Korting op je zomervakantie

Bespaar 20% op zeilvakanties wereldwijd

Syros, Greece

De beste zeilgebieden in Griekenland

Centraal in het Middellandse Zeegebied ligt Griekenland, met de Ionische Zee aan de ene kant en de Egeïsche Zee aan de andere zijde. Eigenlijk al zolang we ons kunnen heugen, is Griekenland een paradijs voor zeilers, met veelzijdige zeilomstandigheden, ontelbare eilanden, rijke historie en natuurlijk de heerlijke mediterrane keuken.

Vaargebied in Griekenland kiezen

Wie een zeilvakantie in Griekenland plant, heeft mogelijkheden te over, maar wat is het beste vaargebied in Griekenland? 

Korfu Segelurlaub

Corfu – Beeldschone vissersdorpen en betoverende natuur

Corfu-Stad is een combinatie van traditioneel Griekenland en invloeden van Venetiaanse, Franse en Britse heerschappij. De levendige oude stad is UNESCO Werelderfgoed. Onder de arcaden van Liston is de uitgelezen plek voor een kop koffie, terwijl je mensen kijkt die over de promenade flaneren. Niet ver van het stadscentrum ligt in Gouvia Marina de basis van Sunsail. Deze haven is het perfecte uitgangspunt voor de noordoostkust van Corfu en het Griekse vasteland.

Paxos en Antipaxos

Zo’n 32 zeemijl in zuidelijke richting liggen de eilanden Paxos en Antipaxos, die nog nauwelijks door toerisme zijn ontdekt. In de schilderachtige havens van Gaios, Lakka en Laggos op Paxos bevinden zich idyllische taveernes direct aan zee. Na gesmuld te hebben van savuri (gebakken vis in een saus met kruiden, rozijnen en venkel) of sofrito (kalfsvlees in wijnsaus met knoflook) maak je een wandeling door de olijfboomgaarden of ontspan je op een van de dertig stranden van het eiland.

Vijftig tinten blauw

Verderop langs de westkust rijzen steile wanden op uit zee en komt de meer dan 20 meter hoge rotspoort Triptios in zicht. In de rotswanden zijn spectaculaire grotten ontstaan. Ga voor anker en spring in het water om dit spannende natuurfenomeen van dichtbij te bekijken. Bij sommige grotten zwem je zelfs zo naar binnen en door het zonlicht straalt het zeewater in turkooisblauw. Je ziet meteen waar de naam ‘Blauwe Grotten’ vandaan komt. Sowieso zijn de wateren rondom Corfu kristalhelder.

In de baai van Voutoumi op Antipaxos waan je je in de Cariben, waar het water fel azuurblauw is. Het is perfecte ankerstop voor zwemmen, snorkelen en stand-up peddelen. Dit is zo’n plek die je nooit meer zult vergeten.

Sailing in Athens, Greece

Athene – Imposante monumenten uit de oudheid en chique kustparels

Niet ver van de bruisende hoofdstad is in Zea Marina de basis van Sunsail gevestigd. Van hieruit beginnen zeilers aan ontspannen island hopping in de beschutte wateren van de Saronische Golf of varen het avontuur tegemoet in de Cycladen. De Cycladen hebben wij als een bestemming met zeilniveau 3 geclassificeerd.

In de Saronische Golf bevinden zich veel bezienswaardigheden op de eilanden en op het vasteland. Op Egina, slechts 15 zeemijl van Zea verwijderd, groeit heerlijke pistache, die reeds in de haven verkrijgbaar is. In het bergachtige binnenland staan de ruïnes van de indrukwekkende Aphaia-tempels – een architectonisch meesterwerk dat rond 500 v. Chr. gebouwd werd.

Hydra, Greece

Authentiek Hydra

Hydra is uniek onder de Griekse eilanden. Het eiland is autovrij en ademt nog de charme en uitstraling van de 17e en 18e eeuw. Voor het transport op het eiland zijn ezels verantwoordelijk, en lichtreclame en plastic meubilair zijn hier zo goed als niet aanwezig. De restaurants aan de haven liggen als een parelketting om de baai, zodat je vanaf elk terras het reilen en zeilen in de marina bewondert. Kunstenaars ontdekten Hydra rond 1960. Vandaag de dag is het kleine dorp kosmopolitisch en trendy, en biedt het de perfecte ambiance voor een Grieks avondmaal.

Onze tip: wees met je boot reeds op tijd in de haven aanwezig om zeker te zijn van een ligplaats. De hoefijzervormige haven biedt slechts weinig plek, naast de vissersboten en de sneldienst uit Athene

Lefkas Sunset

Lefkas – Ontspannen island hopping en fascinerende mythologie

Het Ionische eiland Lefkas ligt tussen Corfu en Kefalonia, en speelt in de Griekse mythologie een belangrijke rol. Ze diende als toevluchtsoord voor de lyrische Sappho, die geplaagd door liefdesverdriet naar het eiland kwam. Volgende de legende liet ze zich daarna van een van de witte rotsen in zee storten.

Het gebied is een paradijs aan beschutte ankerplaatsen, kalm zeewater en eenvoudige aanmeermogelijkheden, en is zo ook voor nieuwe zeilers ideaal. Het is perfect voor ontspannen eilandhoppen langs de Griekse Ionische kust en naar de eilanden Kefalonia en Ithaka.

Paleros

Een eerste passage van 12 zeemijl voert zeilers naar Paleros-Stad op het vasteland. Dit is een ideale plek om het karakter van het gebied te leren. Hier wordt vers gevangen brasem, baars en inktvis in de tavernes aan de oeverpromenade aangeboden, en in de zomer wordt op het marktplein traditionele Griekse dans ten tonele gebracht.

Noordkust van Kefalonia

Een hoogtepunt aan de noordkust van Kefalonia is het vissersdorp Fiskardo. Kleurrijke raamkozijnen sieren de traditionele huizen en restaurants, en havenbars nodigen uit voor een verfrissend drankje. Wie liever gaat zonnebaden vindt hier praktisch ongerepte stranden, zoals het dorpsstrand van Fiskardo, het strand Emblisí of Dafnoúdi.

Meer van dit soort verhalen lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt elke twee weken een mail met updates, reistips en aanbiedingen.

Auteur

Megan Gaertner

Plan je Droomvakantie