Flottielje zeilen

Jouw groep. Jouw route. Ontdek het samen.

Verken de beste zeilgebieden ter wereld met de ondersteuning en het vetrouwde gevoel die een Sunsail-hoofdbemanning geeft tijdens een flottieljevakantie.

Flottieljevakanties bieden een informele, ontspannen en unieke belevenis voor gezinnen, stellen en groepen in 4 prachtige zeilgebieden van de Britse Maagdeneilanden, Griekenland, Kroatië en Spanje.

Als je niet kunt zeilen of liever hebt dat iemand anders voor je aan het roer staat, dan kun je een schipper voor de duur van je vakantie inhuren. We bieden je eveneens de mogelijkheid om te leren zeilen tijdens je deelname aan een flottielje met de cursussen Flotilla Starter en Flotilla Hero in Griekenland en Kroatië.

Hou onze speciale flottieljes eveneens in het oog, zoals onze culinaire wijnflottieljes in Kroatië en Italië.  

Of je geen zeilkwalificaties hebt, een nieuwe schipper bent of al jaren zeilt, is er voor iedereen een passend flottielje. Uitstekend voor solo-zeilers, groepen, stellen en families die samen willen zeilen.

NIEUW! Meezeilen

Je reist solo, of met z’n tweeën als een stelletje, en je hebt geen hele jacht nodig? Onze Meezeilen-vakanties laat je je eigen hut boeken op een van onze jachten compleet met schipper. Geniet van een zeilvakantie als deel van een flottielje, met keuze uit drie datums in september-oktober in Kroatië en Griekenland. Ontdek meer.

Flottielje bestemmingen

Hvar Town, Hvar Island

Split jachtcharter

 • Eenvoudig zeilen op zicht
 • Eilandhoppen en zeilen over open zee
 • Ontdek charmante eilandjes en nationale parken
Flotillas Ervaringsniveau 1-2 ICC RYA Sailing school
Verken Split jachtcharter

Mallorca jachtcharter

 • Sterke winden en zeilen op open water
 • Een uitstekend nachtleven en heerlijke stranden
 • Fantastisch duiken en snorkelen in onderwaterweiden
 • Nieuwe flottieljeroute
Flotillas Ervaringsniveau 3 ICC RYA
Verken Mallorca jachtcharter
Ithaca, Greece

Lefkas jachtcharter

 • Gemakkelijk en fijn zeilen
 • Zeilen langs de prachtige eilanden van de Ionische archipel
 • Genieten van fantastische watersporten
Flotillas Ervaringsniveau 1-2 ICC RYA Sailing school
Verken Lefkas jachtcharter
Dubrovnik_Croatia

Dubrovnik jachtcharter

 • Kalme wind met van tijd tot tijd mistral
 • Rijke geschiedenis en spectaculaire uitzichten
 • Zichtnavigatie en eilandhoppen
Flotillas Ervaringsniveau 2 ICC RYA
Verken Dubrovnik jachtcharter

BVI jachtcharter

 • Bezoek een echte ‘Treasure Island’
 • Constante passaatwinden, kalme stromingen
 • Wereldberoemde zeilbestemmingen
Flotillas Ervaringsniveau 1
Verken BVI jachtcharter
Title: 

Thema-flottieljes

Culinaire wijnflottieljes

Als het verkennen van de wereld van lokale wijnen en traditionele culinaire lekkernijen je passie is, dan zijn deze flottieljes ideaal voor jou. Je zeilt niet alleen op de beste zeilgebieden van de Middellandse Zee, je krijgt ook alle streekgerechten en -producten te proeven, met de mogelijkheid om de ambachtslieden die deze maken te ontmoeten.

Boek nu een culinaire wijnflottielje in Kroatië, inclusief rondleidingen in wijngaarden en wijnproeverijen voor maar £100 per boot extra, bovenop de kostprijs van de flottielje!

Wijn en zeilen

Culinaire wijnflottielje langs de Dalmatische kust

Marina Agana, Kroatië

Vertrekdatums 2018: 9 juni, 8 september, 15 september


Amalfikust culinaire wijnflottieje

Procida, Italië

NIEUWE vertrekdatums 2019: 20 april, 4 mei, 18 mei, 1 juni, 29 juni, 28 september, 12 oktober, 26 oktober


Flottielje uitsluitend voor volwassenen

Marina Agana, Kroatië

Gezinnen zijn dol op onze flottieljevakanties, maar hoe zit het dan met groepen volwassenen en stellen die alle voordelen van een flottielje willen in een kindervrije omgeving?

Onze ‘uitsluitend volwassenen’-flottielje vertrekt op 23 juni 2018, dezelfde route als een flottielje van een week in Hvar.

Hoe gaat een flottielje in zijn werk?

Een veel voorkomende misvatting over een flottielje is dat je ‘als eendjes op een rijtje′ vaart. In werkelijkheid biedt het zeilen met een flottielje veel meer vrijheid.

Iedere dag geeft de hoofdbemanning een briefing over de bestemming, de huidige weersomstandigheden en eventuele bezienswaardigheden onderweg. Ze helpen je ’s morgens afvaren en varen hierna direct door naar de eerstvolgende bestemming zodat ze daar ’s avonds iedereen kunnen helpen met aanmeren.

Maar daarna ben je vrij om de volle zee zelf te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een enerverende zeilervaring of naar het perfecte strand, je kunt met een gerust hart gaan varen in de wetenschap dat je hoofdbemanning maar een telefoontje of radio-oproep weg is.

Je verblijft grotendeels aan dorpskades en in kleine haventjes en iedere avond kun je in je eentje op ontdekkingstocht uit of afspreken met de rest van je flottielje voor een etentje en gezellige gesprekken.

De hoofdbemanning organiseert ook gezellige bijeenkomsten zoals strandbarbecues, ‘punch parties’ en een ‘einde-van-de-week’-regatta zoadat je je zeilpartners van het flottielje kunt leren kennen.

Wat is inbegrepen?

We hebben speciaal voor jou een flottielje-pakket samengesteld, het enige waar je je dus zorgen over hoeft te maken is welke van onze fantastische routes je zult kiezen en wanneer.

Wat is inbegrepen
 • Volledig uitgerust zeiljacht voor de duur van je vakantie

 • Hoofdbemanning: schipper, gastheer/-vrouw en monteur
 • Eén volle brandstoftank*
 • Volle gasfles voor het koken en een volle watertank
 • Gegarandeerd aanmeren bij iedere stop
 • Dinghy en buitenboordmotor
 • Alle zeil-, navigatie- en veilgiheidsuitrusting bevindt zich aan boord
 • Volledig uitgeruste kombuis/keuken
 • Schoon linnengoed, inclusief badlakens en theedoeken
 • Snorkeluitrusting
 • Eerste ontbijt
 • Flottielje ‘punch party’
 • Eindschoonmaak
 • ‘Einde-van-de-week’-regatta

*Brandstof is niet inbegrepen bij onze gespecialiseerde flottieljes in Italië.

 

Wat is niet inbegrepen

Ondersteunende hoofdbemanning

De hoofdbemanning is er om je te ondersteunen. Ze helpen je iedere dag afvaren voordat ze naar de stopplaats voor de nacht gaan om je te helpen aanmeren wanneer je aankomt. Je kunt zo onafhankelijk zijn als je maar wilt, in de wetenschap dat de hoofdbemanning aanwezig is wanneer je wat hulp kunt gebruiken. Ze kunnen je eveneens de beste ankerplaatsen, havens, restaurants en plekken die de moeite van het bezoeken waard zijn aanraden, met de garantie dat je je vakantie optimaal benut.

Aan boord van het moederschip zullen een schipper, gastheer/-vrouw en monteur aanwezig zijn. Op speciaal aangewezen gezinsflottieljes in Griekenland hebben we ook een activiteitenbegeleider om de kinderen te vermaken.


Schipper

De schipper van je flottielje is volledig RYA-bevoegd en deze is verantwoordelijk voor het flottielje. De schipper zal aan het begin en het einde van iedere dag aanwezig zijn indien je hulp nodig hebt bij het aanmeren of afvaren. Ze houden eveneens iedere dag kaartbriefings om te zorgen dat je het beste uit je trip haalt.


Gastvrouw

Je flottieljegastheer/-vrouw kent de beste stranden, restaurants en plaatselijke attracties. Ze vinden voor jou en je flottielje de beste plek om iedere avond uit eten te gaan, zodat je van de overheerlijke plaatselijke keuken kan genieten terwijl je je zeeverhalen deelt met je nieuwe vrienden.


Monteur

Je monteur staat paraat om ervoor te zorgen dat iedere jacht van het flottielje goed vaart. Mochten er vragen van technische aard zijn, laat het dan weten aan je monteur zodat deze je meteen te hulp kan schieten.

Activiteitenbegeleider

Onze activiteitenbegeleider is aanwezig op bepaalde flottieljes gedurende de schoolvakanties. Hij of zij zorgt ervoor dat je tijd voor jezelf hebt zonder je zorgen te hoeven maken over de kinderen. Ze bieden leuke strandactiviteiten om de kids van vijf tot 17 bezig te houden.

UK 2018 brochure
Zeilvakanties Brochure 2018

Vraag onze gratis brochure aan vandaag

Bekijk
Email
Aanmelden voor e-Nieuwsbrief

Meld je vóór 31 augustus aan voor een extra €50 korting op je boeking*

Bekijk
Antigua
Zeil-cv

Vind vakanties die het beste bij jouw zeilervaring passen

Bekijk

Choose Sunsail

25
Destinations worldwide
14
Flotilla routes
48
Types of yachts
40 yrs
Creating holidays
4 hr
Service guarantee
ABTA – The Travel Association
Consumer protection