190 km aan Adriatische delicatessen

Vertrek vanuit Dubrovnik en bewonder het prachtige uitzicht op je tocht langs de dichtbegroeide eilanden Ston, Mljet en Sipan in het zuiden van Kroatië. Onze ervaren hoofdcrew voert je langs traditionele vissersdorpen, verborgen stranden en stenen baaien op deze bourgondische tocht door de Adriatische Zee. Je zult amandelen en olijven, vijgen en druiven eten die net van de tak komen, en de Dalmatische gastvrijheid ervaren. Maak excursies naar wijngaarden en drink de Plavac Mali-, Grk- en Dingač-wijnen uit de regio's Pelješac, Korčula en Konavle. Geniet van uitstekende maaltijden in authentieke lokale konoba's in het gezelschap van je nieuwe flottieljevrienden. 

Boek een culinaire Dubrovnik Food and Wine-flottielje, inclusief excursies naar wijngaarden en wijnproeverijen, voor niet veel meer dan onze standaard flottielje-prijs.

Vertrekdatum: 2 juni 2019

Vaarroute flottielje

7
Dagen

Highlights

  • Verse zeevruchten
  • Wijngaard-excursies voor de hele familie
  • Prijswinnende lokale wijnen
  • Traditionele Dalmatische Peka
  • Authentieke, zelfgemaakte likeuren
  • Bezoek het Mljet National Park
  • Zie de geboorteplek van Marco Polo
Dag 1

Onze basis bij Dubrovnik

Dag 1

0 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen
ACI Dubrovnik Marina Base

De basis bij Dubrovnik ligt in het mooie plaatsje Komolac op ongeveer 10 minuten met de taxi van de oude binnenstad van Dubrovnik. Deze 'Parel van de Adriatische Zee' is een van de bestbewaarde middeleeuwse ommuurde steden ter wereld en een werelderfgoed. Maak op je eerste dag kennis met de Renaissance-paleizen en oude burchten en ontdek in het labyrinth van met marmer bestrate steegjes allerlei verborgen cafeetjes en winkels.

Ontdek Dubrovnik

De oude stad van bovenaf

Ga met de kabelbaan naar de top van Srd Hill voor prachtige uitzichten over de oude binnenstad van Dubrovnik. Van hieruit heb je een uniek zicht op de een van de bekendste bezienswaardigheden van Kroatië.

Dag 2

Van Dubrovnik naar Sudurad, Šipan

Vaarroute dag 2

10
zeemijlen
2 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen
Suđurađ, Šipan Island

Vanuit de pittoreske haven van Dubrovnik zet je met je flottieljejacht koers naar het heldere water van de Adriatische Zee. Zeil noordwaarts door het Kanaal van Koločep naar het dichtbegroeide Šipan, het grootste eiland in de Elafieten. Tijdens deze zeiltocht langs de kust kun je een tussenstop maken op een van de prachtige stranden van het eiland Lopud. Het flottielje meert uiteindelijk af in Sudurad aan de oostkust van het eiland. De kleine natuurlijke inham waarin het plaatsje ligt, biedt een perfect beschutte ligplaats voor de nacht. Je kunt hier de 16e-eeuwse toren gaan bezichtigen die gebouwd werd om het stadje te beschermen tegen overvallen van piraten.

Wijngaarden en wijnen

Wijngaard: de familie Daničić

Het is 10 minuten lopen naar de wijngaard van de familie Daničić. Het is de moeite waard om hun bekroonde rode wijn, een Plavac Mali uit 2013, te gaan proeven.

Croatian wines

Wijnen: Plavac Mali, Merlot

De Plavac Mali is een van de meest verbouwde druivensoorten in Kroatië. Het produceert robuuste rode wijnen met een smaak die doet denken aan kersen. Ze bevatten vrij veel tannine en kunnen uitstekend bewaard worden.

Dag 3

Van Sudurad, Šipan naar Trstenik, Pelješac

Vaarroute dag 3

28
zeemijlen
4,5 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen
Trstenik, Pelješac Peninsula

Vanuit Sudurad vaar je verder naar het noordwesten langs de indrukwekkende kust van Pelješac. Je bestemming is Trstenik, een van de oudste bewoonde plaatsen op dit schiereiland. Trstenik is een klein plaatsje dat aan de voet van een hoge bergketen ligt. In zee vind je hier een uniek ecosysteem met helder water dat ideaal is voor scubaduiken. Wijnliefhebbers moeten hier zeker ook de bekende Plavac Mali-wijn proberen in een van de restaurants aan het water.

Wijngaarden en wijnen

Wijngaard: Matuško, wijnmakerij Grgić Vina

Wijn maken is een oeroude traditie in Pelješac; de oude Grieken introduceerden de wijnrank hier en later ontwikkelde de Romeinen de wijnmakerij verder. Vanavond brengen we een bezoek aan de wijnmakerij van de familie Matuško, waar we de bekende Dingač-wijn proeven. De wijnranken van deze druivensoort groeien op hellingen in de omgeving die op het zuiden liggen. We sluiten de avond af met een gebakken peka in de locale konoba Antunović.

Wijn: Dingač

Dingač is een klassieke wijn uit het Middellandse Zee-gebied. Het wordt gemaakt van druiven die zijn aangepast aan de warme en zonnige zomers en korte, zachte winters van deze regio. Deze droge en robijnrode wijnen hebben een gecontroleerde oorsprongsbenaming. Dit houdt in dat ze alleen mogen worden gemaakt van de plaatselijke druiven die worden verbouwd op de steile, zuidelijke hellingen op het schiereiland Pelješac. Proef deze wijn met plakjes van de plaatselijke pršut en gerijpte kaas.

Dag 4

Van Trstenik, Pelješac naar Lumbarda, Korčula

Vaarroute dag 4

11
zeemijlen
2 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen

Nadat je het anker hebt gelicht, zet je vanuit Trstenik koers naar het westen, naar het kleine vissersplaatsje Lumbarda. Onderweg kom je langs schilderachtige bergen en prachtige stranden, die je uitnodigen om het zeilen even te onderbreken voor een duik in het heerlijke water. Ga bijvoorbeeld naar het afgelegen strand van Lenga, met kiezelstrandjes aan inhammen tussen hoge rotsen. In de wijde baai van Lumbarda vind je voldoende plek om af te meren. De plaats staat bekend om de Grk Bijeli, een droge, aromatische witte wijn. Trakteer jezelf op een paar glazen nu je hier toch bent!

Wijngaarden en wijnen

Wijngaard: agrotoerisme bij de wijnmakerij Bire

Vanavond proeven we van alles wat Zuid-Kroatië op smaakgebied te bieden heeft op een agro-excursie in de wijnmakerij Bire. Probeer hun eigengemaakte macaroni met blokjes vlees, gerookte ham en geitenkaas met de twee fantastische wijnen van het huis, de Grk en de Plavac Mali.

Wijnen: Grk, Plavac Mali

De Grk-druiven staan in de regio bekend als de grote bestuivers. Deze druiven groeien in de zanderige bodem op de zonovergoten hellingen bij Lumbarda en zijn nodig voor de bestuiving van andere soorten zoals de Plavac Mali. Grk is een droge witte wijn met een eigen aroma en duidelijke tranen. Hij heeft een lange afdronk met een licht zuurtje en wordt bij voorkeur koud geserveerd op ongeveer 12°C.

Dag 5

Vrije zeildag

Vaarroute dag 5

0 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen

Je bent ondertussen gewend aan je zeiljacht. Maak vandaag van de gelegenheid gebruik om er op eigen houtje of met een groepje van je nieuwe vrienden op uit te gaan. De fantastische landschappen van de Dalmatische kust liggen binnen handbereik. Ga op ontdekkingstocht, verder de Adriatische Zee op, of ga terug naar die ene plek waar je niet genoeg van kon krijgen. Als je wat inspiratie wilt, vraag dan de bemanning van het moederschip om aanbevelingen en de laatste weerberichten, zodat je je tijd zo goed mogelijk kunt benutten.

Dag 6

Cavtat

Vaarroute dag 6

0 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen

Iedereen van het flottielje komt weer bij Cavtat bij elkaar. Het is een kleine kustplaats ongeveer 13 zeemijlen ten zuiden van Dubrovnik. Cavtat is een echte smeltkroes van een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, en deze invloeden zijn duidelijk merkbaar in de plaatselijke specialiteiten. In de vele restaurants, tavernes en eetgelegenheden op het platteland worden typisch Dalmatische gerechten geserveerd met ter plekke gevangen vis, groenten uit de streek en verse olijfolie. Geef je bezoek ook een cultureel accent met een bezoek aan het geboortehuis van Vlaho Bukovac, een van de meest bekende Kroatische schilders en de voorvader van de moderne Kroatische schilderkunst. Het Bukovac-huis is beroemd om zijn architectuur, de tuin en de locatie in het centrum van Cavtat.

Wijnen uit de streek

Croatian wines

Streek wijnen: Crljenak Kaštelanski (rood); Maraština (wit)

Maraština (wit) De laatrijpende druiven waarvan deze wijn wordt gemaakt, hebben een hoog suikergehalte - iets waar de plaatselijke wijnmakers erg op zijn gesteld. De inheemse druivensoort levert een natuurlijk zoete en lichte witte wijn op, met een aroma van bloemen en rijp fruit. Crljenak Kaštelanski (rood) Deze druivensoort is onlangs door wetenschappers aangewezen als de voorvader van de Zinfandel. De druiven leveren een robuuste rode wijn met een vrij hoog alcoholgehalte en een pure smaak van rood fruit.

Dag 7

Van Cavtat naar de basis bij Dubrovnik

Dag 7

15
zeemijlen
2,5 u
vaartijd

Richtlijn gebaseerd op voorgestelde vaarroutes en gemiddelde windsnelheid voor het gebied.

Activiteiten

  • Car hire Huur een auto
  • Shopping Winkelen
  • Exploring Verkennen
ACI Dubrovnik Marina Base

We verlaten Cavtat en varen de korte afstand noordwaarts naar de basis bij Dubrovnik. Neem gerust de tijd om het Benedictijnenklooster op het eiland Lokrum te bezichtigen, evenals de indrukwekkende vestingen in de oude binnenstand van Dubrovnik met hun kanonnen. Of zeil nog even door naar het eiland Lopud en lunch op het strand van Šunj of Misty. Omdat Lopud autovrij is, kun je deze perfecte picknickplekjes alleen met je jacht bereiken.