Zeilvakantie in de Cariben – vrij en op jezelf, met of zonder schipper

Sailing in the Caribbean

In 2022 willen reizigers iets bijzonders beleven. Individueel, veilig en toegesneden op de eigen wensen; dat zijn eisen waar een vakantie aan moet voldoen. Tijdens een zeilvakantie in de Cariben met Sunsail zie je elke dag een nieuw paradijs, geheel naar wens vanaf een combortabel zeiljacht of catamaran.

Ik wil zeilen in de Cariben


Daarom is een zeilvakantie vooral nu de ideale vakantie voor waterliefhebbers. Op de exclusieve boten van Sunsail vind je alles om omringd door prachtige natuur actief bezig te zijn of juist heerlijk te ontspannen. Ook voor beginners – je kunt namelijk een schipper aan boord begroeten – is een tocht op het water het ideale alternatief voor een vakantie in een hotel.

Catamaran Sailing in the Caribbean

Acht adembenemend mooie Caribische eilanden

Op Antigua, de Britse Maagdeneilanden, Grenada, Martinique, Saint Lucia, Sint Maarten, St. Thomas en op de Bahama’s zijn de bases van Sunsail het perfecte vertrekpunt voor een ontdekkingstocht van de tropische eilanden. De route en zeildagen kun je zelf plannen en zo veelzijdig maken als je zelf wilt. Beeldschone stranden, pittoreske dorpen, verdronken grotten, koraalrif om in te snorkelen of bruisende bars – dat kan allemaal deel uitmaken van jouw zeilvakantie. Wie wil, boekt een stand-up paddle board of kajak, om nog dichter bij de kust te komen. Wie liever gaat zonnebaden vindt in verlaten baaien de mooiste ongerepte stranden. Wil je toch nog een beetje contact met de buitenwereld houden, voeg dan wifi aan boord toe.

De vloot: ruime catamarans en klassieke monohulls

Voor elke bemanning is er een passende boot – van knusse 32-voeters, ideaal voor koppels, tot ruime 58-voeters voor families en groepen tot maximaal dertien personen. De vloot van Sunsail telt tot de nieuwste en best onderhouden in de branche. Kies uit bekroonde catamarans met royale cabines met eigen badruimte, een open ontwerp in de kajuit en verdere riante features zowel boven- als benedendeks.

Op de klassieke monohulls (enkelrompsboten) voeren een bewezen standaard en uitgekiende zeilprestaties de boventoon. De uitrusting is eersteklas met een modern interieur. Standaard aan boord zijn een volledig uitgeruste kombuis, airco, elektrische of houtskoolbarbeceu, tv, cd-speler, handdoeken en bedlinnen.

Zeilen met schipper: kapitein en gids

Beginners of zeilers die een nieuwe bestemming goed willen leren kennen, kunnen tegen een meerprijs een schipper aan boord begroeten – voor de hele vakantieperiode of ook slechts een paar dagen. Hij of zij bekommert zich om navigatie en veiligheid aan boord, plot de koers, houdt het weer in de gaten, tankt en bedient indien gewenst de bijboot. Nog een belangrijk voordeel: de schipper kent het zeilgebied op zijn of haar duimpje en kent de mooiste afgelegen ankerplaatsen en weet waar bijvoorbeeld wilde dieren te spotten zijn. De kosten van een week zeilen met schipper zijn vergelijkbaar met een week in een viersterrenhotel voor een familie van vier personen.

Caribbean Grotto

De markt kent momenteel een immense vraag, en veel charterbedrijven verhogen hun prijzen voor populaire bestemmingen in de Cariben

Dat zegt Josie Tucci, vicepresident verkoop en marketing voor Sunsail. Maar indien je flexibel bent en nu beslist, dan zijn er nog steeds opties.

Ik wil zeilen in de Cariben


Al onze Caribische bestemmingen zijn nog steeds te boeken, en elke basis heeft een strikt COVID-19 hygiënebeleid. En het mooiste van alles: tijdens een vakantie op je eigen zeilboot zit in je eigen bubbel, maar dan wel tegen een paradijselijk decor.

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en je ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel zeilinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

Nieuwsbrief ontvangen