Sunsail monohull starboard

Waarom een zeilvakantie jouw volgende vakantie zou moeten zijn

We zijn misschien een tikkeltje bevooroordeeld, maar wij zijn er heilig van overtuigd dat een zeilvakantie een van de beste reizen is die je ooit zult meemaken. Een bold statement? Wellicht. Maar het heldere water, de warme wind en de sensatie van avontuur spreken boekdelen. Op een zeilboot heb je de mogelijkheid om je vrije tijd optimaal te benutten in een idyllische omgeving die ontspanning, vrijheid, opwinding en plezier combineert in één onvergetelijke ervaring, en dat alles in je eigen tempo. Elke dag is een nieuw avontuur en de mogelijkheden op open water zijn eindeloos.

Waarom je volgende vakantie een zeilvakantie zou moeten zijn? Wij geven je hieronder de vijf belangrijkste redenen. Of klik hieronder, kies meteen je favoriete bestemming, en check prijzen en beschikbaarheid.

1. Ontdek je eigen paradijs, ver weg van de massa

Aan boord van je eigen zeilboot geniet je van ultieme privacy en een exclusieve ervaring, dat in schril contrast staat tot een hotel, appartement of – nog erger – een cruiseschip. Vanaf het dek beleef je de ongelooflijk mooie natuur op het water van wel heel dichtbij. Kajak met orka’s in de Salishzee in Canada, laat je overweldigen door de bonte rijkdom in het Great Barrier Reef bij de Whitsundays in het oosten van Australië, of zwem met walvishaaien en ontmoet reuzenschildpadden op de Seychellen. Enkele van de beste bestemmingen ter wereld zijn alleen per boot bereikbaar. Zie je jezelf al zitten op het dek, in een charmante baai, genietend van een fenomenale zonsondergang. En je hebt alle tijd om zelf je koers te plotten, naar dat afgelegen gouden strand of die ideale snorkelplek. Het vaargebied is jouw badkuip, en zonder steeds opnieuw je koffers in en uit moeten pakken geniet je elke morgen van een ander uitzicht, en dat in alle rust.

zonnezeil-bareboat-roer

2. Je hebt geen zeilervaring nodig

Je kunt zo veel of zo weinig doen als je zelf wilt, en zeilervaring is helemaal niet nodig. Als zeilen nieuw voor je is of je (nog) niet over de vereiste kwalificaties beschikt, huur dan gewoon een schipper van Sunsail, die je maar al te graag de mooiste plekken van het vaargebied laat zien.

Met een schipper wordt jouw zeilvakantie een relaxvakantie. Leun achterover, ontspan en geniet van het prachtige landschap. Of help mee met het reilen en zeilen aan boord. Je profiteert bovendien zijn of haar uitgebreide regionale kennis en kom op plekken die je op eigen houtje misschien nooit had gevonden. Een echte verrijking dus.

Of maak je droom waar en volg een zeilcursus in een van onze mooie bestemmingen, en combineer een zeilvakantie met lessen, om aan het eind van de week dat felbegeerde vaarbewijs van de Royal Yachting Association (RYA) in de wacht te slepen.

zonnezeil-watersport-kajak-paddleboard

3. Een vakantie op eigen voorwaarden

Of je nu wilt genieten van de beste wijn en keuken die Europa te bieden heeft of een leuke vakantie met het gezin wilt ondernemen; een vakantie op het water opent een wereld van eindeloze mogelijkheden. Ga eilandhoppen van het ene tropische juweel naar het andere in de Cariben en ervaar ongerepte witte zandstranden, kleurrijke vissersdorpen en zelfs zwemmde varkens. Proef de rijke en gevarieerde wijnen en gerechten van Italië, bezoek historische en pittoreske locaties in de Middellandse Zee, ga avontuurlijk zeilen op blauw water of ga duiken en snorkelen in de tropische omgeving van de Andamanse Zee. Doe wat je wilt, wanneer je wilt.

4. Een zeilvakantie is goedkoper dan je denkt

Eersteklas zeilen op een privéboot met eventueel een schipper; het klinkt naar de hoofdprijs. Maar niets is minder waar. Een week zeilvakantie met een schipper kost ongeveer hetzelfde als 7 dagen in een vier- tot vijfsterrenhotel voor een gezin van vier. Je kiest voor het comfort van een goed uitgeruste en ruime catamaran of voor de dynamiek van een eersteklas monohull. Van een knusse 32-voeter, perfect voor een intiem avontuur samen, tot de ruime 53-voeter, ideaal voor gezinnen en groepen: er is een jacht voor alle leeftijden en elke vakantie.

5. Er zijn eindeloos veel bestemmingen om uit te kiezen

Er zijn zo veel prachtige plekken om naartoe te reizen, en de wereld ligt aan je voeten wanneer je kiest voor een ​​zeilvakantie. Word elke ochtend wakker met een nieuw uitzicht aan de Middellandse Zee, bekend om het geweldige klimaat, cultuur en ontspannen levenstempo. Zeil op de katabatische winden op de Egeïsche Zee tot de ruige Dalmatische kust en de Ionische eilanden. Duik in kristalhelder turkooislbauw water in de Cariben, met meer dan 5.000 eilanden, riffen en baaien om te verkennen. Of verken de meest afgelegen kusten, van de tropische regenwouden van Thailand tot de met sneeuw bedekte toppen van British Columbia en de ongerepte eilanden in de Stille Zuidzee. De meest ongerepte bestemmingen ter wereld bevinden zich binnen handbereik.

Inspiratie opgedaan en zin om te zeilen? Bekijk onze mogelijkheden en maak de avonturier in je wakker.

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie