Top 5 Flottieljeroutes op de Middellandse Zee

Flotille

Is zeilen nieuw voor je en wil je in goed gezelschap de mooiste mediterrane vaargebieden ontdekken? Wil je samen met de hele familie de zeilen hijsen en ondertussen andere gezinnen leren kennen? Wil je met je partner een ontspannen tijd op het water doorbrengen, zonder je daarbij druk te moeten maken om ligplaatsen en reserveringen?

Ik wil flottielje zeilen

Het maakt niet of je een ervaren of beginnende zeiler bent, of je als koppel of met het hele gezin op vakantie gaat – wij hebben de passende flottielje vaarroute voor jou in petto. Met mooie passages tussen eilanden en kalme wind, ideal voor families en mensen met nog weinig zeilervaring, tot langere oversteken op open water, perfect voor diegenen die meters willen maken.

Onze top 5 flottieljeroutes in het Middellandse Zeegebied

Benieuwd wat je tijdens deze vaarroutes op de Middellandse Zee allemaal te wachten staat? Wij hebben hieronder de plaatsen, havens, aanlegplekken, bezienswaardigheden en zwemplekken voor je samengesteld: 

Flotille

Lefkas Flottielje – eilandhoppen in Griekenland

De eenweekse flottielje vanaf Lefkas biedt het beste van de Ionische Eilanden: machtige klippen, eeuwenoude vestingen, geurende naaldbossen, ongerepte kustlijn en de eilanden Kefalona en Meganisi. Ga snorkelen bij een vliegtuigwrak of ontdek het eiland Ithaka, waar volgens de overlevering Odysseus is geboren.

Krka Flottielje – natuurpracht en eilandspecialiteiten

De Krka flottielje neemt je mee op een 1-weekse zeilvakantie langs de beroemde Dalmatische kust van Kroatië. Op weg naar nationaal park Kra bezoek je talrijke eilanden, restaurants aan het water en witte zandstranden. Probeer ook zeker de lokale wijn, die uit de wijngaarden in Primošten afkomstig is.

Korcula Flottielje – cultuur en geschiedenis van Kroatië

Tijdens onze Korcula flottielje beleef je de verrukkelijke schoonheid en de unieke getijdemeren van het nationale park Mljet en ontdek je de cultuurrijke kuststad Ston, die de op een na langste verdedingsmuur ter wereld herbergt en bekendstaat om de heerlijke mosselen en oesters. 

Pontijnse Eilanden Flottielje – vulkanische schoonheid en dolce vita

Ontdek tijdens de Pontijnse Eilanden flottielje de fascinerende schoonheid van deze vulkanische eilanden, en met een beetje mazzel zie je hoe de locals op Ischia in het vulkanische zand de lekkerste gerechten klaarmaken. Ontdek prachtige ankerplaatsen, ongerepte stranden, fascinerende archeologische opgraving en Romeinse historie.

Culinaire flottieljes – mediterraan genieten

Je smaakpapillen weten niet wat ze meemaken tijdens een van onze zinnenprikkelende culinaire flottieljes. Ga op reis langs de highlights van de Kroatische en Italiaanse keuken. Onze bemanning neemt je mee naar de beeldschone berglandschappen van de Amalfikust, langs pastelkleurige stadjes, idyllische wijnhuizen en talrijke olijfboomgaarden. Doe je tegoed aan vers gevangen zeebanket en verwen je zintuigen met lokale delicatessen.

Nog meer flottielje zeilen op de Middellandse Zee

Sunsail biedt in het Middellandse Zeegebied flottieljes in Griekenland (Ionische Eilanden), Kroatië (Dalmatische) en Italië (Sardinië, Sicilië en Ischia). Hier heb je keuze uit meerdere flottieljeroutes – voor zowel een zeilvakantie van één of twee weken. Met in totaal zes bases en maar liefst vijftien flottieljes op de Middellandse Zee is voor elke bemanning de juiste flottielje zeilvakantie voorhanden. 

Flottielje zeilen op de Middellandse Zee: benodigde ervaring

Wij hebben onze zeilgebieden onderverdeeld in niveaus, zodat jij – al naar gelang je ervaring – een bestemming uitkiest die bij je past. Deze niveaus zijn een richtlijn en hebben betrekken op de getijdenmarge, de wind- en weersomstandigheden en de zeilspecifieke uitdagingen waar je in een bepaalde streek mee te maken kunt krijgen. 

De meeste van onze flottieljeroutes vinden zich in een gebied die wij als niveau 1 hebben geclassificeerd, zodat je al met een vaarbewijs 1 (afhankelijk van bestemmingen) en een beetje ervaring probleemloos de zeilen hijst.

Het grote voordeel van een flottielje is, vooral voor beginnende zeilers, de begeleiding door de bemanning van Sunsail. Elke ochtend bespreken zij de dagplanning, benoemen de haven en plotten de ideale vaarroute, informeren over de weersomstandigheden en maken je attent op interessante stops en bezienswaardigheden. Ook is de bemanning reeds vroegtijdig ter plaatse bij de bestemming voor die dag, om ligplekken te regelen en je te helpen bij aanmeren. 

Weet je niet zeker of je voldoende ervaring hebt voor een flottielje of wil je meer weten over de vereisten voor flottielje zeilen? Wij helpen je graag verder, en vinden de flottielje zeilvakantie die perfect bij je past.

Zin in flottielje zeilen?

Ontdek alles over een flottielje zeilvakantie bij Sunsail en bekijk al onze flottieljeroutes in het Middellandse Zeegebied, de Cariben en Australië. In onze reisbrochure hebben wij alle informatie voor je op een rijtje gezet. 

Blader de brochure nu online door en laat je inspireren.

Meer van dit soort verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt elke twee weken een mail met updates, reistips en aanbiedingen.