Koh Samui Thailand

Zeilgids voor Thailand

Essentiële zaken op de Andaman Eilanden: alles wat u moet weten

Denk aan een 'zeilmekka' en het is onwaarschijnlijk dat Thailand in je opkomt. In plaats daarvan zie je het misschien als een plek waar westerlingen naartoe gaan om te ontsnappen aan de realiteit van het volwassen leven of de locatie van die Leonardo DiCaprio-film uit de jaren nul. Jij kent die ene.

De waarheid is dat Thailand een van de meest veelbelovende zeilgebieden is voor bezoekende zeilers die willen worden ondergedompeld in een rijk cultureel landschap.

De enthousiaste bareboat-cruiser in de Middellandse Zee zou een charter rond de Andaman-eilanden serieus moeten overwegen. Hoewel er duidelijke verschillen zijn met de Middellandse Zee, biedt Thailand rijke beloningen voor de stoutmoedigen, en het aantal overeenkomsten zal je misschien verbazen. Dit is wat u moet weten bij het plannen van uw charter naar Thailand .

Navigatie

Wij wijzen Thailand aan als niveau 2 vaargebied . Dit plaatst het op één lijn met Corfu, al onze bases in Italië en Dubrovnik, dus als je al eerder in een van deze gebieden hebt gevaren, zou je meer dan bekwaam moeten zijn in Thailand. Als referentiepunt wijzen wij Palma en de Saronische Golf aan als meer geavanceerde bestemmingen van niveau 3.

Met meer dan 100 eilanden in ons vaargebied om te verkennen, biedt Thailand een mix van lange en korte hops. Dus als je geïnteresseerd bent in een beetje zeilen op blauw water, ligt dit voor het oprapen, maar er zijn ook tal van zichtlijnen, vergelijkbaar met de Noord-Ionische Zee.

Klimaat

Het is een veel voorkomende misvatting dat door de vochtigheid tijdens een bootcharter in Phuket je T-shirt de hele tijd aan je huid blijft plakken. Dat kan gedeeltelijk waar zijn tijdens het nattere deel van het jaar (mei tot oktober), maar zoals het oude gezegde luidt: "als je niet tegen de hitte kunt, charter dan van december tot en met april."

De luchttemperatuur zal het hele jaar door redelijk tussen de jaren twintig en dertig blijven, wat betekent dat als je het niet erg vindt om een ​​beetje nat te worden (en je bent tenslotte een zeeman!), dan is Thailand een jaar- ronde optie voor u. April en mei zijn het warmst, terwijl de lokale bevolking van juni, juli en augustus houdt, wanneer het wat rustiger is en er af en toe een zware regenbui wordt gebufferd door veel zonneschijn.

Het einde van het regenseizoen is bijzonder nat, maar in de droogste maanden december, januari en februari valt er ongeveer hetzelfde regenniveau als in Tropea in mei.

Wind

Het droge seizoen wordt gedomineerd door twee moessons en wordt gevoed door de heersende noordoostelijke windsnelheden die over het algemeen tussen de 5 en 16 knopen produceren, zeer ruim binnen het vaarbereik, met af en toe de noodzaak om de diesel in te schakelen.

De zuidwestelijke windstreken, die synoniem staan ​​voor het vochtige regenseizoen, bieden iets meer chutzpah en kunnen op de meest winderige dagen doorgaans oplopen tot zo'n 27 knopen. Dit is niet anders dan de beroemde Meltemi in de Saronische Golf en de Cycladen.

Aanmeren

Er zijn meerboeien in het vaargebied, maar deze zijn slecht onderhouden, dus je kunt het beste een mooi plekje vinden om voor anker te gaan voor de nacht. Op veel plaatsen zal dit gratis zijn, hoewel het zelfs in nationale parken ongeveer £ 10 per persoon, per nacht zal bedragen, dus redelijk vergelijkbaar met de Middellandse Zee in het hoogseizoen. De extra ruimte die dit u geeft in vergelijking met de achtersteven en ligplaatsen in Mediterrane stijl, maakt catamarans in Phuket een overweging waard.

Getijden

De getijdehoogten in ons Thaise zeilgebied hebben een gemiddeld bereik van rond de 2 meter; aanzienlijk meer dan in de Middellandse Zee, en een opmerkelijke planning waard. Onze basisbriefing geeft u de volledige getijdentabellen, zodat u zeker weet wanneer en waar u de haak veilig kunt insteken. Grotere kunstmatige jachthavens en ligplaatsen verbonden aan luxe resorts zullen grotendeels onaangetast blijven door de getijden.

Toegankelijkheid

Toegegeven, naar Thailand reizen is niet zo eenvoudig als naar Kroatië gaan, maar met verschillende vliegroutes, flexibele charterstartdagen en bestemmingen die geschikt zijn om het hele jaar door te zeilen, kunt u vooruit plannen en de juiste vluchten tegen de beste prijs krijgen. Wij kunnen u dan matchen met de juiste boot voor de door u gekozen dagen en kunnen zelfs de vluchten voor u boeken.

Eenmaal in Thailand bent u verzekerd van een warm welkom. Ze noemen het niet voor niets ‘het land van de glimlach’. Je zult ook merken dat er veel Engels wordt gesproken en dat Amerikaanse bezoekers geen visum nodig hebben voor een verblijf van minder dan 30 dagen. Voor meer informatie en verificatie kunt u de Amerikaanse reisadviespagina voor Thailand bezoeken.

De beste tips van Sunsail voor een bootcharter in Phuket

Sunsail's UK Sales Manager Laura Bowtell verliet onze jachthavenbasis in Ao Po nadat de basis en vloot vorig jaar volledig waren gerenoveerd, en ze zei het volgende: “Ik hou van Phuket en het zeilgebied van de Andaman. De hotels aan de kust zijn zo luxueus en de natuur is zo divers. We gingen op excursie naar een olifantenreservaat en ontmoetten deze ongelooflijke, sociale en intelligente dieren in hun natuurlijke habitat. Het wassen ervan was een echt hoogtepunt. Het eten was geweldig, vooral de Pad Thai, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden! Het voor anker gaan van het jacht en kajakken door grotten bij Ko Muk was een ander hoogtepunt voor mij.”

Wij raden ook aan

Lees meer over zeilen met een monohull of catamaran in Phuket .

Zeillessen nodig? Wij bieden RYA-geaccrediteerde cursussen aan op verschillende locaties.

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie