren besturen een formeel vaarbewijs bezitten.

Nachtzeilen 

Het is niet toegestaan om ’s nachts te zeilen; je moet minstens één uur voor zonsondergang aangemeerd zijn. Dit is van toepassing op al onze locaties.

Grenzen van het zeilgebied

Het zeilgebied reikt naar Desolation Sound in het noorden en naar Victoria, Vancouver Island, BC in het zuiden. Het zeilgebied omvat het vasteland van British Columbia en de San Juan eilanden (VS). Een support-bootdienst wordt verstrekt binnen een straal van 32 kilometer vanaf de Island Cruising basis (volgens de Sunsail garantie).

Sunsail/Island Cruising medewerkers mogen VS-wateren niet binnenvaren om jachten te onderhouden, maar hebben wel een lokale persoon beschikbaar om eventuele problemen op te lossen. Je kunt rekenen op hun respons en ondersteuning op alle dagen behalve feestdagen.

Beperkte gebieden

Deze informatie krijg je tijdens je charter briefing.

Liggelden en belastingen

Er is een ruime keuze aan verblijfplaatsen voor overnachtingen binnen de vaargebieden van de Gulf Islands, San Juan Islands, Sunshine Coast en Desolation Sound. Er zijn tal van boeien en er is veel ruimte om voor anker te gaan. Bovendien zijn er ook veel tijdelijke ligplaatsen, maar omdat deze erg populair zijn is het aangeraden om een ligplaats van tevoren te reserveren. Liggelden variëren tussen CAD 35,00 en CAD 55,00 per nacht.

Navigatiekaarten en gidsen

Alle kaarten en gidsen die je nodig hebt om te zeilen in dit gebied vind je op het jacht.  

Charter met schipper

De schipper wacht je op bij aankomst op de basis op de eerste ochtend van je charter, ongeacht of die om 10:00 uur of 16:00 uur begint. De schipper blijft aan boord voor de gehele duur van de charter.

De schipper’s tijd voor de ‘check out charters’ (korter dan de volledige duur van de charter) wordt geboekt voor een periode van 24 uur. Als je de schipper hebt ingehuurd voor de eerste dag van een charter die om 10:00 uur begint, dan gebruikt de schipper de voorafgaande tijd om het jacht te controleren om er verzekerd van te zijn dat alles in orde is om uit te varen.

De schipper is op ieder tijdstip verantwoordelijk voor de veiligheid van het jacht. De schipper mag niet in het water duiken of het jacht ’s nachts verlaten. De schipper voert verplicht een korte veiligheidsbriefing uit voor het vertrek uit de haven, ongeacht de duur van zijn contract met je.

De schipper is verplicht je een gedetailleerde briefing te geven over alle aspecten van het jacht en de dinghy; hij helpt je bij het plannen van de route en legt uit hoe je contact opneemt met de basis, hoe je terugkeert en wat de noodprocedures zijn. Wij raden je aan om de geplande briefing van de schipper op je jacht bij te wonen.

De schipper geeft je de nodige informatie over het jacht, de systemen en apparatuur aan boord, je zeilvaardigheden en navigatie in het algemeen.

De vergoeding van de schipper omvat geen eten of drinken. Dit dient door de gasten te worden voorzien. Overleg de eerste dag van de charter met de schipper of je geld gaat geven voor proviand, of dat je proviand voor de schipper koopt en hoe, of dat de schipper deel neemt aan groepsetentjes aan land.

De schipper moet een eigen hut aan boord van het jacht hebben. Wij raden aan de schipper geen ruimte te geven in de boeg vanwege de gedeelde natte ruimte en de beperkte grootte. Wil je toch dat de schipper in de boeg slaapt, laat ons dit dan ruim van tevoren weten zodat we een gepaste (kleine) schipper kunnen reserveren.

Wanneer je een schipper voor één dag inhuurt dan ben je er verantwoordelijk voor om de schipper terug op de basis te krijgen. Als je liever niet naar de basis terugkeert om de schipper af te zetten dan moet je zijn terugreis (ferry, taxi enz.) betalen.

De gemiddelde fooi voor een schipper is 15 tot 20 procent van de loon van de schipper. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi je geeft.

Brandstof

Je jacht wordt aangeleverd met volle brandstoftanks. Je moet je jacht teruggeven met volle brandstoftanks en lege opslagtanks. Island Cruising behoudt zich het recht voor om een boete in rekening te brengen (CAD 150,00 plus kost van brandstof) indien je niet aan deze eis voldoet.

Op je terugweg naar de basis stop je bij Van Isle Marina om bij te tanken en om je opslagtanks leeg te maken.

Koelbox

Koelboxen zijn gratis beschikbaar bij de basis. We hebben maar een beperkte aantal, dus wees er snel bij. Er is slechts een koelbox voorzien per boot.

Aan het einde van de charter breng je de koelbox schoon en onbeschadigd terug. Wij behouden ons het recht voor om een vergoeding te vragen als de koelbox moet vervangen worden.

Banken en wisselkantoren

Valuta

De lokale munteenheid is de Canadese dollar (CAD).

Munten omvatten

 • penny’s – een cent
 • nickel’s – vijf cent
 • dime’s – tien cent
 • quarter’s – vijfentwintig cent
 • een dollar
 • twee dollar

Bankbiljetten beginnen met CAD 5,00

USD worden ook weleens in Canada aangenomen, aangezien de wisselkoersen relatief vergelijkbaar zijn.

Banken en wisselkantoren

Openingstijden doorgaans maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Enkele banken zijn ’s zaterdags open. Geldautomaten vind je bij de banken en bij winkelcentra.

Creditcards

Creditcards worden bij de meeste zaken aangenomen.

Algemene informatie

Taal

De officiële taal in British Columbia is Engels.

Fooien

Het geven van fooien is standaard en wordt verwacht in alle restaurants en bars en voor andere diensten. Soms wordt een fooi aan de rekening toegevoegd. Het volgend wordt aanbevolen:

 • Restaurants, bars en clubs: 15 – 20 procent van de rekening is doorgaans acceptabel, indien nog niet toegevoegd
 • Hotels: porters CAD 2,00 per reistas/coffer, huishoudsters CAD 1,00 tot CAD 2,00 per dag
 • Portier/conciërge: alleen wanneer ze een bepaalde dienst uitvoeren, zoals een taxi roepen of tickets halen voor een evenement
 • Valet parking: CAD 1,00 per auto
 • Taxi chauffeurs: 15 procent van het tarief
 • Skycaps bij luchthavens: CAD 2,00 per tas/koffer

Winkelen

Overal in het vaargebied kun je leuke souvenirs kopen bij boetieks, kunstgalerieën en ambachtswinkels

Belastingen

In Canada wordt een federale belasting (Goods and Service Tax – GST) van vijf procent op alle goederen en diensten geheven. In alle provincies behalve Alberta (dus wel in British Columbia) wordt een extra, gecombineerde federale en provinciale belasting (Harmonized Sales Tax – HST) van zeven procent geheven op aankopen van goederen en diensten.

Sommige hotels en winkels verrekenen de GST al in de prijs en andere voegen deze toe. Alle provincies en sommige gemeenten heffen HST op hotelkamers.

Het is niet mogelijk voor niet-ingezetenen om betaalde GST of HST terug te vorderen van de Canadese overheid.

Hotels

De volgende hotels en ‘Inns’ zijn goed gelegen vlakbij de basis.

Elektriciteit, internet en muziek

Elektriciteit

Canada gebruikt 110 – 120 volt AC, 60 Hz en dezelfde stekkers en stopcontacten als de Verenigde Staten, vergeleken met 220 – 240 volt AC, 50 Hz in Europa, Australië en Nieuw Zeeland. Als je internationaal reist, kan het moeilijk zijn om de juiste neerwaartse omvormers te vinden (220 – 240 volt naar 110 – 120 volt). Neem dus je eigen omvormer mee.

Er is een 12-volt stekker voor een sigarettenaansteker bij de kaarttafel op de meeste Sunsail jachten. Als je elektronische apparaten hiermee op wil laden dan heb je een geschikte omvormer nodig.

Mobiele telefoons

Informeer bij je serviceprovider of je je telefoon kan gebruiken volgens je normale contract.

Internet

Island Cruising biedt wifi internet access bij de jachthaven; vraag bij receptie voor het paswoord.

Muziek/iPod

Alle jachten zijn voorzien van een radio- en cd-speler. Als je naar je eigen muziek wilt luisteren via je eigen mobiel apparaat, zal je een iTrip of andere FM-omvormer mee moeten brengen. Aan boord vindt je ook een USB- of jack-plug, dus hoef je alleen maar de draad mee te nemen.

Activiteiten

Autoverhuur

Autoverhuur bij Vancouver International Airport

Je kunt kiezen uit vijf autoverhuurbedrijven, allemaal op een steenworp afstand van de terminal. Pick-up en drop-off service is hier beschikbaar.

 Autoverhuur niet op de luchthaven maar wel vlakbij:
 Autoverhuur bij Victoria International Airport

In de terminal, tegenover de Informatie balie, vind je de volgende vier bedrijven:

 Let op: autoverhuurbedrijven die niet op de luchthaven zijn gevestigd hebben geen balies bij Victoria International Airport. Transfers moeten vooraf geregeld worden op het moment van boeking. Het Sunsail ophaalpunt voor transfers is aan de overkant van het zebrapad bij de aankomsthal aan het einde van de terminal.

Let op: de Canadian Automobile Association (CAA) biedt privileges voor leden van de American Automobile Association (AAA). Indien je lid bent van de AAA neem je lidmaatschapskaart mee.

Routebeschrijvingen – Op Vancouver Island

Vanaf Swartz Bay – Rijd naar het zuiden op BC-17 en neem afslag 31, Wain Road, richting McDonald Park Road/Deep Cove. Blijf rechtdoor rijden langs Wain Road voor ongeveer 3.7 km en sla dan rechtsaf naar Deep Cove Road. Sla weer rechtsaf naar Madrona Drive en gelijk weer linksaf naar Deep Cove Marina.

Vanaf Victoria International Airport – Rijd noordwaarts langs Electra Boulevard en neem bij de rotonda de eerste afslag naar Willingdon Road. Blijf 2 km doorrijden op Willingdon Road. Sla dan rechtsaf naar West Saanich Road en rij 3.3 km. Sla linksaf naar Wain Road. Sla rechtsaf naar Deep Cove Road. Sla rechtsaf naar Madrona Drive en gelijk weer linksaf naar Deep Cove Marina.

Vanaf het centrum van Victoria – Rij de snelweg op noordwaarts, Highway 17 northbound (Blanchard Street leidt naar Highway 17) en volg deze weg voor ongeveer 28.4 km. Neem afslag 31 voor McDonald Park Road/Wain Road. Rijd rechtdoor op Wain Road voor ongeveer 3.7 km. Sla rechtsaf naar Deep Cove Road. Sla rechtsaf naar Madrona Drive en gelijk weer linksaf naar Deep Cove Marina.

Watersport

Kreeftpotten worden gratis verstrekt aan boord je jacht. Je kunt kajakken en kano’s reserveren bij het boeken van je charter. Een beperkte voorraad van visuitrusting is op de basis beschikbaar, die je kunt huren voor CAD 45,00. De uitrusting omvat hengel, doos met visgerei, haken, enzovoort.

Vissen

Vissen is zeer populair in Canada en voegt een extra dimensie toe aan je charter, maar het is verplicht om een visvergunning te hebben en je te houden aan de lokale voorschriften.

Sportvissen wordt streng gecontroleerd door de plaatselijke autoriteiten. Om te vissen in British Columbia moet je een aparte vergunning kopen voor in voor zoetwater- en zeevisserij. Je moet je vergunning bij je hebben wanneer je aan het vissen bent of op zoek naar krabben. Nationale parken verstrekken speciale vergunningen die bij de bezoekerscentra van de parken verkrijgbaar zijn. Speciale voorwaarden zijn van toepassing in de nationale parken.

Vooraf aan je charter kun je een achtdaagse ‘angular licence’ (ongeveer CAD 36,00) en een ‘Salmon sticker’ (ongeveer CAD 36,00) kopen. Met deze vergunningen kun je de kreeftpotten gebruiken om schelpdieren te vangen en te hengelen voor zoutwatervissen en zalm. Het is verplicht om een ‘Salmon sticker’ te hebben als je zalm wilt vissen.

Wanneer je je vergunningen koopt raden wij aan dat je naar de laatste versie vraagt van de visregels, omdat deze vaak aan wijzigingen onderhevig zijn.

Beperking met betrekking tot vissen en het vangen van krabben worden met je doorgenomen tijdens je kaartbriefing.

Visvergunningen aanvragen

Gezondheid en veiligheid

Ziekte of ongevallen

Als je ziek wordt tijdens je verblijf aan boord neem je contact op met een Sunsail teamlid, die je zo snel mogelijk naar de basis brengt.

Wanneer je aanspraak wilt maken op een tegemoetkoming omwille van je ziekte, vraag de base manager dan om advies en neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar.

Je verzekeringsmaatschappij regelt eventuele repatriëring en geeft advies over het betalen van rekeningen.

Zorg ervoor dat je betalingsbewijzen krijgt voor alle medicijnen, behandelingen of vervoer die je moet betalen en stuur deze mee met je vordering.

Veiligheid

Alle jachten zijn uitgerust met reddingsvesten en harnassen voor volwassenen. Je bepaalt zelf wanneer je een reddingsvest draagt.

Voor kinderen vanaf vier jaar hebben we een beperkt aantal reddingsvesten. Wanneer je zelf reddingsvesten voor je kinderen hebt raden wij je aan om deze mee te nemen.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen mogen niet in de dinghy zonder reddingsvest of zwemvest. Het is aangewezen dat zij ook aan boord altijd een reddings- of zwemvest dragen.

Kinderen onder de 16 mogen geen bijboot besturen en moeten te allen tijde onder toezicht zijn wanneer zij in de bijboot zitten. 

Kies Sunsail

20+
Prachtige bestemmingen
14
Flottielje-
routes
48
Jacht-
modellen
44
Jaar ervaring
4-
Uursgarantie