Negen leuke weetjes over het Caribisch gebied

carribean 9 facts blog

Leer negen weinig bekende feiten over de favoriete regio van Sunsailors: het Caribisch gebied. Voor onverschrokken zeilers raden we aan om onze flottielje-optie te verkennen; je beschikt dan over een schipper, monteur en een gastvrouw/-heer om je de beste attracties te laten zien.

Norman Island

1. De Bitter End Yacht Club (BEYC)

De BEYC op de Britse Maagdeneilanden (BVI) begon als een georganiseerde toevluchtsoord voor bezoekende zeilers toen de naar verluidt excentrieke Basil Symonette aan deze kant van Virgin Gorda een pub en vijf huisjes bouwde.

Als de zoon van een koloniale gouverneur van de Bahama’s, wou hij graag dat zeilers die aan wal wilden komen met hun hoorn luidden, en wanneer hij zich sociaal voelde, wenkte hij hen met een megafoon om aan land te komen en een maaltijd te nuttigen.

 

Caribbean

2. Het Caribisch gebied

Men maakt zich zorgen dat de charme van het Caribisch gebied verloren gaat door overdadige ontwikkeling; echter maar slechts twee procent van de eilanden is bewoond, waardoor het een belangrijke reserve is voor flora, fauna en zeeleven.

 

Jost Van Dyke

3. Jost Van Dyke

Het eiland Jost Van Dyke, en enkele andere eilanden in de BVI, danken hun naam aan de Nederlandse kolonist en kaper Jost van Dyke. Voordat de Britten het eiland innamen werd Van Dyke door de Nederlandse West-Indische Compagnie als een soort de facto beschermheer beschouwd. Jost Van Dyke ligt op de BVI bareboat vaarroute.

 

Saint Martin

4. Sint Maarten

St. Maarten is ’s werelds kleinste bewoonde eiland, dat verdeeld is tussen landen nadat Frankrijk en Nederland het splitste 60/40 in 1648. Onze basis in St. Maarten ligt in Marina Fort Luis, het beginpunt van onze St. Maarten bareboat vaarroute

 

Anegada

5. Anegada

Het ‘Horseshoe Reef’ rond Anegada (BVI) is bijna 30 km lang en is daarmee het grootste barrièrerif in het Caribisch gebied en nummer vier van de wereld. Het rif maakt zeilen rond Anegada een uitdaging en is de oorzaak van veel scheepswrakken, die dit gebied nu een populaire duikplek maken. Anegade is het noorderlijkste punt op onze BVI-flottielje en -bareboat vaarroutes.

Saint Lucia

6. Saint Lucia

Saint Lucia staat erom bekend dat het de ‘enige drive-in vulkaan’ ter wereld heeft, met zwavelbronnen die 400.000 jaar geleden door een zwakke plek in een ingestorte krater zijn gebarsten. Stroomafwaarts, waar het water afkoelt maar warm blijft, nemen toeristen en inwoners modderbaden waarvan men zegt dat ze gunstig zijn voor je.

Moliniere Bay

7. Baai van Moliniere

In Dragon Bay, Grenada vind je de Molinere Underwater Sculpture Park, een verzameling ecologische, hedendaaagse kunst gecreëerd door de Britse beeldhouwer Jason deCaires Taylor. Op de foto (hierboven) zie je Vicissitudes: 26 beelden van kinderen die in een kring staan. Het onderwaterpark is ook uitgeroepen tot een mariene beschermzone waar je Amerindische rotstekeningen kunt bekijken op duik- en snorkeltrips. Duik in Dragon Bay op onze Grenada bareboat vaarroute.

 

Salt Island, British Virgin Islands

8. Salt Island, BVI

Salt Island doet zijn naam eer aan door jaarlijks een belasting van één pond zout aan de Britse Kroon te betalen. (Verken de Britse Maagdeneilanden op onze BVI bareboat vaarroute.)

 

Antigua

9. Antigua

Er zijn 365 stranden op Antigua, voor elke dag van het jaar één – het is dus eigenlijk de ideale bestemming voor een hele jaar zeilen in de Cariben. Ontdek Antigua op een bareboat jachtcharter

Neem contact op met een Vakantieplanner

Wij hebben zeer aantrekkelijke aanbiedingen lopen: bel een vakantieplanner op +31(0)10-4115454 om mogelijkheden voor een jachtcharter in de Cariben te bespreken.

Onze Vakantieplanners hebben onze bestemmingen bezocht en hebben op onze boten gevaren. Ze staan ​​klaar om je te helpen bij het plannen van een perfecte vakantie, dus bel ons nu voor een offerte.