Korting op je zomervakantie

Bespaar tot 15%* op je zeilvakantie op de Middellandse Zee!

0 DAGEN :
0 UUR :
0 MIN :
0 SEC
Corfu_022.jpg

Top 5 minder bekende bestemmingen om te bezoeken in 2024

Rome, Londen, Parijs… elk van deze eeuwige reisfavorieten zijn voor de hand liggende jetsettingplekken waar miljoenen toeristen komen. Ieder jaar behoren ze tot de best bezochte steden vanwege hun rijke cultuur en tijdloze ontdekkingstochten, en terecht: ze hebben in elk opzicht enorm veel te bieden.

Voor grotere en gewaagdere avonturen moet je echter soms wat dieper graven. Daarom zoeken we buiten de gebaande paden naar bestemmingen die onaangetast zijn door de commercie en mensenmassa’s met selfiesticks. We hebben de top 5 minder bekende zeilbestemmingen samengesteld die in 2024 een stempel in je paspoort waard zijn…

View Antigua Beach Yacht

Antigua

Met een schitterende kustlijn van 160 vierkante kilometer wordt het kleine maar prachtige eiland Antigua gekoesterd als het land van 365 stranden: één voor elke dag van het jaar! Antigua, gelegen tussen de Benedenwindse Eilanden, tilt de ervaring van een strandretraite naar een hoger niveau. Het beschikt over een rijke maritieme geschiedenis, een overvloed aan natuurlijke schoonheid, rust binnen beschermde wateren en een bruisend nachtleven. Zin om het binnenland te verkennen? Ontdek dan het groene tropische klimaat van het eiland en bewonder het jungle-achtige landschap vanaf een zipline in het regenwoud. Op een zeilcharter in Antigua geniet je zowel van blauwwaterzeilen naar omliggende eilanden als van navigatie op zicht terwijl je van de ene beschutte baai naar de andere hopt. Vergeet ook niet te genieten van levendige Caribische feesten met livemuziek, verrukkelijke eilandtraktaties en talloze gelegenheden om de ene hemelse rumpunch na de andere te slurpen.

Dit mag je niet missen:

Strandrestaurant St. Lucia

St. Lucia

Het nonchalante St. Lucia, ook wel bekend als het ‘juweel van de Bovenwinden’, behoort tot de meest adembenemend mooie, maar toch nuchtere charterbestemmingen. Met kilometers aan weelderige tropische bossen, wuivende palmen en weelderige resorts waar je je terugvlucht gelijk wilt annuleren, houden de vaargebieden van St. Lucia je in hun ban tot je laatste aankomst in de haven. Ben je een meer avontuurlijke zeiler, ga dan naar het zuiden om de levendige eilandenketen van de Grenadines te verkennen.

Dit mag je niet missen:

People Sunsail Catamaran Sunset Belize

Belize

Het kleine land Belize heeft de jackpot te pakken. De kustlijn van Belize is de thuisbasis van het Meso-Amerikaanse rif, het op een na grootste barrièrerifsysteem ter wereld, en heeft meer dan 400 eilanden en baaien die buitengewoon zeilen, snorkelen, vissen en de perfecte setting voor een buiten-de-gebaande-paden avontuur beloven.

Dit mag je niet missen:

Thailand

Het is geen geheim dat de eeuwenoude charme van de legendarische Thaise eilanden aantrekkelijk is voor zeilers van elk niveau. Tijdens een reis over de Andamanse Zee zweef je met een jachtcharter in Phuket tussen de fantasielandschappen van 130 tropische eilanden. Hier kom je oog in oog te staan ​​met kalkstenen kliffen, glinsterende boeddhistische tempels en Chinese heiligdommen, en de levendige cultuur zal je betoveren. Bovendien is Thailand het land van ongegeneerd enthousiasme voor eten, dus wees er zeker van dat je smaakpapillen ook niet teleurgesteld zullen zijn. Anker naast majestueuze rotsformaties, zwem in smaragdgroene wateren en dwaal door Thaise markten als een echte local.

Dit mag je niet missen:

View Corfu Harbour

Griekenland

Ga in het nieuwe jaar voor langere passages, sterkere wind en zonovergoten luchten langs Griekse kustlijn. In de Egeïsche Zee breng je je zeevaarderskunde in de praktijk terwijl je door cruisegebieden navigeert die barsten van de extravagantie en een fascinerende geschiedenis. Griekenland, een van ’s werelds beste zeilbestemmingen, belooft toegang tot spectaculaire archeologische ruïnes en historische locaties. Terwijl je door de Saronische Golf en de bredere Egeïsche Zee trekt, zul je ruige schoonheid en witgekalkte muren tegenkomen, en natuurlijk een verrukkelijke overdaad aan heerlijke gerechten in de lokale tavernes.

Dit mag je niet missen:

Auteur

Ian Pedersen

Plan je Droomvakantie