Goede redenen waarom je volgende vakantie een flottielje moet worden

flotilla

Of zeilen nu helemaal nieuw voor je is of je je eerste voorzichtige stappen in de zeilwereld zet. En of je nu een fris opgeleide zeiler bent of een oude zeebonk; er is altijd een flottieljevakantie die bij je past.

Zeilen tijdens een flottielje is perfect voor families, groepen, koppels en solozeilers. Flottieljes bieden een informele, zorgeloze en unieke zeilervering voor iedereen.

Het was de inmiddels legendarische Eric Richardson die midden jaren 70 de voorloper van Sunsail oprichtte: de Yacht Cruising Association (YCA). Zo zag ook de flottielje het levenslicht. Vandaag de dag biedt een flottielje van Sunsail de perfecte balans tussen onafhankelijkheid en gezelligheid, met net zo veel ondersteuning en leiding als je zelf nodig hebt.

Je zeilt samen met andere boten, onder formele leiding van een vlaggenschip, met een boord een monteur, schipper en hostess voor alle nodig support en begeleiding. En dat 24/7. Zeilen met een flottielje is een eenvoudige manier om van een echte zeilvakantie te genieten, met nuttige dagelijkse briefings en een kundig samengestelde zeilroute, zodat je optimaal geniet van je gekozen bestemming.

Nog niet overtuigd? We beantwoorden graag al je vragen over flottieljes, zodat je weloverwogen een keuze maakt.

Heb ik een vaarbewijs nodig voor een flottilje?

Om te zeilen met een flottielje heb je dezelfde papieren nodig die je ook tijdens een zelfstandige zeilvakantie in bezit dient te hebben. Tijdens een flottielje geniet je echter wel van meer ondersteuning; ideaal natuurlijk wanneer dit je eerste keer op het water is na het behalen van je zeildiploma. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een zeilvakantie met schipper, zodat je ook aan boord de nodige support krijgt. Of misschien kan je juist prima zeilen, maar wil je gewoon een weekje lekker relaxen. Ook dan is een zeilvakantie met bemanning ideaal. Leren zeilen tijdens je flottielje? Dan kies je voor een flottieljecursus in Griekenland of Kroatië.

flotilla

Wat mag ik tijdens een flottielje verwachten?

Elke dag begint de hoofdbemanning met een weerbericht en informeert de kapitein je via een eigen VHF-kanaal over het gebied waar je je bevindt. Uiteraard vertelt hij of zij je graag alles over de beste restaurants en bars, de mooiste ankerplekjes, verborgen schatten (figuurlijk dan) en dingen die je zeker niet mag missen. De hoofdbemanning helpt je naar wens bij het afmeren en vervolgens zeilt deze in een rechte lijn door naar de eindbestemming, zodat je ook bij het aanmeren opnieuw op hulp mag rekenen.

Na de briefing ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Of je nu even lekker een paar uur achter elkaar wilt zeilen of juist op zoek bent naar je eigen kleine paradijs, je staat er nooit echt alleen voor. De hoofdbemanning is immers maar één telefoon- of radio-oproepje van je verwijderd.

Overnachten doe je meestal aan dorpssteigers en in kleine haventjes. Tijdens een flottielje staat een ongedwongen karakter voorop. Je bepaalt dus helemaal zelf of je ‘s avonds op eigen houtje op ontdekkingstocht gaat of juist je flottieljevrienden opzoekt voor een gezellige avond vol lekker eten en wilde verhalen.

Welke invloed heeft covid-19 op flottieljes

Ken je onze flottieljes al? Dan wees gerust dat al die dingen die flottieljezeilen zo leuk maken in geen enkele vorm zijn beïnvloed. Daarbij werken we volgens een gezondheids- en veiligheidsbeleid, zodat je altijd veilig van je flottielje geniet. De hoofdbemanning wordt elke dag gecontroleerd op lichaamstemperatuur en houden afstand waar mogelijk. Indien afstand houden niet mogelijk is, draagt de bemanning een mondkapje en beschermende handschoenen. Voor meer informatie over onze schoonmaakprocessen en de nieuwste maatregelen omtrent flottieljes kijk je hier: https://www.sunsail.nl/covid19/veiligheidsmaatregelen.

fogging

Waar kan ik aan een flottielje deelnemen?

We hebben elke reiziger iets te bieden, of dat nu zonneschijn, zeeschuim, de lokale keuken of een longdrinkglas met bubbels is. Waag je aan de watersport in Griekenland, dompel jezelf onder in de rijke, twee millennia oude geschiedenis van Kroatië, vang de passaatwind in je zeilen en zweef over het kalme water van de Britse Maagdeneilanden, ontdek het dolce vita in Italië of laat je verrassen door de bruisende zuidkust van Engeland.

Houd ook onze speciale flottieljes in de gaten, met een culinaire wijnflottielje in Dubrovnik, op Split, in Procida en op Sicilië, en een volwassenenflottielje op Hvar.

Krijg ik de gelegenheid om zelfstandig te zeilen?

Niets moet, alles mag. Dat is het credo van een flottielje. Dat betekent dat je zelf bepaalt in hoeverre je gebruikmaakt van de support en je deelneemt aan het sociale aspect. Je bent vrij om alles in je eigen tempo te ondernemen. Dus zie je je favoriete bestemming niet terug op de route, dan hoef je alleen maar even de hoofdbemanning te laten weten dat je een nachtje andere plannen hebt. Maar natuurlijk is ook in dat geval de bemanning nooit ver weg.

flotilla 

Kies nu je favoriete bestemming voor een flottieljevakantie

We hebben speciaal voor jou een flottieljepakket samengesteld. Daarmee wordt het boeken van je volgende zeilvakantie wel heel eenvoudig. En met zo veel prachtige bestemmingen in ons aanbod is de grootste uitdaging misschien wel het kiezen van je nieuwe lievelingslocatie.

2021 wordt het jaar van nieuwe dingen – het jaar waarin jij ontdekt wat zeilen te bieden heeft.

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en je ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel zeilinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.