2014_ss_greece_stuart_pearce_lefkada_vasiliki_205-min.jpg

Praktische tips voor schone oceanen tijdens een duurzame vakantie

Elk jaar belandt rond 9 miljoen ton kunststof afval in onze oceanen. 9 miljoen ton! Genoeg reden dus om tijdens een zeilvakantie in een van onze mooie bestemmingen bewust om te gaan met het milieu. Je bent immers te gast in het paradijs, en ook jij kan bijdragen aan het behoud van het veelzijdige leven onder water. Kies voor een duurzame vakantie.

Nu meteen bewijzen dat jij een voorbeeldig zeiler bent? Spiek dan alvast even bij onze bestemmingen. Maar vergeet niet voor vertrek onderstaande tips door te lezen. Wij zijn je alvast eeuwig dankbaar (en met ons de vissen, koraal en alle andere wonderen van de zee).

Bekijk onze bestemmingen

Vermijd wegwerpartikelen voor een schoner milieu

Het verschil is significant

Vis en zeevruchten tijdens een duurzame vakantie

Een heerlijke delicatesse met een bijsmaakje

In de Middellandse Zee wordt 80% van de vissoorten overbevist. Ook kwekerijen bieden geen duurzame oplossing. Wil je toch af en toe van een lekkere visschotel genieten tijdens je duurzame vakantie in de Middellandse Zee of verder weg, let dan op het volgende: 

Een octopus aan de ene kant, een plastic handschoen aan de andere


Bescherm de onderwaterwereld en haar bewoners

Zeedieren hebben rust nodig en zijn niet ingesteld op contact met mensen. Vooral directe interactie verstoort de bewoners van de zee enorm. Uiteraard ben je meer dan welkom in de onderwaterwereld, maar houd rekening met het volgende:

bbaca891508c5a2e21650443667ee2cf-960x540.jpg

De juiste zonnebrand tijdens het zeilen

Elk jaar belanden duizenden tonnen zonnecrème in het water. Veel van deze crèmes bevatten chemicaliën, die zelfs in kleine hoeveelheden het koraalrif kunen aantasten.


Laat zeldzame souvenirs liever staan

Een souvenir is een leuk aandenken aan je zeilvakantie. Sieraden en andere souvenirs worden echter vaak zonder enig respect voor de omgeving uit hun natuurlijke leefomgeving geroofd. Koop dus geen souvenirs die afkomstig zijn van zeedieren of koraal, en mocht je toch iets tegenkomen dat je echt naar huis wilt nemen, lees dan van tevoren de regels omtrent import en de bescherming van bedreigde diersoorten. 

Laat de volgende souvenirs liever liggen:


Voorzichtig aanleggen met je zeilboot

Bij alles wat wij jou hierboven meegeven, staat één punt als een paal boven water: laat je door de zee betoveren, en deel je enthousiasme met anderen. We zien alleen de waterspiegel en kunnen meestal slechts gissen naar welke prachtige veelzijdigheid zich onder de oppervlakte schuilhoudt. Op zee zijn wij te gast. En als wij ons als goede gast gedragen, dan krijgen wij daar ook veel goeds voor terug. Hartelijk dank!

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en je ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel zeilinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

Auteur

pooja

Plan je Droomvakantie