Vathy

Onze top vijf flottieljeroutes in de Middellandse Zee

Van het dramatische Lefkas tot het serene Ischia, ontdek de beste flottieljeroutes en lees onze ultieme gids voor de perfecte flottieljezeilvakantie in de Middellandse Zee.

Waarom zeilen op de Middellandse Zee?

Dompel jezelf onder in een prachtige kustlijn en rijke geschiedenis tijdens een mediterraan zeilavontuur. Je ontdekt soepel en schilderachtig zeilen met rustige omstandigheden, waarbij je elke dag wakker wordt met een nieuw uitzicht. Het zeilseizoen is lang, waardoor je voldoende tijd hebt om je zintuigen te trakteren op het heerlijkste eten en drinken en te genieten van een langzamer levenstempo. Eilandhoppen in stijl in Kroatië, Italië en Griekenland, allemaal rijk aan cultuur, gastronomie en spectaculaire bezienswaardigheden. Af en toe kan een mistralwind de lat hoger leggen voor degenen die op zoek zijn naar zeilplezier, snelheid en opspattend water.

Moet ik op de Middellandse Zee met een schipper varen?

Als je net begint met zeilen of niet over de benodigde kwalificaties beschikt, kun je een Sunsail-schipper inhuren of een zeilcursus in binnen- of buitenland volgen om een ​​geaccrediteerde Royal Yachting Association (RYA) -kwalificatie te behalen.

De mogelijkheid om een ​​Sunsail-schipper in te huren is er ook voor degenen die voor de eerste keer willen zeilen, of voor meer ervaren zeilers die achterover willen leunen, ontspannen en genieten van alles wat een zeilvakantie te bieden heeft. Je kunt zelfs leren zeilen terwijl je op een flottielje zit, met de Sunsail Flotilla Starter- en Flotilla Hero-cursussen in Griekenland en Kroatië. Je profiteert ook van de uitgebreide kennis van je schipper over de regio die je verkent en ontdekt hun geheime schuilplaatsen en hotspots.

Flotilla Sailing Holiday with Skipper

Het grote voordeel van een flottielje, vooral voor beginnende zeilers, is de ondersteuning van de begeleidende bemanning. Elke ochtend bespreken zij het dagprogramma met je, benoemen doelhavens en ideale routes, informeren je over de weersituatie en wijzen je op bezienswaardige stops. Zij helpen je bij het afwerpen en aankomen op de bestemming die voor je ligt, regelen de aanlegplaatsen en assisteren bij het aanmeren.

Hoe lang duurt het om de Middellandse Zee te bevaren?

Met een overvloed aan adembenemende kustlijnen en warme wateren om te verkennen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom sommige ervaren zeilers suggereren dat het meer dan tien jaar kan duren om de Middellandse Zee te bevaren!

Wanneer kun je varen op de Middellandse Zee?

Het mediterrane klimaat is mild, wat zorgt voor een heerlijk zeilseizoen dat loopt van april tot oktober, met als drukste tijd van het seizoen juli en augustus. Mei, juni, september en oktober zijn iets rustigere maanden, hoewel het weer nog steeds prachtig is en de watertemperaturen ideaal zijn om te zeilen en te zwemmen.

Onze top vijf flottieljeroutes om te zeilen in de Middellandse Zee:

Lefkas flottielje: het perfecte familieavontuur

De flottielje van een week vanuit Lefkas biedt het beste van de Ionische eilanden: dramatische kliffen, oude forten, geurige dennenbossen, ongerepte kustlijnen en de eilanden Kefalonia en Meganisi. Snorkel bij een vliegtuigwrak of verken het eiland Ithaca, waar Odysseus zou zijn geboren.

Onze Lefkas-flottieljes zijn ideaal voor nieuwe zeilers en gezinnen, omdat deze bestemming gemakkelijk zicht biedt en lonend zeilen biedt. Je ervaart de meest onmisbare bezienswaardigheden van de Ionische Zee met een groep nieuwe vrienden tijdens je Lefkas-flottielje van een week.

Lefkas
Krka-flottielje: verken de beroemde Dalmatische kust van Kroatië

De Krka-flottielje van een week vanuit Marina Agana biedt zichtlijnzeilen langs de prachtige Dalmatische kust van Kroatië. Niet te missen zijn het Nationaal Park Krka en Šibenik, een UNESCO-stad met vier middeleeuwse forten. Geniet van de heerlijke Kroatische keuken of breng tijd door met alleen je bemanning in de afgelegen baaien en verlaten baaien.

Korčula-flottielje: Dompel jezelf onder in cultuur en geschiedenis

Met de Korčula-flottielje van een week vanuit Dubrovnik kun je de hoofdstad van Kroatië en de cultureel rijke steden ontdekken, al eilandhoppend door Zuid-Dalmatië. Deze route is er een voor de potentiële ontdekkingsreizigers, terwijl je in de voetsporen treedt van historische figuren, waaronder het eiland Korčula, de vermeende geboorteplaats van Marco Polo. Voor degenen die op zoek zijn naar de wildernis van de natuur, zullen de getijdenmeren van het Mljet Nationaal park en het snorkelen in de Adriatische Zee de zintuigen prikkelen.

Pontijnse eilanden-flottielje: Ontdek de vulkanische schoonheid en Dolce Vita

Geweldig voor meer ervaren zeilers: verken de prachtige, vulkanische Pontijnse eilanden op de Pontijnse eilanden-flottielje en, als je geluk hebt, ervaar je hoe heerlijk eten wordt gekookt in het vulkanische zand op Ischia. Ontdek prachtige ankerplaatsen, ongerepte stranden, fascinerende archeologische vindplaatsen en een rijke Romeinse geschiedenis.

Culinaire flottieljes: duik in de foodie-hemel

Onze eet- en wijnflottieljes zijn perfect voor koppels en vrienden die gepassioneerd zijn in het ervaren van culinaire reizen door de mediterrane keuken van Kroatië of Italië. Onze ervaren bemanningen nemen je mee langs de prachtige bergachtige achtergronden van de kust van Amalfi naar pastelkleurige stadjes, prachtige wijnhuizen en talloze olijfboomgaarden. Proef zeevruchten rechtstreeks van de vangst en verwen je smaakpapillen met lokale delicatessen.

Local food and wine in Croatia

Paklijst voor zeilen in de Middellandse Zee

Weet je niet zeker waar je moet beginnen als het om inpakken gaat, of wil je gewoon je lijst controleren om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt voor uw volgende zeilavontuur? Kijk dan eens naar onze paklijst.

Geïnteresseerd in flottieljezeilen?

Leer alles wat je moet weten over flottieljezeilen met Sunsail en ontdek meer flottieljeroutes in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en Australië.

Blader nu online en laat je inspireren voor uw volgende flottielje.

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie