Korting op je zomervakantie

Bespaar 20% op zeilvakanties wereldwijd

Ultimate Sailing Vacation Packing List

De ultieme paklijst voor zeilvakanties

U heeft uw volgende zeilvakantie geboekt en nu moet u bedenken wat u meeneemt. Wees niet bang! We hebben onze aanbevolen paklijst voor een zeilvakantie samengesteld met alles wat u nodig heeft op het water.

De onderstaande lijst bevat alle lichtgewicht zeilkleding, uitrusting en accessoires die je nodig hebt, evenals enkele aanbevolen extra's.

Onze snelle inpakchecklist:

  1. Eén T-shirt per dag
  2. Rifveilige zonnebrandcrème en aftersun
  3. Creditcards en contant geld
  4. Plunjezak
  5. Toiletartikelen
  6. Zonnebril
  7. Spec-spaarders
  8. Waterdicht telefoonhoesje
  9. Een hoed/pet
  10. Een paar verschillende badkledingopties
  11. Dekschoenen
  12. Slippers
  13. Twee sets leuke avondkleding
  14. Goed boek of twee
  15. Onderkleding
  16. Drie korte broeken
  17. Medicatie (indien nodig)
  18. Pakje speelkaarten
  19. Insectenafweermiddel
  20. Op datum paspoort, creditcards, reisgeld en belangrijke documenten (vaarkwalificaties als u uw eigen jacht chartert).
What to pack on sailing charter

Paklijst voor zeilvakantie

Reef-Safe zonnebrandcrème

Tijdens je vakantie heb je de mogelijkheid om prachtige riffen en mariene ecosystemen te bezoeken die beschermd moeten worden, inclusief tegen chemicaliën in bepaalde vormen van zonnebrandcrème. Zorg ervoor dat u op zoek bent naar rifveilige zonnebrandcrème om mee te nemen op reis. Vergeet niet wat SPF-lippenbalsem mee te nemen!

Hoed

Een hoed biedt bescherming tegen de zon op plekken die we vaak vergeten. Je hoofdhuid, oren, gezicht en nek worden onder een hoed beschermd tegen onaangename zonnebrand. Zoek naar een hoed met een rand die breed genoeg is om wat schaduw te bieden.

Gepolariseerde zonnebril

Gepolariseerde zonnebrillen zijn ideaal voor uw tijd op het water: polarisatie vermindert schittering van het wateroppervlak. Dit maakt het veel gemakkelijker om het leven in de zee te observeren. Onthoud: raak het rif, de schelpen of de dieren niet aan!

Uitslagbewakers

Rashguards bieden uitstekende bescherming tegen de zon voor je armen, waardoor je koel blijft in de hitte. Weet u niet zeker waar u zonwering moet kopen? Wij staan ​​voor u klaar: bezoek onze winkel voor al uw door zeilers goedgekeurde uitrusting .

Geïsoleerde waterfles

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Neem voor elk lid van uw bemanning een geïsoleerde waterfles mee en vul deze regelmatig bij. We raden aan dat elk bemanningslid één liter water per dag drinkt.

Draagriemen

Houd belangrijke spullen bij, zoals uw identiteitsbewijs, contant geld, kaarten en sleutels van het jacht en de bijboot. Een sleutelkoord is een geweldige alles-in-één opbergplek die ervoor zorgt dat je niets belangrijks kwijtraakt! Houd uw sleutelkoord tijdens uw reis bij de hand.

Zwemvesten voor kinderen

Op het schip zijn reddingsvesten voor volwassenen beschikbaar. Deze vesten zijn echter mogelijk niet geschikt voor kleinere kinderen. Wij raden u aan voor elk klein kind dat u aan boord brengt een kinderzwemvest mee te nemen.

Snorkelmaskers

Als gevolg van de COVID-19-pandemie en uit grote voorzichtigheid bieden wij niet langer volgelaatsmaskers voor snorkelen aan. Zorg ervoor dat u deze zelf inpakt. Vinnen zijn aanwezig!

Stroomomvormers

Zorg ervoor dat u over stroomomvormers beschikt voor de opladers van uw apparaten. Controleer de specificaties van uw jacht . Deze informatie is beschikbaar op elke jachtpagina. Het is mogelijk dat u geen converters mee hoeft te nemen als het jacht over meerdere regio's beschikt.

Kleding die geschikt is voor het weer

Controleer de weersvoorspelling voor uw reis en pak dienovereenkomstig in. Waterdichte uitrusting voor koud weer of linnen stoffen zijn een goede keuze. Deze kleding kan je warm en droog houden in de Middellandse Zee, of lekker koel in de Caraïben en Exoten!

Droge zak

Neem een ​​droge tas mee voor essentiële spullen zoals je telefoon en portemonnee. Een dry bag houdt deze spullen veilig en droog terwijl u van het jacht naar de wal reist. Of u nu de bijboot neemt of naar het strand zwemt, een dry bag is een must.

Waterschoenen

Neem een ​​paar comfortabele waterschoenen mee. Waterschoenen zijn essentieel voor excursies en helpen je voeten te beschermen tegen scherpe rotsen en heet zand. Pak een paar in en ga comfortabel op verkenning!

Amusement

Geen wifi? Geen zorgen! Download uw favoriete boeken, muziek en films voordat u het water op gaat en voorkom bufferen tijdens slecht weer of in afgelegen gebieden.

Wat je nooit mag vergeten in te pakken:

Toepasselijk vaarbewijs

Zorg ervoor dat u, indien vereist, over het toepasselijke vaarbewijs beschikt. Voor sommige regio's zijn specifieke licenties vereist. Bekijk de lijst waar vaarbewijzen vereist zijn .

Paspoorten en andere relevante documentatie voor de douane

Uw paspoort en andere materialen zijn een must voor de douane. Controleer of uw paspoort tijdens uw reis up-to-date en gemakkelijk toegankelijk is.

Medicijnen

Vergeet de medicijnen die u of een ander bemanningslid tijdens uw reis nodig heeft niet! Verpak alle medicijnen in uw handbagage om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn.

Ruimte voor souvenirs

Uw reis zal ongetwijfeld blijvende herinneringen creëren, en misschien wilt u wel een of twee speciale aankopen doen. Laat wat ruimte in uw bagage over voor eventuele souvenirs die u koopt.

What not to pack on sailing charter

Wat u niet mee kunt nemen:

Hoewel het belangrijk is om te weten wat je mee moet nemen, is het net zo belangrijk om te weten wat je thuis moet laten. Sommige spullen worden niet door de douane toegelaten.

Via onze bevoorradingswinkel kunt u vooraf boodschappen doen en wij zetten alles voor u op het jacht. Bezoek onze hoofdwinkel of de BVI-winkel , die gescheiden is van de andere vestigingen, om uw boodschappen uit te zoeken.

Neem contact op met de douaneafdeling voor uw specifieke bestemming, aangezien douanevereisten en -beperkingen kunnen variëren.

Voorbeelden van spullen die je niet in moet pakken voor een zeilvakantie:

  1. Vuurwapens
  2. Bepaalde groenten en fruit
  3. Dierlijke producten en bijproducten
  4. Koffie en thee
  5. Specerijen
  6. Levende dieren (inclusief huisdieren – uw huisdieren moeten thuis blijven en kunnen niet aan boord van het jacht worden gebracht)

Wat te dragen tijdens het zeilen:

Sneldrogende UV-top

Wanneer u op het water bent, is het belangrijk om de zon van uw rug te houden en tegelijkertijd iets te dragen dat snel droogt. De technische T-shirts van Helly Hansen zijn voorzien van een sneldrogende technologie die vocht van je huid afvoert en bescherming tegen de zon van UPF 50+ biedt. Een bonus is dat veel van de shirts zijn gemaakt van door Oceanbound gerecycled plastic dat anders de oceaan zou vervuilen.

Het is ook een goed idee om voldoende sneldrogende T-shirts, korte broeken of zeilbroeken mee te nemen, zodat je elke dag een fris paar hebt, evenals een paar buitenlagen of warme tops voor de avonden.

Badkleding

Neem een ​​paar verschillende zwemkleding, bikini's of zwemshorts mee, zodat je altijd een droog setje hebt om te dragen.

Dekschoenen

Waarom kun je geen normale schoenen dragen op een jacht? Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld! Goede grip en niet-markerende zolen zijn een must voor de schoenen van al uw bemanningsleden om vervelende uitglijders aan dek te voorkomen en sporen achter te laten. Dekzolen zijn meestal met dit in gedachten ontworpen, dus maak een goede keuze. Chatham heeft een ruim assortiment, van stijlvolle bootschoenen tot stoere laarzen.

Tweede paar antislipschoenen of sandalen

Neem twee paar antislip-deckschoenen of sandalen mee. Bewaar één paar voor excursies en een ander voor een wandeling rond het jacht. Dit helpt de jachtvloeren droog en vrij van vuil te houden, waardoor de kans op pijnlijke uitglijders wordt verkleind.

Zeiljassen

Zelfs weermannen komen wel eens in de regen terecht, dus het is altijd de moeite waard om een ​​lichte, wind- en waterdichte jas bij je te hebben. De crewjassen van Helly Hansen zijn dankzij de Helly Tech® Protection geschikt voor uiteenlopende omstandigheden. De ademende stof zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt, terwijl de fleecevoering en de waterdichte buitenlaag je behaaglijk houden op koude of natte dagen.

Kleding voor kleine zeilers

Van zonnebrandcrème tot waterspeelgoed, u zult vrijwel zeker meer spullen voor uw kinderen inpakken dan uzelf, dus het is gemakkelijk om dingen te vergeten. Zwemvesten voor kinderen zijn verkrijgbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus we raden aan om deze zelf mee te nemen. Helly Hansen heeft alles wat uw kleintjes nodig hebben, van drijfhulpmiddelen tot zeiljassen. Dezelfde geavanceerde technologie uit de rest van het assortiment is verwerkt in de zeilkleding voor kinderen, zodat ze veilig en comfortabel op het water zijn. Wat wij aanbevelen…

Plunjezak met zachte zijkanten

Om te beginnen raden we aan om alles in een plunjezak te stoppen in plaats van in een koffer met harde zijkanten. Ze zijn veel gemakkelijker mee te nemen op en van uw jacht en als u ze eenmaal hebt uitgepakt, zijn zachte, waterdichte tassen veel gemakkelijker op te bergen.

Transparant, waterdicht telefoonhoesje

Hoewel het doel van een zeilvakantie vaak is om te ontsnappen aan de moderne wereld, zouden we allemaal verloren zijn zonder onze telefoons, dus het is belangrijk om de juiste bescherming mee te nemen. Voorkom spatten op een GoPro, als je die niet hebt, en koop een transparante waterdichte behuizing waarmee je onderwaterfoto's kunt maken en de verbazingwekkende dieren in het wild kunt vastleggen die je tijdens het snorkelen zult zien. Of je nu een amateurfotograaf of een enthousiaste duiker bent, je wilt een manier hebben om al je ervaringen vast te leggen en tegelijkertijd je telefoon te beschermen.

Zonnebril

We zijn allemaal wel eens in ons leven een favoriete zonnebril kwijtgeraakt, dus het is de moeite waard om te investeren om dat tijdens het zeilen te vermijden. Een lichtgewicht stoffen band zorgt ervoor dat ze niet wegglijden. Als u op zoek bent naar een nieuw paar, houd er dan rekening mee dat u een groot deel van de dag in de zon zult zijn en moet zien waar u heen gaat. Geef daarom prioriteit aan hoge UV-bescherming met antireflectielenzen. Als u een bril kiest die drijft en is ontworpen om te zeilen, betekent dit dat uw bril zout- en olievlekken vermijdt, wat betekent dat u uw blik op die horizon kunt blijven richten.

Spec-spaarders

Als u de schipper bent, moet u goed kijken en zien waar u heen gaat. Om te voorkomen dat uw zonnebril op elk moment afglijdt, investeert u in een lichtgewicht zonnebrilbandje. De meeste producten op de markt zijn voorzien van neopreenstof die zorgt voor een comfortabele pasvorm rond de achterkant van de nek, zodat er geen extra belasting ontstaat. We raden u ook aan een volledig drijvende en 100% verblindingsvrije zonnebril met hoge UV-bescherming aan te schaffen, zodat u de beste ervaring op het water krijgt. Sommige glazen zijn ook voorzien van een hydrofobe en oleofobe coating om zoutresten, vingerafdrukken en oliën af te weren, waardoor u een uitzicht krijgt dat net zo kristalhelder is als het water.

Zeilhandschoenen

Als je van plan bent om te helpen met zeilen, raden we je echt aan om in handschoenen te investeren. Ze kunnen u helpen vervelende brandwonden en blaren bij het touw te voorkomen, terwijl ze voldoende grip bieden bij het hanteren van de touwen. De handschoenen met korte vingers van Helly Hansen bieden extra bescherming. Vergeet niet om ze uit te trekken als u aangemeerd ligt, om interessante bruine lijnen te voorkomen.

Wat je van je paklijst moet weglaten

Van algemene uitrusting tot zeiluitrusting, zodat u weet wat u van uw paklijst moet laten staan, kijk eens wat er bij een bareboat jachtcharter is inbegrepen .

De leuke dingen…

Fles verloren jaren Rum

Om volledig tot rust te komen aan boord van uw jacht, kunnen wij u de heerlijke smaak van de bekroonde Lost Years Rum aanbevelen, de officiële rumpartner van Sunsail. Als merk is het toegewijd aan het creëren van een reeks uitstekende rum, gewijd aan het redden van bedreigde zeeschildpadden. Lost Years werkt nauw samen met zijn liefdadigheidspartner, SEE Turtles, een bedrijf dat helpt bij het financieren van natuurbehoud op belangrijke broedplaatsen in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Alleen al in het eerste jaar van het merk heeft het genoeg geld ingezameld om meer dan 31.000 zeeschildpadden te redden!

Bekijk een video waarin Sunsail-ambassadeur Dee Caffari onze favoriete cocktailrecepten uitprobeert met Lost Years-rum voor wat eilandinspiratie.

Draagbare luidspreker

Ten slotte is een draagbare Bluetooth-luidspreker geweldig om als lichtgewicht item in te pakken. Creëer de sfeer met je favoriete nummers of leun achterover met een podcast. Zorg ervoor dat u iemand meeneemt die het juiste deuntje kan vinden dat bij uw vakantiegevoel past.

Auteur naam:
Zonnezeil

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie