Korting op je zomervakantie

Bespaar 20% op zeilvakanties wereldwijd

couple sailing the bvi on a monohull

De mooiste eilanden op de Britse Maagdeneilanden

Als roemrucht toevluchtsoord voor piraten die ooit hun geluk buiten Europa beproefden, zijn de Britse Maagdeneilanden nog altijd omgeven door mystiek en ongerepte schoonheid. Ver weg van alles biedt deze eilandengroep eenvoudig zeilen met illustere schateilanden die voor elke bezoeker iets bijzonders in petto hebben.

Ik wil zeilen op de Britse Maagdeneilanden

Tortola

Tortola betekent ’tortelduif’ en de naamgever is mogelijk niemand minder dan Christopher Colombus. Het is het grootste en meest bevolkte eiland van de Britse Maagdeneilanden en herbergt veel havens en baaien. Het is bovendien een populair vertrekpunt voor de rest van de archipel. Een van de beroemdste bewoners was ongetwijfeld Zwartbaard de Piraat. Het eiland biedt veel beschutte baaien en sprookjesachtige stranden. Ontvlucht de massa bij Smuggler’s Bay, geniet van aanstekelijke gezelligheid bij Brewer’s Bay of waag je aan de watersport langs de kust. 

patrick_bennett

Virgin Gorda

De naam laat aan de verbeelding weinig over: Dikke Maagd. Oordeel zelf of het eiland vanuit de verte daadwerkelijk lijkt op een corpulente dame die op haar zij ligt. Hoe dan ook, het eiland is een must tijdens een zeilvakantie op de Britse Maagdeneilanden. Prachtige stranden, cultuurrijke Spaanse dorpen en de fascinerende Virgin Baths met immense granietkeien maken van dit eiland een echte hotspot. De Virgin Baths bestaat uit natuurlijk rotspoelformaties gevormd door eeuwenoude vulkanische activiteit. Hier dompelen bezoekers zich onder in het warme blauwe water dat tussen en onder de machtige rotsblokken strommt. Bezoek ook zeker de verlaten kopermijn, neem plaats in een van de vele restaurants en slenter over de wandelroutes in nationaal park Little Fort.

De beste eilanden van de Britse Maagdeneilanden? Lees hier waar jij naartoe moet tijdens je zeilvakantie op de BVI.

Jost van Dyke

Dit eiland heeft zijn naam te danken aan de Hollandse piraat en kolonist Joost van Dyk, en is het kleinste eiland van de Britse Maagdeneilanden. Dat doet echter geen afbreuk aan de grote haven, waar het een komen en gaan is van talloze jachten, boten en cruiseschepen. Jost Van Dyke is een must voor reizigers die wel van een feestje houden en graag kennismaken met het nachtleven op de Britse Maagdeneilanden. Dankzij de vele restaurants en bars aan de waterkant en de beroemde nieuwjaarsfeesten hoe je je hier geen moment te vervelen. 

Jost Van Dyke, BVI

Peter Island

Peter Island is een eiland in privébezit. Het grootse strand, Deadman’s Bay, is overdag echter toegankelijk voor zeilers en schippers. Dit kilometerslange strand in de vorm van een halve maan biedt bars, restaurants en voldoende schaduw onder de wuivende palmbomen. Op het eiland vind je ook enkele mooie wandelroutes, die je naar het tropisch regenwoud voeren en de ongerepte flora en fauna van het eiland. Deadman’s Bay ontleent zijn naam mogelijk van piraten die vanaf Deadman’s Chest al zwemmend probeerden te oversteken naar Peter Island. Het eiland bereikten ze vaak wel, helaas niet in levenden lijve.

day-11_peter-island.jpg

Elk eiland en elke baai heeft tijdens een zeilvakantie op de Britse Maagdeneilanden iets bijzonders te bieden. En met een eigen zeilboot heb je verreweg de meeste vrijheid je eigen koers te varen. De eilandengroep heeft ook watersporters genoeg te bieden, van kitesurfen tot surfen, snorkelen, duiken en meer. Ben je klaar je eigen schat te vinden op de Brite Maagdeneilanden?

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en je ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel zeilinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

Nieuwsbrief ontvangen

Auteur

pooja

Plan je Droomvakantie