Korting op je zomervakantie

Bespaar 20% op zeilvakanties wereldwijd

carribean 9 facts blog

Leuke weetjes over het Caribisch gebied die je misschien niet kent

Leer negen weinig bekende feiten over een van de favoriete zonovergoten regio's van Sunsail : het Caribisch gebied. Voor onverschrokken zeilers die het meeste uit hun vakantie willen halen, raden we aan onze opwindende flottieljeroutes te verkennen, met een hoofdschipper, technicus en vriendelijke gastheer om u de beste verborgen juweeltjes te laten zien, om maar een paar voordelen te noemen.

Normandisch eiland

1) Norman Island, Britse Maagdeneilanden

Op het zuidelijkste puntje van de archipel van de Britse Eilanden vindt u Norman Island. Dit legendarische eiland, doordrenkt van fantastische verhalen over begraven schatten en piraten, zou de beroemde klassieker 'Treasure Island' van Robert Louis Stevenson hebben geïnspireerd.

Voordat je deze verhalen als puur fantasie afdoet: de legende gaat dat in 1750 een Spaans vrachtschip met schatten in opstand kwam. De schat van het schip werd vervolgens over Norman Island verspreid zodat de inwoners van Tortola ze zelf konden opgraven, terwijl een generaal van de Benedenwindse Eilanden een deel van de buit terugvond!

Neem de tijd om te genieten van een panoramisch uitzicht vanaf Spy Glass Hill, een bekend uitkijkpunt voor piraten, of vaar richting Dead Man's Bay om het beruchte deuntje 'yo ho ho en een fles rum' te zingen, zoals Blackbeards gestrande cremeGeruchten over meer piratengoud op het eiland , fantastische snorkelplekken en turquoise wateren zijn slechts een paar redenen die dit eiland tot een must see maken!

Caribisch gebied


2) Het Caribisch gebied

Met meer dan 700 verschillende Caribische eilanden, eilandjes, grotten en riffen in het Caribisch gebied wordt u letterlijk verwend met keuzes. Als je op zoek bent naar een afgelegen ervaring, dan heb je geluk, want slechts 2% van de eilanden is daadwerkelijk bewoond, waardoor unieke gebieden vol met exotische zee- en landdieren kunnen gedijen!

Joost Van Dijk

3) Jost Van Dyke, Britse Maagdeneilanden

Jost Van Dkye, gelegen in het noordelijke deel van de archipel van de BVI, ligt ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van Tortola . Het eiland is vernoemd naar de Nederlandse kaper en geruchtenpiraat Joost Van Dyk – een van de eerste Europese kolonisten in de BVI. Hij bouwde forten op Jost Van Dyke, Tortola en Virgin Gorda en werkte namens de Nederlandse West-Indische Compagnie voordat de Spanjaarden in 1680 binnenvielen.

Met slechts 300 inwoners op Jost Van Dyke kun je de tijd nemen om te genieten van de eilandsfeer en naar de Soggy Dollar-bar gaan om hun beruchte pijnstillende cocktail te proberen, een mengsel van Pusser's rum, kokosroom, sinaasappelsap en ananas.

Sint-Maarten

4) Sint Maarten

St. Martin, gelegen ten noordoosten van de Caribische Zee, heeft de titel van 's werelds kleinste bewoonde eiland, verdeeld over twee landen, met een totale oppervlakte van slechts 34 km2.

Dit is echter niet het enige interessante feit over Sint Maarten. Ontdekt door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede reis naar West-Indië in 1493, noemde hij het eiland “Isla de San Martin”, en sindsdien heeft het een behoorlijk aantal rokerige vuurgevechten gekend. Nu Spanjaarden, Fransen en Nederlanders allemaal hun claim op Sint Maarten willen doen gelden, is het eiland nu verdeeld tussen de Franse en Nederlandse grenzen, na 16 keer handenwisseling tussen de twee machten!

Anegada

5) Anegada, Britse Maagdeneilanden

24 kilometer ten noorden van Virgin Gorda ligt het unieke eiland Anegada, gevormd uit koraal en kalksteen in plaats van vulkanisch gesteente. Het beroemde 'Horseshoe Reef' rond Anegada is 30 kilometer lang en is daarmee het grootste barrièrerif in het Caribisch gebied en het vierde grootste ter wereld.

Omdat het het enige koraalatol in het Caribisch gebied is dat slechts 8,5 meter boven de zeespiegel drijft, heeft de BVI-regering de ankerplaats in het Horseshoe-rif gesloten in een poging het koraal te behouden. Met andere aanlegplaatsen verspreid over het eiland kun je naar Anegada gaan voor hun beroemde kreeften en om een ​​glimp op te vangen van flamingo's in hun natuurlijke habitat.

Sint Lucia

6) Sint Lucia

Net ten zuiden van Martinique, in de oostelijke Caribische Zee, ligt het eiland St. Lucia . Er wordt aangenomen dat dit eiland niet alleen het enige land ter wereld is dat naar een vrouw is vernoemd, maar er wordt ook gezegd dat het de 'enige drive-in-vulkaan ter wereld' heeft. Met zwavelbronnen die meer dan 400.000 jaar geleden door een zwakke plek in een ingestorte krater uitbraken, kunnen bezoekers nu genieten van een vulkaanmodderbad in de zwavelbronnen van La Soufriere.

We raden zeker aan om de middag te nemen om dit geruchtenrijke voedingsrijke bad te proberen, waarvan wordt gezegd dat het je huid en spieren verjongt. Ontspan daarna in de warme watervallen in de buurt, terwijl u geniet van het prachtige landschap!

De baai van Moliniere

7) Moliniere-baai

De baai van Moliniere, gelegen aan de westkust van Grenada , is de thuisbasis van 's werelds eerste onderwatersculpturengalerij. Met meer dan 60 stenen installaties gemaakt door de Britse beeldhouwer Jason deCaires Taylor, zou het je verbazen als je hoort dat sommige wel 15 ton wegen!

Een van de beroemdste onderwaterstukken van Moliniere, 'Vicissitudes', toont kinderen die elkaars hand vasthouden en in een ring staan, wat volgens Taylor 'het aanpassingsvermogen van kinderen in elke omgeving betekent. Terwijl de zee hen omarmt, worden de kinderen onderdeel van hun nieuwe omgeving. ”. Mis de kans niet om te duiken of snorkelen rond deze verbazingwekkende ecologische structuren die half door de mens zijn gebeeldhouwd en half door de oceaan zijn gecreëerd!

Salt Island, Britse Maagdeneilanden

8) Salt Island, Britse Maagdeneilanden

Het toepasselijk genaamde Salt Island, 6,5 km ten zuiden van Tortola, voorzag passerende reizigers en andere eilandbewoners eeuwenlang van zout. Omdat het een waardevol handelsartikel is voor het conserveren van vlees en het op smaak brengen van voedsel, werd het gebruikelijk dat de gouverneur van de Maagdeneilanden op de verjaardag van de koningin een pond zout naar de vorst stuurde een traditie die onlangs in 2015 is vernieuwd!

Antigua

9) Antigua

Als je jezelf kunt terugtrekken uit de snoepkleurige dorpjes en de bruisende hoofdstad St John's, heb je keuze te over als het gaat om het witte zand van Antigua. Met 365 stranden op Antigua kun je letterlijk elke dag van het jaar een andere locatie bezoeken, waardoor het het hele jaar door de ideale bestemming is!

En als je er toch bent, vergeet dan niet het officiële fruit van Antigua te proberen : de zwarte ananas. De zoete vrucht, die alleen in Antigua wordt geteeld, is zo delicaat dat hij zelden van het eiland wordt vervoerd.

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie