Women Standing on Trampoline of Catamaran in Corfu Greece

Het seizoen in de Middellandse Zee gaat van start – zeilen op fantastische bestemmingen

Het seizoen op de Middellandse Zee staat voor de deur. Onze jachten zijn na een aantal maanden welverdiende rust klaar voor het nieuwe voorjaar en de medewerkers op onze bases zien ernaar uit talrijke gasten te verwelkomen. Nu is het moment om een zeilvakantie in Kroatië, Griekenland of Italië te boeken.

Begin van het seizoen op de Middellandse Zee – dit zijn de top zeilbestemmingen

Zeilen in Griekenland

Voor zeilers die het seizoen met stralende zonneschijn willen inluiden is Griekenland een goede keus. De Griekse kust heeft voor iedereen iets te bieden. Op een zeilvakantie in Griekenland ontvlucht je de dagelijkse sleur en gaat op ontdekkingsreis tussen afgelegen ankerplaatsen en rustige, traditionele vissersdorpjes. Griekenland verleidt je bovendien met haar rijke cultuur en geschiedenis als bakermat van de democratie, de filosofie, het theater en de moderne wetenschap. Wie van uitgaan houdt kan het pulserende nachtleven van de Griekse eilanden induiken.

Greece

Ionische Zee – ontspannen eilandhoppen

De Ionische Zee met haar zachte winden en warme wateren nodigt zeilliefhebbers op ieder niveau uit op avontuur te gaan. Hijs de zeilen op onze basis in Lefkas en ga eilandhoppen tussen de mooiste plekjes van Griekenland. Je kunt natuurlijk ook voor een rustige zeilvakantie kiezen en het eiland Corfu verkennen. Authentieke oorden, pittoreske stranden en stille baaien zorgen hier voor een unieke zeilervaring.

Saronische Golf en Egeïsche Zee – uitdagend zeilavontuur

Onze basis in Athene-Zea is het ultieme beginpunt voor avontuurlijk zeilen op blauw water en in de roemrijke Meltemi-Wind. Op een zeilvakantie in de veelzijdige Saronische Golf navigeer je als eerste in zuidwestelijke richting naar het eiland Egina. Bezoek de Afaia-Tempel, die tot de architectonische wonderen van het antieke Griekenland telt. Verder op de route ontdek je schitterende eilanden zoals Hydra of Poros. Wie op zoek is naar een uitdagende zeilvakantie zet koers naar de Cycladen. De Cycladen zijn misschien wel de mooiste eilanden in de Egeïsche Zee. Ze zijn het thuis van indrukwekkende antieke bouwwerken en trekken je met hun betoverende landschap en de gastvrijheid van hun bewoners in hun ban.Ontdek onze bases in Griekenland

Ontdek onze bases in Griekenland 

Zeilen in Kroatië

De beste tijd voor zeilvakanties in Kroatië zijn de maanden maart tot en met oktober. In juli en augustus kunnen beginners door de zachte winden heerlijk ontspannen zeilen. Gevorderde zeilers mogen van maart tot en met juni, in september en oktober de beste windcondities verwachten. Vanuit Dubrovnik of Marina Agana zijn er onder perfecte omstandigheden bij 22°C tot 28°C tot wel 1.000 opwindende eilanden te verkennen. 

Croatia

Het maakt niet uit of je tijdens je jachtcharter wilt eilandhoppen, de plaatselijke cultuur wilt leren kennen of nationale parken met spectaculaire landschappen wilt ontdekken – een zeilvakantie in Kroatië zal je versteld doen staan.

Dalmatië – veelzijdige eilanden en ongerepte natuur

Geniet in Kroatië van een jachtcharter langs de mooie Dalmatische kust. Zeil vanaf onze basis in Marina Agana naar heerlijke Kroatische kustplaatsjes zoals Trogir, eilanden als Brač en Hvar en talrijke culturele hoogtepunten. Op een individuele jachtcharter in Kroatië geniet je met volle teugen van het eten, de wijn, de geschiedenis en de natuur van Dalmatië.

Dubrovnik – reis door de tijd naar de middeleeuwen

Fans van Game of Thrones zullen King’s Landing in de middeleeuwse stad Dubrovnik gelijk herkennen. De “Parel van de Adriatische Zee” behoort tot de oudste kustplaatsen van Kroatië en is één van de best behouden middeleeuwse vestingen wereldwijd. Al voor de Sunsail Marina in de haven van Dubrovnik stuit je op het eerste van vele eilanden voor de kust: Het dicht beboste Lokrum, waarop de ruïnes van een benedictijns klooster liggen. Op jouw zeilvakantie ontdek je het nationaal park Mljet met natuurlijke havens, adembenemende stranden, van de getijden afhankelijke binnenmeren en de prachtige flora en fauna van de eilanden Korčula en Lastovo.

Ontdek onze bases in Kroatië

Zeilen in Italië – genieten met alle zintuigen

Een bijzonder geliefd vaargebied in de Middellandse Zee is Italië. De blauwe wateren en glanzende, glamoureuze havenplaatsen aan de Italiaanse westkust zijn al jaren een Mekka voor zeilers. Italië heeft zowel voor ervaren als beginnende zeilliefhebbers veel te bieden. Ook aan land wachten talrijke mogelijkheden en een waar vakantieparadijs: Van fietsen en hiken tot heerlijk aan het strand ontspannen.

Portorosa Sail Wine and Taste of Italy Flotilla Cathedral

Drie karakteristieke vaargebieden

Met drie verschillende bases als startpunt van jouw zeilvakantie wachten honderden zeemijlen langs de kust erop door jou te worden verkend. Laat je steeds opnieuw verrassen door Italië.

Begin jouw zeilvakantie op één van onze drie partnerbases in het zuidwesten:

Portorosa – Ontspannen zeilen met constante winden tussen vulkanische eilanden

Procida – Poort naar de populaire Amalfikust

Sardinië – Sportief zeilen aan de befaamde Costa Smeralda

Al deze bases zijn ideaal voor ervaren zeilers, die op zoek zijn naar een combinatie van een vaargebied met uitdagende navigatie en “la dolce vita”.

 Ontdek onze bases in in Italië

Wat moet ik voor mijn zeilvakantie inpakken?

Om zorgeloos aan je zeilvakantie te beginnen kun je het beste een checklist bij de hand hebben. De volgende dingen moet je in ieder geval meenemen:

– Alle benodigde documenten voor jouw reisbestemming (paspoort, vaarbewijzen, enz.)

– Geschikte, sportieve kleding voor overdag, bijvoorbeeld badkleding, T-shirts, fleecejack of trui, regen- of windjack en schoenen (gesloten, lichte zool, zoutwaterbestendig, sneldrogend, licht en luchtig)

– Waterdichte reistassen, drybags voor mobiele telefoons en brillen

– Logboek

– Entertainment voor op reis, bijvoorbeeld boeken, speelkaarten en spellen

Als je meer tips nodig hebt, kijk dan op de paklijst blog

Author Name: 

Sunsail

Auteur

pooja

Plan je Droomvakantie