Korting op je zomervakantie

Bespaar 20% op zeilvakanties wereldwijd

Sailing in the Caribbean

Zeilvakantie in de Cariben – vrij en op jezelf, met of zonder schipper

Het Caribisch gebied is een paradijs voor zeilers waar je gegarandeerd herinneringen voor het leven zult maken. Stel je eens voor dat je meer dan 5.000 eilanden, riffen en baaien kunt verkennen en daarbij geniet van een combinatie van zeilen op zicht en blauw water passages tijdens jouw monohull- of catamarancharter. En niet te vergeten: een ​​scala aan witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen, pittoreske havens en relaxte eilandcultuur om te ontdekken.

Klinkt het Caribisch gebied als jouw perfecte vakantiebestemming? Lees dan verder en ontdek alles wat je over zeilen in het Caribisch gebied moet weten.

Catamaran Sailing in the Caribbean

Welke maat boot heb je nodig om het Caribisch gebied te bevaren?

Denk bij het kiezen van jouw perfecte jacht na over wat je van je zeilvakantie in de Caribische Zee verwacht. Als je prestatiegericht wilt zeilen en onder alle omstandigheden optimale controle wilt hebben, dan is de klassieke monohull ideaal voor jou. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan ruimte, comfort en wendbaarheid, dan is een catamaran het meest geschikt.

Onze meeste Caribische bestemmingen zoals Antigua, de Britse Maagdeneilanden, Grenada, St. Lucia en Sint Maarten bieden monohulls en catamarans aan. Belize en de Bahama’s bieden echter alleen catamarans aan en Martinique biedt monohulls aan.

In het Caribisch gebied variëren de monohull-jachten in grootte van 35 tot 45 voet, afhankelijk van het aantal hutten en slaapplaatsen. Hetzelfde geldt voor catamarans, maar deze jachten zijn ontworpen met ruimte in het achterhoofd en variëren van 12 tot 15 meter. Je kunt het jacht ook op leeftijd selecteren, van 0-1 jaar, 1-3 jaar tot 3+ jaar oud.

Dankzij een grote selectie jachten kun je kiezen welk formaat, leeftijd en type het beste bij jou past.

Hoe lang duurt het om rond het Caribisch gebied te varen?

De tijd die je nodig hebt om rond het Caribisch gebied te varen, hangt helemaal af van de route die je wilt varen, het aantal mijlen dat je per dag wilt afleggen en de tijd die je wilt besteden aan zeilen, snorkelen in het kristalheldere water of het verkennen van de ongerepte stranden.

De Caribische eilanden strekken zich uit over een lange keten van 2500 mijl. Als je dit hele traject zou willen varen, duurt dit ongeveer 10 dagen, maar dan moet je wel de hele nacht doorvaren. De meeste zeilers zouden er minstens een maand over doen om deze afstand af te leggen, zodat er tijd overblijft om voor anker te gaan en te genieten van de wonderen van het Caribisch gebied.

Caribbean Grotto

Wat zijn de beste zeilroutes rond het Caribisch gebied?

Er zijn talloze vaarroutes die je kunt afleggen, afhankelijk van jouw basis en de duur van je vakantie. Op een bareboat-charter zeilvakantie bepaal je helemaal zelf je route en het tempo. Als je kennis van een local wilt tijdens jouw Caribische zeilavontuur, kun je een schipper inhuren die je naar de beroemde plekken en verborgen juweeltjes kan brengen. Sunsail biedt zorgvuldig ontworpen routes op de pagina van jouw bestemming, met daarin de bezienswaardigheden of ervaringen die je niet mag missen. Je kunt ook contact opnemen met de vakantieplanners van Sunsail, die je graag over de beste vaarroutes voor jou adviseren.

Op een tweeweekse vakantie kun je bijvoorbeeld beginnen met het pittoreske Martinique, waar je je kunt laten onderdompelen in de Frans-Caribische cultuur en het bergachtige, vulkanische landschap kunt ontdekken. Vaar vervolgens naar St. Lucia, ‘The Jewel of the Windwards’ en bewonder de hoge toppen en prachtige watervallen. Vervolgens kun je op weg naar Grenada een tussenstop maken bij een paar andere eilanden, zoals Union Island en Mopion Island. Hier kun je kiezen tussen 45 stranden en genieten van het ongelooflijke snorkelen en duiken.

Auteur:
Caroline Badour

Auteur

Caroline Barbour

Plan je Droomvakantie